Kedon Pastellisade

2-vuotias suomenhevostamma, syntynyt 02.11.2020. Voikko (hopea) ee/aa/nCr/nZ, tähtipiirto, mtj sukat. Aikuisena arviolta 145 cm korkea. Tällä hetkellä opettelee hevosen elämää. Potentiaalinen kenttäratsu. Rekisterinumero VH20-018-0974. Kasvattanut Fältarv Gård ja omistaa Mandelbacke (VRL-00692).

i. Pamahtava
vkk, 146 cm
ii. Mörkövaaran Sumussa
vkk, 144 cm
ie. Kuiskuri
prn, 154 cm
e. Kurjen Luulyhde
prt (hopea), 142 cm
ei. Lemmonliekki
vkk (hopea), 145 cm
ee. Kuurtolan Pöö
rt, 142 cm

Kaikki kuvat © Mandelbacke. Lisää kuvia alempana.

Saavutukset

19.11.2020 3 Star Prospect (1072 p.)

20.03.2021 SV-I (5,8 + 10 + 10 + 8,25 = 34,05 p.)

08.04.2021 Champion-arvonimi

Jälkeläiset

Elli ei ole vielä siitoskäytössä.

Kilpailuhistoria

Elli aloittaa kilpailemisen aikaisintaan elokuussa 2021.

Näyttelytulokset

Kertomuksia vuosien varrelta

CAS 62 huhtikuu (vko 1/20201) » Ei vaihto- tai palautusoikeutta

Toisinaan katselen edelleen Elliä pastellinväristen linssien läpi ja annan anteeksi sen hurjimmatkin kenkkuilut ja metkut. Välillä taas tekisi mieli pamauttaa palautustarra neidin takapuoleen ja viedä se sinne mistä tamma aikoinaan tulikin. Mutta en voisi tehdä sitä Antonialle. Itsehän tätä yhdistelmää ehdotin ja varsan halusin, joten tämä on nyt vain kestettävä.

Eilen oli juuri yksi näistä jälkimmäisistä hetkistä. Ja nyt kun tarkemmin ajattelen tuota palautusasiaa, niin itseasiassa eilisen perusteella Elli tekee senkin homman melkoisen vaikeaksi. Treenasimme nimittäin hevosrekkaan menemistä. Tai yritimme treenata, sillä eihän tamma suostunut tulemaan lähellekään lastaussiltaa. Meille muuttaessaan Elli matkusti pienessä kuljetuskopissa, koska muita matkalaisia ei ollut. Sen jälkeen se ei ole kyllä koppiinkaan joutunut, joten enpä tiedä miten sekään sujuisi tänäpäivänä. Mutta tulevaisuudessa se tulee todennäköisesti matkustamaan enemmän juuri rekassa kuin kopissa. Onneksi tässä on vielä aikaa treenailla.

CAS 61 heinäkuu (vko 45/2020) » Varsa on syntynyt!

Pitkä odotus on vihdoin päättynyt! Sain Antonialta videokuvaa mitä ihastuttavimmasta voikosta tammavarsasta. Hän kertoi, että varsa oli muksahdellut turvalleen ainakin viisi kertaa ennen kuin viimein pystyi seisomaan tukevasti omilla jaloillaan. Mutta joka kerran jälkeen se oli alkanut heti yrittää uudelleen, joten ainakaan tahdonvoimaa siitä ei puuttunut. Ja kunhan pikkuneiti oli hörpännyt vähän maitoa, olikin sillä jo kiire lähteä tutkimaan muuta ympäristöä. Tässä vaiheessa minulla ei ollut vielä aavistustakaan siitä, mitä tuleman pitää. Näin vain ihanan varsan pastellinväristen linssien läpi. Siksi Antonian antamista nimiehdotuksista leikkasin ja liimasin teemaan sopivan nimen varsalle ja niinpä siitä tuli Kedon Pastellisade.

CAS 61 tammikuu (vko 39/2020) » Kuinka Lyytin ja Mahtiksen varsa sai alkunsa

Niihin aikoihin kun Mauri tuli meille Murroksen ratsutilalta, huomasin, että samalla tallilla asui myös suomenpienhevostamma Kurjen Luulyhde, eli Lyyti. Tamman emän emä on M.B. Pisku ja sen emä tietenkin meidän Kipa. Sanoin silloin Assille, että minulle saa vinkata, jos/kun tammasta tulee varsa joskus myyntiin. Hän kuitenkin totesi, että tilausvarsaakin saa tulla kysymään. Ja näin lupasin tehdä vielä joku päivä.

Aikaa ehti kulua tovi jos toinenkin. Olin jo monia kertoja vähällä ottaa yhteyttä Assiin, mutta aina se kaatui siihen, että aloin epäröimään orivalintaani. Eräänä lauantaipäivänä huomasin, että Lyytille etsittiin oria. Selvisi, että tamma oli vaihtanut omistajaa ja muuttanut Keski-Suomesta Turun saaristoon, siis lähemmäksi meitä! Ensimmäinen ajatukseni oli, että toivottavasti kiva ori löytyy ja varsa tulisi vieläpä myyntiin. Aloin kuitenkin lukea listaa, jossa kerrottiin millaisia ominaisuuksia hän orilta toivoi. Mitä pidemmälle listaa luin, sitä enemmän olin varmempi siitä, että minähän tiesin Lyytille täydellisen orin! Ainakin omasta mielestäni, sillä kaikki eivät välttämättä olisi sitä mieltä, että Mahtis olisi luonteensa puolesta täydellinen yhtään kenellekään. En voinut ymmärtää, etten ollut tajunnut ajatella tätä vaihtoehtoa ollenkaan. Mahtis on minulle edelleen erittäin rakas riiviö, vaikka nykyään se onkin Harmaatuulen oriaseman Violan ja Alinan riesana. Meillä on oriaseman kanssa sellainen diili, että saamme käyttää tallin oreja kuin omiamme, joten päätin heti tarttua toimeen.

En ollut varma oliko tamman uusi omistaja Antonia tietoinen minun ja Assin sopimuksesta, mutta kerroin hänelle siitä ja esittelin tietysti Mahtiksen. Sanoin olevani valmis ottamaan sen riskin, että varsasta ei välttämättä tule mikään helpoin tapaus, jos tästä yhdistelmästä saisin varsan Mandelbackeen. Voi sitä ilon päivää, kun Antonia vastasi kelpuuttavansa Mahtiksen Lyytille ja vielä myyvän varsan minulle! Hän oli kanssani samaa mieltä, että ominaisuuksiensa puolesta nämä kaksi hevosta kompensoisivat hyvin toisiaan. Tietysti luonnetta lukuunottamatta. Mutta täytyy toivoa, ettei sieltä ainakaan isäänsä pahempaa hirviötä olisi tulossa.

Nyt aikaa tuostakin on jo hiukan kulunut ja näin ollen olen täytellyt jo erinäisiä papereita siitä, että varsa todellakin tulee minulle, ja Lyytikin on käynyt astutettavana naapurissa. Tällä hetkellä ei siis voi muuta kuin pitää peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin odotusaikana ja varsa syntyy ennen kaikkea terveenä.

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää