Cedion Silver Swirl

cedionsilverswirl_p

SAMAT OMISTAJAT, UUDET SIVUT

rotu, sukupuoli:welsh mountain, ori
väri, säkäkorkeus:voikko, 118 cm
syntynyt, ikä:22.02.2015, 42 vuotta
kasvattaja:elen VRL-01863
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-024-0051
koulutustaso:Noviisi valjakkoajo
saavutukset:KTK-I

Olin jo ties kuinka kauan ihastellut elenin ruunivoikkoa welsh mountain oria, joka on kilpaillut muun muassa valjakkoajossa. Perustettuamme Pulmun kanssa Loitsulähteen sain hyvän syyn laittaa vihdoinkin elenille sähköpostia ja tiedustella olisiko hänellä orille sopivaa tammaa. Niin sai alkunsa Cedion Silver Swirl, eli tuttujen kesken Eppu.

Eppu on varsin henkeäsalpaava ilmestys, oikea pikkuprinssi. Sen vaalea kihara harja ja upea kultainen karvapeite jättää varmasti jokaisen vastaantulijan haukkomaan henkeään ja näyttävästä ulkomuodosta on apua myös valjakkokisoissa. Epun hyvät puolet eivät ole kuitenkaan pelkästään ulkonäöllisiä, vaan orin askellajit ja luonne ovat myös omaa luokkaansa. Upea tekninen iso ravi, lennokas laukka ja kissamainen matkaavoittava käynti ovat ponin tavaramerkkejä. Luonteeltaan Eppu osaa olla maasta käsitellessä varsin leppoisa ja lupsakka tapaus, mutta ratsastaessa tai kärryjen edessä siitä löytyy kyllä tilanteesta riippuen aivan uudenlaisia vaihteita.

Karsinassa Eppu on rauhallinen ja päästää luokseen niin tutut kuin tuntemattomatkin. Hoitotoimenpiteet luonnistuvat ongelmitta eikä edes eläinlääkäri tai kengittäjä saa oria jännittymään. Prinssiponin karsinalta löytyykin usein monta ihailijaa ja ori ottaa kaiken saamansa huomion avosylin vastaan, se oikein nauttii keskipisteenä olemisesta!

Niin ratsastaessa kuin valjastettuna ori on rento ja helppo niin kauan kun siltä ei vaadita isompaa tempoa tai vaikeampia tehtäviä. Epun voisi pistää vaikka alkeiskurssille köröttelemään ongelmitta, mutta "osaavampien" käsissä ori kyllä pistää lisää haastetta peliin. Kun kokoamisastetta lisätään ja takaosalle laitetaan enemmän painetta alkaa Eppu kuumenemaan ja muuttuu todella herkäksi. Herkkyyttä ei kuitenkaan saa pelätä iroittautumalla orista ja käyttämällä vain pieniä apuja silloin tällöin, vaan selkeä kuolaintuntuma täytyy olla jatkuvasti orin tukena samoin kuin eteenpäinvievä impulssi. Kun Epulla on selkeät rajat ja avut se toimii kuin kone ja tekee nöyrästi kaiken mitä siltä pyydetään.

Varsinkin kisapaikalla orin herkkyys ja kuumuus tulee esiin, usein moninkertaisena kotitreeneihin nähden. Ohjastaja ei saa kuitenkaan jännittää tilannetta vaan tehdä kaikki yhtä tarkasti, huolellisesti ja oria tukien kuin kotona. Kun ohjien päässä on itsevarma henkilö myös Eppu on itsevarma ja suoritus ei voi mennä vikaan. Luonne © K.K.

cedionsilverswirl1
Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Moana's Taryn
wm, rnvkk, 122 cm
VWY-II, VVJ-III
ii. Eiddof Tywysog
wm, vkk, 121 cm
iii. Eiddof Hogyn
wm, rnvkkkm, 119 cm
iie. Eiddof Euraid
wm, vkk, 122 cm
ie. Sunny Burprisp
wm, rnvkk, 117 cm
iei. Appear Cherished
wm, vkkkm, 118 cm
iee. Lemily
wm, vrn (sabino), 115 cm
e. Cedion Silver Pebble
wm, km, 118 cm
KTK-II
ei. Jaromir
wm, km, 119 cm
eii. Cain Eithaf
wm, rt, 120,6 cm
iee. Jasmijn NLD
wm, km, 121,5 cm
ee. Ecuries Golda
wm, km, 121 cm
eei. Flying Expectations
wm, km, 118 cm
eee. Lilian Q
wm, km, 120 cm
01.wmtammaCedion Silver Fernsyntynyt 24.08.2016emä MW Caramia

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus op.
Nopeus ja kestävyys op.
Kuuliaisuus ja luonne op.
Tahti ja irtonaisuus op.
Tarkkuus ja ketteryys op.
Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla )

Cup-sijoitukset
31.12.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty, Wyat Shetlands » 14/145
30.06.2017 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty, Wyat Shetlands » 12/127

Näyttelytulokset
09.08.2016 NJ, Silver Moon » irtoSERT (tuom. Jannica)
30.10.2016 NJ, Khimaira Stud » irtoSERT (tuom. Zafiro)

Show Pony Circuit
Kilpailee Driving- ja In-Hand-luokissa


Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Víva VRL-13593

Kävelin monen erikoisen otuksen ohi - jääden ihastelemaan aina välillä tallin komeita tupsujalkoja, joista sain jäädä aina vain haaveksimaan. Hetken päästä saavuinkin oikealle karsinalle, jota olin etsinyt jo jonkun aikaa. Siellä seisoi uteliaan näköinen kaunisrakenteinen welsh mountain ori, jota olin tullut tänään Loitsulähteeseen hoitamaan. Katseltuani hetken oria, niin otin sen käytävälle hoidettavaksi. Ajattelin tänään nimittäin käydä vähän juoksuttamassa Eppua. Hoidin ponin siis pikaisesti, mutta huolellisesti kuntoon, jonka jälkeen heitin vielä juoksutusvarusteet niskaan. Kun poni oli kokonaan valmis - lähdettiin sen kanssa kentälle, jossa laitoin Epun kiertämään nättiä ympyrää. Eppu kulki rennon letkeästi käynnissä, mutta se kaipasi silti ehkä hitusen enemmän vauhtia takapuoleen, joten kannustin ponia kävelemään hieman nopeammassa temmossa. Hetken päästä käskin ponin jo raviin. Poni ravasi reippaasti liinassa, pärskien tyytyväisenä. Olihan tuo melko vaikuttavan näköinen tapaus, jos en sanoisi. Otettiin liinassa vielä lopuksi hetki laukkaa ja sekös sai minut ihailemaan tuota kaunista ponia enemmän. Lopussaan oli kuitenkin lopeteltava ja päästin ponin löntystelemään käynnissä. Lopuksi vein ponin vaan talliin, jossa hoidin sen pois ja vein tarhailemaan.