Adelle van de Halor

Menehtyi tallipalossa 19-vuotiaana 8. helmikuuta 2019.

19-vuotias trakehnertamma,
syntynyt 15.08.2016.
Tummanruunikko (Ee/AA).
167 cm korkea.
Tällä hetkellä koulutustasoltaan Grand Prix (ko), 90 cm (re), 75 cm (me).
Kilpailee kouluratsastuksessa.
Rekisterinumero VH17-021-0011.
Kasvattanut Zonjiet Stud
ja omistaa Mandelbacke
(VRL-00102 & VRL-00692).

i. Saboteur
TRA, rn, 170 cm
ii. Rosenhof Emil
TRA, rn, 172 cm
ie. Suprant Savanna
TRA, mrn, 168 cm
e. Rosenhof Ava
TRA, rn, 165 cm
ei. Rosenhof Elrik
TRA, rt, 169 cm
ee. Rosenhof Adele
TRA, trn, 163 cm

Adelle tuli meille kasvattajaltansa suoraan kisakentille valmiina pakkauksena. Tamma on osoittanut olevansa koko hintansa arvoinen, näpsäkkä tamma kun meni ja voitti heti ensimmäisen koulukilpailunsa ja näyttelyissäkin oli luokkansa paras ollen lopulta koko näyttelyn kolmanneksi paras hevonen.

Ensimmäiset viikkonsa tamma oli yllättävän helppo ja hiljainen siihen nähden mitä meille oli kerrottu siitä. Ajan kuluessa ja kaikkien tutustuttua toisiinsa paremmin alkoi Adellekin käyttäytymään kuten kasvattajansa luona. Tamma on herkkä ja kiihtyy sekunnissa nollasta sataan. Räjähdysherkästä luonteestaan huolimatta se on kiltti kaikille, sillä vain sattuu menemään herne nenään milloin mistäkin ja näyttää sen kyllä polkemalla takajalkaansa, luimistelemalla korviaan ja heiluttelemalla häntäänsä.

Saavutukset

2016 All-Sim Evaluation
Conformation: 17, Type: 14, Walk In-Hand: 3, Swing & Elasticity of Gaits: 8, Correctness of Gaits: 20, Overall Impression: 6
Grand Total: 68% Premier

31.03.2017 VIR MVA Ch -arvonimi

20.04.2017 Kantakirjaus
17 p. + 20 p. + 18 p. + 17 p.
Yhteensä: 72 p. KTK-II

06.09.2018 2 Star Prospect (894 p.)

Jälkeläisinfo

Adelle on varsonut kolmesti

Kilpailuhistoria

5 starttia, joista 3 sijoitusta.

  • 31.01.2018 KRJ-Cup Runoratsut Grand Prix - 4/180
  • 31.12.2017 KRJ-Cup Fiktio Grand Prix - 114/114
  • 17.09.2017 KRJ Mandelbacke Prix St. Georges - 1/3 (72,821 %)
  • 19.08.2017 KRJ Mandelbacke Prix St. Georges - 6/7 (61,154 %)
  • 26.02.2017 KRJ Mandelbacke Prix St. Georges - 1/9 (70,952 %)

Näyttelytulokset

2 MVA-SERT, 2 irtoSERT

  • 08.04.2017 NJ Hukkapuro (Sorel) - irtoSERT
  • 31.03.2017 NJ Marksman Sporthorses (Sorel) - BIS4, MVA-SERT
  • 31.03.2017 NJ Abgelegenheit (Siiri K.) - irtoSERT
  • 05.03.2017 NJ Chelmsford (Siiri K.) - BIS3, MVA-SERT

Kertomuksia vuosien varrelta

Viikko 7 » Astutussuunnitelmia

Ensi vuodelle meillä onkin jännät suunnitelmat, sillä Zonjiet Studista ostettu Adelle van de Halor astutetaan omalla kasvatillamme, tummanpunaruunikolla M.B. Chirolla. Chiro on meidän Rosen ensimmäinen jälkeläinen, ja Chiro on jo saavuttanut isoja asioita. Chiro palkittiin näyttelyissä Champion-nuori varsa -arvonimellä kaksivuotiaana. Chiro osallistui myös nuorten kouluhevosten laatuarvosteluun kaksivuotiaana ja sai ensimmäisen palkinnon. Kolmivuotiaana Chiro kantakirjattiin toisella palkinnolla. Chiron kisaura ei ole vielä ehtinyt alkaa, mutta ensimmäiset startit on suunniteltu tapahtuvaksi vielä tälle vuodelle ennen kuin päästään astutushommiin.

Adelle ostettiin meille kahdeksanvuotiaana, tamma ei ollut vielä ennättänyt kilpakentille, mutta heti meille muutettuaan osallistuimme Adellen kanssa harjoituksen vuoksi omiin kisoihimme. Adelle nappasi Miljan ratsastamana heti ensimmäisen voittonsa, ja sen jälkeen parivaljakko on saanut toisenkin voiton. Adellen kanssa on kilpailtu säästeliäästi, ja tämän vuoden jälkeen Adelle jääkin viettämään leppoisia eläkepäiviä kilpakentiltä. Adellella on yksi jälkeläinen ennestään, M.B. Ettoreksi nimetty tummanruunikko ori. Adelle on kantakirjattu toisella palkinnolla ja saanut VIR MVA Ch -arvonimen.

Adellen ja Chiron varsasta toivomme tulevan upea kilpahevonen, mahdollisesti joku päivä varsasta on jopa jalostukseen. Vielä ei ole päätetty jääkö varsa meille vai mitä sille keksitään.

2017

Viikko 14 » Kotiinpaluu

"Kotona ollaan taas!" huutelen tallin ovelta. Olen juuri palannut Rosen ja Ixyn kanssa astutusreissulta ja Kati on sillä välin pitänyt kotipuolessa huolta siitä, että Gina ja Adelle on siemennetty. "Oli kyllä kamala myrsky yöllä, mutta onneks muuten reissu suju yllättävän kivuttomasti. Tuutko jeesaamaan hevosten ja tavaroiden purkamisessa?" yritän saada Katin ulos toimistosta. "Joo, hetki pieni!" kuuluu vastaukseksi.

Trailerista kuuluu jo pauketta. Rose on mitä ilmeisimmin kyllästynyt seisoskeluun. Avaan lastaussillan ja Ixy hörisee tuttuun tapaan. Nostaessani Rosen takapuomia juttelen tammoille: "No niin Rose, tulepas sä ensin ennen kun pääset sieltä omin avuin. Kati tulee ihan kohta hakemaan sut Ixy." Peruuttaessani Rosen kanssa ulos, on Kati jo astelemassa kohti traileria. Ixy hörisee taas. "Mitä Ixy, oliko kiva reissu?" höpöttelee Kati.

"Vitsi miten jännää, toivottavasti kaikki tammat on nyt tiineinä ja saadaan kesällä monen monta varsaa", juttelen kun laitamme tammoja karsinoihin. "Älä muuta sano, en malta oottaa niitä kaikkia pikkusia", Kati vastaa ja jatkaa: "Eläinlääkäri totes ainakin kaikki aiemmin astutetut tiineiksi, kun se kävi siementämässä Ginan ja Adellen. Toivotaan vaan, että kaikki menee nyt suunnitelmien mukaan ja nää loput neljäkin tammaa tiinehtyy." "Jep, Ginalla ei tässä enää montaa vuotta varsantekoaikaa olekaan jäljellä."

Kun kamat on saatu purettua, käyn moikkaamassa Ginaa ennen kuin alan muihin puuhiin. Gina on jäänyt kaikkien kiireiden keskellä vähemmälle huomiolle muihin hevosiin verrattuna, vaikka omana kasvattina tamma onkin minulle erityisen rakas. "Mä oon varma, että sä saat tosi kauniin varsan, ellet jopa maailman kauneimman. Aikoinaan mä sanoin Katille, että haluan joskus sun varsan. Stall Katinan aikaan se ei lopulta onnistunut, mutta onneksi sä olet nyt täällä ja voit tehdä meille mantsulaisen varsan." höpöttelen Ginalle samalla silitellen sen päätä. Tamma on hiljaa, mutta painaa päänsä olkapäälleni, kun siirryn rapsuttelemaan sen kaulaa.

Viikko 13 » Sen piti olla rauhallinen harjaushetki

Kyllä se vaan on niin, että kesä ja varsat kuuluvat yhteen. Mutta varsojen syntymisen odottaminen ja kärsivällisyyteni eivät kulje käsi kädessä. En malta odottaa miltä kesän alussa syntyvät kasvattimme tulevatkaan näyttämään. "Sun varsasta tulee maailman upein", juttelen Zirillalle samalla kun harjaan tamman pikkuhiljaa kasvavaa mahaa. Rauhaisa hetki keskeytyy kuin seinään kun suoraan tallin ovesta sisään laukkaa Adelle jalustimet kylkiä hakaten. Sukellan ulos Zirillan karsinasta ja tartun Adellea ohjista kiinni. "Mitä kummaa täällä nyt taas tapahtuu, mihin sä oot Miljan jättänyt?" Ennen kuin Adelle ehtii vastaamaan kuulen lähestyvää mutinaa "toi saamarin koni lähtee ihan just koiranruokatehtaalle, se sinkos mut selästänsä keskelle kenttää!" En malta pitää suutani kiinni vaan tokaisen Miljalle nasevasti takaisin "Kai sä Milja muistat ketkä on kasvattaneet suurimman osan Adellen lähisukulaisista?" "Sun kasvatties takaa toi luonne tulee, mulla ei oo mitään tekemistä Adellen perseilyn kanssa."

"Ei se vaan ymmärrä sua, parempi varmaan kun mä jatkossa ratsastan sulla", höpisen Adellelle Miljan pyöritellessä silmiänsä vieressäni. "Hoida sä se, mä ratsastan Ginan seuraavaks." Ennen kuin ehdin kissaakaan sanoa on Milja jo kipaissut tallin toiseen päätyyn. "Noniin neiti koiranruoka, jospa käyttäytyisit ja hoidettais tän päivän treeni alta pois?" Lahjon tammaa sokeripalalla ja talutan tamman takaisin samalle kentälle josta se on juuri tullut. En tohdi vaatia tammalta mitään sen kummempaa ja ratsastan sen vain läpi nopeamman kaavan mukaisesti. Adelle käyttäytyy kuin ei olisi koskaan mitään urpoilua harrastanutkaan. Kaipa se on kerrottava Miljalle ettei hän vain ymmärrä Adellen sielunelämää ja parempi olisi kun ratsastaisin jatkossa itse tamman.

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää