Kierros miljöössä

Vuonna 2015 rakennettu tallirakennus on puinen ja sen seinät ovat vaaleanharmaat. Kivijalka on vielä puhdas eikä maassa näy yhden yhtä rikkaruohoa. Tallin ovi on raskas ja päästää avautuessaan narahduksen. Huolella lakaistu betonilattia ja tahrattomat karsinoiden seinät ovat vakuuttavan näköiset ja mietit minkälainen siivousintoilija täällä oikein on töissä. Vastaasi tulee nainen taluttaen kahta hevosta, musta suomenhevostamma ja rautias puoliveritamma kulkevat riimunnarut löysinä taluttajansa takana. Nainen puhuu puhelimeen jotakin kieltä, joka kuulostaa saksan, englannin ja ruotsin sekoitukselta. Naisen hiukset ovat vaaleat ja ponihännällä, päätä suojaa lippalakki. Et ole tunnistaa naista, jonka vaatteet ovat likaiset ja paidasta törröttää muutama heinänkorsi. Nainen moikkaa sinua ohimennen ja vinkkaa sinua jo odotettavan toimistossa. Tajuat juuri kävelleesi tallin toisen omistajan ohi, sen jonka olet nähnyt kotikunnallasi kilpailuissa hiukset nutturalla, kasvot kevyesti meikattuina ja ennenkaikkea siisteissä vaatteissa. Vaivaantuneena huudat naisen perään moikkauksen ja lähdet etsimään tietäsi toimistoon. Toimistossa meinaat törmätä tummahiuksiseen naiseen joka järjestelee kahvitarjoilua pöydälle. Tämä nainen näyttää yhtä huithapelilta kuin edellinenkin, sillä erotuksella ettei hänellä ole niin kauhistuttavan likaiset vaatteet yllään. Halaat naista tervehdykseksi ja istahdat kahvipöydän ääreen, olet tullut tutustumaan vanhan ystäväsi kutsusta hänen ja ystävänsä uuteen talliin, Mandelbackeen.

Mandelbacke sijaitsee Ahvenanmaalla, kaukana Manner-Suomesta ja sen hälinästä. Talli on uutuuttaan kiiltelevä ja siellä on rauhallinen tunnelma. Jotkut ovat tosin väittäneet meidän olevan tiukkapipoisia, koska olemme koko ajan hinkkaamassa tahroja karsinoiden seinistä tai lakaisemassa lattiaa. Uskokoon kukakin mitä tahtoo, meillä harvoin jaksetaan stressata mistään ja niin ihmiset kuin hevoset voivat hyvin.

Matka Mandelbackeen sujuu autolla lentokentältä noin kolmessa vartissa, risteilyalusten satamasta hieman nopeammin, ellei piipahda kaupassa matkan varrella. Mandelbacke sijaitsee pienessä kylässä, jossa ei ole omaa kauppaa, joten suosittelemme sinun käyvän jo etukäteen kaupassa, vaikka kiire olisikin jo päästä hevosen selkään tai ihan vain fiksuja ja filmaattisia omistajia tapaamaan.

Uusi tallirakennus on tottakai moderni ja sisältää kaiken tarvittavan solariumista lähtien. Osa tallista kärsi pahasti helmikuun 2019 tulipalossa, mutta sittemmin se on kunnostettu alkuperäiseen loistoonsa. Maata on riittävästi laitumia ja hiekkapohjaisia tarhoja varten ja on meillä yksi laidun metsänkin keskellä. Hevosen selässä matka merenrannalle kestää kaksikymmentä minuuttia ja se matka onkin hyvä mennä käynnissä tai rauhassa ravaillen, rannalla pääseekin sitten jo viilettämään kilometritolkulla laukkaa tuulen paiskatessa aaltojen vaahtopäitä pitkin naamaasi. Hevosemme ovat tottuneet rannalla viilettämiseen ja mikäli tiput selästä, saat kävellä loppumatkan, sillä ratsusi odottaa sinua jo tallin pihassa. Maastoilu on aivan mieletöntä meillä, lähes koskaan kukaan ei tule sinua vastaan ja saat rauhassa tarpoa niin rannalla, metsässä kuin villeillä pelloillakin. Autotiellä kannattaa varoa mantereelta tulevia kaahareita.

Tallin tiluksiin lukeutuu totta kai myös viimeisen päälle upean näköinen maneesi ja iso ratsastuskenttä hyvällä valaistuksella syksyn pimeitä iltoja varten. Niin kentältä kuin maneesista löytyy estekalusto. Maneesia laajennettiin syystalvella 2020 ja laajennusosa valmistui juuri parahiksi KRJ Champions ‑tapahtumaa varten.

Tarhausjärjestys

4 nurmipohjaista ja 8 hiekkapohjaista tarhaa sekä 7 laidunta

Tulossa

Karsinajärjestys

41 normaalia karsinaa (9 m²), 4 varsomiskarsinaa (14 m²)

Tulossa

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää