Uusi omistaja, uudet sivut! http://dakota.awardspace.com/he/akke.html

Chreakcer

virtuaalihevonen, a SIM-game horse

virallinen nimi: Chreakcer käyttö: kilparatsu
kutsumanimi: Akke koulutustaso: ko helppo A, re 160cm
rotu, skp: hannover, ori rekisterinumero: VH-64617
väri, säkäkorkeus: musta/ruunikko, 162cm
syntynyt: 04.05.2009, ikä (VHKR) kasvattaja: Milja, FIN
saavutukset: ei vielä omistaja: Milja

Akke on äärimmäisen energinen ja iloinen hevonen, jolle paikoillaan pysyminen tuottaa joskus hieman vaikeuksia. Toisia hevosia kohtaan se on mahtaileva, tarhassa ollessaan se hirnuu jokaiselle ohi kulkevalle hevoselle ja kulkee lennokasta, kaunista ravia aidan viertä pitkin. Akke on muutenkin aika äänekäs hevonen joka haluaisi aina olla siellä missä tapahtuu, täytyyhän sitä vähän hirnua ettei vahingossakaan vaan jää huomaamatta. Ori on myös hyvin älykäs ja tekemisen puuttuessa se tylsistyy helposti, tarhaan loimitettuna jätettynä loimi harvoin löytyy sen selästä samassa asennossa kuin miten se on sen päälle laitettu. Ihmisiä kohtaan se on nöyrä ori jolle jokainen vastaantulija on uusi mielenkiintoinen kaveri.

Hoidettavana Akke on kiltti tapaus joka nauttii kovasti harjattavana olosta. Ori kuitenkin pitkästyy helposti ja keksiikin mielellään itselleen virikkeitä. Ei ole ollenkaan harvinaista, että se ehtii heittää harjalaatikon levälleen useampaan kertaan harjauksen aikana jos sitä ei ole jätetty karsinan ulkopuolelle. Samoin käy myös orin ulottuville odottamaan jätetyille loimille ja muille varusteille. Helpoimmalla pääsee laittamalla sen suosiolla kiinni, jolloin se keskittyy lähinnä ympäristönsä ja hoitajansa tarkkailemiseen. Kavionsa se nostaa kiltisti, eikä muutenkaan ärsyynny mistään tai kyseenalaista ihmisen pyyntöjä. Hoitaja saakin varmasti tuntea kovakouraisia töytäisyjä ja hampailla rapsutuksia hellyydenosoituksina. Varusteita laitettaessa se on aika levoton, joten mitä ripeämmin ratsastaja toimii, sen mukavempaa se on molemmille.

Vaikka Akke ei olekaan valtavan kokoinen hevonen, sillä on kuitenkin kokoonsa nähden todella suuret ja näyttävät askellajit, erityisesti laukka on upea. Liikkeidensä puolesta ori olisi hieno kouluratsu, mutta se kyllästyy helposti jos samoja kuvioita toistetaan peräkkäin useaan kertaan. Ratsastaja joutuukin jatkuvasti tekemään töitä pitääkseen sen mielenkiinnon yllä. Akke on kyllä todella yritteliäs ja yhteistyökykyinen ratsu, mutta joskus sen keskittymiskyky vain ei riitä jolloin se mielellään keksii itse uusia liikkeitä tai alkaa ratsastajan kuuntelemisen sijaan viihdyttää yleisöä. Hyppykyvyn ori on perinyt vanhemmiltaan ja esteillä se onkin ehdottomasti elementissään. Esteillä Aken suurin ongelma on yleensä se, että se innostuu hyppäämisestä jopa liikaakin ja energiaa sillä tuntuu riittävän loputtomiin, joten vauhtia on helposti enemmän kuin tarpeeksi. Kokematonkin ratsastaja kykenee hyppäämään sen kanssa suuriakin ratoja, mutta jos ratsastaja ei osaa pidätellä hevosta, saattaa sen vauhti vain yltyä yltymistään, joka taas voi johtaa vaarallisiinkin tilanteisiin. Akke on kyllä tarkka jaloistaan ja jos hyppy vain ajoittuu oikein, pääsee ori taatusti esteen yli, eikä se pelkää erikoisimpiakaan esteitä. Rauhallisen ja kokeneen ratsastajan kanssa se on kuuliainen eikä koskaan kyseenalaista ratsastajan pyyntöjä vaan menee ennemmin vaikka läpi, kuin kieltää. Maastossa se on peloton, eikä hätkähdä liikenteen melua tai näe mörköjä. Siellä se on jopa yllättävän rauhallinen ja pitkä maastolenkki rentouttaakin sen tehokkaasti.

Kisoissa Akke on innoissaan kaikesta ympärillään olevasta hälinästä. Se nauttii selvästi kaikesta saamastaan huomiosta ja yrittääkin näyttää vain parastaan. Radalle päästyään hevosesta suorastaan pursuaa intoa ja kylmäpäisen ratsastajan kanssa sen voi saada venymään loistavaan suoritukseen. Yleensä Akke menee esteiden yli kovaa ja korkealta, joskus vauhti meinaa kasvaa vähän liiankin kovaksi. Esteet ylitetään kuitenkin suurin loikin ja jos ori ei ole päässyt hosumaan, ei pudotuksia tule. Kisapaikalla se ei hermostu tai häiriinny mistään, ei edes radalla ollessaan. Ori pitää hyppäämisestä ja esiintymisestä niin paljon, että se olisi heti suorituksen jälkeen valmis hyppäämään uudestaan, siksi voikin kestää hetken aikaa ennen kuin sen saa taas rauhoittumaan. Akke on äärimmäisen helppo lastata ja koppiin se meneekin vauhdilla, koska se tuntuu aina olevan kiinnostunut näkemään mikä on seuraava määränpää. © prudence, kiitos!

Sukutaulu

kenenkäs poikia sitä ollaan

i. VIR MVA Ch Cemetery PB
        KTK II, ERJ I, YLA2, SJP I, HANN2
        hann, m, 162cm
        re: 160cm
ii. VIR MVA Ch Extase CX, ERJ I, YLA2
  hann, m, 163cm
iii. Excotique C iiii. Rozhiront II
iiie. Jovient H
iie. Exant B iiei. Tribanol
iiee. Dartago
ie. Ravishment of Hades, ERJ II, YLA2
  hann, rn, 161cm
iei. Grandeour IV ieii. Mindtraveller
ieie. Ravensceptre
iee. Nefna Vanadis ieei. Chibulitude VY
ieee. Blutandrang
e. Illuminati PB, ERJ II
        hann, prn, 162cm
        re: 160cm
ei. Grove GER, ERJ I, YLA2
  hann, trn, 168cm
eii. Rhema Ritual eiii. Warlord Omen
eiie. Gadarene
eie. Te Ex Inferis eiei. Cancer Eater
eiee. Odium Veritas
ee. Carnival of Lust, ERJ I, YLA2
  hann, rn, 164cm
eei. Armageddon eeii. Screaming Red
eeie. Witches Of Avalon
eee. Parasitic Dreams eeei. Bleed In Silence
eeee. Dark Days

Cemetery PB on yksi upeimmista omistamistani estehevosista. Ori osallistui yhteensä 239:ään kilpailuun, joista 7 se voitti ja muita sijoituksia oli 34. Ensimmäisen kerran osallistuessaan yleislaatuarvosteluun ori sai vain kolmannen palkinnon, mutta neljän kuukauden päästä ori korotti sen toiseen palkintoon. Pisteitä tuli jopa 24 enemmän, kuin ensimmäisellä kerralla. Ori osallistui myös Showjump-presentation-tilaisuuteen, jossa se nappasi tilaisuuden ainoan ensimmäisen palkinnon. Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ori sai toisen palkinnon ja huhtikuussa 2009 palkintoa yritettiin korottaa. Tuloksia ei ole vielä tullut, mutta toivottavasti korotus on onnistunut. Vuonna 2009 Tero kantakirjattiin ja palkittiin hannoverien laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Ori on kerännyt myös sertit virtuaalista muotovalio champion-arvonimeä varten ollen kaksi kertaa BIS1 ja kerran BIS5. Jälkeläisiä oriilla on Aken lisäksi viisi, jotka kaikki ovat tammoja. Yksi on suomalainen puoliverinen. Huhtikuussa 2009 ori sai nostettua ERJ:n laatuarvostelupalkinnon I-palkintoon!

Teron isä on upea hannoverori Extase CX. Se on palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä, ollen kerran BIS-kehän ykkönen, toinen ja viides. Kolmen muotovaliosertin lisäksi ori sai myös viisi irtoSERTiä. Ori oli taitava niin esteillä, kuin koulussakin, mutta painotuslajina sillä oli esteet, kuten Terolla itselläänkin. Kilpailu-uransa aikana "Ekku" sijoittui esteillä 41 kertaa, kouluratsastuksessa 37 kertaa ja lisäksi kenttäratsastuksessa kaksi kertaa. Eipä siis ihme, että ori on palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Lisäksi ori on saanut myös yleislaatuarvostelussa toisen palkinnon. Upean elämänsä aikana ori ehti myös astumaan tammoja ja varsoja syntyikin 21 kappaletta Tero mukaan luettuna. Niistä oreja oli kymmenen ja tammoja loput yksitoista. Monet varsoista ovat kilpailleet menestyksekkäästi esteratsastuksessa. Luonteeltaan Ekku oli kiltti, mutta myös orimaisia piirteitä löytyi. Ratsuna se oli yhteistyönhaluinen ja kykenevä. Ori lopetettiin 01.02.2008 Bellicosen lopettaessa toimintansa. Ekku oli tällöin 21-vuotias.

Excotique C eli Teron isän isä oli mahtava ranskalainen esteori, joka menestyi useiden vuosien ajan 160cm esteissä. Sillä oli erinomainen voimakas hyppytyyli, sekä mahtava luonne. Ori periytti elinaikanaan yli 100 hyvärakenteista varsaa, joista suurinosa on painottunut esteille. Teron isän isän isä Rozhiront II oli saksalainen ori, joka kilpaili kenttähevosena ranskalaisen Marc Paolin ratsuna. He voittivat ympäri maailmaa monen monta kenttäratsastuksen mestaruutta. Isän isän emästä, Jovient H:sta ei ole juurikaan tietoja.

Teron kaunista isän emää, Exant B:tä on kuvattu jalokiven kauniiksi pikku tammaksi. Säkäkorkeudeltaan neitokainen oli n. 154cm. Se oli ranskalainen siitostamma, jolla kilpailtiin vaativissa kouluratsastusluokissa. Tammalla oli todella upeat ilmavat ja vahvat liikkeet. Isän emän isä Tribanol oli todella upearakenteinen mustanpuhuva siitosori ja sen upea sinisenhohtoinen musta väri periytyi hyvin myös toisessa polvessa. Ori kilpaili kenttää vaativissa luokissa vielä 20 vuoden iässäkin. Isän emän emä Dartago oli ranskalaisen siittolan valiotamma, jolla oli erittäin tempperamenttinen luonne. Nuoruudessaan tamma hyppäsi upein tuloksin 150-160cm ratoja, kunnes lopulta siirtyi siitostammaksi.

Teron kaunis emä Ravishment of Hades, eli tuttujen kesken Ramona, on Skurvashissa asusteleva siitostamma. Vaikkei tamma näyttelyarvonimiä ole saavuttanutkaan, se on menestynyt näyttelyidenkin saralla. Tammalla on nimittäin muotovalioserti, jonka se ansaitsi viidennestä BIS-sijasta, sekä lisäksi irtoSERT. Estekisoissa Ramona starttasi 289 kertaa ja sijoittuen 66 kertaa (jos laskin oikein). Lisäksi tamma starttasi koulukisoissa kymmenesti ja maastoesteillä kuudesti. Tamma on palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä Ramonalla on tällä hetkellä kuusi. Niistä puolet ovat oreja ja puolet tammoja. Myös tämän jälkeläiset ovat menestyneitä esteratsuja, joista tosin nuorimmat vielä odottavat sitä päivää, kun saavat näyttää kyntensä esteradoilla. Luonteeltaan Ramona on rauhallinen ja sopuisa.

Grandeour IV on punaruunikko, jo kilpailu-uransa päättänyt hannoverori. Jalostuksessa sitä on käytetty ahkerasti ja monet sen jälkeläisistä ovat hyvin menestyneitä esteradoilla. Teron emän isän isä Mindtraveller on alunperin hollantilainen, mutta tuotu myöhemmin Saksaan. Luonteeltaan se on kiivas ja arvaamaton. Emän isän emä Ravensceptre syntyi aikoinaan Saksaan ja on myös asunut koko ikänsä siellä menestyen esteradoilla. Kapasiteettia tammalla riittäisi isoimpiinkin luokkiin, mutta kokemattomuuden vuoksi sillä on hypätty vain 140 senttimetrin ratoja.

Nefna Vanadis, eli Teron emän emä kilpaili niin esteillä, kuin koulussakin, mutta painottui selvästi enemmän esteille. Jälkeläisiä tammalle siunaantui neljä. Emän emän isän Chibulitude VYn on sanottu olevan yksi Saksan hienoimmista hannoveroreista. Se kilpaili 160cm esteillä kansallisella tasolla. Luonteeltaan ori on säyseä. Isoisoäiti Blutandrang on lempeä ansaittua eläkettään viettävä tamma. Se on varsonut monia hienoja varsoja.

Illuminati PB on Aken isän tavoin upea Skuvashin kasvatti. Tamma on palkittu esteratsastujaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, mutta tätä lähdetään myöhemmin korottamaan. Tamma on osallistunut 159:ään kilpailuun, joista se on voittanut kuusi ja muita sijoituksia on 40. Akke on Linan ensimmäinen jälkeläinen, mutta sen lisäksi tammalla on toinen orivarsa ja kaunis tammavarsakin. Luonteeltaan tamma on innokas ja energinen. Tämän tamman kanssa saadaan toivottavasti samanlaisia palkintoja, kuin Tero on saanut.

Linan isä Grove GER on komea tummanruunikko ori. Se on menestynyt hyvin esteillä, sekä näyttelyissä. Sillä olisi sertit champion arvonimeen, sillä oriilla on kolme irtosertiä ja yksi muotovalioserti. Muotovaliosertin saadessaan ori oli BIS-kehän ykkönen! Esteratsastuskilpailuissa "Lehto" on sijoittunut peräti huikeat 124 kertaa! Sijoituksista 15 on voittoja. Ori palkittiin esteratsastuksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla ja yleislaatuarvostelussa toisella. Jälkeläisiä oriilla on viisi, Lina mukaan lukien. Kolme ovat tammoja ja kaksi oreja. Huhtikuussa 2009 ori sai nostettua ERJ:n laatuarvostelupalkintoa peräti kahdella, eli sillä on nyt I-palkinto!

Rhema Ritual on suosittu siitosori loistavien kilpailusuorituksiensa ansiosta ja jälkeläisiä oriilla onkin jo yli sata. Sen lannistumaton voitontahto on periytynyt monelle jälkeläiselle. Warlord Omen kilpaili aikoinaan 160 cm luokissa, mutta ei saavuttanut samanlaista suosiota, kuin poikansa, vaikka menestyikin varsin mainiosti. Gadarene siirtyi vehreämmille laitumille jo kauan aikaa sitten. Hannoverlinjoissa se on harvinainen, sillä se ehti varsoa vain neljästi. Kuolemaksi koitui vaikea ähky, jonka vuoksi tamma lopetettiin.

Te Ex Inferis on kotoisin Itävallasta, mutta asuu Saksassa. Tamma on menestynyt kansallisen tason 140cm luokissa. Heti, kun tamma oli muuttanut Saksaan, se astutettiin Rhema Ritualilla. Cancer Eater, Itävaltalainen massiivinen ori, kilpaili lähinnä vain kotimaassaan. Luonteeltaan ori oli hyväkäytöksinen, mutta kilpailemiseen tarvittava kipinä löyti myös. Odium Veritas sai ikuisen kilpailukiellon ollessaan osallisena tapaturmassa, jossa tallityöntekijä menehtyi. Ennen kieltoa se ehti kuitenkin kilpailla kohtalaisen menestyksekkäästi 140cm luokissa. Kiellon takia tamman elämä meinasi loppua lyhyeen, mutta sen jälkeen sitä käytettiin siitostammana.

Linan emä Carnival of Lust upea tamma onkin. Sillä on Linan lisäksi vain kaksi jälkeläistä, oreja, ja kaikki kolme ovat pärjänneet hienosti emänsä tavoin esteradoilla. Sijoituksia esteiltä tammalta löytyy 70 kappaletta ja laatuarvostelussa se on palkittu ensimmäisellä palkinnolla! Eikä yleislaatuarvostelun toista palkintoa sovi unohtaa. Luonteeltaan tamma on yksi maailman rauhallisimmista hevosista. Esteet se ylittää huolimatta oudosta tavastaan pitää päätä ylhäällä. Näyttelyissä tamma ei ole käynyt, mutta se ei haittaa, kun esteillä tamma osaa asiansa.

Kovan luokan esteratsu, Armageddon starttasi menestyksekkäästi 160cm luokissa saakka. Ori tulee täysin tuntemattomasta suvusta, mutta herätti amerikkalaisissa suurta kiinnostusta ja ihailua. Screaming Redllä ei ole koskaan hypätty, sillä se toimi pitkään eräällä laukkatallilla nuorten laukkahevosten seurahevosena maastossa ja toisinaan ori toimi myös kirittäjänä. Mutta jaloista sillä löytyi kyllä voimaa. Witches Of Avalon ei ollut rakenteellisesti kovinkaan miellyttävä näky, mutta ulkonäön perusteellahan ei kannata koskaan tehdä johtopäätöksiä. Tamma nimittäin pärjäsi kohtuullisen hyvin metrisillä esteillä ja irtona sen on väitetty hyppäävän 130cm.

Parasitic Dreams on pienikokoinen, jota ei ole pahemmin kisakentillä nähty. Sen sijaan se on astutettu toinen toistaan upeammilla oreilla ja loppujen lopuksi se varsoi kahdeksan upeaa varsaa. Varsoille se on periyttänyt sävyisää luonnettaan ja kohtuullisen hyvää rakennettaan. Bleed In Silence sen sijaan oli melkoisen kovaluontoinen ori. Se omasi voimakkaan taistelutahdon ja ääretömän rohkeuden estekentillä. Se menstyi kohtuullisen hyvin 140cm radoilla kotimaassaan Saksassa. Ulkomaalaiset kasvattajat olivat oriin kisauran päätyttyä erityisen kiinnostuneita astuttamaan tammansa tällä oriilla. Dark Days nimisen tamman sukujuuret olivat hollantilaisperäisi, mutta tamma myytiin Saksaan tämän ollessa viiden vuoden ikäinen. Tamma kilpaili satunnaisesti helpossa koululuokissa ja esteille aluetasolla metrin luokkia. Tamma varsoi kolmesti.

Jälkeläiset

pojasta polvi paranee

Akke ei ole vielä jalostuskäytössä nuoren ikänsä vuoksi. Tulevaisuudessa se tulee astumaan lähinnä kaksisukupolvisia hannovertammoja, jotka ovat kilpailleet esteratsastuksessa, mutta poikkeuksiakin voi rodun kohdalla tulla. Suvun pituuden ja painotuksen kanssa ollaan kuitenkin ehdottomia.

	1.	rotu-skp. Chreakcer Junior, emä Neitihevonen
	2.	rotu-skp. Chreakcer Junior, emä Rouvashenkilö

astunut tamman Neitihevonen 32. kuusikuuta 2009
astunut tamman Rouvashenkilö 45. koivukuuta 2009

Kilpailutulokset

ei se ihan turha jätkä olekaan

Sijoituksia 78, joista 2 CUP-kilpailuista.

29.11.2010 ERJ 160cm - 1/30
28.11.2010 ERJ 150cm - 6/40
27.11.2010 ERJ 150cm - 2/30
27.11.2010 ERJ 160cm - 1/40
27.11.2010 ERJ 150cm - 3/40
26.11.2010 ERJ 150cm - 3/30
23.11.2010 ERJ 150cm - 5/30
23.11.2010 ERJ 130cm - 2/50
23.11.2010 ERJ 100cm - 4/50
22.11.2010 ERJ 100cm - 5/50
03.11.2010 ERJ 160cm - 2/30
28.10.2010 ERJ 130cm - 6/50
23.10.2010 ERJ 140cm - 7/60
21.10.2010 ERJ 110-120cm - 1/50
20.10.2010 ERJ 130cm - 7/74
18.10.2010 ERJ 130cm - 5/30
18.10.2010 ERJ 130cm - 4/50
18.10.2010 ERJ 130cm - 4/40
18.10.2010 ERJ 120cm - 6/40
16.10.2010 ERJ 140cm - 3/59
16.10.2010 ERJ 140cm - 3/50
16.10.2010 ERJ 130cm - 1/30
15.10.2010 ERJ 130cm - 1/30
14.10.2010 ERJ 140cm - 2/50
13.10.2010 ERJ 120-130cm - 3/50
10.10.2010 ERJ 120-130cm - 7/50
10.10.2010 ERJ 110cm - 2/50
07.10.2010 ERJ 120cm - 2/50
05.10.2010 ERJ 130cm - 3/40
05.10.2010 ERJ 120cm - 1/50
04.10.2010 ERJ 120cm - 4/50
02.10.2010 ERJ 130cm - 1/40
01.10.2010 ERJ 120cm - 6/40
01.10.2010 ERJ 100cm - 5/40
27.09.2010 ERJ 130cm - 4/40
25.09.2010 ERJ 120cm - 5/99
25.09.2010 ERJ 120cm - 1/40
25.09.2010 ERJ 120cm - 2/60
22.09.2010 ERJ 130cm - 5/30
22.09.2010 ERJ 100cm - 2/40
20.09.2010 ERJ 130cm - 5/93
20.09.2010 ERJ cup 130cm - 14/169
20.09.2010 ERJ cup 120cm - 19/249
19.09.2010 ERJ 70cm - 2/100
18.09.2010 ERJ 130cm - 3/76
16.09.2010 ERJ 70cm - 6/100
15.09.2010 ERJ 120cm - 6/50
15.09.2010 ERJ 130cm - 3/40
11.09.2010 ERJ 130cm - 2/40
25.10.2009 ERJ 100cm - 3/30
16.10.2009 ERJ 110cm - 3/100
15.10.2009 ERJ 110cm - 3/100
15.10.2009 ERJ 100cm - 5/100
14.10.2009 ERJ 110cm - 8/100
13.10.2009 ERJ 110cm - 9/100
13.10.2009 ERJ 100cm - 8/100
13.10.2009 ERJ 90cm - 7/100
13.10.2009 ERJ 80cm - 7/100
12.10.2009 ERJ 90cm - 6/100
12.10.2009 ERJ 80cm - 8/100
11.10.2009 ERJ 100cm - 5/100
10.10.2009 ERJ 100cm - 8/100
01.10.2009 ERJ 100cm - 2/30
14.09.2009 ERJ 80cm - 4/40
09.09.2009 ERJ 60cm - 1/50
09.09.2009 ERJ 90cm - 5/30
07.09.2009 ERJ 90cm - 3/30
03.09.2009 ERJ 60cm - 3/30
03.09.2009 ERJ 90cm - 1/30
03.09.2009 ERJ 70cm - 3/50
02.09.2009 ERJ 90cm - 1/30
02.09.2009 ERJ 80cm - 7/50
02.09.2009 ERJ 70cm - 5/50
01.09.2009 ERJ 90cm - 1/30
31.08.2009 ERJ 70cm - 2/30
23.08.2009 ERJ 50cm - 6/50
22.08.2009 ERJ 50cm - 1/50
20.08.2009 ERJ 60cm - 6/46
18.08.2009 ERJ 70cm - 7/50
17.08.2009 ERJ 70cm - 6/50