Derian Wilda

derianwilda_p

rotu, sukupuoli:norjanvuonohevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunihallakko, 143 cm
syntynyt, ikä:02.03.2015, 42 vuotta
kasvattaja:Derian
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-053-0071
koulutustaso:Noviisi valjakkoajo
saavutukset:-

Derian Wilda on määräilevä jääräpää. Jotkut hoitajat kutsuvat sitä lempinimellä "Pässi", sillä jos Wilda on jotain päättänyt, se ei sitä muuta vaikka mikä olisi. Jos tamma on päättänyt olla nostamatta jalkaansa kavioiden putsauksen ajaksi se ei sitä nosta. Hoitajaltaan Wilda vaatii siis kärsivällisyyttä, sillä muuten tämä tamma on kuin unelma hoitaa sekä ajaa. Varusteiden laiton ajan Wilda on kuin unessa ja se herää vasta suitsien laiton yhteydessä.

Jääräpäisyys näkyy myös ajotilanteissa, tosin ei niin vahvasti kuin karsinan puolella. Edelleenkään kartioita ei kierretä vasemmalta puolelta jos tie siellä näyttää mutaiselta. Toisinaan pitkäjänteinen taivuttelu toimii Wildan kohdalla ja tamman saa tekemään mitä haluaa. Wildan vahvuuksiin kuuluu erityisesti tarkkuuskoe. Se pudottaa pallon esteiden päältä vain harvoin, mutta ylimmäisaika saattaa ylittyä ylimääräisten kierrosten takia. Myös kestävyyskokeessa Wilda ohittaa esteet kevyesti, mutta vaatii kuskiltaan jatkuvaa kannustamista, jotta enimmäisaika ei ylity. Ensimmäinen osuus suoritetaan usein ravissa tai rauhallisessa laukassa, jotta paukkuja jää viimeisen osan suorittamiseen. Tammaa ei ole milloinkaan hylätty eläinlääkärin tarkastuksen takia, vaan se on onnistunut pitämään rytminsä tasaisena. Wilda ei ole koulukokeessa erityisen hyvä, mutta ei huonokaan. Se saa tästä osuudesta usein keskivertopisteet, sillä toisinaan tamma laahaa hieman peräänsä. Liikkeet ovat kuitenkin pehmeitä ja tamma saa tästä paljon plussaa, vaikka kehitettävää onkin paljon.

Kilpailut tuovat Wildaan uutta virtaa, eikä sitä ole tunnistaa samaksi hevoseksi. Tamma kulkee eteenpäin rinta rottingilla ja tutkailee ympärillä pyöriviä hevosia piilolinssin läpi. Mikäli Wilda ei pidä jostain, se ilmoittaa siitä luimistelemalla ja näyttämällä hampaitaan. Tätä ilmaantuu erityisesti muiden tammojen tullessa liian lähelle sen aluetta. Kaikesta huolimatta Wilda on helppo kisakaveri, sillä se pitää ympärillään olevasta hälinästä sekä huomiosta, jonka tamma saa osakseen. © rebely

derianwilda1
Kuvat © kasvattaja   |   Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

VIR MVA Ch, KTK-II
i. Anundr Egil
nvh, rnhkk, 146 cm
VIR MVA Ch, KTK-III
ii. Blømster Nor
nvh, hkk, 147 cm
iii. Høkkaidô
iie. Skjønne
ie. Brynhildr Kelda
nvh, hkk, 141 cm
iei. Tollak
iee. Kjellfrid
e. Walda av Kleppur
nvh, rnhkk, 142 cm
ei. Alvgårds Ivar
nvh, rnhkk, 14 cm
eii. Nordholm Sebastian
iee. Alvgårds Brenda
ee. Zelda SWE
nvh, rnhkk, 141 cm
eei. Gullprinsen
eee. Zorba NOR
01.nvhtammaMildredsyntynyt 13.10.2015isä Mjølner

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus op.
Nopeus ja kestävyys op.
Kuuliaisuus ja luonne op.
Tahti ja irtonaisuus op.
Tarkkuus ja ketteryys op.
Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla )