Yleinen

Aihearkisto: Yleinen

Uusia varsoja

Pienen ajan sisään olemme saaneet päiviämme ihastuttamaan kaksi uutta varsaa. Kuiskuri varsoi jo muutama päivä sitten kauniin läsipäisen tammavarsan Hengenvaaran omistamasta Mörkövaaran Uninutusta ja Kiti sai tänään mustanpuhuvan oripojan Las Vegasin Bluebloodista. Molempien varsomiset sujuivat ongelmitta, mikä oli helpotus etenkin Kuiskurin kohdalla, jolla meinasi edelliskerralla olla hengenlähtö lähellä.

Tamman nimeksi valittiin Kuurakas ja orista tuli Rusty Rum, joka on muuten ensimmäinen suomalaiseksi puoliveriseksi rekisteröitävä kasvattimme. Nyt ne saavat nauttia varsan huolettomasta elämästä, mutta jonain päivänä niitäkin saattaa odottaa kilpahevosen vuodet. Koulutus varmaankin laitetaan aluille jo täällä meillä, mutta sopivassa vaiheessa kumpikin laitetaan myyntiin.

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 25.4.2016 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Vaikeasta varsomisesta selviytymistä

Kuiskusta ja sen tuoreesta varsasta on ollut melkoinen huoli viime aikoina, mutta nyt näyttää jo paremmalta. Varsa oli nimittäin virheasennossa, joten sen saaminen maailmaan vaati melkoisia ponnisteluja kaikilta paikalla olleilta. Ottaen tilanteen huomioon, selvittiin siitä yllättävän hyvin. Varsalla ei esimerkiksi ole minkäänlaisia virheasentoja jaloissa, eikä muutenkaan terveydellisiä ongelmia. Alkuun se oli tietysti heikko, mutta seisoi omilla jaloillaan nopeammin kuin olimme osanneet aavistaa. Lisää voi lukea Kuiskun tai Pamahtavaksi ristimämme orivarsan päiväkirjasta. Käykäähän ihmeessä tutustumassa tähän pikkuherraan!

Viikonloppuna tuli nollattua päätä kaksissa mätsäreissä. Ensin kävimme Donnan kanssa hakemassa sinisen ruusukkeen SIN4-sijan kera ja seuraavana päivänä Sisu nappasi punaisen ruusukkeen ja sijoittui punaisten kehässä kolmanneksi. Tuomariltakin saatiin oikein kivoja kommentteja.

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 11.1.2016 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Pihatto on valmis!

Loppumetreillä tuli pieniä mutkia matkaan, mutta nyt pihatto on viimein valmis! Sisu pääsikin muuttamaan sinne samantien, sillä sen karsinapaikan vei Katin uusi ostos Sirpa. Sirpan lisäksi meille saapui toinenkin tamma, Roina. Kumpikin ovat puoliverisiä, Sirpa suomalainen ja Roina norjalainen. Talli onkin nyt hyvin puoliverivoittoinen. Mutta seuraavat asukkaat tulevat olemaan jotain muuta, sillä niistä tulee Sisun kavereita pihatton. Toivottavasti siis löydämme Sisulle pian kaverin, ettei sen tarvitse yksin päiviään viettää.

Joulukuun tapahtumista on nyt kuusi takana ja muutama vielä edessä. Tällä viikolla järjestämme koulu- ja estekisat. Harmittavan vähän on ollut osallistujia, mutta taitaa joulukiireet verottaa muidenkin kuin meidän aikaa. Ei tässä ole enää kuin pari päivää jouluun!

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 22.12.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Pihaton pystytystä, osa 2

Työmiehet ovat työskennelleet ahkerasti ja pihatto alkaa näyttää pihatolta. Ikkunat ja ovikin on jo asennettu paikoilleen. Sisällä on luvassa vielä pientä viimeistelyä, mm. kaltereiden asentamista ikkunoihin. Ulkopuolelle olisi myös tarkoitus asentaa vielä valo, sisälle niitä on jo laitettu. Projekti on edennyt nopeammin kuin osasin kuvitellakaan. Myös aitatolpat iskettiin maahan muutama päivä sitten. Ainakin se hyvä puoli siinä, ettei talvi ole vielä kunnolla päässyt alkamaan on että maa ei ole vielä jäätynyt. Mutta kyllä kovasti lunta ja pakkasta meillä odotellaan.

Sisusta taitaakin tulla pihaton ensimmäinen asukki, sillä sain Malvan tallilta eilen vähän ikävämpiä uutisia. Kävi nimittäin ilmi, että ainakaan toistaiseksi talli ei tule nousemaan pystyyn siten kuin alunperin oli suunniteltu. Melita saa kuitenkin jäädä edelleen uuden omistajansa hoteisiin, mutta Sisun käyn hakemassa kotiin huomenna. Laitoin valmiiksi sen vanhan karsinan, mutta kunhan pihatto valmistuu ja ruunalle saadaan sinne kavereita, on muutto tallista pihattoon edessä.

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 3.12.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Pihaton pystytystä, osa 1

Pihaton rakentaminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Paikan ja muut yksityiskohdat olimme päättäneet jo useampi kuukausi sitten, joten nyt on tarvinnut vain ryhtyä tuumasta toimeen. Sopiva paikka löytyi siis lähimpänä tallia olevan tarhan vierestä. Pihaton tarhan pohja tulee olemaan osittain niittyä ja osittain metsää ja itse pihattorakennus nousee metsän reunaan. Sen verran hyvä paikka, ettei yhtäkään puuta tarvinnut kaataa.

Pohja alkaakin olla nyt hyvällä mallilla ja seuraavaksi aletaan pystyttää seiniä. Se tosin jää seuraavan päivän projektiksi, sillä oven edusta on tarkoitus vielä pohjustaa hyvin, jotta hevosten ei sitten pahimpienkaan kurakelien aikaan tarvitse tarpoa mudassa. Tänään kävimme myös ostamassa aitamateriaalit, joten aidanpystytystäkin on luvassa myöhemmin. Hommaa riittää!

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 24.11.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Joulukuussa tapahtuu

Viime vuonna innostuimme järjestämään muutaman tavallisista kilpailuista poikkeavan tapahtuman ja eilen päätinkin, että taas tänäkin vuonna Pikkiksessä kisaillaan joulukuun aikana poikkeuksellisen paljon. Tällä hetkellä tapahtumakalenterista löytyy 9 erilaista tapahtumaa, mutta luultavasti keksimme vielä pari kilpailua lisää.

Kaiken tämän kisajärjestelytohinan ohella olen yrittänyt epätoivoisesti etsiä itselleni uutta hevosta. Nyt tuntuu ostajilla olevan huonot markkinat kun sopivia hevosia ei ole tullut vastaani. Tai yksi oli, mutta jäin itse vitkuttelemaan ostopäätöksen kanssa ja se ehdittiin myydä muualle…

Kati

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 24.11.2015 Aihe(et): Kati, Yleinen | Jätä kommentti

Vieras Turusta

Sitten kun pyörät lähtevät pyörimään, ne pyörivät vauhdilla. Vasta äsken Melitan ja Sisun piti muuttaa ”tässä loppuvuoden aikana”, mutta eilen juttelimme puhelimitse Malvan tallin Minkan kanssa ja sovimmekin muuton jo tälle päivälle.

Noin puolen päivän aikaan hän sitten saapui trailereineen Pikkiksen pihaan. Kävimme tietysti ensin tervehtimässä hevosia. Melita katseli alkuun uutta omistajaansa arasti karsinan perältä, mutta uskaltautui sitten lähemmäs haistelemaan ja lopulta jopa nappaamaan suuhunsa Minkan kädessä olleen porkkanan. Arkuudesta huolimatta tammasta näki, että se ihastui heti Minkaan.

Sisu taas tapansa mukaan oli heti kerjäämässä rapsutuksia ja hotki tarjotut herkut silmänräpäyksessä. Sanoin Minkalle, että Sisu tulee varmasti sopeutumaan ongelmitta vilkkaammalle tallille ja hän lisäsi: ”ja saamaan rapsutuksia tuutin täydeltä”.

Ennen kuin aloimme laittamaan hevosia matkakuntoon, tarjosin Minkalle kahvit ja juttelimme niitä näitä. Lopulta koitti kuitenkin eron hetki. Katikin oli tullut auttamaan Melitan kanssa ja hyvästelimme haikein mielin hevoset. Sisu tietysti tulee vielä takaisin, mutta kyllä tässäkin ajassa ehtii jo tulla ikävä. Onneksi voimme ajella Turkuun katsomaan niitä.

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 20.11.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Pian alkaa tapahtua

Melita on löytänyt vihdoin uuden kodin! Tammalla oli epäonnea edellisen ostajaehdokkaan kanssa, sillä kauppoja ei sitten lopulta ikinä syntynytkään. Tarkkaa muuttopäivää ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta tässä loppuvuoden aikana Melita matkustaa Turkuun Malvan tallille. Ihan yksin sen ei tarvitse lähteä, sillä meidän Sisu lähtee samaan paikkaan vuokralle! Alustavasti on sovittu kolmen kuukauden jaksosta ja jatkosta päätetään sitten sen jälkeen.

Mutta itse pääasiaan: pian tapahtuu Pikkiksessä jotain jännittävää. Pitkään suunnittelemaamme pihattoa aletaan nimittäin vihdoin rakentaa. Projektista saatte kuulla lisää sen edetessä. Sen verran voin paljastaa, että tilat pihatossa tulevat riittämään seitsemälle hevoselle.

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 18.11.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti

Surullisia uutisia

Eilen jouduimme luopumaan tallimme vanhimmasta hevosesta, upeasta läsipäisestä suokkioristamme Raisusta. Raisu oli jo 25 vuotias ja oireili jaloistaan niin paljon, että koin parhaaksi vaihtoehdoksi orin lopettamisen ennenkuin Raisu joutuisi kärsimään liikaa. Vanhan herran viimeisenä päivänä kävin sen kanssa vielä viimeisellä kävelyllä maastossa. Ori oli tapansa mukaan ilkikurinen ja kyynel silmäkulmassa katselin sen toilailuja.

Kauhuksemme tänään meiltä sitten lähti heti Raisun perään nyffiorimme Chino. En tiedä mitä tarhassa oli tapahtunut, mutta kun menin hakemaan Chinoa takaisin sisälle iltaa varten oli se täysin kolmi jalkainen. Se ei käyttänyt toista etujalkaansa ollenkaan ja vuolaasti itkien soitin eläinlääkärimme käymään taas ikävien uutisten merkeissä Pikkiksessä. Vakioeläinlääkärimme saapui nopeasti ja totesi Chinon jalan olevan poikki. Chino on hevonen jolle ei pakkolepo sovi ja koko orin takaisin kuntoon saaminen olisi ollut niin epävarmaa ja suuren työtaakan takana, että koimme parhaaksi vaihtoehdoksi lopettaa Chinon samantien.

Toivottavasti tämän vuoden surulliset uutiset olisivat tässä. Tänään myös irlantilaisvahvistuksemme Daisy palasi takaisin kasvattajalleen. Suurista suunnitelmistani huolimatta Daisy ei vain sopeutunut siihen käyttötarkoitukseen mihin olin sen ostanut.

Kati

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 20.10.2015 Aihe(et): Kati, Yleinen | Jätä kommentti

Hieno Chip!

Niin se kesä tuli ja meni. Jos ylipäätään kukaan on lukenut Pikkiksen päiväkirjaa, on varmaan viimeinenkin jo luopunut toivosta. Olemme yrittäneet tehdä parhaamme, mutta jostain syystä tätä tallin oma päiväkirja unohtuu tyystin. Nyt on kuitenkin pakko päivittää kuulumisia, sillä ensimmäinen holsteininhevoskasvattimme Chocolate Chip palkittiin tänään KRJ:n laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla! Hurjan paljon onnea Otterleylle, Chipille ja muulle Hukkapuron porukalle!

Lähitulevaisuudessa tallin hevoskannassa tulee tapahtumaan muutoksia, sillä osa vanhoista lähtee kukin minnekin ja joitakin Katin hevosia muuttaa tilalle. Melita, Tikru ja Jelly ovat olleet jo jonkin aikaa myynnissä, joten niiden kohtalona on ainakin asua muualla. Samaten Kuiskun äskettäin syntynyt tammavarsa Tiitu on tarkoitus myydä pois. Sisua ja Chicaa sen sijaan tarjoamme vuokralle. Sisun esimerkiksi näkisin jossain pienessä ratsastuskoulussa lasten hellittävänä. Toivottavasti kaikille löytyy jostain kiva uusi asuinpaikka. :)

Milja

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli 15.10.2015 Aihe(et): Milja, Yleinen | Jätä kommentti