Jeilin Ti-ti-uu

3-vuotias suomenhevostamma, syntynyt 25.07.2020. Rautias ee/aa, tähti, kuonopilkku, oej+vtj sukka. Aikuisena arviolta 147 cm korkea. Tällä hetkellä opettelee hevosen elämää. Potentiaalinen monitoimihevonen. Rekisterinumero VH20-018-0638. Kasvattanut Jeili ja omistaa Mandelbacke (VRL-00692).

i. Noitamäen Niisku
rt, 147 cm
ii. Nuu
vprt, 165 cm
ie. Kesäheinän Kuiskaus
m, 146 cm
e. Hornanhovin Hälinäkeiju
rnvkk, 150 cm
ei. Kepulikonsti
hprn, 152 cm
ee. Vapun Iltahulina
vkk sabino, 144 cm

Se tuli lähemmäs, lähemmäs ja lähemmäs. Aina vain lähemmäs. Ihan kuin se ei olisi ollut jo tarpeeksi lähellä.

Voi olla hankala irtaantua, jos erehtyy Tiitun kosketusetäisyydelle. Ei pelkästään siksi, että tamma itse hakeutuu iholle, vaan onhan näin söpöä neitiä vaikea vastustaa. Joillakin se kyky kuitenkin on, esimerkiksi Tiitun emällä aikoinaan ja oikeastaan nyt aika monella Mantsun hevosella. Ne ovat jo saaneet tarpeekseen sen huomionkipeydestä. Osalle se kelpaa pieninä annoksina.

Kaikki kuvat © Mandelbacke. Lisää kuvia alempana.

Saavutukset

02.08.2020 2 Star Prospect (923 p.)

30.10.2020 Champion-arvonimi

20.11.2020 Champion-nuori varsa ‑arvonimi

05.12.2020 VIR MVA -arvonimi

20.03.2021 SV-II (7 + 9 + 7 + 8,5 + 6,5 + 0 = 38 p.)

Jälkeläiset

Tiitu ei ole vielä siitoskäytössä.

Kilpailuhistoria

Tiitu aloittaa kilpailemisen aikaisintaan kesäkuussa 2021.

Näyttelytulokset

Kertomuksia vuosien varrelta

CAS 61 syyskuu (vko 47/2020) » Champion-nuori varsa

Onneksi varsat saavat aina vähän anteeksi näyttelykehissä, vaikkei ne esiintyisi aivan täydellisesti. Tiitu harrastaa pään tunkemista kainaloon, joten tamman mielestä on ihan ok, että niin voi tehdä aina kun ihminen on lähistöllä. Myös näyttelyissä. Mutta tuomareiden on pikkuisen hankala arvostella päätä, jos sitä ei kunnolla näe. Tästä tavasta täytyisi siis päästä eroon ennen pääsemme siirtymään aikuisten luokkiin ja tietysti tamma olisi tarkoitus joskus myös kantakirjata. Ihmeen kaupalla Tiitu kuitenkin onnistui voittamaan kaksi varsaluokkaa tässä taannoin ja sen myötä sille voitiin myöntää tänään Näyttelyjaoksen toimesta Champion-nuori varsa -arvonimi.

CAS 60 toukokuu (vko 31/2020) » "Kaksi kainoa silmää tukkatöyhdön alla"

Noitamäen Niisku, tuo pieni piirtopäinen raudikko ori vei sydämeni heti. Jos olisin voinut, olisin ottanut sen kainalooni ja vienyt mukanani. Mutta olin tullut katsomaan Jeilin loppukesän varsoja, eikä myynnissä ollut siis suinkaan Niisku, vaan sen varsa. Serena ohjasi minut ystävällisesti tamma- ja varsalaitumen luo, jossa hän esitteli Hornanhovin Hälinäkeiju -nimisen tamman ja tämän varsan. "Tämä tässä on Niiskun ensimmäinen jälkeläinen. Liimautuja ja iilimato, ei niin helisevän hälisevä kuin emänsä, mutta aivan järjettömän huomionkipeä varsa. Ehkä syynä on sitten se, ettei Hemppis-mamma aina muista huomioida lastansa, sikäli kuin muistaa sen olemassa oloakaan ihan joka hetki. Siispä pikkuotus hakee rakkauden ihmisiltä (ja, jos se sallitaan, myös muilta eläimiltä) – ja kun sanon hakee, niin tarkoitan vaatii, varastaa ja omii. Tässä myös varsa joka käy varmasti lajiin kuin lajiin."

Puolet puheesta meni minulta kyllä ohi korvien, sillä samalla kun Serena puhui, varsa jo lähestyi minua ja suurilla ruskeilla silmillään katsoen pyysi rapsutuksia. Hetken päästä havahduin Serenan kysymykseen: "Sun huomion se näköjään jo varasti. No, mitäs mieltä olet?" "Tehdään kaupat", totesin heti. "Sehän sopii. Haluatko päättää nimen? Ollaan pohdittu sille nimeksi Helisevä Homssu, Nyyti, Ti-ti-uu...", aloitti Serena, mutta ei päässyt listan loppuun kun jo huudahdin: "Ti-ti-uu! Se se on! Sehän on se Muumien pieni töyhtötukkainen otus." Mikään muu nimi ei olisikaan voinut olla täydellisempi tälle varsalle.

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää