Kouluratsastusjaos

KRJ - virtuaalinen jaos

"

KRJ on joulukuusta 2001 lähtien
toiminut virtuaalinen jaos,
jonka tarkoituksena on yhdistää,
valvoa ja edistää kouluratsastusta
virtuaalimaailmassa."

Säännöt

22.11.2014 luokkien maksimimäärää nostettu.
26.08.2014 muutoksia viimeisen ilmoittautumispäivän ja kilpailupäivän määrittämisen sääntöihin.
14.07.2014 viimeistä ilmoittautumispäivää (VIP) ei saa rajata tiettyyn kellonaikaan.
13.10.2013 muutoksia sääntöihin kohdat: suoraan kutsuihin menevät kilpailut, yksittäisiä osallistumisia koskevat rajoitukset.
15.08.2013 jälkeen anotuissa kilpailuissa ei enää saa vaatia kilpailuun osallistuvalta ratsastajalta seuraan kuulumista, vaan seuraan kuuluminen on ainoastaan suositeltavaa.

21.03.2013 OHJEET KUTSUJEN TEKOON, OSALLISTUMISIIN SEKÄ KILPAILUJEN ANOMISEEN

KRJ:n toimintaa sitovat kaikille yhteiset, VRL:n laatimat, pelisäännöt, joista on kerrottu alla. Alkuvuosista sääntöjen merkitys onkin muuttunut hurjasti, ja nykyään mm. seurakilpailuiden pitämistä on rajoitettu, kuin myös avoimien kilpailuiden osallistujamääriä.

Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä jaoksen ylläpitoon, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!

Yleiset säännöt pähkinänkuoressa

Mitä kutsusivulla tulee olla/mainita?


Kilpailuiden rajoitukset

Säännöt avoimien kilpailuiden osallistumisrajoituksiin, voimassa 1.1.2009 alkaen


Kilpailuiden anominen


Kilpailuiden luokat ja luokkien sisältö

Kilpailuissa luokkia täytyy järjestää vähintään kaksi! Perinteisissä kilpailuissa saa olla enintään viisitoista (15) ja porrastetuissa enintään kolmekymmentä (30) luokkaa. KRJ myös suosittelee luokkien minimikooksi 40 ratsukkoa.

Koulukisoissa eri luokat ovat eritasoisia ohjelmia, alla on lueteltuna yleisimmät järjestettävät luokat. Luokkia voi järjestää avoimiksi kaikille, tai erilaisin rajoituksin (esim. avoinna vain suomenhevosille, poneille jne.). Huomaathan, että ponit eivät saa kilpailla Vaativa B -tasoa vaativammissa luokissa! Luokka tulee järjestää vaikka siinä olisi vain yksi osallistuja. Kutsuissa luokkien nimet tulee ilmoittaa kokonaisina luokkalistassa. Lyhenteet eivät ole sallittuja.

Järjestettävissä olevat luokat (helpimmasta vaikeimpaan) ovat seuraavat:

Erilaiset - Prix de Evergrey esimerkiksi - "itse suunnitellut luokat" ovat sallittuja, kunhan luokan taso tuodaan ilmi. Huomaathan, että Kür tarkoittaa ohjelman ratsastamista musiikin tahtiin! Silloin luokkana ei voi olla pelkkä "kür", vaan luokalla täytyy olla jokin konkreettinen taso, esim. Kür Helppo A.

Näitä luokkia ei saa järjestää, sillä niitä ei ole olemassa:

Myös ohjelmien tarkempi määrittely on sallittavaa - ja jopa toivottavaa. Nämä löytyvät kokonaisuudessaan SRL:n materiaalisalkusta, mutta alla listattuna muutamia muodossa: ohjelma - rata, jolla ratsastetaan, enimmäispisteet.

Ripauksen realistisuutta kaipaaville on olemassa kouluarvontakone, jolla saa arvottua ratsukoille myös prosentit. Koneeseen syötetään kouluohjelman arvostelukohtien määrä (esimerkiksi Helppo C:1 2000'n kohdalla se olisi 14).


Tulokset & tuomarointi

Jokaisen luokan sijoittuneet on listattava yo. tapaan, ao. kaavan mukaan laskettuna! OLE TARKKA!
Sijoittuneet (max. 10 per lka) lasketaan seuraavalla kaavalla:
Osallistujia / sijoittuneita:
1-3 / 1
4-8 / 2
9-15 / 3
16-24 / 4
25-35 / 5
36-48 / 6
49-63 / 7
64-80 / 8
81-99 / 9
100 / 10

KRJ:n kilpailuissa saa tuomaroida kuka tahansa ja tuomari saa itse osallistua tuomaroimiinsa luokkiin. Kaikki luokat on kuitenkin tuomaroitava/arvottava täysin puolueettomasti, sillä mahdollisista vilpillisistä tuloksista rankaistaan asianmukaisesti. Jos epäilet jonkun arponeen/muuten tuomaroineen luokkansa epärehellisesti, ilmoitathan siitä KRJ:lle - puolueettomuus on osa toimintaamme! Tulokset voi ratkoa arvonnalla (lyhyt), kysymyksillä, tarinalla tai suhteutetulla arvonnalla (pitkä arvonta). Jos käytät lyhyttä arvontaa, suosittelemme käyttämään koulukonetta.


Kalenterit ja osallistuminen


Rankingpisteet (ei vielä käytössä) ja sijoitukset

Ratsastajille jaetaan jokaisesta osallstumisesta rankingpiste. Rankingpisteet ovat seurakohtaisia, joten seurasta eroaminen tai seuran vaihtaminen nollaa pistetilanteen! Eniten rankingpisteitä keränneet ratsastajat pääsevät edustamaan seuraansa vuosittain järjestettävässä seuramestaruudessa. Hevoset keräävät kilpailuista sijoituksia, jotka merkitään hevosen profiiliin sijoitusprosenttina, jos hevosen rekisterinumero on annettu osallistuessa.


Porrastetut kilpailut

Lue porrastettujen kilpailujen säännöt tarkkaan VRL:n sivuilta.

Viimeisin päivitys 26.12.2018

Jaoksen ja laatuarvostelun uusi ylläpitäjä on Sonja.P (VRL-06588). Milja hoitaa vielä joulukuun laatuarvostelutilaisuuden tulokset loppuun.

Yhteystiedot

Ylläpitäjä: Sonja.P VRL-06588
Sähköposti: kouluratsastusjaos@gmail.com

© Kouluratsastusjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery