Crimson Shade PB

Uusi omistaja, uudet sivut!


© Stal Roelofs, thanks! Klikkaa suuremmaksi.

virallinen nimi (rekno): Crimson Shade PB (VH-68883) painotus: kouluratsastus
rotu, skp: hannover, ori koulutustaso: ko grand prix, re 80cm, me 65cm
väri, säkäkorkeus: kimo, 167cm kasvattaja: Skurvash
syntynyt: 30.03.2008, ikä (3v. 30.06.2008) omistaja:

Meriitit:
- ei vielä mitään
Näyttelytulokset:
- MVA-SERT (BIS1) 19.01.2010 Turnberry Trakehnersissa, päätuomarina Anu V.
- MVA-SERT (BIS2) 15.12.2009 Glauciossa, päätuomarina Maria A.
- MVA-SERT (BIS2) 22.07.2008 Chillin monitoimitallilla, päätuomarina Siiri K.

Yleisesti Shade on tulinen puoliveriori jolta löytyy luonnetta sopivasti joka hetkeen. Orin kanssa saa olla jatkuvaan varuillaan sillä koskaan ei tämän pojan liikkeitä ennalta arvaa. Vaikkakin Shade tuntuu aluksi aivan mahdottomalta ettei sen kanssa tulisi mitenkään toimeen, löytyy siltä siltikin omanlainen rauhallinenpuoli jolloin poika käyttäytyy todella hienosti. Shade leijuu usein omissa maailmoissaan eikä kovinkaan keskity olennaiseen. Hyvin reipas ja varma hevonen, päättäväiseksikin voisi sanoa sillä jos saa jotain päähänsä niin varmasti tulee tekemäänkin sen. Tältä orilta löytyy siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja näin ollen ei välttämättä sovellu aivan jokaisen käsiteltäväksi.

Hoidettaessa ori on vähän itsepäinen ja laittaa usein hoitajalleen vastaan. Kun pojan karsinaan astuu, on Shade aluksi aivan onnessaan sillä tietää saavansa hoivaa mutta osoittautuukin hitusen hankalemmaksi kun hoitaja näyttää hänelle riimua. Pelkkä riimuun laitto tekee välillä vaikeaa sillä Shade ei millään haluaisi että häntä pistettäisiin kiinni - jotta saisi tallata hoitajansa. Kun orin saa lopulta riimuun ja pistettyä kiinni, saattaa se vähän rauhoittua. Harjaus onnistuu orin kanssa vielä täysin nappiin, pysyy melko kiltisti paikoillaan vaikkakin välillä kuopii etukaviollaan. Ei omaa herkkää ihopohjaa joten sietää kovemmalla kädelläkin harjausta. Shade ei välttämättä tykästy pään harjaukseen mutta joka kerta sekin on tullut harjattua. Harjan kampaaminen, yh. Ori ei pidä ollenkaan että hänen lettiinsä kosketaan. Harjaa kammatessa rupeaa väkisinkin heiluttelemaan päätään ja näyttämään hampaitaan. Kavioiden puhdistus onnistuu välillä hyvin ja välillä ei lainkaan, riippuen Shaden mielentilasta tietenkin. Välillä kaviot todellakin nousevat maasta lähes itsestään ja pysyvätkin hoitajan kätösessä mainiosti. Toisaalta Shade nojaa kavionsa päälle niin tukevasti ettei sitä voi saada millään ylös saati sitten pidettyä se kunnon otteessa kädessä. Kengitettäessä Shade on samanlainen, joka kerta ei siis todellakaan kengittäjän mieleen. Varusteiden laitto onkin sitten jo hitusen hankalampi tapaus. Jo kuullessaan satulavyön tai kuolainten kilinän, kääntää ori pyllynsä karsinan oven eteen ja luimistaa korvansa - näin yrittää karkoittaa tulian tiehensä. Shaden kanssa tulee vain olla topakkana niin selviää ongelmitta. Mikäli orin pään saa vierelle ei se rupea sitä nostelemaan kattoon mutta suutaan ei avaa. Muutama minuutti todellakin menee pojan suunpielen kutittamiseen jotta kuolaimet uppoavat suuhun. Satuloidessa Shade tekee kaikkensa jottei satulavyö menisi vatsan ympäri. Pullistelee, kuopii, luimistelee ja mitä vielä. Hiki otsassa hoitaja saa kiristää orin vyötä ja mikäli yhtään löytyy epävarmuutta niin varmasti tulee myös itse hevosen hampaista. Muut ei-niin-inhottavat suojat menevät Shaden päälle melko helposti vaikkakin välillä tottakai laittaa vastaan. Yleisesti hoidettaessa Shade on vielä siedettävä mikäli hoitaja todellakin muistaa olla topakkana.

Ratsastettaessa Shade on hitusen kuuma ja varsin haastava. Orin kanssa saa olla joka hetki todellakin varuillaan varsinkin kouluradoilla kulkiessa. Lähtee hyvin helposti kulkemaan oman päänsä mukaan eikä reagoi selästä tuleviin ohjeisiin juurikaan. Shade on todellakin hieno hevonen vain sille sopivalle ratsastajalle, muita vedättää ja testailee aivan koko ajan. vauhtia pojalta löytyy joka tilanteeseen, jatkuvaan puuskuttamassa eteenpäin ilman ainuttakaan käyntiaskelta. Kun Shaden selkään istuu malttaa poika vielä siinä vaiheessa olla paikoillaan ratsastajan alla. Kun ratsastaja antaa merkin on se sitten myös menoa. Ori lähtee pitkillä, kouluratsulle tyypillisillä askeleilla reippaasti eteenpäin, ensimmäiset askeleet saattavat hyvinkin olla ravia. Poika omaa todella kivat askeleet kuin selästä myös maastakatsottuna. Orin askel on niin pehmeä ettei takapuoli nouse harjoitusravissakaan satulasta. Välillä tosin hevosen innostuessa saattaa se lähteä laukkaamaan pomputtavalla tyylillä mutta melko harvoin. Shade kuuntelee parhaiten pohje- sekä ääniapuja, suustaan ori on niin kova ettei kiskaisut ohjasta tunnu tämän suussa juurikaan. Pohkeilla Shadea saa siis hyvin suuntaan sekä toiseen mikäli niitä osaa käyttää oikein. Ääniavuista on hyötyä esimerkiksi nostoissa taikka hidastuksissa tms. Orille on todellakin annettava hyvin selvästi ohjeet tehtäviin tai lähtee tekemään niitä kuuluisia omia liikkeitä. Vaikkakin Shadelle tarvitsee antaa harvoin raippaa ei se siitä iskusta mihinkään muutu. Ennemmin jos poikaa rupeaa läiskimään niin pukit tulee kuin että vauhti kiihtyisi tai keskittyisi asiaan paremmin. Koska Shade on painotettu kouluratsastukseen on se tietenkin parhaimmillaan siinä lajissa. Ori taipuu tällä hetkellä hienosti vaativa a tasolle saakka ja kapasiteettia löytyy varmasti pidemmällekin. Poika taittaa perusasioiden lisäksi siis paljon haastavempiakin liikkeitä, tosin joissakin liikkeissä on pientä hiomista vieläkin. Ori ei joka kerta jaksa keskittyä kouluratsastuksessa ollenkaan, välillä täytyy siis kunnolla keskittyä jotta saa Shaden hyvin alle ja kulkemaan kauniisti muodossa. Taitavalla ratsastajalalla Shade on todella hieno näky koulukentillä. Sen lisäksi että Shade menee hienosti koulua, hyppää se myös melko hyvin esteitä. Pojan tekniikka ei ole ehkä parhaasta päästä mutta joka kerta esteet tulee ylitettyä. Ei arista suurempiakaan esteitä vaan reippaasti hyppäämässä kaikki. Esteillä tuppaa hitusen kuumenemaan jonka takia ratsastajan on hyvä muistaa jatkuvaan puolipidätykset. Shade hyppää ratana keskimäärin metriä, yksittäisenä hitusen enemmän. Ori ei ole ehkä maailman ihanin maastoratsu sillä hötkyää minkä kerkeää, ainakaan rauhallisia maastoretkiä pojan kanssa ei voi tehdä. Harvoin kuitenkaan säikkyy vaikka muuten pomppiikin paikoillaan ja hyppii ojia myöten. Yleisesti Shade on hieno ratsu osaavalle ratsastajalle josta löytyy kuitenkin haastetta kaikille.

Lastattaessa ori on vähän vänkyrä eikä tätä myöten ole ihanin lastattava. Vaikkakin ori on jo tottunut matkustaja ei se koskaan haluaisi mennä vapaaehtoisesti traileriin. Shaden saa ihan kiitettävästi makupaloilla houkuteltua paikoilleen ja sitten matkaan. Orilla on tapana pistää traileria vähän uuteen kuntoon, varsinkin mikäli se joutuu matkustamaan yksin. Ori tarvitsee siis jokaiselle reissulle heinien lisäksi seuraa. Matkat taittuvat näin helposti ja poika pysyy rauhallisena. Trailerista tullaankin pois sitten aivan erilaisella asenteella, kun ovi avataan on Shade jo juoksemassa pihalle sieltä. Täytyy kuitenkin malttaa pitää ori rauhallisena jottei se satuta itseään riehumisella.

Kisoissa Shade on aluksi hyvin jännittynyt ja hermoilee täysin. Kun ori pääsee kisapaikalle täytyy sen kiljahtaa kaikille jotta varmasti saa ympärillä olevan huomion. Säntäilemässä jokapaikkaan, todellakin on aluksi hyvin malttamaton. Kun ratsastaja nousee selkään rauhoittuu ori hitusen mutta sitten alkaakin tyypillinen juokseminen joka suuntaan. Lämmittelyssä Shade menee aivan täysillä eteenpäin eikä juurikaan malta kuunnella ratsastajan ohjeita. Lämmittelyn aikana poika voi todellakin tuntua täysin mahdottomalta ja että sen kanssa on erittäin epämiellyttävä tehdä töitä. Kuitenkin kun ori pääsee itse kouluradalle alkaa hommat jo sujumaan. Shade tietää milloin on tosi kyseessä ja milloin tulee antaa parastaan. Kouluradalla poika todellakin kuuntelee todella hyvin ratsastajaansa vaikkakin muutamaan otteeseen voi pistää vastaan. Kun tehtävä on päättynyt alkaa Shade olemaan taas oma villi itsensä ja pistämään mekkalaksi. Yleisesti Shade on siis melko kiva kisakaveri vaikkei sitä aluksi uskoisikaan.
© Hawering, kiitos!

Sukutaulu

      i. Darkside Crimson
      KRJ III, YLA3, hann, rt, 165cm
   ii. Whoracle
   hann, evm
   iii. Resin Scorn
   iie. Lacrimarum
   ie. Chaotic Crimson
   hann, evm
   iei. Doomcraft
   iee. Come Clarity
      e. After The Weeping Moon
      hann, km, 169cm
   ei. Manateen
   hann, km, 172cm, evm
   eii. Borlax
   eie. Rusty Glove
   ee. Argenteum
   hann, vrt, 173cm, evm
   eei. Hellmarch
   eee. Weak Feeble

Jälkeläiset

hann-o. Connery O' Polo emä Roxanne v. Rouce rotu-skp. Hevosen Nimi emä Hevosen Nimi
hann-o. Double-Dealing Bellamy emä Apocalypse SY rotu-skp. Hevosen Nimi emä Hevosen Nimi
rotu-skp. Hevosen Nimi emä Hevosen Nimi rotu-skp. Hevosen Nimi emä Hevosen Nimi

Kilpailutulokset

46 KRJ-sijoitusta + 0 CUP-sijoitusta

31.08.2008   Vaativa B   kutsu » 5/40
31.08.2008   Vaativa B   kutsu » 3/40
30.08.2008   Vaativa B   kutsu » 3/50
30.08.2008   Vaativa A   kutsu » 7/50
30.08.2008   Vaativa A   kutsu » 7/50
30.08.2008   Grand Prix   kutsu » 7/50
30.08.2008   Vaativa A   kutsu » 1/50
30.08.2008   Grand Prix   kutsu » 4/50
30.08.2008   Grand Prix   kutsu » 4/50
30.08.2008   Intermediate II   kutsu » 6/50
29.08.2008   Intermediate I   kutsu » 1/60
25.08.2008   Vaativa B   kutsu » 3/67
21.08.2008   Vaativa A   kutsu » 8/94
20.08.2008   Vaativa A   kutsu » 4/94
20.08.2008   Intermediate I   kutsu » 6/77
20.08.2008   Grand Prix   kutsu » 4/70
20.08.2008   Intermediate I   kutsu » 1/77
20.08.2008   Vaativa B   kutsu » 1/124
20.08.2008   Vaativa A   kutsu » 5/40
20.08.2008   Grand Prix   kutsu » 3/40
20.08.2008   Grand Prix   kutsu » 5/40
20.08.2008   Intermediate II   kutsu » 1/40
20.08.2008   Vaativa A   kutsu » 3/40
20.08.2008   Grand Prix   kutsu » 4/40
20.08.2008   Vaativa B   kutsu » 2/40
15.08.2008   Vaativa B   kutsu » 4/35
07.08.2008   Vaativa A   kutsu » 5/77
07.08.2008   Helppo B   kutsu » 3/90
05.08.2008   Intermediate I   kutsu » 2/40
05.08.2008   Vaativa B   kutsu » 2/30
03.08.2008   Vaativa B   kutsu » 2/50
30.07.2008   Grand Prix   kutsu » 3/142
22.07.2008   Grand Prix   kutsu » 1/27
22.07.2008   Grand Prix   kutsu » 2/17
20.07.2008   Vaativa B   kutsu » 1/40
15.07.2008   Vaativa A   kutsu » 3/118
10.07.2008   Intermediate II   kutsu » 5/57
10.07.2008   Vaativa B   kutsu » 1/40
09.07.2008   Vaativa A   kutsu » 10/119
06.07.2008   Intermediate I   kutsu » 5/38
06.07.2008   Kür PSG   kutsu » 7/54
05.07.2008   Vaativa B   kutsu » 5/36
04.07.2008   Vaativa B   kutsu » 5/81
03.07.2008   Vaativa B   kutsu » 6/50
03.07.2008   Vaativa B   kutsu » 4/50
03.07.2008   Vaativa B   kutsu » 1/40

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

12.09.2010 - Kouluvalmennus Zurück:ssa, valmentajana Elle Du Laud
valmentajan kommentti: Vaikka kovan tason ratsastajana oletkin erinomainen, juuri tämän hevosen kanssa ratsastustyylisi pieniä virheitä on vielä hiottava. Hevosesi on erittäin menevä, ja tunnut pelkäävän jo etukäteen sen keksintöjä. Suorituksenne on jo nyt tasoonne nähden erittäin hyvä, mutta siitä saa erinomaisen pienillä asioilla. Ensinnäkin, ohjastuntuma saa olla napakka, mutta sitä kannattaa silti löyhdyttää jonkin verran: nyt hevonen joutuu uskemaan kättä vastaan sen verran, ettei ota ohjasapuja ihan niin hyvin, kuin osaisi. Hellemmällä tuntumalla merkit menevät läpi vielä huomaamattomammin. Toinen vinkki on ratsastaa pohkeilla hanakammin. Vaikka hevonen on kallis, se ei mene rikki, jos sen laittaa menemään kunnolla. Nyt sen takapää jää jotenkin kummallisesti tahdista jälkeen roikkumaan vaikeimmissa liikkeissä, ja sen saa helposti nostettua mukaan käyttämällä pohkeita kunnolla. Näillä vinkeillä suoritus ei todellakaan nouse huimasti kahdellakymmenellä prosentilla, mutta sijoitus saattaa olla muutaman pykälän korkeampi kilpailuissa.