Venliina menehtyi 15. toukokuuta 2012 ollessaan lähes 29-vuotias.
Muistosivut

img
VIP MVA Fn-arvonimi myönnetty 11/09 KERJ-II-palkittu 01/12 (35 + 19 + 14,5 + 10 = 78,5)
Ei palkintoa 01/10 kantakirjaustilaisuudessa YLA2-palkittu 01/12 (28 + 34 + 26 + 35 = 123)
SLA-II-palkittu 04/12 (7 + 18 + 22 + 20 + 19 = 86)
1. Tyypit ok, leimoissa sanomista (3p.)
2. Nätti pää, lyhyt kaula, pysty lapa (2p.)
3. Lyhyt pyöreä runko, lihaksettoman oloinen (1p.)
4. Pitkät lihaksettomat jalat, lievästi kokkapolvinen, pystyt vuohiset (1p.)

Venliina on rempseä ja sosiaalinen rouva, jota on mukava käsitellä niin maastakäsin, kuin selästäkin. Tamma on rauhallinen ja luotettava, joten sen jokaisen liikkeen kanssa ei tarvitse aina olla varuillaan. Kiimassa ollessaan Liina on yleensä vähän kiukkuisempi, mutta niinhän lähes kaikki tammat ovat.

Ratsastaessa Liina on energinen, mutta kuitenkin helposti hallittavissa, sillä se on kuuliainen ja herkkä. Sekä rata-, että maastoesteillä tamma on innokas ja vauhtikin on sen mukaista. Se kuitenkin pyrkii miellyttämään ratsastajaansa niin hyvin kuin pystyy. Kouluratsastuksessa Liinan keskittyminen herpaantuu helpommin, joten ratsastajan on tehtävä enemmän töitä ja oltava päättäväinen ja kärsivällinen, jolloin tamman saa kyllä menemään nätisti. Kovakouraisia ratsastajia tamma ei voi sietää, vaan kertoo mielipiteensä esimerkiksi pukittelemalla. Maastossa Liina on luotettava, joten se ei säikähtäessään sinkoile ties minne.

Kilpailupaikalla tamman käytös ei juurikaan kotioloista muutu, joskin aluksi voi olla hieman jännittynyt. Mutta jo verryttelyssä Liina on taas oma itsensä. Orien huuteluista tamma ei välitä koskaan ja käyttäytyy tyynesti niiden lähellä. Toisten hevosten kanssa tamma tulee toimeen niin ja näin, mutta agressiivisesti se ei niitä kohtaan käyttäydy. Niinpä Liinan voi huoletta laittaa traileriinkin toisen hevosen kanssa. Matkustus onkin tammalle itselleen mukavampaa, kun on seuraa niin pitkillä kuin lyhyilläkin matkoilla.

Myös tarhaaminen muiden hevosten kanssa onnistuu, vaikka tällöin Liina onkin hieman hankalampi kiinniotettava. Se jäisi mielellään ulos kavereidensa kanssa ja juoksuttaa hetken leikkimielellä hakijaansa, mutta tulee kuitenkin lopulta itse luokse. Yksin tarhaillessaan Liina sen sijaan tulee jo heti valmiiksi portille. Taluttajansa vierellä se kävelee enemmän tai vähemmän reippaasti.

Hoitotilanteet Liinan kanssa on helppoa kauraa. Se ei pyöri tai hyöri, eikä yritä muullakaan tapaa häiritä hoitajansa työtä. Miksi häiritäkään, kun tamma niin kovasti hoitohetkistä pitää? Liina keskittyy vain nauttimaan, mutta vaikka onkin muuten aivan rennosti, kavioita putsatessa se kannattelee itse jalkaansa, ettei hoitajan tarvitse kuin hieman pitää jalasta kiinni. Suitsiminen ja satuloiminen käy kädenkäänteessä, kun tamma ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa ja antaa kiristää satulavyön ilman pullisteluja.


Sukutaulu ja -selvitys

i. Reemeli
punarautias suomenhevonen, 158 cm
ii. Raimunti
punarautias suomenhevonen, 160 cm
iii. Ruutrik
rautias suomenhevonen, 160 cm
iie. Pireetta
punarautias suomenhevonen, 153 cm
ie. Kanteletar
rautias suomenhevonen, 152 cm
iei. Aalloppi
vaaleanrautias suomenhevonen, 157 cm
iee. Ensisävel
rautias suomenhevonen, 143 cm
e. Vilmira
punarautias suomenhevonen, 154 cm
ei. Venjami
vaaleanpunarautias suomenhevonen, 159 cm
eii. Pikku-Peteus
rautias suomenhevonen, 173 cm
eie. Talviina
rautiaankimo suomenhevonen, 150 cm
ee. Vanamo
tummanrautias suomenhevonen, 151 cm
eei. Joakko
tummanrautias suomenhevonen, 151 cm
eee. Vappuli
rautias suomenhevonen, 150 cm

i. Reemeli menestyi aikoinaan hyvin kenttäratsastuksessa. Monen vuoden harjoituksen tuloksena ori oli kansallisella tasolla CCI/CIC1-luokassa suomenhevosten keskuudessa voittamaton. Reemeli päätti kisauransa suuren yleisön edessä, jälleen kerran voittoon. Jalostusoriiksi siirtyessään ori olikin kuumaa kamaa ratsusuomenhevosten keskuudessa. Se astuikin lähemmäs 60 tammaa, joista muutamia parikin kertaa. Jälkeläismäärästä minulla ei ole tarkkaa tietoa, mutta se voisi olla 50-70 paikkeilla, riippuen siitä moniko tamma on tullut kantavaksi. Toki määrä voi olla pienempikin. Reemeli menehtyi kotonaan ollessaan 25-vuotias.

ii. Myös Raimunti oli niin ikään kenttähevonen, eikä sekään huono ollut. Paremmin se menestyi kuitenkin näyttelyissä ja loppujen lopuksi se pääsikin suht korkeilla pisteillä kantakirjaan ensimmäiselle palkinnolle. Jalostusoriina se oli varsin käytetty ja kaikenkaikkiaan jälkeläisiä syntyi viitisenkymmentä. Jo 20-vuotiaana oriin jalat alkoivat mennä huonompaan suuntaan ja lopulta 21-vuotiaana se lopetettiin jalkavaivojen pahetessa entisestään.

iii. 160cm korkea Ruutrik oli hyvin tunnettu kansallisen tason kouluratsu. Ori on napannut monta voittoa niin kansallisen, kuin aluetasonkin kilpailuista. Tämä raudikko ori oli suosittu myös jalostuksessa ja saikin 68 jälkeläistä. Rakenteeltaan se ei ollut kummoinen, vaikka sen muutama jälkeläinen onkin kantakirjattu ensimmäisellä tai toisella palkinnolla. Ori menehtyi vain 17-vuotiaana pahaan ähkyyn.

iie. Punarautias 153 senttinen Pireetta oli menestyksekäs estetamma. Sen elämä loppui kuitenkin lyhyeen. Kilpailuista tullessa rekka ajoi traileria päin, eikä tamman vuoksi ollut enää mitään tehtävissä. Tamma oli vain 13-vuotias ja se oli varsonut vain kahdesti.

ie. Kanteletar kilpaili kenttäratsastuksessa kohtalaisella menestyksellä. Aika pian tamma siirtyi siitoskäyttöön ja sai neljä varsaa ennen kuolemaansa. Reemeli on näistä neljästä jälkeläisestä menestynein, toiset ovat sitten enemmän tai vähemmän menestyneitä. Kanteletar menehtyi 26-vuotiaana.

iei. Aalloppi on myöskin hyvin tunnettu, tosin raviradoilla menestystä niittänyt herra. Sen ennätys oli 20,0ke ja voittosumma yli 100 000 euroa. Ori menehtyi vanhuuteen monta vuotta sitten, jättäen jälkeensä kymmeniä jälkeläisiä. Tämä komea ori oli vaaleanrautias ja 157cm korkea.

iee. Ensisävel menestyi niin koulu-, kuin esteradoillakin. Vaikka tamma oli pienikokoinen (säkä 143cm), sisua kyllä siltä löytyi, vaikka muille jaettavaksi. Tämä raudikko oli usein kisojen kärkiviisikossa, vaikka huonomminkin toisinaan meni. Vaikka joskus meni huonommin, se ei suinkaan tätä tammaa lannistanut, vaan se jaksoi pakertaa entistä enemmän. Eikä tämä koskenut ainoastaan kisoja, vaan kaikkea mitä se teki. Taistelua elämää vastaan se ei kuitenkaan voittanut, vaan menehtyi 29-vuotiaana.

e. Vilmira oli varsin nuori varsoessaan Liinan ja se onkin ainoa tamman elossa oleva sukulainen. Aikoinaan tamma kilpaili satunnaisissa kenttäkisoissa, mutta nykyään se viettelee leppoisia eläkepäiviä. Kisoissa sen menestys vaihteli aikalailla, toisinaan se oli kärkisijoilla ja toisinaan taas aivan häntäpäässä. Näyttelyissä sen kanssa ei käyty lainkaan, vaikkei sen rakenne pahempi ollutkaan. Vilmiralla on vain kolme jälkeläistä ja enempää niitä sille ei teetetäkään.

ei. Venjami toimi lähes koko ikänsä jalostusoriina. Ori lähti kotitalliltaan vain näyttelyihin ja pari kertaa myös koulukisoihin. Ori kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Jälkeläisilleen se periytti suomenhevosmaista luonnettaan; rauhallisuutta, rehellisyyttä jne. Kaikenkaikkiaan maailmaan syntyi 46 pikkuista suomenhevosvarsaa. Ori kuoli 21-vuotiaana.

eii. Rautias Pikku-Peteus on siitä hassu tapaus, että nimen perusteella oria voisi luulla pikkuiseksi, mutta näihän ei kuitenkaan ole. Pete on nimittäin massiivinen 173 senttinen herra. Varsana tosin nimi kuvasi sitä mainiosti, sillä se syntyi keskosena ja oli tällöin hyvin pieni ja heiveröinen. Pikkuinen orivarsa joutui taistelemaan hengestään, onneksi se omasi taistelijan luonteen. Sen isäkin oli massiivinen, mutta silti ei osattu odottaa, että koettelemusten jälkeen siitä kasvaisi vielä kunnon kokoinen ori. Ison koonsa vuoksi Petestä ei ollut koulun vääntäjäksi, eikä sen pahemmin esteratsuksi, joten sen kanssa kierreltiin näyttelyissä ja työhevoskilpailuissa. Ori pääsi kantakirjaan toisella palkinnolla.

eie. Harvinaisemman värinen rautiaankimo Talviina menestyi hyvin kouluratsastuksessa. Sen koulutustaso ylsi vaativaan A:han. 150 senttinen tamma kilpaili aina 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen se siirtyi siitostammaksi. Tamma kuoli 25 vuoden ikäisenä, mutta se on jättänyt jälkeensä monen monta kouluratsastuksessa menestynyttä suomenhevosta.

ee. Vanamo tunnetaan hyvin menestyneistä jälkeläisistään. Itse tamma on kilpaillut vähän joka lajissa, mutta parhaiten se taitaa esteratsastuksen, jossa moni sen jälkeläinenkin on menestynyt. Tamma menehtyi joitakin vuosia sitten 26-vuotiaana.

eei. Tummanrautias Joakko oli aika tuntematon tamma kilparadoilla, vaikka muutamaan otteeseen tavattiinkin kisoissa. Sen sijaan sen jälkeläiset ovat menestyneet hyvin ja saaneet hyviäkin saavutuksia niin koulu-, kuin esteratsastuksessakin. 151 senttinen ori astui muutaman tilastotammankin, mutta loput kuusi astutettua tamma olivat puhtaita suomalaisia. Ori menehtyi 20-vuotiaana.

eee. Rautias 150 senttinen Vappuli tuli ravurisuvusta ja toki silläkin ravurin uraa kokeiltiin. Tammalla ei kuitenkaan ollut intoa ravata, joten ajat olivat sen mukaisia. Niinpä Vappu koulutettiin ratsuksi ja tamman huomattiin pitävän esteistä. Aluksi tamma sai kuitenkin toimia eräällä perheellä harrasteratsuna, kunnes muuan esteratsastaja kiinnostui kovasti tästä lahjakkaasta tammasta. Perhe ei suostunut tammaa myymään, mutta antoivat sen vuokralle. Jonkin ajan kuluttua ratsukkoa nähtiin monissa kilpailuissa, myöhemmin myös kansallisella tasolla. Kisaura lopetettiin, kun tammalla alkoi olla jo aikalailla ikää. Sillä teetettiin vain yksi varsa, Vanamo.

Jälkeläiset

tammaLiisi s. 30.10.2009 isä Letkajenkka om. VRL-00692
tammaReitrikki s. 06.04.2010 isä Ruhtinas om. VRL-07813
oriVenteri s. 23.02.2011 isä Lähetin Vieteri om. VRL-05265
oriMörrin Venjami s. 20.06.2011 isä Mörrimöykky 7 om. VRL-07313
tammaPeppiina s. 05.09.2011 isä Palkkionmetsästäjä om. VRL-10864
oriRoimaus s. 20.11.2011 isä Risto Reipas om. VRL-02242

Kilpailutulokset

331 kilpailua, joista 47 sijoituksia

04.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/20
03.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/20
02.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/20
02.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/28
01.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/20
01.08.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/28
31.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/32
31.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 27/28
30.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/32
30.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/22
29.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/32
29.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/22
28.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 27/32
28.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/22
27.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/0
27.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 22/22
26.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/32
26.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/22
23.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/28
22.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/28
21.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/28
20.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/28
19.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 23/28
18.07.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/28
26.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 34/49
25.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/49
19.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/17
18.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/17
18.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/50
17.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/17
17.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 48/50
16.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 37/50
16.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/17
15.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/50
15.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/29
14.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 3/29
13.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 27/29
13.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/30
12.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/30
11.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/30
10.06.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/30
29.05.2011 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 29/54
24.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/30
23.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/30
23.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/0
23.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/30
22.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/0
22.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/30
22.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 76/79
22.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/30
21.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/30
21.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 48/79
21.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/30
21.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 37/48
21.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 21/0
20.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/0
20.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 33/48
20.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/30
20.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 69/79
19.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 3/79
19.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/30
18.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/25
18.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/30
17.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/30
17.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/25
16.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/25
15.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/25
13.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/30
12.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 21/30
12.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/30
12.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/12
11.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/12
11.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/30
10.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/30
10.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/12
09.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/12
08.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/50
07.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/50
07.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 21/50
06.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 32/50
06.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/50
05.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/50
05.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 46/50
04.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/50
01.05.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/30
30.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/30
29.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/30
28.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/30
27.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 34/38
26.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/38
25.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/38
24.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/38
24.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 25/40
24.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 49/50
23.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/40
23.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/50
22.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/40
22.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/50
21.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 31/40
21.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/50
19.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 40/40
18.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 38/40
17.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/40
17.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/30
16.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 23/30
15.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/30
12.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/17
10.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/40
09.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/40
08.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/40
07.04.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 36/40
30.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 21/51
29.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/51
28.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/51
27.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/51
26.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 32/40
25.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/40
24.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/40
23.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/40
22.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/30
21.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 30/30
20.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/30
19.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/30
16.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/30
15.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 22/30
14.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/30
13.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/30
13.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/53
12.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/53
11.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/53
10.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/53
06.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/30
05.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/30
04.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/30
03.03.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/30
31.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 5/30
31.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/30
30.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 23/30
30.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 25/30
29.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 10/30
29.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/30
28.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/30
23.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 12/30
22.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 16/30
21.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 12/30
21.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/30
20.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 15/30
20.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/30
15.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/50
14.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 36/50
13.01.2011 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 38/50
09.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 14/30
08.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 17/30
07.01.2011 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 17/30
31.12.2010 KERJ cup (kutsu) Helppo luokka - 1/50
30.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/30
29.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/30
28.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/30
28.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/30
03.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/22
02.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/22
01.12.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/22
30.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/22
30.11.2010 KERJ cup (kutsu) Helppo luokka - 38/44
30.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/30
29.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/30
28.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/30
27.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/30
25.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/26
24.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/26
23.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/26
22.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/26
20.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 33/45
19.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/45
18.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/45
17.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 36/45
15.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/12
15.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/38
14.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/38
14.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/12
13.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/12
13.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/38
12.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/38
12.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/12
08.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/28
07.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 27/28
06.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 3/28
05.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/28
01.11.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/30
31.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 25/30
30.10.2010 KERJ cup (kutsu) Helppo luokka - 23/43
30.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/30
21.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/23
20.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 17/23
19.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/23
18.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/23
11.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/30
11.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/24
10.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/50
10.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/24
09.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/24
09.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/50
08.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 45/50
08.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/24
07.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 37/50
07.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 21/41
06.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 22/41
05.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/41
04.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 30/41
04.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/19
04.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 61/74
03.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/19
03.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/19
03.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/30
03.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/74
02.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/19
02.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/30
02.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 52/52
01.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/19
01.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/30
02.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/30
01.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/30
01.10.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 42/74
30.09.2010 KERJ cup (kutsu) Helppo luokka - 21/43
30.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/12
29.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/12
28.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/12
27.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 3/12
23.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/35
22.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/35
21.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/35
20.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/35
18.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 33/37
09.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 36/41
08.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/41
07.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 15/41
07.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 35/38
06.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 26/41
06.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/38
05.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/38
05.09.2010 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 19/30
04.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 23/38
06.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 20/29
05.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 27/30
05.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 19/29
05.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 42/43
04.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/29
04.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 18/30
04.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 28/43
03.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 12/43
02.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 38/43
02.09.2010 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 8/13
01.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/21
02.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 7/13
01.09.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/13
30.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/13
29.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/13
29.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 30/33
28.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 8/33
27.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 9/33
27.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 2/21
26.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/33
26.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/21
25.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 14/21
24.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/27
23.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 1/27
22.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 6/27
21.08.2010 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 10/27
30.09.2009 KERJ cup (kutsu) Helppo luokka - 29/44
30.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 1/36
29.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 29/36
28.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 33/36
27.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 26/36
20.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 7/34
19.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 25/34
18.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 10/34
17.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 45/58
16.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 15/58
15.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 22/58
14.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 42/58
13.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 33/58
03.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 14/25
02.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 7/13
02.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 20/25
01.09.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 5/25
31.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 15/25
30.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 9/25
26.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 5/74
26.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 29/32
25.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 15/29
25.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 21/75
24.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 74/80
23.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 64/70
22.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 49/70
21.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 30/40
21.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 55/66
20.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 4/40
20.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 65/67
19.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 5/40
19.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 64/66
18.08.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 1/67
05.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 24/30
04.08.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 24/30
04.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 3/30
03.08.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 28/31
03.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 13/30
02.08.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 14/34
02.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 16/30
01.08.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 22/30
27.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 4/16
23.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 10/10
20.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 13/20
19.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 3/7
18.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 18/20
18.07.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 8/17
15.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 40/50
14.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 48/50
13.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 50/50
10.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 6/13
09.07.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 14/22
07.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 29/34
05.07.2009 KERJ (kutsu) Harrasteluokka - 17/19
04.07.2009 KERJ (kutsu) Helppo luokka - 11/30
01.07.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 10/26
30.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 13/26
29.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 18/26
28.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 4/26
27.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 2/26
26.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 23/26
14.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 7/32
12.06.2009 KERJ (kutsu) Tutustumisluokka - 24/32

Näyttelyt

02.09.2009 PKK - Piirroshevosyhdistys Hevoset, käsin piirretyt, tuomari Jaffa - 2/6, HY
23.08.2009 PKK - Oravanpyörä - Hevostammat, käsin piirretyt, tuomari Anne - 3/10, EO-sert
16.08.2009 PKK - Atlas - Hevostammat, käsin piirretyt (Ryhmä A), tuomari Reega - 1/6, EO-sert
15.08.2009 PKK - Atlas - Hevostammat, käsin piirretyt (Ryhmä B), tuomari Akeya - 1/6, EO-sert
10.08.2009 PKK - Delicious - Hevostammat, tuomari Anne - 0/0
11.07.2009 PKK - Phytagora - Hevostammat, luokkatuomari reega, BIS-tuomari Beronia - BIS4, KTK-sert
28.06.2009 PKK - Allu Express - Hevoset, tuomari Minna - 4/12
25.06.2009 PKK - Allu Express - Hevostammat, luokkruomari Beronia, BIS-tuomari Annúndwen - BIS2, KTK-sert
16.06.2009 PKK - Vt Maitokahvi - Hevostammat, tuomari Anne - 4/10, HY

Näyttelyarvostelut

16.06.2009, Anne: "Tammamainen ja rotu hyvin esillä. Ohuet jalat. Pastelliväritys harvinaista herkkua."

Kantakirjaus

XIX tilaisuus 30-31.1.2010
64,8% + 55% + 42% + 30% = 47,95%
Ei palkintoa
- Varsamainen. Hyvä sukupuolileima, mutta rotuleimassa toivomista. Toivoisin tamman kasvavan vielä pari vuotta ja saaden lihaa luittensa ympärille, jotta se pääsisi oikeuksiinsa. Kaunis kynänjälki.
- Näpsäkkä tamma. Turha tiivisrunko ja varsamaisen oloinen. Pitkät jalat. Hyvä väritys ja leimat muutoin kunnossa. Suorat mutta ohuet jalat. Iso heinämahainen. Ihanan keväinen ja raikas tausta.
- Varsamainen. Ohuet, pitkät jalat. Lyhyt kaula ja runko. Pastelliväripiirrokseksi kaunis ja harvinaislaatuinen virtuaalimaailmassa.


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

05.01.2012 - Nyt on viimein koittanut se hetki, kun Liina pääsee osallistumaan KERJ:n laatuarvosteluun. Tammaa on valmisteltu monet vuodet ja pian pääsemme näkemään monen vuoden ponnistelujen arvon. Lähdemme hakemaan vähintään III-palkintoa, mutta mikäli hyvin käy, tamma voi saada jopa II-palkinnon. Tilaisuus järjestetään tämän kuun 16. päivä, joten vielä täytyy jännittää, mutta en kyllä malttaisi millään odottaa. Selasin äsken tämän hetkistä osallistujalistaa ja on kyllä toinen toistaan hienompia ratsuja mukana. Suomenhevosiakin on jo edustettuna kolmin kappalein. Nyt täytyy vain sitten pitää peukut pystyssä ja toivoa parasta. Liinan jälkeen projektiksi tuleekin tämän jälkeläinen Liisi.

20.11.2011 - Tänään syntynyt komea orivarsa jää todennäköisesti Liinan viimeiseksi jälkeläiseksi. Orina käytimme Taikakuun kartanon hienoa Risto Reipas -oria. Liinahtavat harjakset omaava pieni raudikko miehenalku matkaa vieroituksen jälkeen LuciDalle. Liina on ollut hyvä emä jo viidelle edelliselle varsalleen, joten tuskin tämäkään on poikkeus. Niin Liisistä, Reitrikistä, Venteristä, Mörrin Venjamista, kuin Peppiinastakin on kasvanut Liinan hellässä huomassa oikein mukavia hevosenalkuja. Kaikki sen varsat on nimetty isän nimen alkukirjaimen mukaan, eikä siitä poikettu tuoreenkaan varsan kanssa. Isän R-kirjaimen johdosta nimesimme sen Roimaukseksi.

04.08.2011 - Tänään oli viimeinen kisapäivä Liinan kanssa! Kärmeniemessä oli siis meidän osaltamme hieman haikeat tunnelmat, mutta kiva päivä oli muuten. Suoritus ei mennyt ihan nappiin, mutta se ei haittaa, sillä onhan Liinalla jo upea kisaura takanaan. Moni tuttu ratsukko kävi heittämässä hyvästejä Liinalle ja toivottamassa onnea jatkoon. Itsehän tietysti jatkan vielä kenttäratsastajan uraani, kun nuo kisahevoset eivät ihan hetkessä lopu. Esimerkiksi Liinan varsoista Liisi kilpailee edelleen ja kunhan sen varsa Lilja kasvaa, on taas yksi, jonka kanssa saa aloittaa ihan helpoimmista luokista. Liina pääsee siis nyt ansaitulle eläkkeelle, kun takana on 331 kilpailustarttia, joista 47 on sijoituksia.

19.11.2010 - Maastoestevalmennus, valmentajana Gems
valmentajan kommentti: "Pirtsakka Liina ei jättänyt valmennuksessa mitään toivomisen varaan. Se oli reipas, mutta sait pehmeillä eleillä pidettyä sen kuolaimella, eikä yhteistyö olisi voinut paremmin pelata. Keskityimme tänään pääasiassa melko mataliin esteisiin. Valmennuksen päätteeksi pääsitte toki hyppäämään suurempiakin. Tamma vaikutti hyvin varmalta ratsulta ja liikkui maastossa epäröimättä. Kolmitasoisella banketilla olitte hieman hitaita, mikä oli yllättävää, sillä muuten suorititte esteet ja estevälit nopsakkaan. Ennen ensimmäistä porrasta voit huoletta rohkaista pohkeella ja hypyn aikana myödätä ohjalla, jotta tamma saa päätä alas. Muutoin hyvin onnistunut suoritus, voit todellakin olla tyytyväinen tammaasi. Omassa työskentelyssäkään ei vikaa ollut, kokeneena ratsastajana tiesit miten maastossa toimitaan ja esimerkiksi ohjasit uskaliaasti Liinan alas mäen vaikeimmasta kohdasta. Jatkakaa siis samaan malliin!"

04.10.2010 - Maastoestevalmennus Hillingtonissa, valmentajana Johannes I.
valmentajan kommentti: "Liina hyppäsi valmennuksessa rohkeasti ja taidolla kaikki eteen tulevat maastoesteet, eikä jännittänyt minkään korkuista, muotoista tai mallista estettä. Tunsit energisen tamman tavat hyvin ja osasit pidättää sitä sopivasti oikeissa tilanteissa. Risut, tukit ja matalan banketin Liina hyppäsi hienosti, mutta vesi inhotti tammaa alkuun. Päästyään kuitenkin vesileikkien makuun Liina hyppäsi veteenkin lopulta innolla. Valmennuksen päätteeksi hyppäsimme risuesteistä, haudasta, talosta ja banketista koostuvaa rataa. Liina hyppäsi radan hyvin ja keskittyneesti ja valmennuksen lopputuloksena saimme rättiväsyneen hevosen ja ratsastajan - aivan kuten kuuluukin."

24.08.2010 - Liina on päässyt taas jatkamaan kisauraansa kenttäratsastuksessa. Ensimmäinen voitto tulikin jo Pjortoi Russian-based Sport horsesin järjestämissä kilpailuissa. Eli tauko ei ole ainakaan ollut yhtään pahaksi. Toivottavasti meno jatkuu yhtä hyvänä tästä eteenpäinkin, sillä tavoitteet tamman kanssa ovat korkealla. Ylpeitä saamme toki olla siitä jo nyt! Ensimmäinen etappimme kisauran päätyttyä on kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu ja tämän jälkeen mahdollisesti yleislaatuarvostelu.

15.05.2010 - Estevalmennus (80cm >) Ferrarossa, valmentajana nienna
valmentajan kommentti: "Liina oli koko valmennuksen ajan erittäin reipas, välillä ehkä liiankin reipas. Tamma ei olisi ollenkaan jaksanut odotella omaa hyppyvuoroaan, mutta jaksoit sen temppuilua kärsivällisesti. Teillä ei ollut millään esteellä sen erityisempiä ongelmia, rehtinä kenttähevosena Venliina hyppäsi kaikki pelottavat erikoisesteetkin reippaasti yli vaan. Vauhtia oli alkutunnin aikana hieman liikaa tamman innostuksesta johtuen, mutta lopputunnista Liina taisi itsekkin väsyä ryntäilyyn ja työskentelynnekin näytti tämän jälkeen paremmalta."

23.10.2009 - Kouluvalmennus (Helppo A) Lutinassa, valmentajana meym.
valmentajan kommentti: "Liina aloitti työskentelyn hieman laiskan puoleisesti, mutta piristyi hieman vauhdin nopeutuessa raviin. Ravin ja käynnin väliset siirtymiset tuottivat aluksi ongelmia ja ennen tamman herkistymistä ratsastaja sai tehdä kunnolla työtä. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo ja pysähdysten tultua kuvioihin Liina suoritti tasapainoisia pysähdyksiä jo melkein ensimmäisinä kertoina. Avotaivutuksissa Liina kokeili taas hieman laistaa, mutta ratsastajan reippaat avut tekivät lintsaamisesta lopun ja saimme nähdä reippaita ja lennokkaita taivutuksia tammaneidolta. Valmennuksen lopuksi ohjelmassa oli vielä vastalaukkapätkä kolmikaarisella kiemurauralla, josta Liina hieman innostui. Vastalaukka tuli helposti, mutta sen sijaan kaarien muotoon ja vauhdin hiljentämiseen ratsastaja sai käyttää hieman aikaa. Työskentelynne oli tasaista koko tunnin ja aina ratsastajan huomattua virheen, hän korjasi sen reippaasti ja epäröimättä. Lopussa Liina oli jo aivan eri hevonen ja kantoi itseään muodossa siististi ja innokkaasti."

22.10.2009 - Estevalmennus (100cm) Lutinassa, valmentajana meym.
valmentajan kommentti: "Liina pärjäsi alkuverryttelyssä mukavasti huolimatta valmennuksen poikavoittoisesta ilmapiiristä. Orit hirnuivat Liinalle oikein reippaasti ja koettivat tamman mielenkiintoa herätellä, mutta neitokainen ei paljoa kosijoistaan kiinnostunut. Liina keskittyi ilmeisen halukkaammin ratsastajan apuihin ja pyöriminen esteiden seassa sujui oikein hyvin. Sinistä aalto-estettä Liina hieman katsoi ja sateenkaaren kirjavaa estettä myös, mutta ravasi silti esteiden seassa rauhallisena. Lyhyitä teitä harjoitellessa ratsukko sai loistaa hyvän yhteistyönsä ansiosta. Ratsukko teki tiukkoja ja nopeita käännöksiä hyvällä temmolla, eikä askelten laskemisessakaan ollut ongelmia. Tässäpä vasta valmentajan unelma. Hieman haastetta antaakseni ratsukko sai kokeilla S-kurvia reippaalla tahdilla ja liki 270 asteen käännöksiä pienessä tilassa. Loppua kohden Liina hieman kuumui, mutta tämä taisi vain parantaa suoritusta. Loppuverryttelyssä saamansa kiitokset ja taputukset Liina todellakin ansaitsi, työskentelyänne oli oikein mukava katsella koko valmennuksen ajan."

13.10.2009 - Liina on menestynyt erittäin hyvin näyttelyissä ja tänään sainkin aikaiseksi lähetettyä anomuksen VIP MVA Fn-arvonimeä varten. Tällä hetkellä tammalla on kaksi kantakirjasertiä ja kolme EO-sertiä. Parista näyttelystä on vielä tulokset tulematta, mutta niistä tuskin enää sitten mitään sertejä tulee, kun tuo arvonimi ollaan saatu. Kunhan seuraava KTK-tilaisuus tulee, niin Liina tullaan ehdottomasti siihen ilmoittamaan. Suurin toive olisi tietysti päästä edes III-palkinnolle, mutta katsotaan miten käy. Tamman lähisuvussa ei montaa kantakirjattua hevosta ole, vaikka ihan hyvärakenteisia hevosia löytyykin.

03.10.2009 - Liina astutettiin Letkajenkka-nimisellä komealla suomalaisoriilla. Kooltaan ori on pienhevosen luokkaa, joten saa nähdä minkä kokoinen varsasta tulee. Liina ei itsekään kovin suuri ole. Väriäkään ei oikein voi ennustaa, sillä Liina on rautias ja Leevi tummanruunikko. No, tulipa sieltä mitä tahansa, innolla tätä varsaa odotellaan. Laskettu aika on 30.10.2009.

13.09.2009 - Kenttävalmennus (80cm >) Ferrarossa, valmentajana nienna
valmentajan kommentti: "Edellisenä päivänä näimme teidät tekemässä uskaliaita riskejä esteradalla, mutta maastossa pelasit enemmän varmanpäälle. Vaikka ratsastit lujaa oli sinulla kokoajan tuntuma hevoseen eikä meno ollut edesvastuutonta ryntäilyä tehtävältä toiselle. Liina hyppäsi esteet sen enempiä kyttäilemättä. Banketilla Venliina hyppäsi hirmu ison hypyn alas ja kuskilta lensi ohjat ja raippa sekä toinen jalustin lähti jalasta. Sait kuitenkin itsesi ohjat koottua nopeasti ja olit heti ratsastamassa seuraavalle esteelle. Ratsastit hyvät tiet ja suunnittelit reittisi etukäteen, mikä oli järkevää. Liina oli jaloistaan todella tarkka ja hyppäsi esteet isoilla ilmavaroilla. Hyvää yhteistyötä!"

12.09.2009 - Estevalmennus (80cm >) Ferrarossa, valmentajana nienna
valmentajan kommentti: "Venliina on yksi tallin uusimmista asukkaista ja valmensin sitä nyt ensimmäisen kerran. Kokeneena kenttähevosena ei Liina katsellut esteitä sen kummemmin, vaan hyppäsi kiltisti kaikki esteet mille sen veit. Joissain tilanteissa luotit jopa liikaa siihen että Liina hyppää, muutamalle esteelle tulitte aivan vinossa ja väärässä laukassa, tamma kuitenkin enkelimäisesti pelasti kuskia pulasta ja hyppäsi kaiken mukisematta, muutaman kerran pelkäsin jopa teidän ratsastavan rähmällenne uskomattomien hyppyjenne ja uhkarohkeiden reittivalintojenne takia. Vaikka hevonen olisi kuinka automaattinen, pyri silti ratsastamaan siistejä ratoja, Liinallakin saattaa joskus koittaa se huono päivä jolloin se ei enää pelastakkaan teitä radalla."