Talvian Vikna

talvianvikna1_p

rotu, sukupuoli:norjanvuonohevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunihallakko, 146 cm
syntynyt, ikä:28.02.2015, 74 vuotta
kasvattaja:Villa Talvia (FI)
omistaja:Loitsulähde (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:VH15-053-0124
koulutustaso:Vaativa valjakkoajo
saavutukset:KTK-II

Talvian Vikna on luonteeltaan ujohko ja vaatii hieman aikaa tottuakseen uusiin ihmisiin sekä erityisesti ajureihin. Siitä huolimatta tamma on ystävällinen, eikä yleensä vihoittele tuntemattomillekaan hoitajille, vaikka näyttää selvästi jännittyneeltä hoitotilanteen aikana. Muutaman harjanvedon ja herkkupalan jälkeen Vikna yleensä rentoutuu ja alkaa tyytyväisenä hörisemään. Hörinä jatkuu aina kavioiden putsaukseen asti, jolloin tamma iskee jalkansa maahan, eikä nosta niitä maanitteluista huolimatta. Tällöin apuun joudutaan yleensä hakemaan tutumpi hoitaja, jolle Vikna suostuu vilauttamaan kavioitaan. Myös varustettaessa tutumman hoitajan apua saatetaan kaivata, vaikka tamma ei kummemmin niiden laittoa arastelekkaan.

Ajettaessa Vikna vaatii aina pidemmät lämmittelyt, jotte sen liikkeet olisivat lennokkaita ja tahdikkaita. Lyhyiden lämmittelyiden tuloksena tamma saattaa laahustaa ja näyttää huonoimmat puolensa koko päivän ajan. Vikna on parhaimmillaan tarkkuutta vaativissa tehtävissä ja se harvoin pudottaa keilojen päältä palloja, mutta saattaa olla pidemmillä radoilla hieman hidas. Maraton harjoituksissa Viknaa joutuu kannustamaan eteenpäin, vaikka se askeltaisikin hyvin. Lyhyemmillä maraton matkoilla tamman kanssa laukataan niin paljon kuin mahdollista, jotta enimmäisajan ylitykseltä vältyttäisiin. Vikna suoriutuu yleensä virheittä maratonin esteosuudesta, mikä tuo sitä pistetileissä korkeammille sijoille.

Kilpailutilanteet saavat Viknan välillä epäileväksi ja se saattaa ennemmin luottaa omaan, kuin ajurin harkintakykyyn. Jos kyseessä on tuttu kuski, päivästä saatetaan selvitä ongelmitta. Kuskin taas ollessa hieman tuntemattomampi, Vikna saattaa heittäytyä täysin mahdottomaksi. Tamman on nähty muun muassa suorittavan esteen täysin päinvastaiseen suuntaan saaden sekä ajurin, että groomin hämilleen. Muutamalla maraton osuudella Vikna on myös onnistunut tiukalla käännöksellään tipauttamaan kokemattomamman groomin kyydistä. Mikäli tamman kanssa onnistuu lämmittelemään ennen suoritusta ja kisapäivää riittävästi, se suoriutuu kisapäivästä yleensä varsin mallikaasti. Vikna ei ole myöskään ikinä pannut pahakseen ylimääräisiä makupaloja tai hellimistä, ja parhaimmassa tilanteessa pieni porkkanan palanen saattaa pelastaa koko päivän suorituksen! © rebely

talvianvikna2
Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.


Sukutaulu ja jälkeläiset

Ch, KTK-II
i. Valdor
nvh, rnhkk, 147 cm
ii. Valmar
nvh, rnhkk, 147 cm
iii. Vigfast
nvh, hrkk, 145 cm
iie. Dronning
nvh, rnhkk, 142 cm
ie. Rødfreia
nvh, rnhkk, 144 cm
iei. Åsleik
nvh, rnhkk, 142 cm
iee. Hekla
nvh, rnhkk, 141 cm
KTK-II
e. Gudrun
nvh, rnhkk, 145 cm
ei. Blikkenslager
nvh, rnhkk, 146 cm
eii. Vigmund
nvh, rnhkk, 144 cm
iee.
nvh, rnhkk, 140 cm
ee. Dordis
nvh, rnhkk, 144 cm
eei. Herman
nvh, hrkk, 143 cm
eee. Ylva
nvh, rnhkk, 142 cm
01.nvhtammaVilgerdsyntynyt 02.01.2016isä Tuiskulan Skírnir

Kilpailumenestys

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 op.
Nopeus ja kestävyys 0.00 op.
Kuuliaisuus ja luonne 1681.05 op.
Tahti ja irtonaisuus 129.93 op.
Tarkkuus ja ketteryys 2134.76 op.
Valjakkoajossa 3815.81 op. (vaikeustasolla 8)

Näyttelytulokset
25.08.2016 NJ, Villa Talvia » irtoSERT (tuom. Zafiro)
11.09.2016 NJ, Villa Talvia » irtoSERT (tuom. Vibaja)
24.12.2018 NJ, Adina » irtoSERT (tuom. Welby)