Rohkean Viljami

rohkeanviljami_p

rotu, sukupuoli:suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:punarautias, 159 cm
syntynyt, ikä:21.02.2015, 34 vuotta
kasvattaja:Rohkelikko (FI)
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-018-0442
koulutustaso:Vaativa valjakkoajo
saavutukset:KTK-II, Keilukunkku 2016 (vaativa, hevoset)

Jamppa on yksi lukuisista tilausvarsoista, joita meille on Loitsulähteen toiminnan alkaessa tullut. Se on rauhallinen ja jämpti ori, jolla on työmoraali kunnossa.

Rohkean Viljami, Jampaksikin kutsuttu ori on hyvin fiksu kaveri oriksi. Se ei ole vielä tähänkään päivään mennessä keksinyt mitään kommervenkkejä, vaan ennemmin on ihmiselle mieliksi ja sen kaveri. Ori on huomannut, että kaikki sujuu silloin paljon paremmin. Komea tähtipää on hyvin rehti työntekijä ja se on saanut luonteensa ansiosta monesta suunnasta kehuja.

Hoitaessa Jampan voi hoitaa käytännössä missä vain, koska sen on kiltti ja rauhallinen. Se ei pelkää uusia asioita vaan on hyvin avoin kaikelle uudelle, joka tekee sen hoidettavuudesta paljon helpomman. Jamppa nauttii ihmiseltä saamastaan huomiosta ja pitkistä, voimakkaista harjanvedoista. Myös suihku hikisen treenin jälkeen tekee kutaa, mikä saa Jampan mutistelemaan huuliaan nautinnon merkiksi. Kaviot ori nostaa hyvin ja pitää ne myös ylhäällä helpottaakseen ihmisen työtä. Kauniisiin naisiin kun yleensä vetoaa komea huoliteltu ulkonäkö. Rehdin työntekijän merkki on innostuminen, kun työvermeet laitetaan päälle. Eli siis valjastamisen aikana Jamppa reipastuu ja sen olemus muuttuu heti paljon terävämmäksi. Tietynlainen rauhallisuus ei kuitenkaan katoa missään vaiheessa.

Ajettaessa Jamppa on kuuliainen ja rehti. Se antaa ohjastajan virheitä paljon anteeksi ja sen takia se on hyvä kumppani opettelevalle ihmiselle. Ketteryyttäkään tästä orista ei puutu, vauhtia unohtamatta. Jampan kanssa on hyvä treenata säällä kuin säällä, koska orin työmoraali on aina korkealla satoipa taivaalta mummoja tai paistoipa aurinko. Tarkan silmän omaava ori osaa hyvin paljon itse katsoa paikkoja, mistä kuuluu mennä ja tarkkajalkaisena se ei myöskään kompuroi, vaikka maasto olisi kuinka mäkistä tahansa. Jamppa on valjakkohevonen henkeen ja vereen ja siitä näkee, että se nauttii tekemästään työstä ihmisen kanssa. Ori on myös hyvin maastovarma, joten lentoon lähtevät linnut tai muut metsän eläimet eivät sitä saa säikähtämään. © Riella

rohkeanviljami1
Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

VVJ-II, TYH-II, SLA-II
i. Emännän Viljo-Veikko
sh, prt, 158 cm
ii. Vaahteran Liekkiiii. Leiskuva
iie. Ketunhännän Eevi
ie. Emännän Mestaripiirrosiei. Koivikon Piirto
iee. Emännän Ehtivä
KTK-III
e. Hurra-Leija
sh, rt, 159 cm
ei. Hallasoppaeii. Hullukaali
iee. Mannaliinu
ee. Hurran Valssieei. Varpaja
eee. Vanna
01.rotuskpNimisyntynytisä Nimi

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 op.
Nopeus ja kestävyys 0.00 op.
Kuuliaisuus ja luonne 1676.94 op.
Tahti ja irtonaisuus 6.74 op.
Tarkkuus ja ketteryys 2182.38 op.
Valjakkoajossa 3859.32 op. (vaikeustasolla 8)

Cup- ja Keilakunkku-sijoitukset
28.08.2016 VVJ Keilakunkku (finaali) Vaativa tarkkuuskoe, Yentel ponies » 1/10

Näyttelytulokset
30.10.2016 NJ, Khimaira Stud » irtoSERT (tuom. Zafiro)