Kit Kat

Aihearkisto: Kit Kat

Vielä se sujuu

Sain tänään todistaa Kitin viidennen varsan syntymää. Tältä konkarilta se sujui vielä oikein mallikkaasti, vaikka ikäkin alkaa jo painaa. Maailmaan sujahti vauhdilla tummanpuhuva oripoika, saa nähdä jääkö se mustaksi vai kimoutuuko aikanaan. Isäksi oli tällä kertaa valittu Las Vegasin omistuksessa oleva musta KRJ-I-palkittu Blueblood, jonka suku vilisee toinen toistaan upeampaa hevosta isälinjan viedessä suoraan Gregorianiin (VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III). Bluebloodin lähisuvussa on peräti 22 KRJ-palkittua hevosta ja tuoreen varsan ensimmäisessä kolmessa polvessa onkin kaikki muut palkittuja paitsi isän isä.

Touhukas pikkumies nimettiin pitkään kestäneen pohdinnan jälkeen Rusty Rumiksi. Saa nähdä tuleeko siitä samanlainen herrasmies ja kouluratojen kuningas kuin isästään, ainakin kovasti sitä toivomme!

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 25.6.2016 Aihe(et): Kit Kat, Milja, Rusty Rum | Jätä kommentti

Tilaus toimitettu

Chican tiineys sujui taas kommelluksitta ja tänään aamutallia tehdessäni löysinkin Chican karsinasta tomeran orivarsan. Tämäkin varsa on väriltään ruunikko ja merkkejä löytyy 2 sukkaa takajaloissa ja komea pyrstötähti naamasta. Varsa on aika pienikokoinen ja uskoisinkin sen jäävän hyvin ponimittoihin.

Olimme jo etukäteen suunnitelleet Chican varsalle nimeä ja tämän orivarsan nähtyämme päätimme siltä seisomalta antaa varsalle nimeksi Touch of Tiger. Nimi noudattaa samaa teemaa ensimmäisen varsan kanssa.

Toistaiseksi varsa on jäämässä meidän omistukseemme, mutta aika näyttää mihin ratkaisuun päädymme.

~ Muutamaa tuntia myöhemmin ~

Illalla saimme todistaa vielä sellaista tapahtumaa kun holsteintammamme Kiti varsoi sekin ratsuponiorista orivarsan. Tämän myötä meillä onkin kädet täynnä hommia, mutta onneksi nämä orivarsat saavat nauttia toistensa seurasta ja leikkiä yhdessä kaikki päivät. Chica ja Kiti tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa ja kaikki neljä saavatkin alkaa laiduntaa samalla laitumella.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 7.5.2015 Aihe(et): Chica, Kati, Kit Kat, Tikru | Jätä kommentti

Maltti on valttia

Kitin vatsa kasvaa järkyttävää vauhtia ja vielä pitäisi odottaa useampi viikko ennenkuin varsan syntyminen on käsillä! Onneksi viime päivät ovat kuluneet varsin sutjakkaasti ja vielä kun joulu on tulossa niin aika taitaa kulua ekstra-nopeasti.

Kiti oli tänään harjatessani sitä erittäin herkällä tuulella, harjatessani sen vatsan seutua se luimisteli ja kerran jopa varoitti minua nostamalla hieman jalkaansa ja esittävänsä potkaisevansa. Harjasinkin tamman rauhallisin ottein loppuun ja päätin antaa Kitille vapaapäivän ja vein sen Mellun seuraksi tarhaan. Saas nähdä kauanko Mellua ja Kitiä voi pitää samassa tarhassa, Kiti on muutaman kerran jo ärhennellyt Mellullekin jos pikkutamma on mennyt liian lähelle arvon Kitiä.

Meille on tulossa hieroja käymään vielä tällä viikolla katsomaan Enzoa ja taidanpa pyytää josko hän hieroisi myös Kitiä. Ehkäpä tamman mielikin siitä paranisi.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 4.12.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Juoksua, puunausta, juoksua, puunausta…

Tämän päivän ohjelmassa oli match show Maatila Pemberleyssä. Meidän oli tarkoitus mennä sinne Pulmun kanssa yhdessä, mutta hänelle tulikin yllättäviä työkiireitä. Lupasin kuitenkin viedä koko porukan näytille, kun ne oli kerta sinne mukaan ilmoitettu. Onneksi kaikki kolme, Kassu, Kiti ja Chino, menivät kiltisti kyytiin, ettei tarvinnut senkään takia jäädä kotiin.

Näyttelypaikalla saikin sitten olla koko ajan juoksemassa. Osallistujia oli nimittäin sen verran vähän, että ehdin juuri ja juuri viimeistellä seuraavan hevosen, kun oli jo taas aika rientää kehään. Päivä alkoi lämminveristen luokalla, jossa oli viisi osallistujaa. Neljä näistä oli puoliverisiä, mutta ensimmäisessä parissa oli eksoottisempi tapaus, american paint horse. Kiti, joka oli alkuun tapansa mukaan vähän epävarma, sai parikseen FWB-orin. Eikä orin seura hirveästi edesauttanut rentoutumista. Kuten olettaa saattaa, tamma sai tietysti kommenttia pyöristyneestä vatsanseudustaan, mutta onneksi sille on ihan ymmärrettävä syy (tuomarikin uteli heti millä orilla Kiti on laitettu). Mutta Kiti sai kuin saikin kaikesta huolimatta punaisen ruusukkeen!

Toinen luokka oli avoin kylmäverisille, jossa olikin hieman laajempi rotukirjo. Kassun lisäksi mukana oli toinen suomenhevonen, boulognenhevonen, pohjoisruotsinhevonen (Kassun pari) ja vuonohevonen. Kassun pari oli kyllä oriksi tosi rauhallinen kaveri, vähän samanlainen kun meidän ruuna Sisu. Kassu sen sijaan oli heti nenä pitkällä tutkimassa koristeena olleita kuivakukkia ja pettyi kovin, kun ne eivät olleetkaan syötäviä. Kukkien maistelu oli varmasti syy siihen, että Kassu sai sinisen ruusukkeen…

Luulin jo, että saan pitää Kassun luokan jälkeen vähän pidemmän hengähdystauon, mutta täysiveristen luokassa olikin vain kaksi osanottajaa. Molemmat olivat arabeja, todella hienoa sellaisia. Harmi, ettei meille ole vielä löytynyt sopivaa lännenarabia. Arabikuume sen kun kasvaa kasvamistaan… Mutta arabien ihailut piti jättää sikseen, sillä seuraavana oli Chinon vuoro. Seitsemän ponin luokassa oli neljä shettistä, Chinon rotutoveri, sekä vielä paintiakin eksoottisempi welara. Chino olisi mielellään tehnyt lähempää tuttavuutta sen parina olleeseen oikein suloiseen shetlanninponitammaan. Läheltä piti, ettei se päässytkin sen tekemään, sillä ravia esittäessä meinasin lentää rähmälleni, kun kompastuin omiin jalkoihini. Ori otti muutaman sivuloikan ja sain vain juuri ja juuri pidettyä otteeni ohjissa. Päästiin kuitenkin kunnialla kierros loppuun ja kävimme pokkaamassa tuomarilta punaisen ruusukkeen.

Tässä vaiheessa tajusin, että minullahan on nyt kaksi hevosta esitettävänä punaisten kehässä. Niinpä oli äkkiä saatava joku esittämään toinen niistä. Eräs ihana pelastava enkeli, joka oli menossa esittämään vasta sinisten kehässä, suostui ottamaan Kitin handlattavakseen ja minä esitin sitten Chinon. Kehässä meitä oli vastassa mm. omat suosikkini FWB-tamma Ivory Colibri, arabitamma T.H. Perfect Choice, shettistamma Glowmoor Contessa ja aasitamma Flippan. Hurmaava Flippan valittiinkin punaisten parhaaksi Kitin tullessa kolmanneksi. Sinisten kehässä Kassun kanssa mittelöivät mm. Kassun rotutoveri EP Viljari (joka näistä kahdesta lopulta veti pidemmän korren ollen kolmas), komea shettisori Wyat Casper Ghost ja toinen arabitamma Caifa Givre. Parhaaksi valittiin Kitin parina ollut FWB-ori Clockwork Orange Vegas.

Enää olikin jäljellä BIS-kehä, mutta sitä en enää jäänyty katsomaan, vaan laitoin hevosia valmiiksi matkaa varten, jotta päästäisiin mahdollisimman pian lähtemään, sillä päivä oli ollut pitkä. Mutta tietenkään Kassu ei suostunut heti menemään kyytiin, vaikka kotona oli niin hienosti mennyt. Ehdin siis vielä hyvin kuulla BIS-kehän tulokset ja olin todella iloinen kuullessani, että Flippan valittiin päivän parhaaksi. Tamma oli kyllä niin mahtava persoona, mikä pisti miettimään, että sellainenhan olisi kiva Pikkisessäkin. Mitähän Pulmu tykkäisi ajatuksesta…

Olin aivan poikki kun sain Kassun viimein kyytiin. Kyllä taas uni maittaisi näin raskaan ja vauhdikkaan päivän jälkeen. Lähdin ajelemaan kotia kohti musiikit täysillä, jotta en nukahtaisi matkalla. Pulmu oli onneksi tallilla meitä vastassa, joten yhdessä saimme hevoset ja kamat nopeasti purettua, jonka jälkeen ajattelin vielä auttaa Pulmua iltatallissa. Jostain syystä minut kuitenkin passitettiin kotiin nukkumaan… No, ei varmaan mikään ihme, jos meinaa nukahtaa seisaaltaan kauralaarin ääreen.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 1.12.2014 Aihe(et): Chinook, Kasinolla, Kit Kat, Milja | Jätä kommentti

Hengähdyshetki maastossa

En ollut pitkään aikaan käynyt Kitillä maastossa joten päätin tänään sateisen keskiviikon kunniaksi viedä likaisen loskan värisen tammani rauhalliselle maastolenkille. Kiti ei ollut innoissaan satuloidessani sitä aamukuudelta kun aamupalaakaan ei oltu vielä tarjoiltu, mutta uskoisin saaneeni sen mielen muuttumaan kun työnsin sen nenän eteen kourallisen porkkanoita. Kerroin Kitille samalla suunnitelmastani maastoratsastuksen suhteen, mutta enpä tiedä ymmärsikö se mitään mitä sille puhuin.

Saimme olla maastolenkillämme ihan kahdestaan, edes lenkkeilijöitä ei näkynyt meidän lenkin aikana. Kiti nautti selvästi kun sai kävellä rauhallisessa tahdissa pitkin maita ja mantuja, minäkin nautin sillä sade oli loppunut.

Palasimme takaisin tallille kun Milja oli jakamassa hevosille aamuruokia, tästä suivaantuneena Kiti päästikin mojovan hirnahduksen ilmoille ja rynni melkein karsinan oven läpi päästäkseen ruokakupolleen. Jouduin vielä häiritsemään tamman aamupalan nautiskelua riisuakseni siltä suitset ja satulan, pikaisen harjauksen jälkeen jätin Kitin vielä torkkumaan karsinaansa ennenkuin se pääsisi tarhailemaan kaverinsa Melitan kanssa.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 12.11.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Tilaisin yhden varsan kiitos!

Jatkoimme Kitin kanssa kilpailemista loistavalla menestyksellä ja tamman saavutettua maksimipisteensä KRJ porrastetuista kilpailuista päätimme, että Kitille olisi tehtävä toinen varsa. Myimme vähän aikaa sitten Kitin ensimmäisen varsan, Chocolate Chipin, uuteen kotiin ja nyt toiveissa olisi saada uusi veijari vähän helpommalla luonteella varustettuna.

Pitkän miettimisen ja orin etsinnän jälkeen löysimme Kitille täydellisen orin. Se on lähestulkoon samaa sukua kuin Kitin ensimmäisen varsan isä. Nämä orit ovat puoliveljeksiä saman emän ansiosta ja niiden isälinjakin menee samaan oriin. Kiti siemennettiin viime viikolla löytämällämme komistuksella, Amarn Casililla. Casil on myös kilpaillut jo kilpauransa loppuun KRJ porrastettujen parissa ja on tasolla 11.

Varsan odotetaan syntyvän joulun aikoihin, saas nähdä onko Kiti tälläkin kertaa täsmällinen ja varsoo tismalleen laskettuna päivänä vai miten käy, se jää nähtäväksi.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 11.11.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Vyötärön metsästystä

Pitkä sairasloma ja sen jälkeen vietetty mammaloma on aiheuttanut meille päänvaivaa. Kitistä on paisunut pullukka eikä mikään pieni semmoinen. Onneksi Kitin varsa, Chip, vieroitettiin juuri ja pääsemmekin jatkamaan kunnolla työntekoa. Kitille on tiedossa hieman rehumäärän pienennystä ja huisin paljon liikunnan lisäystä. Tavoitteena olisi päästä kisakentille heti vaan kun Kiti on hyvässä kunnossa. Ja sitten kun sille saa taas sen oman satulavyön kiristettyä… Jouduin hakemaan kaupasta uuden pullerokokoisen satulavyön ennenkuin pääsin kunnolla ratsastamaan Kitillä. Satulakaan ei oikein istu kunnolla Kitin selkään, mutta näillä mennään nyt.

Ensimmäinen kunnon hikitreeni sujui hyvin, Kiti oli yllättynyt äkillisestä rutiinien muutoksesta ja alkuun hieman kiukuttelikin apujani vastaan. Määrätietoisella ratsastuksella Kiti selvästi uskoi, että nyt täytyy vaan totella ja tehdä töitä ja ratsastus alkoi sujumaan. Kiti hikoili hyvin pian ja rupesi jo lopussa väsymäänkin jonka myötä siirryin tekemään loppukävelyt rauhallisessa tahdissa maastoon. Milja lähti mukaamme Sisun kanssa ja tiemme erkanivat kun heillä oli alkukäynnit kävelty. Me jatkoimme Kitin kanssa takaisin tallille ja Milja & Sisu jatkoivat vauhdikkaalle maastolenkille.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 14.7.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Varsa on täällä!

Viime yönä se sitten syntyi, Kitin ensimmäinen varsa! Olimme Miljan kanssa vasta ensimmäistä yötä varsavahdissa laitumella (meillä oli hieno teltta pystytettynä ja säännöllisin väliajoin kurkimme sieltä Kitin suuntaan) ja eipä tarvinnut sen useampaa yötä valvoa. Kiti on aika tarkka aikatauluista nähtävästi. Varsominen sujui kuin oppikirjassa, kaikki meni todella hyvin ja mallikkaasti. Eläinlääkäri kävi vielä aamulla tarkistamassa varsan ja totesi kaiken olevan niinkuin kuuluukin.

Varsa on oikein komea huterajalkainen pojankloppi. Saas nähdä alkaako varsa kimoutumaan kuten äitinsä, vai pysyykö ruunikkona kuten isänsä. Varsa sai värityksensä myötä nimekseen Chocolate Chip. Toivottavasti varsa paljastuu luonteeltaansakin suklaamuruseksi. Ainakin toistaiseksi se on ollut muutaman tunnin ikäänsä nähden oikein reipas, utelias ja seikkailunhaluinen. Äiti ei paljoa kiinnosta muuten kuin ruoka-aikaan, Kitihän ei tästä tykkää ja köpöttelee varsansa perässä. Varmaan sekin pyörittelisi silmiään jos osaisi.

Chocolate Chipillä, tai tuttavallisemmin Chipillä, on nyt oma sivunsa ja jatkamme varsan kuulumisten kertomista Chipin päiväkirjaan.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 15.6.2014 Aihe(et): Chocolate Chip, Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Kohta se tulee

Muutaman päivän sisällä varsan pitäisi syntyä..! A-P-U-A! Olemme Miljan kanssa juosseet kuin päättömät kanat edestakaisin toimiston, tallin ja Kitin laitumen väliä kun yritämme saada kaiken vaaditun hoidettua ja vahtia milloin Kiti päättää varsansa synnyttää. Olemme päättäneet pitää Kitin laitumella koko varsomisen ajan ja senkin jälkeen Kiti ja varsa saavat olla aina hyvän sään aikaan ulkosalla.

Jännityksellä odotamme tuleekohan sieltä tamma vai ori! Pitäisi varmaan oikeasti päättää pidetäänkö me varsa itse vai ei. Nimikin on vielä hieman auki vaikka kivoja vaihtoehtoja olemmekin keksineet. Yksi nimi alkaa tuntumaan parhaimmalta vaihtoehdolta, päätämme nimen kuitenkin vasta varsan synnyttyä.

Toivottavasti Kiti on hyvä emä ja varsominen sujuisi ilman ongelmia. Pidetään peukut pystyssä!

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 12.6.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti

Iloisia uutisia

Kiti on parantunut hyvin puolisen vuotta sitten tapahtuneesta haaveristaan. Tamma sai kilpailupaikalla niinsanotusti paskahalvauksen ja satutti jalkansa tipahtaessaan hevosrekan lastauslaiturilta. Onneksi nyt jalka alkaa olemaan kunnossa ja kilpakentille palaaminenkin olisi mahdollista. Mutta sitähän me emme vielä tee, vaan Kiti jää mammalomalle! Orivaihtoehtoja on mietitty jo pidempään ja yksi tietty ori alkoi tuntumaan täydelliseltä vaihtoehdolta.

Juteltuamme vielä uudemman kerran orin omistajan kanssa, päädyimme astuttamaan Kitin Airlean mielettömän upealla holsteininhevosorilla, Amarn Joeylla. Ja nyt olemme saaneet varmistuksen Kitin tiineydestä! Jippikaijei, wuhuuu ja miljoona muuta iloista huutoa. Olen hymyillyt uutiselle kuin naantalin aurinko ja poskia alkaa jo pakottamaan. Pikkuvaavin laskettuaika on 15.6, siihen asti pitäisi siis malttaa odottaa. Milja genetiikkanerona onkin jo laskenut varsan mahdolliset värit prosenteineen.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 10.5.2014 Aihe(et): Kati, Kit Kat | Jätä kommentti