Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

Bruni

img
rotu, sukupuolishetlanninponi, ori
väri, säkäkorkeusrautias, 102 cm
syntynyt12.07.2015, 69-vuotias (3v. 11.10.2015)
osaaminen-
rekisterinumeroVH15-017-
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-kelpoinen

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Fiktio

Queenien edellisestä varsasta oli jo vieähtänyt tovi, joten päätin viettää erään tiistai-illan selailemalla jalostuskäytössä olevia kantakirjattuja shetlanninponioreja. Kaikista sopivista vaan tuntui puuttuvan se jokin. Lopulta löysin Queenien kasvattajalta, Virtuaalitalli Deistä III-palkinnolle kantakirjatun rautiaan ponin nimeltä Bragi ja ajattelin heti, että tässä se on! Mutta mitä lukikaan sivuilla: Bragi ei ole jalostuskäytössä. Koska orin etsimiseen oli mennyt tähän mennessä jo parikin tuntia, päätin kokeilla onneani ja ottaa yhteyttä Bragin omistajaan Leandraan. Tiedustelin milloin se olisi tulossa jalostuskäyttöön ja onnekseni sain kuulla, että sivuilla ollut teksti olikin vanhennutta tietoa ja saisin ilomielin astutuksen orista. Ja niin varsa sai alkunsa muutama päivä tämän jälkeen.

Heinäkuun 11. päivän aamuna Queenie alkoi näyttää siltä, että varsa olisi tulossa. Se antoi meidän kuitenkin odottaa vielä seuraavaan aamuun asti, kunnes varsoi komean rautiaan orivarsan. Varsa oli alun alkaenkin tarkoitus laittaa myyntiin, joten päätin tehdä sen vielä samana päivänä. Kun pikkuorille oli päätetty antaa nimeksi Bruni, jätin myynti-ilmoituksen myyntifoorumille. Ilmoitukseen kirjoitin toiveeni ja odotukseni varsan tulevaisuudesta, mitkä olivat kantakirjaus ja kilpaileminen valjakkoajossa. Olihan orin kaikki ensimmäisessä kahdessa sukupolvessa kantakirjattuja. Lisäksi Queenien kanssa on tarkoitus osallistua Valjakkoajojaoksen laatuarvosteluun, johon tamma tarvitsee lisää jälkeläisnäyttöjä.

Yllätyin, miten monta tarjousta sain jo ensimmäisen illan aikana. Kauppa on hevosmarkkinoilla nimittäin käynyt viime aikoina huonosti. Onhan Bruni toki hieno ja olin varma, että ainakin yhden tarjouksen saisin, mutta että kuusi tarjousta yhden illan aikana. Siinä menikin useita tunteja miettiessä parasta vaihtoehtoa ja lopulta vasta kolme päivän päästä otin yhteyttä ensimmäisenä tarjouksen jättäneeseen Creimeideen. Hänen luokseen Yentel poniesiin Bruni sitten matkusti vieroituksen jälkeen.


Sukuselvitys

i. Bragi   KTK-III
rt, 102 cm
ii. Blaza's Soarin   KTK-II rtktj, 98 cm iii. Retained Asset rtkrj, 100 cm
iie. Admiral Fairy Flight mkrj, 95 cm
ie. Zazami Love Potion   KTK-III rtkjr, 104 cm iei. Eternal Charm de Louville rtkrj, n. 100 cm
iee. Azabell Loveletter m, 107 cm
e. Berryqueen Dei   KTK-II
mpäis, 101 cm
ei. Bootleg Pirate   KTK-II rtpäis, 103 cm eii. Radwan Brave
eie. Clover's Jinni
ee. Blueberry Hop   KTK-I m, 100 cm eei. Tedwin of Oasis
eee. Hollow's Ginger

ei. Bootleg Pirate on minulle aivan uusi tuttavuus, törmäsin siihen ensimmäistä kertaa silloin, kun Hanin emä Berryqueen tuli myyntiin. Mutta ori herätti heti mielenkiintoni. Ensinnäkin se on erittäin komea rautiaanpäistärikkö. Toivottavasti sitä tullaan aikanaan näkemään esimerkiksi näyttelyissä. Leeviksikin kutsutulla ponilla on sen sijaan jo takanaan menestyksekäs kisaura valjakkoajon parissa. Se on kilpaillut vaikeissa luokissa ja sijoittunut useita kymmeniä kertoja. Jälkeläisiä orilla ei vielä ole muita Queenien lisäksi, mielenkiinnolla jään seuraamaan orin vaiheita tulevaisuudessa.

ee. Olin ihaillut jo kauan ennen Berryqueenin syntymää sen emää Blueberry Hopia. Tamma, jota suomalaisittain kutsutaan Mustikaksi, syntyi Iso-Britanniassa vuonna 2009. Se on ilmeisesti muuttanut suoraan kasvattajaltaan Deihin. Tämä musta metrin korkuinen tamma on todella kaunis, ei siis ihme, että se muotovalioitunut helmikuussa 2010 ja kantakirjattu I-palkinnolla kesäkuussa 2011. Näiden välissä, huhtikuussa 2011, se on myös palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Mustikka on kilpaillut valjakkoajossa vaikeissa luokissa hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan tamma on aivan toista luokkaa kuin shetlanninponien yleensä oletetaan olevan. Se on nimittäin ystävällinen, hyväkäytöksinen, nöyrä ja todella ihmisrakas. En tiedä kuinka hyvin se on luonnettaan periyttänyt muille jälkeläisilleen, mutta ainakin Queenie on tullut hyvin paljon äitiinsä. Mustikalla on Queenien lisäksi kuusi jälkeläistä (puolet tammoja ja puolet oreja) ja yksi on vielä aikanaan tulossa.

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.