Koulukisat

Aihearkisto: Koulukisat

Joulu 2015: Uudenvuoden koulukarkelot

Tervetuloa mukaan Pikkiksen KRJ:n alaisiin tarinakilpailuihin!

Kilpailupäivä: 31.12.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.12.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Kati (VRL-00102)
Arvontatapa: tulokset ratkaistaan laittamalla tekstit paremmuusjärjestykseen

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo C, tuom. Kati
Kisasuorituksenne meni aivan pieleen, millaisen facebook tilapäivityksen teet päivästä? Kuka on ensimmäinen kommentoija ja miten hän kommentoi päivitystäsi? Kuinka vastaat kommenttiin?

2. Helppo B, tuom. Kati
Tallin lähistöllä aloitettiin ilotulitusrakettien ampuminen laittoman aikaisin! Miten sinä ja ratsusi selvisitte tapahtuneesta? Vähintään 100 sanaa.

3. KN Special, tuom. Kati
Verryttelyalueelta pääsi hevonen irti ja tietysti se juoksi suoraan sinun ja ratsusi luo kesken suorituksen. Kirjoita tarina suorituksestanne. Vähintään 100 sanaa.

4. Helppo A, tuom. Kati
Kirjoita vähintään 100 sanan tarina josta käy ilmi, että ratsusi kisahoitaja on nukkunut pommiin. Miten päiväsi sujuu? Saitko jokun muun avuksi vai hoiditko päivän yksin läpi?

5. Helppo A, tuom. Kati
Kirjoita kuvaus kilpasuorituksestanne, sisällytä tarinaan sanat villasukka, talitintti, notredamen kellonsoittaja, vihainen, aivovaurio. Sanoja saa taivuttaa.

6. Vaativa B, tuom. Kati
Unohdit hevosen satulan kotiin! Ehditkö hakea satulan kotoa, saitko jonkun muun tekemään sen puolestasi, lainasitko jonkun muun satulaa vai mitä ihmettä teit? Kirjoita vähintään 100 sanan tarina.

7. Vaativa A, tuom. Kati
Kirjoita tarina kilpailupaikalta josta käy ilmi ettei hevosesi meinaa pysyä hereillä. Mitä se on touhunnut viime yönä?

8. Prix St. Georges, tuom. Kati
Joulupukki toi hilpeyttä herättävän lahjan sinulle, ratsullesi tai teille yhteiseksi. Mikä se oli ja miksi se aiheutti hilpeyttä? Kirjoita alle 100 sanan kuvaus.

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus on pakollinen!

Osallistuminen

Osallistuminen sähköpostiin virtkati@gmail.com otsikolla Koulukarkelot:
Luokka nro
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000
Tarina

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo C
1. Anniina N. (VRL-09182) – Koidutko Kohtalokseni VH15-018-0265

Tilapäivitys: Ne jotka tietää vähänkin meidän Kintusta, ei varmaan ylläty jos kerron tamman hypänneen kouluaitojen ulkopuolelle kaiuttimista tulevan musiikin hieman nousseen volyymitasoltaan… Eihän sillä kotitallissa olekaan radiota karsinansa vieressä josta Mikko luukuttaa Europea 24/7.
Mikko (tallimestari): Kintulla alkoi selvästi Final Countdown.
Anniina N.: Mulla soi enemmänkin mielessä Beatlesien I’m a Loser –biisin kertosäe maatessani kisaradan kentällä :D

2. Minja.E (VRL-14226) – Trodaire VH15-046-0204
Facebook päivitykseni epäonnistuneen kilpailusuorituksen jälkeen:
”Ensimmäinen näyttäytyminen kouluratsastuskilpailuissa Timpan kanssa ja päin honkia meni koko homma! No, pohjalla on käyty ja tästä on suunta vain ylöspäin. Vielä me yllätetään, joten varokaas vaan!”

Ensimmäinen kommentoija oli yllättäen siskoni, jolla on aina sarkastisia kommentteja kaikkeen:
”On ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää, että nuoren ja osaamattoman hevosen ensimmäinen näyttäytyminen kisaradoilla ei mene nappiin. Etenkään kuin kouluttaja ja ratsastaja muistuttaa apinaa, joka hukkasi aivonsa”

Kommentin luettuani olin katketa naurusta. En koskaan keksi mitään yhtä purevaa takaisin, mutta samapa se:
”Kiitos Mari. Mä arvostan sun tukea!”

3. Joe (VRL-02528) – Fiktion Helinä
Joe päivitti tilansa: Ei taas ollut miun ja Helinän päivä ollenkaan. Kisoissa kaikki meni pieleen heti alusta saakka ja jouduttiin jopa lopettamaan kesken. Kylläpä hävettääkin taas! Ikinä ennen ei ole Helinän kanssa mikään mennyt näin pahasti pieleen, mutta kertakos se on ensimmäinenkin – ja toivottavasti viimeinen.
Elisa kommentoi: Valmentajanasi lohdutan, että näitä sattuu! Ja näitä muuten sattuu myös huippuratsastajille aina silloin tällöin.
Joe kommentoi: Kiitos! Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Eiköhän tää tästä.

2. Helppo B
1. Joe (VRL-02528) – Satulinnan Sunsweet Berries
Olen hieman ihmeissäni. Tai sanotaanko, että todella ihmeissäni. Joku huligaani päätti aloittaa rakettien ampumisen meidän tallin vieressä olevassa metsässä. Olin juuri Berrin kanssa menossa kentällepäin, kun räjähti. Ja kunnolla muuten räjähtikin ja moneen kertaankin vielä! Minä säikähdin ihan hurjasti ja taisin jopa vahingossa hieman siinä älähtää ja kirotakin päälle. Berri kuitenkin pysyi täysin rauhallisena. Tätä tosiaan ihmettelen, koska raketit räjähtivät melkein vieressä. Kylmän viileästi Berri kuitenkin osoitti minulle, että se haluaisi jo jatkaa matkaa. Mikäs siinä sitten, lähdetään hommiin vaan! Kunhan ei kukaan paukuta enää uudestaan samalla tavalla. Muuten saattaa päästä tallikoira ”vahingosa” irti! Hetkisen normaalia pidempään jouduin Berrin kanssa tekemään alkuverkkaa, jotta sain itseni rauhoittumaan. Berri ei edelleenkään osoittanut mitään merkkejä siitä, että se olisi säikähtänyt. Rohkea tamma!

2. Joe (VRL-02528) – Fiktion Helinä
”Jestas sentään!”, minä huudahdin kun raketti pamahti lähestulkoon korvan juuressa. Kuka kumma niitä edes ampuu jo aamupäivällä kello 11? No, tietenkin myös Helinä huomasi saman asian, tietenkin. Minulla pamppaili sydän kurkussa, vaikka olin jo tajunnut mikä tuo pamahdus oli. Helinä taas lähti lapasesta kuin ohjus konsanaan, vaikka se on yleensä laiska ja rauhallinen. Olin itse niin hämmentynyt tilanteesta, etten edes tajunnut heti mitä tehdä. Kummasti sitä kuitenkin tokenee säikähdyksestä yllättävän nopeasti kun on pakko. Yritin saada Helinää hidastamaan, mutta sepä ei tahtonutkaan kuunnella, koska sen piti päästä pakoon ja nopeasti. Hetken päästä se heitti pari pukkia, joita en osannut odottaa ja lensin suoraan pää edeltä lumihankeen. Loistava päätös muuten hyvin alkaneelle maastoretkelle! Kun pääsin ylös hangesta, huomasin, että Helinäkin oli pysähtynyt ja näytti hyvin pöllämystyneeltä. Ihan kuin se olisi kysynyt, että mitä minä maassa teen. Niinpä, mitä minä nyt täällä teen?

3. Joe (VRL-02528) – Teerivaaran John Lennon
Voi Jonttu raukkaa! Se, jos joku säikähti tänään kunnolla. Joku ääliö oli taas aloittanut aivan järjettömän aikaisin uudenvuoden vieton ja ampui raketteja aivan liian lähellä tallia. Jonttu parka vaan sattui hieman raketin tielle tarhaillessaan kaikessa rauhassa. Ei se raketti onneksi Jonttuun osunut, mutta meni aivan vierestä ohi ja pamahti lähellä olevan puun juuressa. Siitähän sitten vasta show syntyi kun Jonttu säikähti ja alkoi riehumaan aivan hulluna. Yritä siinä sitten sitä rauhoitella kun et pääse edes lähelle. Suht vaativalla, mutta kuitenkin rauhallisella äänellä, pikku hiljaa oria samalla lähestyen, sain sen kuitenkin rauhoittumaan ennen kuin se loukkaisi itsensä. Muut lähistöllä olevat hevoset olivat kanssa hieman hölmistyneitä, mutta Jonttu oli aivan säikkynä vielä tunninkin jälkeen pamauksesta. Loppupäivän se saikin viettää rauhassa sisällä. Säälistä annoin sille myös muutaman ylimääräisen porkkanan. Voi minun pientä ressukkaani!

3. KN Special
1. Anniina N. (VRL-09182) – Koidutko Kohtalokseni VH15-018-0265
Vaikka olen kisannut Kintun kanssa helppo B –tason kilpailuissa kymmenien sijoitusten verran, emme ole koskaan ottaneet osaa KN Special –luokkaan – nyt tamman oltua kisaeläkkeellä jo hyvän aikaa ajattelin ottaa sen poikkeuksellisesti mukaan Pikkulinnun tallin uudenvuoden koulukisoihin ja debytoida yhteisen KN –luokkamme. Aktiivisen valmentautumisen puuttuminen näkyi selvästi alkuradassamme, sillä Kinttu kyseenalaisti jokaisen antamani avun, oli se sitten kotoisin ohjasta tai pohkeesta. Viimein laukkaohjelman alkaessa aloin saada tuntumaa tammaan, ja harmittelin kovasti alkuradan luultavasti – ja oikeutetusti –matalaa pistesaldoa. Laukkalävistäjää suorittaessamme saimme yllättäen lisä-actionia rataamme, kun suuri musta puoliverinen ilmestyi lähellä olevan verryttelyradan suunnalta näyttävässä ravissa suoraan Kintun turvan eteen: suomineitoni päätti näyttää lännenratsun taitonsa ja suoritti lähes yhtä näyttävän sliding stopin välttääkseen yhteentörmäyksen. Hetken kaikki kentän lähellä olevat ihmiset ja jopa hevoset pysyttelivät aivan hiljaa, kuin miettien a) mitä kentällä oikein tapahtuu ja b) mitä ihmettä pitäisi tehdä seuraavaksi. Nopein reagoimaan oli tuo musta ruuna joka yritti tehdä Kintun kanssa lähempää tuttavuutta, saaden yllätyksekseni tammalta vastaukseksi luimimisen sijasta kevyen hörähdyksen. Ruunan tultua tarpeeksi lähelle sain napattua sen suitsista kiinni, jotka kisasteward tulikin pian ottamaan haltuunsa. Samalla hän kysyi haluanko aloittaa koko radan alusta vai jatkaisinko vain laukkaohjelmasta eteenpäin, johon minä innoissani vastasin aloittavani radan alusta. Steward kävi ilmoittamassa asiasta tuomarille, joka antoi hyväksyntänsä radan uusinnalle. Toisella yrittämällä Kinttu oli alkuradasta asti kuulolla ja huomattavasti iloisemman tuntuinen ratsastettava, joten tuon mustan karkurin ansiosta saimme vuoden viimeisestä kouluradasta molemmille hyvän mielen ja toivoa tulevalle yhteiselle vuodelle.

4. Helppo A
1. Mikaela (VRL-08085) – Pimennysmuuttuja
Mikaelalla ei ollut silloin hyvä päivä. Tosin joinain päivinä Mikaela mietti, oliko sillä koskaan hyvä päivä VARSINKAAN kun Mikaela olisi kaivannut hyvää päivää. Toisaalta Mikaela oli myös kauan sitten todennut olevansa jonkinlainen suuremman voiman keino huvittaa itseään. Mikaela tunsi itsensä hovinarriksi sinäkin päivänä, kun seisoi valkoisissa kisapöksyissään lähes nukkuvan Lusmun kanssa muiden ratsukoiden sinkoillessa ympärillä ja mietti, missä ihmeessä Cella oli.

Mikaela jopa soitti Cellalle ja sai vastaukseksi pelkkää puhelimen masentavaa tuuttausta. Tuut tuut tuut, puhelin sanoi ja lopulta Mikaela painoi punaista luuria tiputtaen puhelimensa vahingossa kuralätäkköön. Se ei suoranaisesti auttanut luomaan hyvää fiilistä siinä tilanteessa, kun kisahoitaja oli jo puoli tuntia myöhässä. Mikaela oli selvinnyt useimmista kisoista yksin ja tulisi vastaisuudessakin selviämään, mutta ei sillä kerralla ollut varautunut siihen. Myönnettävästi tätskät kansliassa katsoivat vähän pitkään, kun Mikaela ryntäsi maksamaan itseään hevosta perässä raahaten. Tietenkään hattarapäälle ei tullut mieleen pistää jytkyään siksi aikaa takaisin koppiin.

Jotenkin Mikaela onnistui välttämään myös buffetin perikadon, vaikka Lusmu olisikin halunnut mokkapaloja. Käyttäydy nätisti, niin voin ehkä hakea sulle yhden, Mikaela ajatteli kelloa vilkuillessaan. Myös ajankäyttöön oli laskettu yksi lisäkäsipari. Onneksi Lusmu käyttäytyi aina nätisti. Lisäksi kansliassa oltiin neuvottu käyttämään tallissa olevaa tilaa varustamiselle, mikä sai Mikaelan tyytyväiseksi.

Verryttelystä lähtiessään meinasi Mikaela unohtaa pintelit hevosensa jalkoihin. Mitä pystyi päättelemään verkan portinavaajan ilmeestä, kisojen henkilökunnan kuumin puheenaihe saattaisi olla vaalea suomenhevosori ja se sekopäinen nainen, jolla oli sinivioletit hiukset. Mikaela jätti portinavaajan syli täynnä pinteleitä ja karkasi radalle. Toivottavasti tuomari ei katsoisi ratsukkoa yhtä järkyttyneesti.

Radan jälkeen Mikaelaa vähän harmitti, ettei voinut päivitellä rataa kenenkään kanssa. Oli ironista, että vasta todellisen kiireen kaikottua Mikaela olisi eniten kaivannut kisahoitajaansa. Lusmu jäi mokkapalaa mussuttaen traileriin sidottuna Mikaelan rynnätessä autoon lukkojen taakse jätetyn puhelimen kimppuun. Cella oli soittanut viimeisen kymmenen minuutin aikana viisitoista kertaa. ”Ei hätää”, Mikaela vastasi ja vakuutti Cellan pysymään nyt kotonaan.

Lusmun lastaus oli helppoa yksinkin ja pian Miksu jo ohjasikin autonsa pois tallin pihasta. Hän oli päässyt jo hiekkatien päähän, kun tajusi sen:

Pintelit olivat yhä verkan portinavaajalla.

2. Disa (VRL-03335) – Call Letter Blues HRW VH04-031-3867
Kisa-aamun hektinen aikataulu ei helpottunut yhtään, kun avukseni lupautunutta Chrisseä ei näkynyt eikä kuulunut, vaikka kello alkoi olla jo sen verran, että kohta olisi hyvä lähteä tien päälle. Pommitin häntä viestein ja soittoyrityksin, mutta neiti ei antanut kuulla itsestään. Juuri ennen lähtöä kuulin puhelimeni soivan taskussa ”Chrisse – vihdoinkin!”

”Missä sä oot? Kello on jo aika paljon!” huudahdin puhelimeen, mutta sain vastaukseksi vain hämmästynyttä muminaa siitä, kuinka oli vuosisadan huonoin pila herättää tällä tavalla aamukahdeksalta.
Hetken asiasta vääntäessämme sain puristettua Chrissestä ulos, että hän oli muistanut kisojen olevan vasta ensiviikolla. Oli kuulemma lähtenyt eilen illalla vähän kylille. Vedin syvään henkeä ja taisin unohtaa Lunankin käytävälle seisomaan lähtiessäni juoksemaan pää kolmantena jalkana kohti päätaloa herättämään toista unikekoa apuun.

Thomas ei ollut kovin hyvillään kiskoessani miehen niiltä sijoilta hevosauton kyytiin ja lähtiessämme huristelemaan kohti Pikkulinnun tallia. En tiedä oliko unenpöppöröisestä miehestä loppujen lopuksi enemmän hyötyä vai haittaa. Lunaa satuloidessaan Thomas onnistui sotkemaan valkoiseen kisahuopaan pari kahvitahraa ja tamman (toivottavasti) kuolaa. Juuri ennen radalle menoa huomasin, että numerolappummekin keikkui iloisesti ylösalaisin. Epsiloniksi muuttunut kolmonen ei paljoa sillä hetkellä naurattanut, vaikka Thomas olikin vetää kolmannen kahvikuppinsa väärään kurkkuun ja toimitsijoita hymyilytti. Radalta päästyämme osasin jo vähän itsekin hymyillä tilanteelle ja ehkä huomenna Chrissen päänmenoksi pohtimaani kostoa seuratessa se naurukin tulee.

3. Joe (VRL-02528) – Haavelaakson Liekki
Hienoa! Kerrassaan mahtavaa! Minulla oli kisahoitajani kanssa treffit sovittuna kello 8.00 kisapaikalla, mutta häntä ei näy eikä kuulu ja kello on jo 8.50. Olen soittanut ainakin miljoona kertaa ja ainakin joka toisella kerralla jätin vielä viestinkin. Loppua kohden viestit alkoivat olla jo melko vihaisia. En enää edes viitsi soitella, taitaa olla vielä nukkumassa ja tuskin vastaakaan pariin tuntiin. No, kerkesinhän minä tässä ajassa jo ilmoittautua ja Liekkikin pääsi vähän jo jaloittelemaan. Jaloittelua ennen soittelin muutamia tuttujani läpi, josko joku olisi päässyt auttamaan, mutta eivät he päässeet. Joudun nyt sitten ilmeisesti hoitamaan kaiken muunkin itse. Onneksi Liekki oli aamulla jo harjattu joten pikasutaisu riitti siihen. Sitten vaan äkkiä kamppeet niskaan ja verryttelyalueelle ja sen jälkeen hoitamaan se tärkein osuus. Joka paikassa olin ajoissa ja sain hoidettua kaiken hyvin, vaikka helpompaa toki olisi ollut, jos olisi ollut joku joka olisi voinut avustaa.

4. Joe (VRL-02528) – Merituuli HUI
”Voi hemmetti!”, kiljuin ja juoksin paniikissa mieheni luokse. ”Saara on nukkunu pommiin, enkä saa sitä kiinni! Lähtö ois niin kuin NYT! Nytnytnytnyt NYT!”, kailotin paniikissa miehelleni. Kerrankin minulla oli onnea matkassa ja sain mieheni ilman suostuttelua ja lahjomista lähtemään mukaan ja jopa auttamaan hevosen valmistelussa kisaa varten. Jestas sentään, kun säikähdin, että joudun hoitamaan kaiken itse ja sekös olisikin ollut homma jos mikä. Nyt en sentään joudu jättämään Meriä yksinään hetkeksikään vaan sillä on koko ajan seuraa. Päivä sujui kaikkien onneksi kuitenkin oikein hyvin, vaikka jouduinkin hieman opastamaan miestäni. Pääsin kuitenkin itse tekemään kaiken tarpeellisen ilmoittautumisesta lähtien ilman kiirettä. Vaikka päivä olikin suorastaan mahtava, en aio päästää Saaraa ihan vähällä. Hän saa kyllä vielä kuulla kunniansa!

5. Helppo A
1. Mikaela (VRL-08085) – Pimennysmuuttuja
Ennen kisaradan aloittaessaan Mikaela koetti rohkaista itseään kolmella eri syyllä. Ne kaikki koettivat jollain tapaa selittää tuomarin pistävän vihaisen ilmeen. Mikaela ei ollut varma, oliko se tuomarin normaali ilme, mutta jos ei ollut, Mikaelan rohkaisevat syyt olivat:

1) Oli kylmä. Ehkä tuomari unohti villasukat kotiin.
2) Ehkä paikan kahvi oli pahaa. Mikaela ei ollut kerennyt maistamaan.
3) Ehkä edellinen ratsukko oli kakannut aivan tuomarin nenän alle ja siinä haisi yhä.

Mitä tahansa, mikä sai Mikaelan ajattelemaan, ettei syy ollut hänessä ja Lusmussa. Toisaalta Mikaela taas oli ihan varma, että ilmeen taustalla saattoi olla myös hänen vähintäänkin Notredamen kellonsoittajan selkänsä. Tai siltä se sinä päivänä tuntui, vaikka Mikaela mietti ryhtiään ja pyöritteli hartioitaan taaksepäin. Voi unohtuneet villasukat (ja mahdollisesti villapöksyt) sentään.

Se kaikki johti Mikaelan päässä jonkinlaiseen aivovaurioon ja puolivälissä rataa nainen vain toivoi, että oli suorittanut kaikki siihen mennessä tarvitut liikkeet. Joskus Mikaela hermoili liikaa. Hän oli jopa käynyt aikoinaan sellaisen fancyn kurssin kisajännityksen hallitsemisesta. Yleensä Mikaela hallitsi jo sen puolen, mutta jokin tuomarin vihaisessa ilmeessä sai naisen pois tolaltaan.

Ohi ratsastaessaan Mikaela kuitenkin vilkaisi suoraan leijonan kitaan – tai oikeastaan olkapäälle. Siinä oli valkea läntti, sellainen, joka ei tosiaan kuulunut siistiin Kingslandin untuvatakkiin. Samalla Mikaela kuuli jonkun talitintin laulua katosta.

Ei se ollutkaan hevonen, joka on kakannut, Mikaela ajatteli iloisesti ymmärtäessään, ettei nyrpeä ilme liittynyt mitenkään heidän suoritukseensa. Eikä toivottavasti vaikuttaisikaan.

2. Saana (VRL-05810) ‐ Muminan Naispaholainen VH06-018-4810
”En ole eläessäni nähnyt yhtä surkeaa kouluratsastussuoritusta!” tiukkuudestaan tunnettu opettajani, rouva Jyrä, huudahti naama punaisena. Hänen kasvoillaan oli myrskyn merkit enkä voinut kuin tiukentaa otettani ratsuni, Muminan Naispaholaisen, ohjista kyyristyessäni kasaan tamman satulassa ikään kuin se olisi suojannut minua Jyrän raivolta. ”Muistutit enemmän notredamen kellonsoittajaa kuin kilparatsastajaa Liekin selässä! Ryhti, Saana, RYHTI! Kuinka monta kertaa sinua siitä on muistutettava? Ja entäs tuo kilparatsusi sitten? Mikä aivovaurio sillä on, mikä kaakki säikähtää kesken kilpailun aidan kulmalla istuvaa talitinttia ja pilaa lupaavasti alkaneen lisätyn käynnin? Mitä? Ja rautakankikin taipuisi helpommin kuin te kaksi avo- ja sulkutaivutuksissa! Minua ei ole koskaan aikaisemmin häväisty tällä tavalla, suorituksenne oli surkein koskaan ja jos minä saisin päättää niin, teitä kahta ei enää kosk …. AAAAAARRRRRRRRRRRRGGH!” korvia kuumottava vuodatus katkesi vertahyytävään kirkunaan, kun Liekki sai tarpeekseen läksytyksestä ja upotti hampaansa rouva Jyrän langanohueen käsivarteen. ”Liekki!” sihahdin mutta en voinut olla tuntematta myöskään hienoista helpotusta siitä, että moitetulva oli keskeytynyt. Silitinkin salaa korvat luimussa opettajaani mulkoilevaa ratsuani, mutta kasvoni kalpenivat kun rouva Jyrän katse kääntyi meihin ja hän alkoi pullistua kuin vihainen sammakko. Huutotulvan sijaan hän jatkui vain paisumistaan kunnes …

Juuri kun rouva Jyrä oli vyörymäisillään meidän päällemme, ponnahdin kiljaisten hereille kesken päiväunieni. ”Saana! Kamala kun säikäytit minut, onko jokin hätänä?” yarenin huolestunut ääni tunkeutui tajuntaani ja vilkaistessani ympärilleni tajusinkin istuvani tutun auton takapenkillä, matkalla kotiin Pikkulinnun tallin kouluratsastuskilpailuista. Se olikin ollut vain unta … Lösähdin helpotuksesta kasaan ja valuin penkillä alaspäin kuin vetelä makaroni. Luojan kiitos! Virne ilmestyikin kasvoilleni kun muistin mitä oikeasti oli tapahtunut, minä ja Liekki olimme pärjänneet odotettua paremmin ja kilpasuoritustamme oli kehuttu useampaan kertaan. Käännyinkin yarenin puoleen helpottunut hymy huulillani ja tartuin samalla toisella kädelläni villasukan peittämään nilkkaani siirtyessäni risti-istuntaan. Kaikkihan oli kerrassaan mahtavasti!

3. Melina (VRL-11408) – Pismanteri VH15-018-0198
Oli luminen uudenvuodenaatto ja olin saanut ihan älyttömän päähänpiston ilmoittaessani itseni ja kolme hevostani vielä vuoden viimeisenä päivänä kisoihin. Ei siinä sitten muukaan auttanut kun lastata hevoset aamulla kuljetusautoon ja karauttaa Pikkulinnun tallille koulukisoihin, vaikka ei olisi yhtään huvittanut. Kaiken lisäksi oli vielä tosi kylmä ja kisakenkäni puristivat, sillä olin tunkenut villasukat niihin puoliväkisin. Mieheni oli kisoista kaikesta päätellen vielä vähemmän innoissaan, mutta olin osittain kiristänyt, osittain lahjonut hänet mukaan kisahoitajaksi. Hän oli päässyt aloittelemaan uuden vuoden juhlistamista jo eilen etukäteen ja istuikin matkan ajan kartanlukijan paikalla pienessä kohmelossa, Dingon pauhatessa radiosta. Kisapaikalla kävin ilmoittautumassa ja mieheni jäi varustamaan ensimmäisenä vuorossa olevaa hevosta minulle valmiiksi.

Kun vuoromme Pismanterin kanssa koitti, en ollut ehtinyt lämmitellä sitä kunnolla. Teimme heti alkuun pari pientä, typerää virhettä ja olin vihainen itselleni siitä, etten ollut varannut enempää aikaa alkulämmittelyyn. Tilannetta pahensi entisestään se, että matkalla soinut Dingon biisi oli jäänyt päähäni sinnikkääksi korvamadoksi: ”Ja tämä hetki saa minut pian aivovaurioon kun talon aution kanssasi jaan…” Sekään ei helpottanut oloani, että mieheni notkui kentän laidalla huonovointisen oloisena ja näytti kuin pahaiselta Notredamen kellonsoittajalta. Kun vuoromme oli ohi, tiesin heti, ettei tällaisella suorituksella heruisi sijoituksia. Olin entistä huonotuulisempi ja olisin mielelläni tiuskinut miehelleni, joka muuten näytti ihan talitintiltä hytkyessään viluisena paksussa untuvatakissaan, mutta purin huulta ja lähdimme yhdessä takaisin kuljetusautolle hakemaan seuraavaa hevosta lämmiteltäväksi.

4. Melina (VRL-11408) – Rallijantteri VH15-018-0527
Pullea, valkoinen hevoseni näytti täydessä talvikarvassaan ihan talitintiltä. Jopa satulavyön kiinnisaaminen oli silkkaa tuskaa, sillä karvaa oli oikeasti niin paljon, että hevosen ympärysmitta tuntui kaksinkertaistuneen. Toisaalta pystyin samaistumaan, sillä tunsin itsenikin melko hyvin topatuksi villasukissani ja untuvatakissani. Ulkona oli ihan älyttömän kylmä, ja kyyristelinkin hölmön näköisenä muistuttaen ulkopuolisen silmiin varmasti Notredamen kellonsoittajaa. Tai talitinttiä. Mahdoimme olla melkoisen näyttävä kaksikko.

Kun meidät kuulutettiin radalle, liikkuminen alkoi olla kylmyyden ja paksun toppauksen ansiosta melko haastavaa. Näin ollen suorituskin meni kaikkea muuta kuin nappiin, mutta en osannut olla vihainen itselleni tai hevoselle, sillä kuka nyt muutenkaan keksii lähteä koulukisoihin uudenvuodenaattona. Ratsastimme loppuverryttelyjen jälkeen rauhassa takaisin kuljetusautolle, mutta hevosen selästä laskeutuminen ei käynyt ihan niin sulavasti kuin olin toivonut. Menetin tasapainoni ja kellahdin alas väärältä puolelta, mutta onneksi en lyönyt päätäni ja saanut vielä aivovauriota. Sehän tästä olisikin nimittäin puuttunut.

5. Minja.E (VRL-14226) ‐ Hwczlight VH15-024-0198
Viimein oli minun ja Lisan vuoro ratsastaa radalle. Tällä kertaa en kuitenkaan ollut järin luottavaisin mielin, kuten tamman kanssa yleensä. Jo verryttelyssä Lisaa oli helpompi verrata villasukkaan kuin poniin – se liikkui tahmeasti ja oli löysä kuin ylikypsä spagetti. Ei kuitenkaan auttanut enää peruakkaan kun tänne oltiin tultu. Kun sitten viimein tajusin meidän näyttävän tuomareita tervehtiessä hommasta pihalla olevilta talitinteilta, uskoni loppui siihen. Ja kuten arvata saattaa, koko rata meni aivan päin honkia! Istuntani heilui edestakaisin, ryhtini oli kuin notredamen kellonsoittajalla ja Lisakin liikkui kuin aivovaurion saanut kana. Kun ratsastimme pois radalta, olin suunnattoman vihainen sekä itselleni, että Lisalle. Olimme näyttäneet idiooteilta! Vedin kuitenkin henkeä ja ajattelin ensikerralla sujuvan paljon paremmin. Ainakin elättelin kovasti toivoa, että niin kävisi.

6. Vaativa B
1. Joe (VRL-02528) – Runon Omenavaras
Olimme Osmon ja kisahoitajani kanssa tulleet kisapaikalle jo aikaisin aamusta. Olin juuri käynyt ilmoittautumassa ja kävelin takaisin meidän hevoskuljetusautomme luo. Kisahoitajani ilme oli kerrassaan pelästynyt kun hän tuli ulos autosta. Satula oli unohtunut kotiin! Mitäs ihmettä nyt tehdään? Ensimmäisenä suustani pääsi pitkä kirosanalitania ja sen jälkeen aivoni alkoivat raksuttaa. Oliko kotona ketään? Pääseekö kukaan tuomaan satulaa? Joudunko hakemaan sen itse vai lainaanko joltakin? Ei, Osmolle ei voi lainata satulaa, sille kelpaa vain sen oma. Ei auttanut muuta kuin soitella ihmisiä läpi. Tallipuhelimeen ei vastannut kukaan, eikä kotonakaan ollut ketään langanpäässä. Sitten sain idean soittaa naapuriin. Naapurissapa vastattiinkin ja selitin rouvalle tapahtuneen. Hän lupasi lähteä käymään tallillamme ja pyytää jota kuta tuomaan satulan. Lopulta hän joutui sitten tuomaan The Satulan itse, koska tallilla ei ollut ollut ketään paikalla, jolla olisi ollut ajokortti, jotta olisi voinut lähteä tuomaan satulaa. Ylistin ja kiitin naapurin rouvaa sydämeni kyllyydestä, olihan hän pelastanut kisapäiväni!

2. Joe (VRL-02528) – Pirunkorven Retkahdus
Minulla oli kotoa asti ollut se omituinen tunne, että jotakin unohtui tehdä. Se kalvoi minua koko matkan kisapaikalle asti. Enkä millään keksinyt mikä se oli, mikä oli jäänyt tekemättä. Heti kun kisapaikalla astuin ulos autosta, se juolahti mieleeni. Olin unohtanut Retkun satulan sen karsinan eteen! Voi hemmetin hemmetti! En tiedä, että miten se edes on mahdollista, mutta niin nyt vain kävi. Eihän siinä sitten auttaisi muu kuin lähteä takaisin. Ei kun hetkinen! Viereisen auton luona laitettiin juuri kuntoon aivan samaa kokoluokkaa olevaa hevosta kuin Retku on. Reippaasti marssin heidän luokseen ja kysyin missä luokassa he kisaavat. Kun kuulin, että helpossa b:ssä, päätin esittää heille satulaongelmani. He totesivat vain, että ilman muuta saisin lainata heiltä satulaa, jottei tarvitse lähteä ajamaan takaisin kotiin! Ja voi miten minä heitä kiittelinkään. Lupasin tarjota vielä pullakahvitkin kiitokseksi heti kisan jälkeen.

7. Vaativa A
1. Melina (VRL-11408) – Kuukarin Nuu-Nuu VH15-018-1079
Olin ilmoittanut itseni ja kolme hevostani vuoden viimeisenä päivänä mukaan Pikkulinnun tallin koulukisoihin. Tunnelma oli ollut omalta osaltani koko päivän ihan yliväsynyt, eikä tilannetta helpottanut myöskään se, että Nuunuu vaikutti tänään ihan puolikuolleelta. En ollut uskoa, että tavallisesti niin osaava ja näyttävä hevoseni mateli tänään eteenpäin kuin laiskiainen, eivätkä sen silmätkään meinanneet pysyä kunnolla auki! Kun vaativa A -luokka kuulutettiin alkavaksi, mietin tosissani uskallanko lähteä Nuunuun kanssa edes radalle. Se otti hoipertelevia askeleita eikä tuntunut olevan ollenkaan oma itsensä. Päivä ei ollut mennyt osaltani muutenkaan putkeen, ja niinpä pyysin mukana ollutta miestäni viemään viestin kisajärjestäjille, että jättäisimme viimeisen luokan väliin.

Kotimatkalla juttelin mieheni kanssa hevosen oudosta voinnista huolestuneeseen sävyyn ja olin jo soittamassa eläinlääkäriä meitä vastaan kotitallille. Mieheni kertoi kuitenkin kuulleensa yöllä tallista outoa ääntä ja käyneensä katsomassa, mitä kummaa oritallissa oikein tapahtui. Hän kertoi huvittuneena Nuunuun varmaan jännittäneen koulukisoja, sillä ori oli suorittanut hyvän tovin toinen toistaan kummallisempia sirkusliikkeitä omassa karsinassaan. Se oli kuulemma yrittänyt jotain piaffeen viittaavaa liikettä, ja tarinan lopuksi mieheni virnistikin ilkikurisesti, että Nuunuu kuvittelee varmaan olevansa suuremman luokan hevostähti kaiken sen jälkeen, miten olen paaponut ja ylistänyt sitä tallin osaavimmaksi hevoseksi. Istuskelin vaitonaisena etupenkillä ja kuuntelin vähän ärsyyntyneenä mieheni vahingoniloa. Tottahan se kuitenkin on että Nuunuu on yksi tallini osaavimmista hevosista, mutta tämän jälkeen ymmärrän ehkä pitää asian kanssa vähän pienempää profiilia.. Pääasia on, että hevosella on väsymyksestä huolimatta kaikki kunnossa. Nuunuu on ehkä ansainnut nyt pienen talviloman.

8. Prix St. Georges
– peruttu, ei osallistujia

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 24.11.2015 Aihe(et): Joulu 2015, Kilpailut, Koulukisat | Kommentit pois päältä artikkelissa Joulu 2015: Uudenvuoden koulukarkelot

Joulu 2015: Joulukoulu-kilpailut

Tervetuloa mukaan Pikkiksen KRJ:n alaisiin Joulukoulu-tarinakilpailuihin!

Kilpailupäivä: 25.12.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 24.12.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Kati (VRL-00102)
Arvontatapa: tulokset ratkaistaan laittamalla tekstit paremmuusjärjestykseen

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo C, tuom. Kati
2. Helppo A, tuom. Kati
3. Vaativa A, tuom. Kati

Kirjoita tarinan tai runon muodossa kuvaus kilpailupäivästä tai suorituksesta omasta näkökulmastasi. Muista kuvailla jouluista tunnelmaa tai koristeita. Ratsastajat saa pukeutua jouluisiin asusteisiin, hevosille saa laittaa joulukoristuksia. Tekstin pituus vapaavalintainen.

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus on pakollinen!

Osallistuminen

Osallistuminen sähköpostiin virtkati@gmail.com otsikolla Joulukoulu:
Luokka nro
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000
Tarina tai runo

Osallistujat

1. Helppo C
– peruttu, ei osallistujia

2. Helppo A
1. Disa (VRL-03335) – Oleanterin Y Fannod VH01-024-7011
On kauralyhteet aseteltu kauniisti kentän laitaan,
ja tietenkin on ponini aikeissa päästä niitä haukkaan,

Kaikki temput pistää muistiin tallitontut,
ja silloin jää ponilta saamatta piparmintut,

Poronsarvet päässään, vihreäpunainen loimi selässään,
lähtee Kamu radalle korvat höröllään,

Joku poro sinne satulan alle on tainnut eksyä,
sillä ratsulla on vaikeuksia annetuissa avuissa pysyä,

Ponilla on kuviot kiemuraiset kuin lahjanauha,
mutta onneksi on mukana oikein suuri puurokauha,

Sinne tänne vilistäessä ratsastaja valahtaa takaviistoon,
jolloin katsomossa jännätään koska petteri lähtee lentoon,

Joulupukki oli suorittamassa palkintojenjakoa,
mutten ole varma ratsastinko ollenkaan kilttiä ponia

2. Disa (VRL-03335) – Call Letter Blues HRW VH04-031-3867
Ympäri valkoisten kouluaitojen on aseteltu kultaista joulunauhaa,
joka ratsuni tuijotukselta ei saa hetkeksikään rauhaa

Vaan huomaapa ei tammani, että sitäkin on koristeltu,
on huopa joulunpunainen kultatähdin reunustettu

Omaan kypärääni kiinnitin tonttulakin,
ja asusteista paras, hymy, tulee huulille pakostakin

Mankasta kantautuu melodiat joululaulujen,
joita kuullostellessa olemme mennä ohi pohkeenväistöjen

Lisätyssä ravissa Luna sen verran askeltaan pidentää,
että toivoisin jo saavani terästettyä glögiä lipittää

Laukan tahdissa tonttulakin tiuku helähtää,
ja jouluinen mieli luoksemme ehättää

3. Pölhö (VRL-01436) – Tuukkalan Toivo
Jouluinen tunnelma oli saapunut kerrankin ajallaan jo marraskuussa puhtoisen ensilumen muodossa, joten jouluaattona lunta oli ehtinyt kertymään jo ihan nietoksiksi asti — kukapa olisi uskonut! Siitä on jo vuosia aikaa kun viimeksi oltiin koettu moinen oikea talvi aivan ajallaan, joten ei ihme että kisapaikalla oli hymyt ja joulutunnelma herkässä. Joululaulut pauhasivat kovaäänisistä ja kuuset kimalleköynnöksineen olivat aiheuttamassa kammiovärinää farkkuprinsessojen farkkuprinsessaratsuille, harvoin koulukisoissa sai yleisö yhtä paljon leipää ja sirkushuveja kuin sinä päivänä: jo ensimmäisessä luokassa useampi hevonen esitti aivan oman soolo-osuuden, muutama jopa aivan itse ilman ratsastajaa. Glögi maistui ja pipareja murustelivat pihalle niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin, naurukin raikui hämmästyttävän paljon lajin huomioon ottaen. Supistiin että glögiin oli joku tallitonttu käynyt lisäämässä omat sekoituksensa, ja uskoi sen tai sitten ei niin ainakin normaalisti niin vakavanaamaiset, yhtä vakavien puoliveristen omistajat olivat posket punaisina ja hymyssäsuin. Vai olikohan se sittenkin vain sitä kuuluisaa joulun taikaa?

Iivari katseli omahyväisesti hymähdellen radalla silloin tällöin poukkoilevia ratsukoita; näin käy kun ei totuta hevostaan kaikkeen odotettuun ja odottamattomaan. Mies oikoi joulunpunaisen takkinsa kulmaa ja katsoi maneesin seinällä raksuttavaan kelloon: vielä muutama suoritus ja sitten hän menisi hakemaan Tuuren Amelien talutuksesta, nousisi selkään ja näyttäisi kuinka ratsastetaan ja miten hevonen koulutetaan. Joulumieli oli tarttunut myös Iivariin, mutta se lähinnä vain korotti tuon muutenkin hehkuvaa itsetuntoa siinä missä muut tahtoivat tehdä toisille pyyteettömästi hyvää. No, tekihän mies sitä toki itselleen, kai se laskettiin.

”Menen nyt verryttelemään” Iivari totesi lyhytpuheiseen tapaansa harppoessaan kiiltävissä vasikannahkasaappaissaan ottamaan ratsunsa hoitajan käsistä. Amelie nyökkäsi aina yhtä pirteästi niin että tonttulakin tupsu heilahti hänen kasvojaan vasten, saaden jopa kivikasvoisen Iivarinkin hymyilemään sekunnin sadasosan ajan aivan vilpittömästi. Satula natisi kun mies heilautti itsensä pitkäharjaisen suomenhevosensa selkään, otti ohjat ja heti sen jälkeen suuntasi jo kohti muita verryttelijöitä. Ori heilautti muutamaan otteeseen niskojaan niin että aaltoilevat jouhet hulmusivat ja asteli kuin kuningas kentälle. Iivari ei ollut koskaan pitänyt suomenhevosista, mutta tässä orissa oli jotain minkä vuoksi hänen oli ollut pakko saada se itselleen. Asennetta se kai oli, tai egoa. Jotain mikä sai molemmat tuntemaan itsensä kaksi kertaa suuremmiksi kuin oikeasti olivatkaan — tänään tuo normaalisti niin harkittu, elegantti ratsastaja oli tappuraa ja itseriittoista voitontahtoa täynnä, ja olkoot syynä sitten joko kohottava joulutunnelma tai terästetty glögi niin ilman ruusuketta ei tämä ratsukko kotiin lähtisi!

Ratsukko ravasi radalle hallitusti, kootusti, ja pysähtyi tervehdykseen. Iivari nosti kätensä kumarruksesta, otti ohjat ja jatkoi kootussa ravissa kohti tuomaripäätyä. Nissepolkka soi kovaäänisistä kun he kääntyivät oikealle, valmistautuen ratsastamaan kulman ja siirtymään keskiraviin — ja sitten tapahtui se mihin pessimisti olisi osannut varautua: juuri kaksikon ollessa kulmassa heidän kohdallaan olleesta joulukuusesta tipahti kimmeltävä kultainen pallo, jolloin Tuure muuttui hillitystä, punahuopaisesta kouluratsusta uudenvuoden jättiraketiksi. Se ponkaisi sivulle sellaisella voimalla kuin timmiksi pumpatuilla lihaksilla voi vain kuvitella pääsevänsä, otti muutaman tanssiaskeleen ja kääntyi sitten koristen katsomaan tuota kamalaa vihreää hirvitystä joka heitteli pikkuisia hevosia palloilla; hui kamala! Iivari piti juuri ja juuri itsensä kiroamatta ääneen: se oli sitten siinä, heidän voittonsa siis. Ja kasvonsa, ne mies tunsi menettäneensä kokonaan tasapainoillessaan kouluradalla sättäävän suomenhevosen satulassa, juuri kun hän itse oli niin kovasti aiemmin mielessään muita aivan samasta syystä arvostellut. Tilanteen olisi sietänyt vielä jotenkin jos hän olisi voinut ratsastaa radan loppuun, mutta Tuure oli niin kertakaikkisen kauhuissaan nurkassa vaanivasta kuusesta ettei suostunut menemään C-M-akselille askeleenkaan vertaa vaikka Iivari lävistettyä huultaan purren sitä kuinka yritti maanitella takaisin radalle. Tapahtui juuri se mitä hän pelkäsi ja suoritus jäi kesken kuten koko ratsukolle sellaiset vibat ettei punaiset takit ja tonttuhatut onnistuneet niitä enää parantamaan. Tuure oli hänen luottoratsunsa, kuinka näin pystyi käymään?! Ori ei ollut koskaan ennen vetänyt herneitä nenään mistään ja nyt sitten yksi ainoa sopivasti ajastettu kuusenkoriste pilasi koko hartaasti odotetun aattokisan, tähdet eivät selkeästi olleet heidän puolellaan tänä vuonna.

”Tästä ei joulu voisi huonommaksi mennä” Iivari mutisi pettyneenä tiimilleen jäähdytellessään yhä säpsyvää Tuurea, onnellisen tietämättä kuinka väärässä olikaan.

4. Hanne (VRL-03518) – Ryövärin Tuulenruhtinas VH14-018-0286
Muutama punaisin satulahuovin ja joulukoristein varusteltu hevonen ratsastajineen pyöri Pikkulinnun tallin pihamaalla automme kaartaessa pihaan. Minua jännitti suunnattomasti, olihan tämä Tumpun ensimmäinen Helppo A-rata. Purimme valmentajani kanssa
oriin kopista ja heitin samoin tein ruskean yleissatulan sen selkään. Kultabodeerattu musta huopa ei ollut kovin jouluinen, mutta punaiset pintelit paikkasivat hieman tilannetta. Olihan minulla Tumpulle vielä suitsiin viritettäväksi tonttulakki, jossa oli yhden korvan peittämä aukko. Että ei tässä onneksi täysin pukukoodista poikettu. Itselläni oli vielä kokonaisuuteen sopivasti punainen kisatakki.

Kentällä oli vielä edellisen luokan ratsukko suorittamassa rataa. Nousin Tumpun selkään tallipihalla ja ratsastin valmentajani seuratessa kentän toiseen laitaan aidatulle verryttelyalueelle. Aloitin verryttelyn käynnissä ja tein muutamia pysähdyksiä varmistaakseni, että ori oli hanskassa. Ja olihan se. Tumppu taisi ottaa tilanteen paljon rauhallisemmin kuin minä. Tein valmentajan ohjeistuksesta muutamia radallakin tehtäviä liikkeitä. Kokoamisessa olisi vielä reilusti parantamisen varaa, mutta laukka tuntui sujuvan tänään todella hyvin. Muutaman ratsukon jälkeen tuli sitten viimein meidän vuoromme.

Ratsastin tervehdykseen ja Tumppu pysähtyi hienosti tasajaloin. Liikkeellelähtö oli suora ja lävistäjä sujui kivasti, mitä nyt ravissa olisi saanut olla enemmän tempoa. Laukannostoissa tuli sitten kuitenkin ongelmia, vaikka verryttelyssä laukka oli näyttänyt lupaavalta. Parin ensimmäisen noston jälkeen alkoi kuitenkin sujua paremmin ja teimme parit todella hyvät vaihdot. Vastalaukka oli viimeinen haaste, ja ori joutuikin hakemaan hieman tasapainoa. Lopputervehdykseen ratsastin ihan sumussa ja vasta verryttelyalueelle palatessani tajusin radan olevan ohi. Valmentajan mukaan suoritus oli todella hyvä ensimmäiseksi kerraksi. Ainakin ori antoi parhaansa, jos ei nyt ihan kärkisijoille päästäisikään.

3. Vaativa A
– peruttu, ei osallistujia

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 23.11.2015 Aihe(et): Joulu 2015, Kilpailut, Koulukisat | Kommentit pois päältä artikkelissa Joulu 2015: Joulukoulu-kilpailut

Joulu 2015: KRJ tarinakilpailut

Tervetuloa mukaan Pikkiksen KRJ:n alaisiin tarinakilpailuihin!

Kilpailupäivä: 12.12.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.12.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Kati (VRL-00102)
Arvontatapa: tulokset ratkaistaan laittamalla tekstit paremmuusjärjestykseen

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo B, tuom. Kati
2. Vaativa B, tuom. Kati
3. Prix St. Georges, tuom. Kati

Kirjoita tarinan tai runon muodossa kuvaus kilpailupäivästä tai suorituksesta omasta näkökulmastasi. Tekstin pituus max 300 sanaa.

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus on pakollinen!

Osallistuminen

Osallistuminen sähköpostiin virtkati@gmail.com otsikolla KRJ tarina:
Luokka nro
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000
Tarina tai runo

Tulokset

1. Helppo B
1. Disa (VRL-03335) – Finansseri VH01-018-7871
”Tulee vähän kiire, siellä on jo kisat hyvässä vauhdissa!” Liina kiiruhti hevosautomme luokse henkeä haukkoen. Olin juuri ottanut Vinskin ulos ja tajusin, että nyt pitäisi laittaa hösseliksi mikäli mielin ehtiä ratsastamaan radan vielä tämän päivän aikana. Manasin tilanteen mielessäni, sillä oli täysin oma syyni, että saavuimme paikalle reilusti aikataulusta jääneenä. Olin uinunut pitkälle aamuun kaikessa rauhassa puhelimen lukuisista herätysyrityksistä huolimatta. Lopulta Liina ja koirat joutuivat hakemaan minut kirjaimellisesti suoraan sängystä puolituntia ennen lähtöä.

Sähläsimme kisahoitajani kanssa Vinskille varusteita kumpikin yhtä aikaa ja ori olikin laitettu kuntoon ennätysvauhdissa. Pikatarkastin, että kaikki oli siististi ja oikeinpäin, jonka jälkeen pomppasin ratsun selkään ja lähdimme kiitämään kohti verryttelyaluetta. Kovin kauaa en ehtinyt verkassa pyöriä, kun meidät jo kuulutettiin valmistautumaan. Samalla sekunilla tajusin, että olin mitä ilmeisimmin harjoitellut väärän radan. Eipä siinä muuta voinut, kuin seurata herkeämättä meitä ennen menevien ratsukoiden suorituksia ja rukoilla, ettei heille tule suurempia muistikatkosia. Huonosta valmistautumisestani hämmentyneenä varmistin Liinalta olinhan sentään osallistumassa piekkariorillani Helppoon B:hen, enkä mihinkään sen vaativampaan.

En muista koska olin viimeksi ollut yhtä jännittynyt, kuin sillä hetkellä, jolloin painoin pohkeeni Vinskin kylkiin ja ohjasin sen kouluaitojen sisäpuolelle. Ori taisi tajuta, että kuskinsa on vähän pihalla, joten vanha ketku otti pari vanhaa temppua uusintakäyttöön. Tulipunaisena sain nostella laukkaa uudestaan, kun Vinski vaihtoi kesken kaiken askellajin mahtipontiseen kiitoraviin. Seuraavan kerran ratsuni päätti esitellä kuinka lujaa pienillä jaloilla voikaan päästä, kun peruutuksen jälkeen kannustin sen raviin – ori ampaisi matkaan kuin tykinsuusta. Onnistuimme jotenkin haahuilemaan radan läpi lopputervehdykseen asti, jonka jälkeen toivoin, että voimme livistää paikalta yhtä nopeasti pois kuin olimme tulleetkin.

2. Anniina N. (VRL-09182) – Koidutko Kohtalokseni VH15-018-0265
Koidutko kohtalokseni? Talliporukan keskuudessa tamman nimi on jo vanha vitsi ”Kintun” omalaatuisen luonteen takia, mutta silti kysyn saman kysymyksen hevoseltani joka kerta juuri ennen kisasuoritusta. Välillä Kinttu tuntuu jopa kuuntelevan ja vastaavan kevyellä huokauksella, kuin sanoen ”älä nyt taas murehdi, kyl mä tän hoidan, ku oon aina ennenki hoitanu”. Tänään tamma teki juurikin näin katsellessamme edellisen ratsukon suoritusta, joten uskalsin toivoa tamman pysyvän tänään lapasessa hieman villistä verryttelystä huolimatta – olimme saaneet verryttelykentällä osaksemme enemmän kuin muutaman paheksuvan katseen kanssakilpailijoiltamme. Päätin ratamme alkaessa poikkeuksellisesti antaa tammalle huomattavasti enemmän tilaa edetä omassa tahdissaan, ja pyrin itse vain istumaan tamman selässä rukoillen korkeammilta voimilta apua rauhallisen suorituksen takaamiseksi. En tiedä suotiinko meille tosiaan armoa vai auttoiko ratsastustavan muutos, mutta Kinttu ei ole miesmuistiin toiminut kisoissa niin hyvin kuin se tänään toimi! Tamma aloitti radan leppoisassa ravissa kuunnellen niitä vähiä apuja joita sille annoin, ja se toteutti käskyni tarkasti ajallaan. Ravivoltit? Ei ongelmaa. Kiemuraurat? Helppo nakki. Verryttelyssä kaahailuksi muuttuneet laukkaympyrät? Hallittuja ja symmetrisiä. Radan puolivälin jälkeen uskalsin jo hieman hymyillä ja nauttia ratsastuksesta, joka Kintun kanssa ei todellakaan aina ole itsestäänselvyys, sen verran vaikeasta tammasta kun on kyse. Lopputervehdykseen tultaessa olin kuulemma hymyillyt kuin Hangon Keksi, ja kiitokseksi hienosta radasta Kinttu hukutettiin taputuksiin, paijauksiin ja kotona tietysti porkkanoihin allekirjoittaneen toimesta.

3. Otterley (VRL-12757) – Saffron Wolf VH15-031-1128
Safra vasta totuttelee kilparatsun elämään, joten otimme kilpailureissun Pikkulinnun tallille ennen kaikkea hyvänä harjoituksena. Lyhyen automatkan jälkeen Safra olikin melko jännittynyt, eikä herkkä tamma olisi millään uskaltanut astella ulos trailerista vieraalla tallipihalla. Onneksi olimme varanneet tarpeeksi aikaa uuden paikan ihmettelyyn ennen kilpailuiden alkua, joten Safra saikin kerätä varmuutta kaikessa rauhassa ilman kiireen aiheuttamaa painetta.

Samanlainen jähmettyminen koettiin, kun saavuimme verryttelyalueelta kilpailuradan puolelle. Ratsastimme sujuvasti keskihalkaisijaa pitkin, kun Safra yhtäkkiä pysähtyi (harmittavasti pari metriä ennen ohjelman mukaista pysähtymispaikkaa) ja jäi tuijottamaan kauhuissaan radan päädyssä istuvia tuomareita. Vielä kouluaitojen ulkopuolella kävellessä oli tamma suhtautunut tuomareihin varsin rennosti, joten yllätyin tamman reaktiosta. Koitin houkutella tammaa kävelemään eteenpäin, mutta kun Safra tuntui siitä vain jännittyvän, päätin pelastaa, mitä pelastettavissa oli. Rentoutin hieman ohjia ja tervehdin tuomaria aivan kuin kaikki olisi mennyt suunnitelman mukaan. Tuomarin tervehdittyä takaisin kehotin Safraa uudestaan liikkeelle ja tällä kertaa tamma suostuikin jälleen liikkumaan.

Loppurata sujui ihan odotetusti. Vaikka Safra jännittyikin selkeästi aina tuomaripäätyyn mentäessä, ei se enää jähmettynyt kesken radan ja saimmekin tehtyä ehjän suorituksen. Toki rata olisi voinut mennä rennommin ja jännittyneisyyden piikkiin meni myös muutama epätarkka siirtyminen, mutta nuoren hevosen kanssa on turha jossitella tällaisia asioita liikaa. Päivän aikana kuitenkin pääsimme tavoitteeseemme, sillä jännityksestä huolimatta kilpailut olivat varsin positiivinen ja opettavainen kokemus Safralle.

2. Vaativa B
– peruttu, ei osallistujia

3. Prix St. Georges
1. Otterley (VRL-12757) – Wyrda Marble Mocha VH15-031-0519
Radalle tullaan kootussa laukassa,
Martta haluaisi mennä täydessä vauhdissa.
Pysähdys – liikkumatta – tervehdys,
tuomareille hymyn väläytys.

Rata alkaa kootulla ravilla,
Martta kulkee hyvällä tahdilla.
Avot ja sulut Martta taitaa,
voltissa tamman jalat vähän sekoaa.
Koottu käynti on Martasta tylsä,
täyskäännös takaosalla silti hyvä.
Käynnin jälkeen koottu laukka,
sulkutaivutusta laukanvaihtoon saakka.
Laukkaohjelma on varmasti tuomareiden mieleen,
vaikka puolipiruetti meneekin vähän pieleen.
Laukanvaihdoissa lävistäjällä on voimaa,
toivottavasti se aiemmin menetetyt pisteet korvaa.

Viimeisenä saavutaan pituushalkaisijalle,
Pysähdys – liikkumatta –tervehdys,
tuomareille hymyn väläytys.
Radalta poistutaan vapaassa käynnissä,
kehun Marttaa: ”Ihan hyvä suoritus tehtiin taas yhdessä!”

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 23.11.2015 Aihe(et): Joulu 2015, Kilpailut, Koulukisat | Kommentit pois päältä artikkelissa Joulu 2015: KRJ tarinakilpailut

KRJ-kouluratsastuskilpailut 1.8.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 01.08.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.07.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
KurasaOsore (VRL-11602) – Limitles time ET VH12-054-0004
Neela (VRL-14144) – Calizto VH15-021-0520
Neela (VRL-14144) – Elaine VH15-021-0523
Neela (VRL-14144) – Lyrelle VH15-021-0524
Marru (VRL-03282) – Nightosphere VH15-044-0260

2. Helppo C (seurataso)
KurasaOsore (VRL-11602) – Limitles time ET VH12-054-0004
Neela (VRL-14144) – Calizto VH15-021-0520
Neela (VRL-14144) – Elaine VH15-021-0523
Neela (VRL-14144) – Lyrelle VH15-021-0524
Marru (VRL-03282) – Nightosphere VH15-044-0260
Cee (VRL-01288) – Sad Cypress VH15-029-0488
Cee (VRL-01288) – Redhead Dec VH11-029-0074

3. Helppo B (aluetaso)
KurasaOsore (VRL-11602) – Bulletproof of KO VH12-040-0009
Cee (VRL-01288) – Sad Cypress VH15-029-0488
Cee (VRL-01288) – Redhead Dec VH11-029-0074
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020

4. Helppo A (aluetaso)
KurasaOsore (VRL-11602) – Bulletproof of KO VH12-040-0009
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Dana VH15-021-0422
Viivuska (VRL-00502) – Sinister Krypton VH15-066-0140
Viivuska (VRL-00502) – Radcliff Hexen VH15-066-0142
Kati (VRL-00102) – Rhof Dancing Honeydew VH15-029-0509
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 25.7.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 6 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 25.7.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 25.07.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 24.07.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
eva (VRL-03938) – Don Vican VH15-164-0012
Mette (VRL-13589) – Dottie VH14-035-0241
Mirkku (VRL-13753) – One in a Million VH15-014-0094
Hilla (VRL-14094) – Huuhaan Kalmankalpea VH15-018-1440
Hilla (VRL-14094) – Taianomainen Salaisuus VH15-018-1442
Hilla (VRL-14094) – Marliini VH15-018-1443
fereva (VRL-11387) – Cur Ego Semper VH15-040-0048
Reprobate (VRL-01333) – Amarn Benoite VH06-011-7563
Reprobate (VRL-01333) – Scheria ’If VH12-044-0181
Reprobate (VRL-01333) – Dorothy de Raden VH13-044-0264
Viivuska (VRL-00502) – Jazz Illusion VH15-021-0478
Eeva T. (VRL-00410) – Rinse and Repeat VH15-021-0499
Miivi (VRL-13320) – Trip Jinx VH15-009-0015
Miivi (VRL-13320) – Flitwick VH15-016-0035
Miivi (VRL-13320) – Troseddol VH15-024-0132
sparrow-mind (VRL-01317) – Nerian Moonstone VH15-027-0253

2. Helppo C (seurataso)
eva (VRL-03938) – Don Vican VH15-164-0012
Mette (VRL-13589) – Dachwood VH14-035-0139
Mette (VRL-13589) – Dottie VH14-035-0241
Mirkku (VRL-13753) – One in a Million VH15-014-0094
Hilla (VRL-14094) – Huuhaan Kalmankalpea VH15-018-1440
Hilla (VRL-14094) – Taianomainen Salaisuus VH15-018-1442
Hilla (VRL-14094) – Marliini VH15-018-1443
KurasaOsore (VRL-11602) – Bulletproof of KO VH12-040-0009
KurasaOsore (VRL-11602) – Poika Saunoo VH13-018-0691
fereva (VRL-11387) – Cur Ego Semper VH15-040-0048
Reprobate (VRL-01333) – Amarn Benoite VH06-011-7563
Reprobate (VRL-01333) – Scheria ’If VH12-044-0181
Reprobate (VRL-01333) – Dorothy de Raden VH13-044-0264
Viivuska (VRL-00502) – Jazz Illusion VH15-021-0478
Eeva T. (VRL-00410) – Rinse and Repeat VH15-021-0499
Miivi (VRL-13320) – Trip Jinx VH15-009-0015
Miivi (VRL-13320) – Flitwick VH15-016-0035
Miivi (VRL-13320) – Troseddol VH15-024-0132
sparrow-mind (VRL-01317) – Nerian Moonstone VH15-027-0253
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020

3. Helppo B (aluetaso)
Mette (VRL-13589) – Dachwood VH14-035-0139
Reprobate (VRL-01333) – Commodore de Raden VH13-011-0439
Reprobate (VRL-01333) – Calypso de Raden VH13-044-0265
Reprobate (VRL-01333) – Drífa v. Ahlstedt VH15-053-0170
Anna (VRL-07228) – Hiskias Hallavaharja VH15-018-1056
yersinio (VRL-06303) – Oldfinion Douglas VH15-013-0103
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Patrik VH15-021-0421
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Dana VH15-021-0422
Anniina N. (VRL-09182) – Joyful Jazzman VH15-012-0401
Miivi (VRL-13320) – Kuiskeen Mausteinen VH15-018-1309
Miivi (VRL-13320) – Enrique VH15-033-0035
Miivi (VRL-13320) – Incompleto VH15-033-0036
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020

4. Helppo A (aluetaso)
Reprobate (VRL-01333) – Commodore de Raden VH13-011-0439
Reprobate (VRL-01333) – Calypso de Raden VH13-044-0265
Reprobate (VRL-01333) – Drífa v. Ahlstedt VH15-053-0170
Anna (VRL-07228) – Hiskias Hallavaharja VH15-018-1056
yersinio (VRL-06303) – Oldfinion Douglas VH15-013-0103
Viivuska (VRL-00502) – Cheeky Cadence VH15-006-0333
Viivuska (VRL-00502) – Runon Raivotar VH15-018-1255
Viivuska (VRL-00502) – Vaevictis Hexen VH15-021-0329
Anniina N. (VRL-09182) – Joyful Jazzman VH15-012-0401
Miivi (VRL-13320) – Kuiskeen Mausteinen VH15-018-1309
Miivi (VRL-13320) – Enrique VH15-033-0035
Miivi (VRL-13320) – Incompleto VH15-033-0036

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 13.7.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 15 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 18.7.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 18.07.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 17.07.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020
Tuulia T. (VRL-00084) – Päivärinteen Bellissa VH15-017-0408
Mette (VRL-13589) – Dottie VH14-035-0241
Eeva T. (VRL-00410) – Rinse and Repeat VH15-021-0499
Miivi (VRL-13320) – Trip Jinx VH15-009-0015
Miivi (VRL-13320) – Flitwick VH15-016-0035
Miivi (VRL-13320) – Kuiskeen Mausteinen VH15-018-1309
Riella (VRL-01744) – Breezy Vanilla Dude VH12-017-0799
Riella (VRL-01744) – Hollabar Remus VH15-017-0406
Riella (VRL-01744) – Gregor v.d. Jewel VH15-017-0460
Marru (VRL-03282) – Machineheart VH15-044-0202
Kati (VRL-00102) – Cashmere Esk VH15-021-0497

2. Helppo C (seurataso)
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Lydia VH15-021-0020
eva (VRL-03938) – Don Vican VH15-164-0012
Tuulia T. (VRL-00084) – Päivärinteen Bellissa VH15-017-0408
Mette (VRL-13589) – Dachwood VH14-035-0139
Mette (VRL-13589) – Dottie VH14-035-0241
Eeva T. (VRL-00410) – Rinse and Repeat VH15-021-0499
Eeva T. (VRL-00410) – Predictor NON VH15-021-0503
Kida (VRL-08368) – Noelle von Lark VH15-048-0085
Miivi (VRL-13320) – Dieuve fan Asgard VH15-040-0096
Miivi (VRL-13320) – Nienke VH15-040-0095
Miivi (VRL-13320) – Individo RSE VH15-046-0034
Riella (VRL-01744) – Hassan Ellinor VH12-017-0800
Riella (VRL-01744) – Vuornan Voguebeat VH15-017-0461
Riella (VRL-01744) – Päivärinteen Beatrix VH15-017-0462
Marru (VRL-03282) – Machineheart VH15-044-0202
Anniina N. (VRL-09182) – Joyful Jazzman VH15-012-0401
Anniina N. (VRL-09182) – Katherine D’Vorah VH15-012-0400
Kati (VRL-00102) – Cashmere Esk VH15-021-0497

3. Helppo B (aluetaso)
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Anna VH14-021-0565
eva (VRL-03938) – Don Vican VH15-164-0012
Tuulia T. (VRL-00084) – Nerian Heaven’s Break VH13-027-0301
Mette (VRL-13589) – Dachwood VH14-035-0139
Eeva T. (VRL-00410) – Predictor NON VH15-021-0503
Kida (VRL-08368) – Noelle von Lark VH15-048-0085
Kida (VRL-08368) – Lenore von Lark VH15-048-0086
Miivi (VRL-13320) – Dieuve fan Asgard VH15-040-0096
Miivi (VRL-13320) – Nienke VH15-040-0095
Miivi (VRL-13320) – Individo RSE VH15-046-0034
Jade (VRL-01403) – Khimaira VH00-040-5641
Riella (VRL-01744) – Appletree’s Polar Bear VH15-017-0389
Riella (VRL-01744) – Flurry vom Zaulsdorf VH15-017-0388
Riella (VRL-01744) – Vaapukan Huuhaa VH15-018-0233
Anniina N. (VRL-09182) – Joyful Jazzman VH15-012-0401
Anniina N. (VRL-09182) – Katherine D’Vorah VH15-012-0400
Anniina N. (VRL-09182) – Cascaya K VH15-013-0123
Kati (VRL-00102) – Viviette HRW VH15-021-0493

4. Helppo A (aluetaso)
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Anna VH14-021-0565
Tuulia T. (VRL-00084) – Nerian Heaven’s Break VH13-027-0301
Kida (VRL-08368) – Lenore von Lark VH15-048-0086
Miivi (VRL-13320) – Adolfo VH15-033-0037
Miivi (VRL-13320) – Princesstime ABG VH15-237-0003
Miivi (VRL-13320) – Kuiskeen Onnetar VH15-018-1308
Riella (VRL-01744) – Kauhis-Tus VH15-018-0972
Riella (VRL-01744) – Riiviöiden Varjohaltija VH15-018-1193
Riella (VRL-01744) – Heilin Jermi VH15-018-1194

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 13.7.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 12 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 13.6.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 13.06.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 12.06.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
Helene (VRL-00255) – Kuuramaan Kunnialaukka VH11-018-1211
Otterley (VRL-12757) – Snakelike Wolf VH15-031-0712
Tuulia T. (VRL-00084) – Poniniemen Fairybell VH15-022-0037
Tuulia T. (VRL-00084) – Gwrmgattock Heledd VH14-026-0126
K.K. (VRL-02898) – Arystokrat VH15-044-0042
Eeva T. (VRL-00410) – Yosemite VH15-021-0067
Eeva T. (VRL-00410) – Escorant Athele VH15-021-0362
Eeva T. (VRL-00410) – Schönegeist von Lark VH15-048-0075
Viivuska (VRL-00502) – Hircocervus Hexen VH15-021-0331
Viivuska (VRL-00502) – Harlequina Prime VH15-066-0132
coupie (VRL-11889) – Puritania Princess VH15-021-0374

2. Helppo C (seurataso)
Miimu (VRL-13963) – Pure Strength VH15-012-0090
Helene (VRL-00255) – Kuuramaan Kunnialaukka VH11-018-1211
Heini H. (VRL-00595) – Hickstead’s Snowy Owl VH14-027-0057
Heini H. (VRL-00595) – Shyewelle Ponos VH14-027-0059
Otterley (VRL-12757) – Snakelike Wolf VH15-031-0712
Otterley (VRL-12757) – Eucarya Saxon VH15-021-0378
Otterley (VRL-12757) – Wolf’s Rocky Jewel VH15-031-0711
Tuulia T. (VRL-00084) – Poniniemen Fairybell VH15-022-0037
Tuulia T. (VRL-00084) – Gwrmgattock Heledd VH14-026-0126
K.K. (VRL-02898) – Arystokrat VH15-044-0042
Eeva T. (VRL-00410) – Yosemite VH15-021-0067
Eeva T. (VRL-00410) – Escorant Athele VH15-021-0362
Eeva T. (VRL-00410) – Schönegeist von Lark VH15-048-0075
Kida (VRL-08368) – Titus GER VH15-011-0263
Viivuska (VRL-00502) – Hircocervus Hexen VH15-021-0331
Viivuska (VRL-00502) – Harlequina Prime VH15-066-0132
coupie (VRL-11889) – Puritania Princess VH15-021-0374
Kati (VRL-00102) – Seljasaaren Lomu VH15-018-1161

3. Helppo B (aluetaso)
Milja (VRL-00692) – Katinas La Belle VH14-043-0102
Milja (VRL-00692) – Katinas Smulan VH14-043-0101
Miimu (VRL-13963) – SHRC’s Miss Purity VH15-037-0016
Miimu (VRL-13963) – H.D Mocca Master VH15-031-0643
Miimu (VRL-13963) – Pure Strength VH15-012-0090
Heini H. (VRL-00595) – Shyewelle Ares Star VH14-027-0056
Heini H. (VRL-00595) – Rodhouse The Aristocat VH14-027-0055
Heini H. (VRL-00595) – Rodhouse Northern King VH14-027-0052
Otterley (VRL-12757) – Eucarya Saxon VH15-021-0378
Otterley (VRL-12757) – Wolf’s Rocky Jewel VH15-031-0711
Otterley (VRL-12757) – Eleganza Wolf VH15-031-0713
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Five-Star VH15-011-0243
Tuulia T. (VRL-00084) – Aidan Cashel VH15-035-0169
Tuulia T. (VRL-00084) – Radagast Durin VH15-031-0666
Tuulia T. (VRL-00084) – Rob Roy HRW VH15-011-0262
Eeva T. (VRL-00410) – Escorant Echo VH15-021-0355
Kida (VRL-08368) – Titus GER VH15-011-0263
Kida (VRL-08368) – Calibro VH15-011-0253
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Leona VH15-021-0314
Viivuska (VRL-00502) – Changeling Wide VH15-021-0397
Viivuska (VRL-00502) – Malevolent Thrill VH15-031-0613

4. Helppo A (aluetaso)
Miimu (VRL-13963) – SHRC’s Miss Purity VH15-037-0016
Miimu (VRL-13963) – H.D Mocca Master VH15-031-0643
Heini H. (VRL-00595) – Stoneacres Rabbitdread VH14-027-0054
Heini H. (VRL-00595) – Starush Charizard VH14-027-0058
Heini H. (VRL-00595) – Nobles Rhythm VH14-027-0053
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Five-Star VH15-011-0243
Tuulia T. (VRL-00084) – Aidan Cashel VH15-035-0169
Tuulia T. (VRL-00084) – Radagast Durin VH15-031-0666
Tuulia T. (VRL-00084) – Rob Roy HRW VH15-011-0262
Eeva T. (VRL-00410) – Caucasus NON VH15-021-0278
Eeva T. (VRL-00410) – Escorant Etched VH15-021-0324
Kida (VRL-08368) – Calibro VH15-011-0253
Viivuska (VRL-00502) – Chambered Hexen VH15-021-0330
Viivuska (VRL-00502) – Element of Mortar VH15-021-0335
Viivuska (VRL-00502) – Laurencia Wide VH15-021-0320

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 8.6.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 11 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 6.6.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 06.06.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 05.06.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Juoppohullu VH15-018-0997
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Tuulen Venla VH15-018-0999
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Photoshoot Prime VH15-066-0119
Mette (VRL-13589) – Rina van de Rostel VH14-031-0450
Mette (VRL-13589) – Gina-Ella VH14-031-0957
Mette (VRL-13589) – Aidan An Farizah VH11-035-0188
Cannabia (VRL-00033) – Faryal Fair VH15-013-0095
Cannabia (VRL-00033) – Penney Prime VH15-044-0209
Cannabia (VRL-00033) – Scaon Confetti Coconut VH15-044-0210
Kida (VRL-08368) – Calibro VH15-011-0253
Dani (VRL-03561) – Blackmoor’s Emelia VH15-023-0012
Dani (VRL-03561) – Nira Neala VH15-024-0029
Sani (VRL-10954) – Elm Bad Bianca VH15-017-0029
Sani (VRL-10954) – Bows ’n’ Buttons BG VH15-017-0030
Sani (VRL-10954) – Derian Greyfell VH15-053-0027

2. Helppo C (seurataso)
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Clayton Wolf VH15-031-0693
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Lyrika Prime VH15-031-0700
Milla Virtuaali (VRL-14021) – Photoshoot Prime VH15-066-0119
Miimu (VRL-13963) – Pure Strength VH15-012-0090
Mette (VRL-13589) – Rina van de Rostel VH14-031-0450
Mette (VRL-13589) – Gina-Ella VH14-031-0957
Mette (VRL-13589) – Aidan An Farizah VH11-035-0188
Cannabia (VRL-00033) – Faryal Fair VH15-013-0095
Cannabia (VRL-00033) – Penney Prime VH15-044-0209
Cannabia (VRL-00033) – Scaon Confetti Coconut VH15-044-0210
Sara (VRL-14081) – Evil Creatures VH15-033-0024
Kida (VRL-08368) – Calibro VH15-011-0253
Dani (VRL-03561) – Blackmoor’s Emelia VH15-023-0012
Dani (VRL-03561) – Nira Neala VH15-024-0029
Sani (VRL-10954) – Enchantress VH15-089-0003
Sani (VRL-10954) – Admiral VH14-093-0062
Sani (VRL-10954) – Dankbarkeit VH15-141-0002

3. Helppo B (aluetaso)
Miimu (VRL-13963) – Pure Strength VH15-012-0090
Miimu (VRL-13963) – H.D Mocca Master VH15-031-0643
Miimu (VRL-13963) – SHRC’s Miss Purity VH15-037-0016
Mette (VRL-13589) – Larissa WT VH14-031-0492
Mette (VRL-13589) – Lorenzo VH14-035-0187
Mette (VRL-13589) – Rivervalley’s Veronna VH13-035-0112
Cannabia (VRL-00033) – Dawnfrost Morgul VH15-013-0091
Cannabia (VRL-00033) – Oldfinion Sirena VH15-013-0096
Kida (VRL-08368) – Albert von Silbereiche VH15-011-0249
Kida (VRL-08368) – Boysenberry von Silbereiche VH15-011-0250
Kida (VRL-08368) – Dumle von Silbereiche VH15-011-0251
Inna (VRL-05322) – Hazelnut Crust VH15-202-0014
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Sani (VRL-10954) – Rafeeq von Dows VH15-001-0029
Sani (VRL-10954) – Bint-Helwa ox VH15-003-0002
Sani (VRL-10954) – Riiviöiden Haluttu VH14-018-1991
Milja (VRL-00692) – Katinas Smulan VH14-043-0101
Milja (VRL-00692) – Katinas La Belle VH14-043-0102

4. Helppo A (aluetaso)
Miimu (VRL-13963) – H.D Mocca Master VH15-031-0643
Miimu (VRL-13963) – SHRC’s Miss Purity VH15-037-0016
Mette (VRL-13589) – Zynische Adder VH14-022-0051
Mette (VRL-13589) – Rapaschero VH14-025-0034
Mette (VRL-13589) – Danielle VH14-027-0092
Minni (VRL-10337) – Highway Unicorn Vegas VH15-012-0272
Cannabia (VRL-00033) – Dawnfrost Morgul VH15-013-0091
Cannabia (VRL-00033) – Oldfinion Sirena VH15-013-0096
Kida (VRL-08368) – Albert von Silbereiche VH15-011-0249
Kida (VRL-08368) – Boysenberry von Silbereiche VH15-011-0250
Kida (VRL-08368) – Dumle von Silbereiche VH15-011-0251
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Sani (VRL-10954) – Glamglare Andrea VH14-010-0121
Sani (VRL-10954) – Kryptonite von Dows VH14-044-0432

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 30.5.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 10 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 30.5.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 30.05.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.05.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
Mette (VRL-13589) – Fennel Kern VH15-012-0316
Mette (VRL-13589) – Manfred VH14-017-0385
Mette (VRL-13589) – Sapphire Snow VH14-017-0268
Veea (VRL-05805) – Fiktion Eenik VH15-018-1011
Veea (VRL-05805) – Stenos Noise VH15-021-0359
Veea (VRL-05805) – Bavarian Wildberry PB VH15-044-0164
Sani (VRL-10954) – Elm Bad Bianca VH15-017-0029
Sani (VRL-10954) – Bows ’n’ Buttons BG VH15-017-0030
Sani (VRL-10954) – Glorious von Dows VH15-044-0058
Kati (VRL-00102) – Isidor VH15-021-0347
Kati (VRL-00102) – Jördis VH15-021-0348
Kati (VRL-00102) – Valentin VH15-021-0349
Dani (VRL-03561) – Blackmoor’s Emelia VH15-023-0012
Dani (VRL-03561) – Nira Neala VH15-024-0029
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Leona VH15-021-0314

2. Helppo C (seurataso)
Mette (VRL-13589) – Fennel Kern VH15-012-0316
Mette (VRL-13589) – Manfred VH14-017-0385
Mette (VRL-13589) – Sapphire Snow VH14-017-0268
Veea (VRL-05805) – Fiktion Eenik VH15-018-1011
Veea (VRL-05805) – Stenos Noise VH15-021-0359
Veea (VRL-05805) – Bavarian Wildberry PB VH15-044-0164
Sani (VRL-10954) – Derian Greyfell VH15-053-0027
Sani (VRL-10954) – Enchantress VH15-089-0003
Sani (VRL-10954) – Admiral VH14-093-0062
Kati (VRL-00102) – Rosa VH15-021-0344
Kati (VRL-00102) – Sera VH15-021-0345
Kati (VRL-00102) – Wanda VH15-021-0346
Dani (VRL-03561) – Blackmoor’s Emelia VH15-023-0012
Dani (VRL-03561) – Nira Neala VH15-024-0029
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Viivuska (VRL-00502) – Rosenhof Leona VH15-021-0314
Milja (VRL-00692) – Katinas Smulan VH14-043-0101

3. Helppo B (aluetaso)
Mette (VRL-13589) – The Amjad VH14-003-0383
Mette (VRL-13589) – Alicia VH14-011-0505
Mette (VRL-13589) – Venture VH12-012-0066
Veea (VRL-05805) – Fiktion Autere VH15-018-1010
Veea (VRL-05805) – Pirunkorven Karnevaali VH15-018-1035
Veea (VRL-05805) – Rinrissa VH15-076-0010
Riella (VRL-01744) – Pirtti-Hilla VH15-018-0624
Riella (VRL-01744) – Kellolehdon Caronia VH15-018-0911
Riella (VRL-01744) – Iltamäen Aron VH15-028-0232
Sani (VRL-10954) – Rafeeq von Dows VH15-001-0029
Sani (VRL-10954) – Bint-Helwa ox VH15-003-0002
Sani (VRL-10954) – Glamglare Andrea VH14-010-0121
Kati (VRL-00102) – Bette VH15-021-0339
Kati (VRL-00102) – Didi VH15-021-0340
Kati (VRL-00102) – Freja VH15-021-0341
Dani (VRL-03561) – Rhediad Cyfeiriwr Cymru VH14-025-0042
Dani (VRL-03561) – Sin’s Symphony VH14-023-0164
felissa (VRL-04000) – Signe Siw VH15-053-0143
Viivuska (VRL-00502) – Chambered Hexen VH15-021-0330
Viivuska (VRL-00502) – Element of Mortar VH15-021-0335
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Elrik VH14-021-0564
Milja (VRL-00692) – Katinas La Belle VH14-043-0102

4. Helppo A (aluetaso)
Veea (VRL-05805) – Jaeleida VH15-011-0166
Veea (VRL-05805) – Cyina VH15-012-0224
Veea (VRL-05805) – Florida Orlin VH15-155-0015
Minni (VRL-10337) – Em’s Belinda VH15-044-0069
Sani (VRL-10954) – Goedwig Gwynt Ion VH14-022-0138
Sani (VRL-10954) – Kryptonite von Dows VH14-044-0432
Sani (VRL-10954) – Bint-Helwa ox VH15-003-0002
Kati (VRL-00102) – Freja VH15-021-0341
Kati (VRL-00102) – Maike VH15-021-0342
Kati (VRL-00102) – Priska VH15-021-0343
Dani (VRL-03561) – Rhediad Cyfeiriwr Cymru VH14-025-0042
Dani (VRL-03561) – Sin’s Symphony VH14-023-0164
Viivuska (VRL-00502) – Pontifical Hexen VH15-021-0332
Viivuska (VRL-00502) – Laurencia Wide VH15-021-0320
Viivuska (VRL-00502) – Mark of Destiny VH15-021-0321
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Elrik VH14-021-0564

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 21.5.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 9 kommenttia

KRJ-kouluratsastuskilpailut 23.5.2015

Tervetuloa kilpailemaan seura- ja aluetason kouluratsastuksen merkeissä!

Kilpailupäivä: 23.05.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.05.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Milja (VRL-00692)
Arvontatapa: porrastettu/suhteutettu arvonta

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo D (seurataso) vaikeustaso 0
2. Helppo C (seurataso) vaikeustaso 0
3. Helppo B (aluetaso) vaikeustaso 1
4. Helppo A (aluetaso) vaikeustaso 2

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda kolme (3) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan
Ratsastajan VRL-tunnus ja hevosen VH-tunnus ovat pakolliset!

Osallistuminen

Osallistuminen kutsun alaosaan muodossa:
Luokka 1 tai Luokat 1 & 2
Ratsastaja (VRL-00000) ‐ Ratsu VH00-000-0000

Tulostilanne

Tulokset ovat tulleet.

Osallistujat

1. Helppo D (seurataso)
K.K. (VRL-02898) – Summerfield Elaine VH15-027-0210
K.K. (VRL-02898) – Avelina VH15-028-0243
K.K. (VRL-02898) – Beaufield Lavinia VH15-035-0170
Kida (VRL-08368) – Walker von Lark VH15-013-0088
Miivi (VRL-13320) – Starlet 51 VH14-003-0141
Miivi (VRL-13320) – Brimstone 51 VH14-034-0054
Miivi (VRL-13320) – Princesslike 51 VH14-237-0002
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Dani (VRL-03561) – Anfarwol Merlen Rhydd VH14-025-0062
Dani (VRL-03561) – Dramffyrdd Siân Dawn VH14-024-0237

2. Helppo C (seurataso)
K.K. (VRL-02898) – Limefields Babsi VH15-061-0024
K.K. (VRL-02898) – Corentin VH15-076-0015
K.K. (VRL-02898) – Sibülle VH15-093-0028
Kida (VRL-08368) – Walker von Lark VH15-013-0088
Riella (VRL-01744) – Scarlet v.d. Zanneshof VH15-017-0300
Riella (VRL-01744) – Rätvänän Renttu VH15-018-0040
Riella (VRL-01744) – Riiviöiden Velikulta VH15-018-0973
Miivi (VRL-13320) – Starlet 51 VH14-003-0141
Miivi (VRL-13320) – Brimstone 51 VH14-034-0054
Miivi (VRL-13320) – Princesslike 51 VH14-237-0002
Dani (VRL-03561) – Llamas Aphrodite VH14-024-0251
Dani (VRL-03561) – Anfarwol Merlen Rhydd VH14-025-0062
Dani (VRL-03561) – Dramffyrdd Siân Dawn VH14-024-0237
Milja (VRL-00692) – Katinas Smulan VH14-043-0101
Milja (VRL-00692) – Katinas La Belle VH14-043-0102

3. Helppo B (aluetaso)
K.K. (VRL-02898) – Summerfield Elaine VH15-027-0210
K.K. (VRL-02898) – Avelina VH15-028-0243
K.K. (VRL-02898) – Beaufield Lavinia VH15-035-0170
Marru (VRL-03282) – Samson von Gateaway VH15-044-0172
Riella (VRL-01744) – Rajattoman Kelmi VH15-018-0467
Riella (VRL-01744) – Pirtti-Hilla VH15-018-0624
Riella (VRL-01744) – Rajattoman Nestori VH15-018-0971
Viivuska (VRL-00502) – Pontifical Hexen VH15-021-0332
Viivuska (VRL-00502) – Laurencia Wide VH15-021-0320
Viivuska (VRL-00502) – Mark of Destiny VH15-021-0321
Miivi (VRL-13320) – Henn VH15-093-0025
Miivi (VRL-13320) – Viljer ABG VH15-093-0029
Miivi (VRL-13320) – Hendrik ABG VH15-093-0030
Dani (VRL-03561) – Sin’s Symphony VH14-023-0164
Dani (VRL-03561) – Astarte Dawn VH15-024-0078
Dani (VRL-03561) – Rhediad Cyfeiriwr Cymru VH14-025-0042
Milja (VRL-00692) – Rosenhof Elrik VH14-021-0564

4. Helppo A (aluetaso)
Marru (VRL-03282) – Samson von Gateaway VH15-044-0172
Riella (VRL-01744) – Rohkean Hiirenvirna VH15-018-0623
Riella (VRL-01744) – Huvitutin Lahja VH15-018-0626
Riella (VRL-01744) – Lochlann Inri VH15-035-0135
Viivuska (VRL-00502) – Merseyside Wide VH15-021-0139
Viivuska (VRL-00502) – Novablast VH15-021-0303
Viivuska (VRL-00502) – Cataclysm Winds VH15-021-0326
Miivi (VRL-13320) – Henn VH15-093-0025
Miivi (VRL-13320) – Viljer ABG VH15-093-0029
Miivi (VRL-13320) – Hendrik ABG VH15-093-0030

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 20.5.2015 Aihe(et): Kilpailut, Koulukisat | 7 kommenttia