Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

8. joulukuuta 2012 - MUISTOSIVUT

Kimara

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusrautias, 156 cm
synytynyt14.07.2011, 16-vuotias (4v. 12.11.2011)
osaaminenko: Helppo C, re: 50 cm
rekisterinumeroVH11-018-1034
kasvattajaKya's Stables
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetenn. 1.28,7ake, vs. 4 700v€

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © bave

Tallimme yksi harvoista juoksijatammoista on Kimara eli Mira. Tamma on totaali sählä ja höslä, Mira saa aina lähellään olevat esineet kaatumaan. Joskus tuntuu, että tammassa on jonkinlainen vetovoima, joka kaataa kaiken ypärillään olevan - ihme ettei karsinan seinät ole vielä kaatuneet tamman niskaan! Mira kulkee pilke silmäkulmassa ja tammaa ei haittaa vaikka vähän ämpärit tuppaisivat pyörimään jaloissa tai vastaavaa. Hidastehan se on, mutta ei missään tapauksessa este etenemiselle! Mira siis rakastaa touhuamista ja ehkä siinä on syy että vekkejä löytyy sieltä täältä, välillä oikein hävettää lähteä tamman kanssa maailmalle, kun turpaa koristaa kaunis hole, mutta minkäs teet kun se ei tammaa itseään haittaa. Kiltti Mira on kuin mikä, mutta uteliaisuus uusiin asioihin on sen verran voimakas että etenkin talutuksessa tamma saattaa olla hieman hankala.

Mira on ollut aina mukava ajaa, oppi kulkemaan kärryjen edessä mukavasti ilman kommervenkkejä ja aina ollut kovin nopea apujen yms. suhteen. Miralla on kuitenkin kovin voimakas kilpavietti ja se ei tarvitse paljoa virikkeitä lähteäkseen skapailemaan. Kun kilpavietti syttyy, se painaa ohjalle ja pullaa oikein olan takaa. Miran kanssa saakin olla hieman tarkkana, aina ei meinaan neiti meinaa muistaa radalla olevia muita hevosia ja tästä voikin saada muilta kuskeilta pahaa kommenttia, kun tamma on hiillostanut edellä menijän niskaa liiankin kanssa. Mira on tyypillinen suomalainen jyrä ja jaksaa mukavasti myös pidempää matkaa. Parhaimmillaan se on ehdottomasti autolähdöissä, volttilähdöissä se sortuu välillä hyvinkin herkästi laukkaan. Kun Mira saa itselleen tilaa, kuskilta vapaat ohjat ja korvatulpat pois korvista, löytyy siltä aina vielä yksi vaihde lsää raviinsa.

Miran kanssa ollaan reissattu pienestä pitäen niin paljon ettei se ole kuljettamisesta moksiskaan. Sille on aivan sama matkustaako se hevospaljouden keskellä kuljetusautossa, yksin tai kaverin kanssa trailerissa. Aina sen käytös on yhtä hyvää ja toimivaa, eikä se välitä vaikka joutuisi yksikseen odottelemaan trailerissa. Muuten Mira käykin aika ylikierroksilla kisatilanteissa, se puhkuu virtaa ja voitontahtoa. Mira rauhoittuukin vasta startin jälkeen ja sen jälkeen tammasta huokuu tyytyväisyys. Se on helppo pestä ja talutella hevosvilinässä kuivaksi.


Sukuselvitys

i. Kebabo
rt, 162 cm
ii. Kapuro rt, 165 cm iii. Neuroosi
iie. Kikapo
ie. Herkku Habari prt, 152 cm iei. Hesemies
iee. Kanelikorppu
e. Kirmakka
rn, 150 cm
ei. Gustav vrt, 154 cm eii. Kustavi
eie. Gumman
ee. S.T. Varmakka rn, 151 cm eei. Super-Turbo
   eee. Varpunen

isälinja - Kebabo     emälinja - Kirmakka


Jälkeläiset

2 kpl: 1 ori, 1 tamma

ori Fiktion Husaari s. 03.11.2012 isä Wuorelan Vänrikki
tamma Fiktion Kunilla s. 08.12.2012 isä Fiktion Kuunari
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.