Wyat Timothy

wyattimothy_p

rotu, sukupuoli:shetlanninponi, ori
väri, säkäkorkeus:rautias, 81 cm
syntynyt, ikä:01.03.2015, 45 vuotta
kasvattaja:Wyat Shetlands
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-017-0165
koulutustaso:Noviisi valjakkoajo
saavutukset:

Yleiseltä olemukseltaan Turbo on pieni riiviö, joka elää pilke silmäkulmassa. Hyvin käsiteltävissä ori on, mutta varsinainen puuhailija, kun ihminen poistuu paikalta. Jätäppä mm. ori vahingossa aitaukseen jossa alin naru tai lankku on hieman liian korkealla, niin tämäpä poni ryömii pois paikalta ja todennäköisemmin löydät Turbon joko pyrkimästä rehuhuoneeseen tai viihdyttämästä tallin muita asukkeja tarhojen läheisyydestä. Hoidettaessa Turbo on varsin mutkaton ja nauttii saamastaan huomiosta. Hoitotoimenpiteiden suhteen ori on sellainen kaikki käy-tyyppi, eli olipa kyseessä sitten harjaus, peseminen tai vaikka haavanhoito Turbo käyttäytyy esimerkillisesti. Myös hieman vieraampien kanssa on hyvä käsitellä, mm. kärsivällinen kengittää ja eläinlääkärin kanssa toimii moiteetta.

Ajettaessa Turbo on reipas, yrittelijäs sekä varsin oppivainen. Ori on aina alusta pitäen hyvin tuntumalla ja kuuntelee tarkasti ohjastajan apuja. Työmotivaatio Turbolla on huipussaan ja siksi ori onkin aina ollut helppo treenata ja pitää kisakunnossa. Hieman jäykempi ori tuntuu olevan oikealle, mutta hyvällä jumpalla saadaan ylimääräistä jäykkyyttä pois, jolloin liike hieman paranee sekä samalla Turbon omakin asenne vielä hieman nousee. Turbo toimii hyvin myös parivaljakossa, jossa usein tuntuu olevan se hieman vahvempi, johtaja tyyppinen, poni. Aivan jokaisen kanssa yhteistyö ei aina ole onnistunut, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen samaa kokoluokkaa olevan ponin rinnalle. Ori on näpsäkkä pakkaus olipa kyseessä kouluajoa, maraton harjoittelua tai tarkkuusajoa.

Kilpailutilanteessa Turbo on varsinainen energiapakkaus. Ori tarvitsee hyvän verryttelyn, jotta turha kilpailukaahotus saadaan pois ja ori keskittymään työskentelyyn. Kilpailupaikan vilinä saa Turbon aina hetkeksi hieman pois fokuksesta, mutta ori on varsin helposti palautettavissa sopivaan kilpailutilaan. Koulukokeessa Turbo suorittaa juuri niin tarkasti ja siististi, kuin ajuri ponin laittaa menemään, joten on täysin ohjastajasta kiinni miten kilpailupäivä lähtee käyntiin. Tarkkuusajossa Turbo on ajoittain hieman hätäinen, mutta kun ohjastaja tiedostaa tämän ja osaa ohjastaa ponia sopivan napakasti, niin lopputulos voi olla mitä parhain. Maratonilla Turbo on lempinimensä mukaan melkoinen kiituri. Ori etenee reippaasti, mutta on koko ajan yhtä hyvin ohjastajan tuntumalla sekä pystyy suorittamaan tehtävät yllättävän reippaassa temmossa puhtaasti, kunhan ajuri tietää minne ollaan menossa. © alhippa

wyattimothy1 wyattimothy2 wyattimothy3
Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Päivärinteen Timi
she, mkm, 81 cm
ii. Edenelle McTreamy
she, mkrj, 81 cm
iii. Extreme of Mondeville
she, mkrj, 82 cm
iie. Juweel v.d. Kleinehof
she, rn
VIR MVA Ch
ie. CW Piccadilly Blues
she, m, 78 cm
iei. CW 18th Street Lounge
she, rnpäis, 82 cm
iee. MH Count On Me
she, m, 89 cm
KTK-III, VVJ-I
e. Serenity v. Sevrus
she, rt, 80 cm
ei. Keelin Konsta
she, rt, 81 cm
eii. Constantijn
she, prt, 82 cm
iee. Myrbär
she, prt, 82 cm
ee. Suli S.H. Poison
she, rtkrj, 79 cm
VIR MVA Ch
eei. Thief of Bouncewoods
she, rt, 78 cm
eee. Sammytoe Evelyn
she, rt, 82 cm
01.shetammaE-Vitamiinisyntynyt 09.03.2016isä Wonder Elacalantia FM

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus op.
Nopeus ja kestävyys op.
Kuuliaisuus ja luonne op.
Tahti ja irtonaisuus op.
Tarkkuus ja ketteryys op.
Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla )

Cup-sijoitukset
30.03.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Breandan » 6/49
31.08.2016 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Tuiskula » 5/62
31.03.2017 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Tuiskula » 1/55
30.04.2017 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Wyat Shetlands » 3/58
30.06.2017 VVJ-Cup Noviisi yhdistetty (p), Wyat Shetlands » 1/62

Show Pony Circuit
Kilpailee Driving- ja In-Hand-luokissa