virtuaalihevonen / a sim-game horse

1. JÄLLEENNÄKEMINEN MONEN VUODEN JÄLKEEN

Tänään, 13. maaliskuuta 2015, Korri palasi luokseni jo toista kertaa. Jälleennäkeminen oli iloinen, sillä ori ei ollut vuosienkaan jälkeen unohtanut minua. Kotiinpaluu sujui hyvissä merkeissä ja hetken ehdinkin jo luulla, että käsissäni on muuttunut mies, mutta kyllähän se sitten myöhään illalla päätti temppuilla omiaan, kun kävin vielä taluttelemassa sitä kentällä. Muuten se käyttäytyi todellisuutta paremmin, ehkä se halusi tehdä minuun vaikutuksen näin pitkän ajan jälkeen.

Seuraavana päivänä herra olikin sitten jo enemmän oma itsensä. Ajattelin mennä vain kevyesti kentällä, mutta Korri oli sitä mieltä, että nyt täytyisi tehdä jotain jännempää. Aikani sain taistella, ennen kuin ori rauhoittui ja alkoi kuuntelemaan. Hikihän siinä tuli, mutta tekemättä sitä ei voinut jättää, sillä muuten sitä pelleilyä olisi saanut katsella ainakin seuraavan viikon.

2. LAPSET SUOMEEN MUUTAMAKSI KUUKAUDEKSI

Kun Korri kauan sitten astui pari kasvattajansa tammaa, en osannut kuvitellakaan, että jonain päivänä ne tulisivat Suomeen ja vielä minun luokseni. En tiedä minkä päähänpistoksen kasvattaja sai, mutta hän keksi, että Milja, otapa nämä kaksi hevosta ylläpitoon ja kilpaile niillä Suomessa. Kumpikin ovat tehneet jo hyvää uraa Saksassa ja ruunan nimeltä Kaietano kanssa pääsenkin aloittamaan heti 150 sentin luokista, kun taas tamma Briellen on jo 130 cm tasolla. Eilen elokuun kuudentena päivänä kaksikko sitten saapui ja Korri oli innoissaan uusista kavereista. Lähempää tuttavuutta se tosin pääsee tekemään tietysti vain poikansa kanssa, mutta tyttärensäkin se näki jopa yhden hevosenmitan päästä. Tässä erikoisessa järjestelyssä on myös pieni taka-ajatus. Nimittäin niiden saksalaisten kilpailujen tulokset, joita hevoset ovat jo saavuttaneet, eivät kelpaa ERJ:n laatuarvostelussa. Ja Korri kun tarvitsisi kipeästi jälkeläisnäyttöjä pärjätäkseen siellä. Niinpä minun kisaamanani ne pääsevät osallistumaan vain ERJ:n alaisiin kisoihin.

3. LAATUAIKAA POJAN KANSSA

Vaikka Kaietano – tai Kake, joksi olemme ruunaa täällä kutsuneet – onkin viettänyt viime aikoina enemmän aikaa tien päällä kuin Korrin kaverina, on isästä ja pojasta tullut ihan hyviä kavereita. Nyt Kaken kisat täällä Suomessa onkin jo kisattu, joten hieman enemmän on jäänyt aikaa tutustua isäukkoon. Nuoren pojan lailla se välillä härnää isäänsä ärtymiseen asti, mutta pienen painimisen jälkeen ne taas laiduntavat rauhassa vieri vieressä. Kakessa on paljon samaa näköä kuin isänssään ja niin käyvät kaksikon luonteetkin yksiin. On oikeastaan ollut hauska huomata miten samanlainen ruuna voikaan olla isänsä kanssa. Ainakin toistaiseksi Korri saa pitää kaverinsa, mutta jossain vaiheessa Kaken on tarkoitus palata joko Saksaan kasvattajalleen tai sitten se yritetään myydä minun toimestani täällä Suomessa.

4. LAATUARVOSTELUUN VALMISTAUTUMISTA

Koska Kaken onnistui kahmia kokoon sijoitukset hyvin nopeaan tahtiin, on Korrin laatuarvosteluun meneminen taas paljon ajankohtaisempaa. Mahdollisesti ori pääsee osallistumaan arvostelutilaisuuteen jo syyskuussa! Ilmoittautuminen siihen alkaa huomenna ja nyt jännitetäänkin, että miten Briellen tulee tässä lähipäivinä vielä kisoissa pärjäämään. Ehtiikö jälkeläispisteet tulla kasaan, ennen kuin tilaisuus täyttyy tai ilmoittautuminen loppuu.

Muuten Korri alkaakin sitten olla valmis. Kunhan omistaja jaksaa panostaa vielä päiväkirjamerkinnän tai parin verran, on täysien lisäpisteiden saaminen taattu. Toivon totisesti, että pääsisimme mukaan jo syyskuun tilaisuuteen, jonka jälkeen oria voisi alkaa tarjoamaan jalostukseen. Sitä ennen en halua sitä tehdä ja marraskuulle odottaminen kuulostaa kamalan pitkältä ajalta. Pidetään peukut pystyssä Briellenille!

5. TÄÄ SE PÄIVÄ ON

Täten ilmoitan, että tänä päivänä, 2. syyskuuta 2015, Korri on ilmoitettu Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Tässä vaiheessa orilta puuttuu tosin vielä yksi jälkeläispiste, mutta toivotaan, että Briellen ehtii sijoittua vielä kahdesti ennen kuin arvostelu aloitetaan. Sovimme muuten Korrin kasvattajan kanssa, että Kaietano ja Briellen jäävät Suomeen lomailemaan ainakin kuukaudeksi, jonka jälkeen minä sitten myyn ne uusiin koteihin. Mikäli ne eivät täällä mene kaupaksi, palaavat ne Saksaan.

Palatakseni Korriin, loppusilaukset alkavat pian olla käsillä. Kuun lopussa ori puunataan oikein hienoksi ja varustepuolesta huolehditaan niin, että kaikki on tiptop. Luulenpa, että tätä tilaisuutta varten käyn ostamassa sille ihan uudet suitset, sillä nykyisiä tuskin saadaan edustuskuntoisiksi vaikka mitä tekisi.

6. RAUHOITTUMASSA MAASTOSSA

Nyt kyllä jännittää niin paljon, että oli pakko lähteä rauhoittumaan pienelle maastoretkelle. Laatuarvostelutilaisuuteen on vielä neljä viikkoa ja minä en meinaa pysyä housuissani edes nyt. Miten mahtaa olla silloin kuun lopussa... Toiveeni rauhaisasta lenkistä ei kuitenkaan toteutunut, sillä Korri ei ollut kanssani samaa mieltä, vaan se olisi halunnut paahtaa täysiä eteenpäin. Sainpahan kuitenkin ajatukseni toisaalle orin kanssa tapellessa. Tarkemmin ajatellen tämä taisikin olla parempi vaihtoehto, sillä muutenhan olisin vaikka ehtinyt ajatella sitä loppukuun asiaa, mutta nyt oli tehtävä muuta, jos aikoi pysyä selässä ja päästä takaisin tallille ehjin nahoin. Ja niinhän sitä loppujen lopuksi sitten päästiinkin. Sen verran rankkaa oli, että kaaduin sänkyyn heti kotiin päästyäni.

7. I-PALKINNON ORI

Vihdoin koitti laatuarvostelupäivä. Paikan päälle lähdettiin hienon esteorin kanssa ja kotiin palattiin vielä hienomman, ERJ-I-palkitun orin kanssa. Nyt Korri tulee myös jalostuskäyttöön kaikille tammoille ja toivottavasti maailmaan saadaan monta manttelinperijää. Samalla kun tarjoan oria jalostukseen, lähtee myyntiin Kaietano ja Briellen.

taustakuva © Squidfingers, http://www.squidfingers.com / muu materiaali © Milja, ellei toisin mainita