Fiktion Juksu vaihtoi omistajaa

Uudet sivut


Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!
Kuvat © Fiktio  |  Klikkaamalla näet kuvat suurempina.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Konsti
sh, prt, 158 cm
ii. Konsta
sh, prt, 158 cm, evm
iii. Konkari
iie. Isapella
ie. Priima
sh, tprt, 152 cm, evm
iei. Maltti-Valtti
iee. Virin Väre
e. Aava
sh, rt, 153 cm
ei. Turmion Ukko
sh, rt, 159 cm, evm
eii. Maarin Kiperä
eie. RVA Tiina
ee. Aaria
sh, rt, 150 cm, evm
eei. Topias
eee. Yön Alviira

ii. Konsta kilpaili hyvin satunnaisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa. Se menestyi kuitenkin hyvin vähäisestä kisamäärästä huolimatta. Luonteeltaan hyvin touhukas ja näinollen herkästi onnettomuuksille altistuva ori ehti astua vain viisi tammaa ennen kuin loukkasi itsensä sen verran pahasti, ettei lopettamista parempaa vaihtoehtoa ollut. Astutetuista tammoista vain kaksi tulivat tiineiksi; toinen varsoi orivarsan ja toinen tamman.

iii. Kuvankaunis punarautias ori Konkari kilpaili pääsääntöisesti kouluratsastuksen parissa, mutta muutamia helppoja estestartteja orilla otettiin. Konkari menestyi tasaisen varmasti, mutta mitään huippusuorituksia reipas ja suorastaan villi oripoika ei kilpaurallaan saavuttanut. Kantakirjauksessa ori jäi palkinnotta, mutta sai rakennearvostelussa huippupisteet. Jälkeläisiä orille jäi kuusi kappaletta joista jokainen on ollut erinomainen suorittajahevonen.

iie. Isapella oli hyvin tulinen ja hieman pahansuopea kiukkuinen tammaneiti joka kuitenkin oli ihan vertaansa vailla esteradoilla. Liikkeiltään tamma ei ollut kovin laadukas ja koulusuvustaan huolimatta tamma osoitti jo varsana hyvää hyppykykyä. Tamman nimiin kirjattiin kaksi suomenhevosten estemestaruutta ja useampi hopea/pronssisija. Konsta oli tamman ainoa jälkeläinen.

ie. Konstin vanhemmista Priima oli se, jota tavattiin useammin kilparadoilla. Kansallisellakin tasolla menestynyt tamma oli monien ihailema, olihan sillä mitä miellyttävin luonne. Suvultaan melko harvinainen, mutta menestyneitä hevosia sieltäkin löytyi. Tamma päätettiin astuttaa vain harvinaisempia sukuja omaavilla oreilla ja siksi Konsta olikin yksi mainio vaihtoehto. Priima astutettiin tämän jälkeen vielä kahdella muulla oriilla, joista se varsoi kaksi tammavarsaa. Tamma menehtyi 21 vuoden iässä.

iei. Maltti-Valtti oli hieman hankala maasta käsiteltäessä mutta ratsastettavuudeltaan ihan mieletön jonka selkään kaikki havittelivat. Ori oli ratsastusopiston omistuksessa ja menestyi monen opiskelijan kanssa hienosti kouluradoilla. Varsoja orille ei syntynyt kuin kymmenisen kappaletta ennen ruunausta, kaksi tammaa ja 8 oria jotka hankalan luonteensa vuoksi ruunattiin jokainen isänsä tavoin.

iee. Luonteikas tamma Virin Väre antoi kaikkien huomata olevansa tamma, etenkin kiimojen aikaan. Kaikki jotka tamman tunsivat sanoivatkin sitä Vinku-Iitaksi. Kantakirjauksessa tamma palkittiin toisella palkinnolla, mutta muuten tamman ura ei ollut maineikas. Varsoja tammalle syntyi kuusi joista yksi menehtyi jo maitovarsana.

e. Fiktioon eräänä kesäkuun lopun päivänä saapunut Aava on kaunis raudikko tamma. 153 senttiä korkea tamma on palkittu Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla marraskuussa 2011. Luonteeltaan Aava voi olla toisinaan hyvinkin itsepäinen ja määräilevä, mutta useimmiten oikein sympaattinen ja kiltti neiti. Jälkeläisiä tammalle on kertynyt viisi, kaksi tammaa ja kolme oria, joista yksi myöhemmin ruunattiin.

ei. Turmion Ukko on hyvin taidokas kouluratsu. Lempinimeltään Ukko, on koulutettu aina Vaativa B tasolle saakka. Kilpailuissa tämä pitkäharjainen herrasmies on menestynyt hienosti ja ruusukkeita on tullut kahmittua senkin edestä. Luonteeltaan rehellinen suomalainen, joka nauttii kilpailemisesta ja rapsutuksista. Ulkonäössäänkään herralla ei ole vikaa, vaan se on palkittu kantakirjassa toisella palkinnolla. Varsinkin jalka-asennoistaan se sai hyvää palautetta. Ukolle on ollut kysyntää jalostuksessa ja sillä onkin useita jälkeläisiä, joista muutama on pärjännyt hienosti ikäryhmiensä laatuarvosteluissa.

eii. Maarin Kiperä on eläkepäiviä viettelevä pikkupoika. Vaikka ikää riittää, on se luonteeltaan aina kuin kevät varsa, innokas ja pirteä. Kuitenkin hyvin lempeä herra, joka tuppaa aina hankkiutumaan hankaluuksiin. Kipi oli nuoruudessaan upea kouluratsu, jolla riitti kapasiteettia aina Vaativa A tasolle saakka. Se jopa voitti suomenhevosten koulumestaruus tittelin kerran. Kipi on myös palkittu ensimmäisellä palkinnolla kantakirjassa, joka myös vaikutti suuresti sen massiiviseen jälkeläismäärään.

eie. RVA Tiina olikin luonteeltaan poikkeuksellinen muihin tähän mennessä verrattuna. Tämä neito osasi olla ilkeä ja puri jos halusi. Se kunnioitti vain omistajaansa, vaikka häneltäkin löytyi muutamia hampaanjälkiä vuosien varrella. Neito toimi vain siitoshevosen virassa, pahan luonteensa takia. Ensin pelättiin tamman periyttävän luonnettaan, mutta onnekseen näin ei tapahtunut. Näyttelyihin se vietiin muutaman kerran, mutta ankarasti kolmosella palkittu tamma ei pärjännyt erikoisemmin.

ee. Aaria on myös Martti Peltosen omistama ja kasvattama pienehkö tamma. Aaria on kuitenkin ollut pitkään ylläpidossa yhdellä kilparatsastajalla, koska itse omistajalla ei ole aikaa. Tamma on pärjännyt upeasti Helppo A tasolla ja 5-vuotiaana olikin laatuarvostelussa lupaavin kouluhevonen. Varsinkin ilmavista liikkeistään se on saanut kehuja, vaikka korkeutta ei olekaan paljoa. Energinen ja sitkeä tamma, joka on palkittu toisella palkinnolla kantakirjassa. Tamma on vielä hyvässä iässä ja kilpailee ahkerasti. Jälkeläisiä sillä on vain kaksi, joista toinen, ori Hirmuli, on hyvin menestynyt myös koulukilpailuissa.

eei. Topias on komea punarautias pienhevonen. Punertavampaa hevosta saa melkeinpä hakea, mutta harmikseen se ei ole tähän mennessä periyttänyt yhtä punertavaa väriä kuin itsellään. Tämä vanha herra on jo kilpailueläkkeellä, mutta siitospuuhat jatkuvat edelleen. Luonteeltaan hieman äkkipikainen, mutta samalla valloittava nappisilmä. Koskaan ei kannata aliarvioida vanhaakaan hevosta. Nuoruudessaan tämä herra kilpaili sekä koulussa että esteillä, menestyenkin kiitettävästi. Topias on palkittu kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla ja jälkeläisiä sillä on parisen kymmentä.

eee. Rautiaan värikastiin kuuluu myös Yön Alviira. Tämä neito oli myös koulupainotteinen ja se koulutettiinkin Vaativa B tasolle saakka. Neito sijoittui hyvin, mutta voittoja se ei saavuttanut juurikaan. Tamma ei myöskään ollut rakenteeltaan mitenkään erikoinen, kantakirjassakin se palkittiin kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan se kuitenkin oli hyvin yhteistyöhaluinen ja aina innolla mukana joka paikassa. Jälkeläisiä sille teetettiin neljä, joista kaikki ovat menestyneet hyvin koulupuolella ja saavuttaneet muitakin arvonimiä. Emän sukuselvitys © Vibaja, kiitos!

koristekuva

Näyttelytulokset