Muistoissamme † 11.04.2017

img

virtuaalihevonen - a sim-game horse - kuvagalleria

Lawrence Dawn

VIR MVA Ch, VWY-II, ERL-III, ERJ-III
rotu, sukupuoliWalesinponi (welsh sektio B), ori
väri, säkäkorkeusRautias, 134 cm
syntymäaika ja -paikka02.07.2010 (15 v.), Paraatiponit
omistajatiedotMilja (00692) virtuaali@lasileija.net
 
koulutusEsteratsu
osaaminenko: Helppo B, re: 100 cm
rekisterinumeroVH11-022-0078
 
jalostusinfoTarjolla jalostukseen!
jälkeläiset5 kpl

Lawrence on ennen minulle tuloa kiertänyt maailmaa lukuisissa kilpailuissa, joten se oli jo valmiiksi tottunut matkustaja. Traileri, hevosrekka, mikä ikinä, on sille kuin toinen koti. Vähän niin kuin Lawrencen oma asuntoauto. Olin tavannut oriin muutamia kertoja kilpailuissa, mutta koskaan en tullut ajatelleeksi, että se upeaharjainen herrasmies voisi joskus olla omani. Lawrence seuraa mielenkiinnolla vilinää ja vilskettä, eikä ole moksiskaan uusista paikoista. Orina se on tietenkin kiinnostunut tammoista, mutta osaa osoittaa kiinnostuksensa myös rauhallisesti, ei häseltämällä turhia. Jo etukäteen kuulin, että se on aina tullut toimeen hevosen kuin hevosen kanssa, vaikka pysyykin riitaisimmista hyvän matkan päässä, eikä tässä ole tapahtunut muutoksia senkään jälkeen kun ori minun omistukseeni siirtyi. Tarhakavereitakin sille voi siis huoletta laittaa.

Erinomainen käytös tekee Lawrencen käsittelystä helppoa. Se toimii lähes ajatuksen voimalla niin maasta, kuin selästä käsin. Ori työskentelee mielellään ja esittelee taitojaan sen suuremmin pyytelemättä. Esteet ovat aikoinaan sytyttäneet sen silmiin rakkauden palon, jota ei koskaan voida sammuttaa. Upeampaa näkyä ei olekaan, kuin tämä hulmuharja liitelemässä esteen kuin esteen yli. Lawrence on toki kaunista katseltavaa myös sileällä, kun lennokkaat ja kevyet liikkeet siivittävät sen matkaa eteenpäin. Maastossa hyvin rauhallinen Lawrence on myös hyvää seuraa hermostuneille tai joskus jopa kuumille hevosille, sillä sen tyyneys huokuu kilometrien päähän.

Huumorintajunsa ansiosta Lawrence tuo myös hauskuutta yhteisiin päiviimme. Se osaa tarvittaessa vähän keppostella ja joskus herra saattaa esittää jokusen tempunkin, mutta kuitenkin siinä suhteessa, että se naurattaa, eikä joudu hermoraunion partaalle. Lawrencella on tapana vastavuoroisesti harjata minua sen jälkeen, kun olen itse harjannut sen. Ori ottaa harjan suuhunsa ja sukii parhaansa mukaan.

H.F. Dart Leon   wb, trn, 136 cm { Phany Leon   wb, vkk, 136 cm { Faner   evm
Casandra   evm
A.W. Ranch's Dart Rose   wb, rn, 136 cm { Dart   evm
Rose Mind   evm
Cedion Haf Noswaith   wb, rt, 130 cm { Leagon The Lion   wb, 134 cm { Little Lionman   evm
Maylight   evm
Fallway   wb, rn, 134 cm { Melbouro   evm
Styffnobol   evm

Jälkeläiset

wb-o. Aelwen Logres e. Aelwen Amilie s. 10.08.2012
wb-o. Archibald Dawn e. Cymreig Acheflour s. 12.08.2012
wb-t. Glenwood Celia e. Unwritten MW s. 10.01.2013
wb-t. Cwm Ffion Fflur e. Cranberry's Miril s. 06.02.2013
wb-o. Breuddwydio Rhyfelwr Ion e. Freuddwyd Difrodi Ion s. 10.02.2014
Astunut 27.10.2013 tamman Pencalow De la Nuit
img

10. maaliskuuta 2012   ♯   Ei tippa tapa ellei tipasta tule tapa

Eksyin iltamyöhään hevosaiheiselle keskustelupalstalle. Selailtuani sivustoa hetken jokin sai minut klikkaamaan myyntihevosten osioon. Siellä huomasin Paraatiponit-nimisen tallin ilmoituksen. Talli oli minulle jo ennestään tuttu ihanista welshponeistaan, joten päätin nopeasti vilkaista ja ihastella jälleen kerran heidän upeita kasvattejaan.

Mutta kuinkas kävikään, kun klikkasin auki Lawrence Dawn -nimisen raudikon oriin kuvan. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Ponilla oli vasemmassa takajalassaan kokosukka ja etujalassa matala vuohissukka. Kokonaisuuden kruunasivat pitkä hulmuava harja ja huuliin asti ulottuva läsi. En voinut olla palaamatta oriin tietoihin ja kuviin vielä myöhemmin muiden ponien katsomisen jälkeenkin, vaan selasin ne läpi ainakin kymmenen kertaa ennen kuin maltoin lopettaa ja painua pehkuihin.

Olin kuitenkin varma, että palaisin asiaan vielä myöhemmin...

17. maaliskuuta 2012   ♯   Mihin silmä osuu, siihen käsi tarraa

Kuten olin aavistellutkin, en voinut millään unohtaa sitä ihanaa raudikkoa ponia. Palasin aina uudestaan ja uudestaan Paraatiponien myynti-ilmoitukseen ihastelemaan Lawrence-oria. Itsekseni harmittelin, ettei ori tuntunut kiinnostavan kovinkaan montaa. Toisaalta se oli myös minun onneni, sillä minulla oli vielä mahdollisuuksia saada se! Niinpä en voinut enää viikon ankaran pohtimisen jälkeen olla ottamatta yhteyttä tallin omistajaan Daniin. Poni oli kertakaikkiaan saatava!

Eikä aikaakaan, kun jo ajelin paikanpäälle katsomaan ponia. Perusteellisen tutustumisen jälkeen ei enää kahdesti tarvinnut asiaa miettiä, vaan heitin tarjoukseni Danille. Ja koska hän myi ponin mielellään minulle, allekirjoitimme kauppakirjat samantien. Kun se oli tehty, olin ‒ ja olen tietysti edelleenkin ‒ superonnellinen poninomistaja!

18. maaliskuuta 2012   ♯   Ei elämä irvistellen somene

Selailin Lawrencen kilpailutuloksia muistiosta, jonka kasvattaja oli minulle juuri lähettänyt. Herralla oli jo hieno ura takanaan, joten jatkossa meitä tavattaisiin kisojen merkeissä vain welshien showkilpailuissa. Satuimpa uteliaisuuttani googlettamaan oriin nimen, sillä minulla ei ollut juurikaan muita tietoja sen historiasta. Melkoinen yllätys olikin siis, kun oriille löytyi muun muassa kolme virallista muotovalio- ja irtoSERTiä. Tietämättäni olin siis ostanut VIR MVA Ch-kelpoisen ponin. Arvonimi täytyy vain myöhemmin vielä virallistaa lähettämällä anomus Näyttelyiden Kermaa -sivustolle. Siinä samalla tulin ajatelleeksi, että Lawrencea voisi todella yrittää kantakirjata, vaikka aluksi mentiinkin "viedään, jos aika riittää" -asenteella.

img

Mutta eihän siinä ollut vielä kaikki. Ostotarjoustani tehdessä olin luvannut käyttää Lawrencen Virtuaalisten welshien ystävät -yhdistyksen laatuarvostelussa, mutta kävi ilmi, että ori olikin jo palkittu II-palkinnolla syyskuussa 2011. Samantien mieleeni rävähti kunnianhimoinen ajatus saada vielä jonakin päivänä nostettua palkintoa, sillä VWY I-palkittu poni on edelleen hyvin harvinainen herkku, vaikka laatuarvostelu onkin toiminut jo vuodesta 2004.

Lisäksi marraskuussa 2011 Lawrence palkittiin ERL III-palkinnolla. Mutta eihän siitä ole yhtikäs mitään haittaa, vaikka ori onkin jo jollain saralla menestynyt, mahdollisuuksia kun on vielä monia. Jalostuskäyttöön herra ainakin joka tapauksessa tulee, sillä yllätysvarsoja ei kuitenkaan löytynyt. On vain kovin harmi, että poni, jota on kuitenkin joskus rakastettu ja siitä on huolehdittu, on lopulta jätetty oman onnensa nojaan.

19. maaliskuuta 2012   ♯   Laiska töitään luettelee

Lawrence muutti uuteen kotitalliinsa vasta myöhään eilisiltana ja muutenkin päivä oli sen verran kiireinen asioita hoidellessa, etten sen kanssa ehtinyt kovin paljon puuhailla. Matka sujui kuitenkin hienosti, sillä onhan ori kokenut matkustaja.

Hyvin nopeasti ori näytti asettuvan aloilleen. Vähän piti hirnahdella ja kuunnella millaisia hevosia siellä vastaili. Lawrence näytti oikein tyytyväiseltä uuteen karsinaansa ja hyvin se on viihtynyt tänään ulkosallakin.

Olemme tänään kierrelleet vähän tutustumassa myös muuhunkin ympäristöön. Kävimme pienellä metsäretkellä lähimaastossa ja sen aikana tuli huomattua, että Lawrence on hyvin utelias uusia asioita kohtaan ja se suhtautuu niihin ennakkoluulottomasti. Katsotaan miten huomenna käy, kun nousen herran selkään. Koeratsastuksessa se ainakin vaikutti oikein miellyttävältä ja työmoraalikin tuntui olevan kunnossa.

31. maaliskuuta 2012   ♯   Silmistä sielu paistaa

Arki uudessa kodissa on lähtenyt hyvin rullaamaan. Ratsasteltukin on ja täytyy kyllä sanoa, että Lawrence on oikea unelmaponi. Esteet ovat selvästi sen suurin rakkaus ja toisinaan se heittääkin pienen iloisen pukin esteen jälkeen. Mutta ihaninta on nähdä se silmien loiste, kun Lawrence tietää pääsevänsä hyppäämään.

23. huhtikuuta 2012   ♯   Ilta on aamua viisaampi

Lawrence oli järjestänyt tänään kunnon yllätyksen heti aamutuimaan. Herra oli ilmeisesti tylsistynyt karsinassaan ja päättänyt lähteä pienelle tutkimusretkelle. Hämmästys oli siis todella suuri aamutallin tekijälle, sillä karsinoiden avaaminen sisältä on käytännössä mahdotonta hevoselta. Tällöin ensimmäinen ajatus olikin, että liekö ovi jäänyt viimeiseksi karsinassa käyneeltä hieman auki. Mutta syyllistä ei sen kummemmin lähdetty selvittelemään, sillä eihän orille pikku seikkailun aikana edes käynyt kuinkaan.

No Lanttu-herrahan löytyi sitten maistelemasta aamupalaa, ties missä kaikkialla se oli ennen sitä käynyt, sillä kaikki paikat olivat vähän hujan hajan. Ori itse oli vain katsellut löytäjäänsä hölmistyneen näköisenä. "Eikös täällä saa aamiaistaan syödä rauhassa?" Niin, saahan toki, mutta sen tulisi tapahtua omassa karsinassa, ovi visusti kiinni. Jos et ole rakas Lawrence sattunut huomaamaan, ruoat tuodaan suoraan nenän eteen, joten niitä ei tarvitse itse lähteä hakemaan.

Itse ehdin tallille vasta illemmalla ja tarkemmin karsinan ovea tutkiessani satuin huomaamaan, että lukitussysteemissä oli vikaa. Asiaan ei ollut tullut aiemmin kiinnitettyä huomiota, sillä testailujen ja vertailujen jälkeen ero toimivaan oveen verrattuna oli hyvin pieni, mutta kuitenkn merkittävä siinä mielessä, että hevosella oli mahdollisuus avata ovi. Ovi saatiin onneksi vielä samana iltana korjattua ja jatkossa Lawrence pysyy toivottavasti karsinassaan. Se vain on fakta, että kun utelias pieni poni löytää tien ulos, se ei varmasti jätä tilaisuutta käyttämättä.

22. toukokuuta 2012   ♯   Kylmä kahvi kaunistaa

Cynoria järjesti tänään vanhat kunnon söpöysnäyttelyt, joihin Lantun kanssa sitten osallistuimme. Kuten tuomarin kommenteista voi päätellä, esiintyminen sujui oikein mallikkaasti: "Welshit näyttävät nyt vievän tätä kisaa, mutta ei se mikään ihme ole, ovathan ne erittäin kauniita poneja. Eikä tämä ori ole mikään poikkeus. Vaikutuksen teki kauniin värityksen, upean hulmuharjan ja ihastuttavan ilmeen lisäksi myös orin käytös, joka oli tänään ehdottomasti edukseen. Tämä poni tuskin jättää ketään kylmäksi - ei ainakaan tätä tuomaria!"

Luokan kärkikolmikko oli siis tosiaan welshejä, voittajana welsh C -ori, toisena welsh mountain -tamma ja kolmantena Lawrence. Huonoille ei hävitty, itse pidin erityisen paljon juuri voittajaoriista. Ihastuin myös seitsemänneksi sijoittuneeseen saksalaiseen ratsuponitammaan, jonka sysimustaan väriin toivat kontrastia kaksi takajalan sukkaa ja ihana läsi. Kaikenkaikkiaan tähän pieneen tapahtumaan osallistui kymmenen hevosta.

7. kesäkuuta 2013   ♯   Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Ilmoitin Lawrencen jälkeläisen Glenwood Celian juuri tamman ensimmäisiin kisoihin! Niin ne pienetkin vain kasvavat. Yhdessä hujauksessa. Kunhan jälkeläiset nyt menestyvät kilpailuissa, niin pääsisimme Lawrencen kanssa osallistumaan erilaisiin laatuarvosteluihin. Lawrence itse on saanut ottaa aika rennosti viime aikoina, koska showkisojakaan ei ole. Viimeisimmät kisat olivat maaliskuussa Fiktiossa ja siellä ori starttasikin ensimmäistä kertaa II-tason ratsastusluokassa.


Welsh Show

»   Riding Class   II-taso
»   Kvaalit

Esteratsastus

»   ERJ   62 sijoitusta
»   Muut   5 sijoitusta

Welsh Show Riding Class

Overall Supreme Ridden Champion I
12.10.2011 Aelwen Welsh

Ridden Champion I
20.10.2011 Paraatiponit
02.11.2011 Paraatiponit
05.11.2011 Littlebury
12.01.2013 KK Bailador
14.01.2013 KK Bailador

Reserve Ridden Champion I
04.10.2011 Llygedyn Welsh
10.09.2012 KK Bailador
12.11.2012 KK Bailador

Ridden Champion II
20.03.2013 Fiktio

Reserve Ridden Champion II
18.03.2013 Fiktio


Näyttelytulokset

02.08.2011 LKV1, irtoSERT
Dimmanby Gård, päätuomari Peppi S.

03.08.2011 LKV3, irtoSERT
Kilpailutalli Stemma (StemRa), päätuomari Peppi S.

20.08.2011 LKV2, MVA-SERT (siirtyi BIS5:ltä)
ISB, päätuomari Anniina K.

20.09.2011 irtoSERT
Riiviöt, päätuomari Anette N.

30.09.2011 BIS3, MVA-SERT
Nerian, päätuomari Peppi S.

20.10.2011 BIS5, MVA-SERT
Lleidr Welshpony Stud, päätuomari Peppi S.


Laatuarvostelu- ja näyttelypalkinnot

25.09.2011 VWY-II 43,5 p.
8,5 p. + 4 p. + 6 p. + 20 p. + 5 p.

01.11.2011 ERL-III 72,69 %
100 % + 76,67 % + 65 % + 35 % + 75 % + 0 %

30.11.2014 ERJ-III 82,5 p.
4 p. + 42 p. + 1,5 p. + 20 p. + 15 p.

31.10.2016 VIR MVA Ch


Muut tapahtumat

22.05.2012 Söpikset 3/10
tuomari Cynoria

Esteratsastus

27.09.2010 Paraatiponit 80 cm   5/28
11.10.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 80 cm   3/17
17.10.2010 ERJ Mörkövaara 90 cm   1/50
18.10.2010 ERJ Mörkövaara 90 cm   1/50
18.10.2010 ERJ Trystan Welsh 80 cm   6/50
20.10.2010 ERJ-Cup lokakuu 90 cm   19/198
24.10.2010 ERJ Kõrge Hobused 90 cm   3/30
30.10.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 70 cm   4/19
01.11.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 70 cm   3/19
08.11.2010 ERJ Idaho 80-90 cm   2/40
16.11.2010 ERJ Bairdon 90 cm   2/39
19.11.2010 ERJ Bairdon 80 cm   3/50
19.11.2010 ERJ Bairdon 90 cm   5/39
21.11.2010 ERJ Knoxdale Farm 80 cm   2/34
22.11.2010 ERJ Knoxdale Farm 80 cm   5/33
25.11.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 80 cm   2/8
26.11.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 80 cm   2/8
28.11.2010 ERJ Kõrge Hobused 90 cm   3/30
29.11.2010 ERJ Kõrge Hobused 90 cm   2/30
07.12.2010 ERJ Mörkövaara 80 cm   2/50
08.12.2010 ERJ Kõrge Hobused 90 cm   4/30
16.12.2010 ERJ Stecker 80 cm   5/30
17.12.2010 ERJ Stecker 80 cm   4/30
18.12.2010 ERJ Fiktio 80 cm   1/30
20.12.2010 ERJ KK Bailador 80 cm   5/60
21.12.2010 ERJ Welsh Pony Riders Club 90 cm   5/50
21.12.2010 ERJ Dark Side Trakehners 80 cm   2/91
30.12.2010 ERJ Svärjade 80 cm   5/46
05.01.2011 ERJ Duren 80-90 cm   6/40
11.01.2011 ERJ Cecam Shetlands 80 cm   5/30
14.01.2011 ERJ Rough Stallions 80 cm   1/50
16.01.2011 ERJ Kõrge Hobused 90 cm   1/30
19.01.2011 ERJ YT Nokkelan 80 cm   1/66
19.01.2011 ERJ Dark Side Trakehners 90 cm   4/30
20.01.2011 ERJ Stecker 80 cm   5/30
21.01.2011 ERJ Dark Side Trakehners 90 cm   2/30
22.01.2011 ERJ Stecker 80 cm   5/30
22.01.2011 ERJ Dark Side Trakehners 90 cm   5/30
23.01.2011 ERJ Stecker 80 cm   3/30
24.01.2011 ERJ Cecam Shetlands 80 cm   4/30
29.01.2011 ERJ Duren 90-100 cm   2/30
01.04.2011 ERJ Bellisente 80 cm   3/40
14.04.2011 ERJ Skeeger Dressage 100 cm   6/50
15.04.2011 ERJ B Ponies 60 cm   5/47
15.04.2011 ERJ B Ponies 70 cm   4/39
15.04.2011 ERJ Skeeger Dressage 80 cm   3/50
16.04.2011 ERJ B Ponies 60 cm   5/47
20.04.2011 ERJ Scamall Ponies 90 cm   5/37
20.04.2011 ERJ Scamall Ponies 100 cm   3/53
23.04.2011 ERJ Toivoton 50 cm   4/67
26.04.2011 ERJ Toivoton 50 cm   2/67
29.04.2011 ERJ Kaajan Hevostila 70 cm   5/30
01.08.2011 Hiprakka 100 cm   2/20
02.08.2011 Hiprakka 80 cm   2/17
03.08.2011 Hiprakka 100 cm   1/20
05.08.2011 Hiprakka 100 cm   4/20
06.08.2011 ERJ Rajamäen Ratsutila 90 cm   7/50
07.08.2011 ERJ Spring Valley 100 cm   7/50
08.08.2011 ERJ Kilpailutalli Stemma 80 cm   3/32
20.08.2011 ERJ Dimmanby Gård 90 cm   4/30
01.09.2011 ERJ-Cup elokuu 90 cm   11/215
03.09.2011 ERJ Kilpailutalli Stemma 100 cm   2/60
15.09.2011 ERJ Nerian 90 cm   6/40
26.09.2011 ERJ KK Stewart 100 cm   6/40
27.09.2011 ERJ Kisakeskus CK 100 cm   5/30
01.10.2011 ERJ Ponitalli Rotvalli 100 cm   2/30
02.10.2011 ERJ Ponitalli Rotvalli 100 cm   3/30