Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

Fiktion Pellava

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusrautias, 151 cm
syntynyt25.01.2015, 75-vuotias (4v. 26.05.2015)
osaaminenko: Helppo B, re: 80 cm
rekisterinumeroVH15-018-0289
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-kelpoinen, SV-II, KV-II

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Fiktio

Hoidettaessa Pellaa voi huoletta pitää vapaana karsinassa, sillä se malttaa kyllä seisoa aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Tamman kanssa ilmaantuu harvoin erimielisyyksiä asioiden suhteen, sillä se luottaa hoitajaansa täysin. Pella ei juuri korviaan hetkauta vaikka kyseessä olisikin täysin tuntematon hoitaja, sillä se nauttii mielin määrin saamastaan huomiosta. Tamma on helppo harjata, sillä se ei ole herkkä mahansa alta ja kaviotkin voi puhdistuvat vaivattomasti. Kuolaimet se ottaa vaivattomasti suuhunsa, mutta sen sijaan satuloidessa saattaa hieman pullistella, joka onkin ainoa tilanne milloin hoitaja joutuu Pellaa napakasti kieltämään. Rauhallisuutensa ansiosta sitä voivat käsitellä niin perheen pienimmät kuin jo kokeneemmatkin hevostytöt.

Ratsastettaessa Pellaa voisi kuvailla laiskanpulskeaksi tammaksi. Jonakin päivinä sitä voi surutta potkia kylkiin ja napautella raipalla ilman minkäänlaista vasta elettä. Napakka ratsastaja joutuu tekemään alkulämmittelyssä selväksi sen 'kuka täällä määrää', jotta tamma suostuisi liikkumeen edes jotenkinpäin eteen. Laiskuudestaan huolimatta ei se ole missään vaiheessa vaikeasti ratsastettavissa, vaan parhaimmillaan se on ratsastajalleen nöyrä ja yhteistyönhaluinen. Päättäväisen ja osaavan ratsastajan alla Pella pääsee näyttämään osaamistaan, joka painoittuu ratsastajan ja hevosen väliseen yhteistyöhön. Se kuunteleen tauottomasti sille annettuja ohjeita ja toimiin täydellisesti istunnalla.

Kouluratsastus on erityisesti tamman mieleen, jota taidetaankin jo helppo b tasolle asti. Pella ei miellä uusia asioita kovinkaan nopeasti, mutta useilla toistoilla ja harjoiteluilla ne jäävät pian mieleen. Hiljalleen siitä on kehittynyt taitava kouluratsu, joka nauttii päästessään näyttämään omaa osaamistaan. Keskittyessään Pella kuuntelee ratsastajansa antamia apuja ja liikkuu upeasti eteen, eikä silloin lisätytkään askellajit tuota minkäänlaista ongelmaa. Haastavuutta kouluradoille tuo tammassa piileva laiskanpulskeus, joka pompahtaa usein esiin haastaviksi osoittautuneilla liikkeillä, jolloin se pyrkii menemään sieltä mistä aita on matalin. Ratsastajan ei tule antaa Pellalle periksi, vaan saada se kulkemaan ryhdikkäästi eteen, hyvässä temmossa.

Esteet mennään lähinnä oman mielen mukaan, silloin milloin se saattuu Pellaa kiinnostavan. Rataesteet ovat pysytelleet 80cm korkuisina, sillä tamman rahkeet eivät suuremmille tule riittämään. Laiskuutensa puolesta sitä joutuu kannustamaan eteen ennen estettä ja sen jälkeen, muuten ylle saatu laukka putoaa automaattisesti raviin. Hyvän ja päättäväisen ratsastajan alla Pella liikkuu omalla moottorillaan, mutta sille ei saa antaa periksi mikäli se yrittää oma tahtoisesti pudottaa vauhtia. Se omaa kohtuullisen hyppytekniikan, mutta yleisimmin puomit ovat tulleet lentämällä alas. Mikä juontaa juurensa kehnoon koordinaatiokykyyn, mutta tarkan ratsastajan alla puomitkin pysyttelevät paikoillaan. © Ninni H.Sukuselvitys

i. Milkan Kanervo prt, 140 cm
KTK-II, KERJ-I, YLA1, SLA-I*, SV-II
ii. Kullervo prt, 141 cm
KTK-III, KERJ-II
iii. Aapeli m, 140 cm
iie. Kukkaistyttö tprn, 137 cm
ie. VIR MVA Ch Aino-Kanerva rt, 142 cm
KTK-III, KERJ-II
iei. Unto rt, 145 cm
iee. Amppari vrt, 138 cm
e. Taikakuun Pikku-Wuokko tprt, 154 cm
KTK-III, SV-I
ei. Kanteleen Pikku-Piru trt, 154 cm
SV-III
eii. Pikku Eemeli trt, 158 cm
eie. Kanteleen Lumotar vrt, 150 cm
ee. Pikku-Wenla vrt, 154 cm
KTK-III
eei. Pikku-Kiituri rt, 156 cm
eee. Wiola vprt, 154 cm

isälinja - Rosvoruhtinas     emälinja - Pikku-Wenla

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.