Päiväkirja

päivä kerrallaan

14.01.2011 - Ilmoittelin Hanttia pitkästä aikaa kilpailuihin. Metriä on jo hypitty, joskin ei kovin hyvällä menestyksellä, mutta en viitsinyt pienempiinkään ilmoittaa, kun ori ei oikein tahdo syttyvän niillä. Herra sai kisakavereikseen budjonnyruuna Immortelle Yvanin ja täysiveriori Skip a Beat RVC:n, joka aloittelee uraansa ratsastuskilpailuissa.

23.06.2010 - Tänään ensimmäistä kertaa Hantti sai kokea voiton huuman. Matkustimme heti aamusta B.B. Steeds-nimiselle trakehnersiittolalle. Kisojen oli tarkoitus aikaa kello 10, jolloin alkaisi myös oma luokkamme. Esteet olivat vajaan metrin korkuisia, 90 senttisiä. Verryttelyssä herra oli vekkulilla tuulella ja laittoi minut todenteolla töihin vielä radalle päästyäkin, mutta loppulta suoritus menikin hienosti, varsinkin loppua myöden. Voitosta en silti osannut unelmoidakaan, joten oli todellinen yllätys kuulla nimemme voittajaratsukon kohdalla.

27.03.2010 - Olimme Hantin kanssa Kya's showhorsesin järjestämissä leikkimielisissä näyttelyissä, eli match showssa. Herra sai parikseen evergreyläisen angloarabioriin. Hantin suitsiin kiinnitettiin lopulta sininen nauha ja tuomarina toimineelta Kyalta tuli seuraavanlainen arvostelu: Leimat voisivat olla paremmat. Hyvä pää ja kaula. Hyväasentoiset lavat. Hyvä säkä. Lievästi avorunko. Selkä voisi olla vahvempi. Hieman jyrkkä lautanen. ej taipuneet, tj erittäin pitkäsääriset.

20.01.2010 - Ionicin Virginian kanssa tuli sovittua muutamista astutuksista, joten Hantilla on pian astutushommia tiedossa. Ori tulee astumaan tammikuussa neljä ja maaliskuussa kaksi Ionicin knabstrup-tammaa. Muuten Hantti ei tule olemaan vielä jalostuskäytössä, mutta myöhemmin kisauran edetessä kyllä.

15.12.2009 - Tällä kertaa olimme Glauciossa näyttelyissä ja Hantti käyttäytyi jokseenkin paremmin, kuin viime kerralla. Luokassa oli kuitenkin monta Hanttia parempaa oria, sillä se sijoittui vasta seitsemänneksi osallistujia ollessa yhteensä yksitoista. Tänään mukana oli englantilaisten täysiveristen lisäksi myös angloarabeja ja arabeja. Tuomarina toimi Alina J. ja kotiin palattiin jälleen kunniamaininnan ja jalostukseen suositellaan-palkinnon kera.

12.12.2009 - Koska VRL:n tauko alkaa kahden päivän päästä, Hantti pääsee nyt pienelle tauolle. Eikä juuri ennen taukoa enää ole ollut meille sopivia kilpailuja. Näyttelyissä mennään kuitenkin ainakin pari kertaa käymään, sillä NJ:hän ei ole VRL:n alainen. Tarkoitus olisi myös treenailla ja käydä ehkä valmennuksissakin.

29.11.2009 - Kannatti osallistua isompaan luokkaan! Tänään nimittäin kävimme Accusalissa kisailemassa 90cm-luokassa ja sijoituimme neljänneksi. Muilla ei mennytkään niin hyvin, sillä hylkäyksiä tuli todella monta. Olimme vielä Kingston Gårdissa näyttelyissä, joissa oli monta komeaa täysiverioria. Oli ehkä virhe tulla vielä esteiden jälkeen näyttelyyn, sillä kovin hyvin ei herra suvainnut käyttäytyä. Luokassa oli kaksitoista osallistujaa ja Hantti sijoittui yhdeksänneksi. Tuomarina toimi Maria A., joka antoi oriille kunniamaininnan, sekä jalostukseen suositellaan-palkinnon. Hantti on ilmoitettu myös Glauciossa 15.12. järjestettäviin näyttelyihin, toivotaan, että sujuisi sitten vähän paremmin.

20.11.2009 - Ori pääsee osallistumaan seuraaviin kisoihin vasta aivan tämän kuun lopussa tai joulukuun alussa, sillä estekisoja ei oikein ole nyt kalenterissa. Ilmoitin kuitenkin Hantin Kingston Gårdissa 29.11.2009 järjestettäviin näyttelyihin, joten jos mukaan päästään, siirtyy estekisoihin osallistuminen sinne joulukuun alkuun. No, ehdimmepähän treenata vielä reilusti. Vuoden vaihteessa kilpailemiseen tulee myöskin pieni tauko, sillä ratsastajainliitto jää hetkeksi lomalle. Tammikuussa taas pääsemme radoille ja toivottavasti viimeistään silloin Hantti paljastaa todelliset kykynsä.

17.11.2009 - Olimme Hantin kanssa ensimmäisissä kisoissa. Ihan putkeen ei mennyt, mutta kyllä se tästä vielä lähtee. Osallistuimme 60cm-luokkaan, jossa oli 28 osallistujaa. Olimme molemmat hiukan jännittyneitä ennen suoritusta, mutta rentouduimme ja aloitimmekin hyvin. Jostain syystä Hantti päätti sitten alkaa vetkutella ja yksi pudotuskin tuli, mutta pääsimme kuitenkin radan onnellisesti loppuun. Sijoituimme 21. ja jälkeemme oli vain yksi hyväksytty suoritus, loput kuusi hylättiin. Taisi olla Hantin mielestä liian pieniä esteitä, kun herra ei oikein innostunut. Ensi kerralla mennäänkin vähän isompaan luokkaan.