Breandan Faye

Kuva tulossa

rotu, sukupuoli:irlannin cob (A), tamma
väri, säkäkorkeus:, 165 cm
syntynyt, ikä:18.02.2015, 42 vuotta
kasvattaja:Breandan
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-046-0073
koulutustaso:Noviisi valjakkoajo
saavutukset:-

Yleiseltä olemukseltaan Faye on varsin utelias ja rohkea tamma. Tämä jos mikä on kiinnostunut siitä mitä ympäristössä tapahtuu. Tallissa ollessaan kuuntelee tarkasti ympäristöään korvat hörössä ja ulkona tuntuu aina kaipaavasti katsovan sinne suuntaan missä jotain tapahtuu, jälleen korvat hörössä. Kaikkissa näissä tilanteissa tamma on selkeästi rauhallinen ja seesteinen, eikä tunnu menevän mistään tapahtumasta mitenkään pois tolaltaa. Faye on ihmisen hyvä käsitellä ja tamma suhtautuu kaikkiin hoitotoimenpiteisiin varsin mutkattomasti ja nöyrästi. Myös hieman tuntemattomampien ihmisten kanssa on positiivisen utelias ja myönteinen, eli eläinlääkäri saa rauhassa hääriä tamman ympärillä olipa kyseessä melkein mikä tahansa asia ja kengittäjän kanssa tamma käyttäytyy esimerkillisesti.

Ajettaessa Faye on reipas, mutta sopivan herkkä suustaan, jolloin reippaudestaan huolimatta on yleensä hyvin ohjastuntumalla ja kuuntelee ohjastajan ääniapuja. Sileällä tamma liikkuu hyvin eteen, mutta saattaa ajoittain jäädä haaveilemaan omiaan, kun ympärillä ei ole tapahtumia. Ohjastajan on siksi kuulosteltava myös hieman tamman menoa ja pidettävä tamma selkeästi töissä. Tarkkuusoajossa Faye innostuu itsekin ja työmotivaatio on aivan huipussaan. Tapahtumia riittää ympärillä ja tamma tuntuukin olevan parhaimmillaan silloin, kun ympäristö on virikkeellinen. Tässä tapauksessa pelkät keilat palloilla on riittävä tekijä. Rankemmassakin maraton-treenaamisessa Faye viihtyy hyvin ja viilettää varsin vauhdikkaasti menemään ja on viimeiseen asti yrittelijäs vaikka kunnon päälle treeni ottaisikin.

Kilpailuitilanteessa Faye on elementissään. Vaikka tamma onkin utelias myös kanssakilpailijoita kohtaan, saa tamman myös keskittymään 100% meneillään olevaan suoritukseen. Pienet häiriötekijät suorastaan avittavat kouluosuutta, kunhan ohjastaja osaa käyttää hyödykseen Fayen innostuksen ja pitää tamman hyvin avuilla. Tarkkuusajossa Faye on juuri niin tarkka, kuin ohjastaja on, eli kuuntelee hyvin avut ja ne menevät aina lävitse. Mikäli se tammasta on kiinni, niin suoritus on puhdas, ohjastajan pitää vain hoitaa oma osuutensa. Maratonilla Faye viilettää kuin tuulispää. Toisinaan suorastaan tuntuu uskomattomalta millaiseen vauhtiin näinkin raskasrakenteisen hevosen saa. Tehtävien suorittamiseen tarvitaan tarkkuutta ohjastajalta, mutta kun ohjastaja tietää mitä on tekemässä toimii tammakin täysin ohjeiden mukaisesti. © alhippa

Kuvat
Kuvat © Gestüt Hämelschenburg   |   Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

VIR MVA Ch, KTK-I
i. Comhghall HV
ic (A), rnrj, 165 cm
ii. Zelda's Acragadabra
ic (A), rnkrj, 168 cm
VVJ-I
iii. Errand Boy
ic (A), mkrj, 170 cm
iie. Zaraica
ic (C), mkrj, 138 cm
ie. Myrna TN
ic (B), rnvkkrj, 159 cm
iei. Bryson
ic (B), mpstrk, 147 cm
iee. Marilina SS
ic (A), rnvkkkrj, 162 cm
e. Breandan Fionnghuala
ic (A), rt, 166 cm
KTK-II
ei. Ánrothán VEC
ic (A), rtkrj, 167 cm
KTK-II, Fn
eii. Conan O'Flore
ic (A), rtkrj, 166 cm
KTK-II, Fn
eie. Dáiríne
ic (A), vkk s, 168 cm
YLA2
ee. Breandan Finola
ic (A), vkk, 162 cm
eei. Willpower Laochra
ic (A), vkk, 163 cm
eee. Flipped Dreams
ic (A), mkrj, 160 cm
01.rotuskpNimisyntynytisä Nimi

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus op.
Nopeus ja kestävyys op.
Kuuliaisuus ja luonne op.
Tahti ja irtonaisuus op.
Tarkkuus ja ketteryys op.
Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla )

30.03.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Breandan » 7/49
30.06.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Tuiskula » 2/52
31.12.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Wyat Shetlands » 2/70
31.01.2017 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Tuiskula » 2/78