Talli ja ympäristö

pikkis_pohjis

Tallirakennuksemme on uudistettu vuonna 2013 ja sisältä löytyy 11 karsinaa hevosille. Karsinoistamme yhdeksän ovat standardikokoa ja kaksi on hieman isompia. Hevosten karsinoita joudutaan välillä vaihtamaan, jotta varsovat ja varsalliset tammamme saisivat asua isommissa karsinoissa varsan vieroitukseen saakka. Seitsemässä karsinassa on kalteroitu ikkuna ulos. Kaikissa karsinoissa on automaattinen juomakuppi, ruoka-astia ja paikka suolakiveä varten. Joillain hevosilla on karsinoissaan virikkeinä maullisia nuolukiviä tai leikkipalloja, joita hevoset eivät saa rikottua. Hevosten karsinoissa käytetään kuivikkeena purua ja karsinat puhdistetaan kerran päivässä. Hevoset ruokitaan kolme kertaa päivässä, kello 7.15, 15.00 ja 21.00.

Heti sisäänkäynnin vieressä vasemmalla on tallimme ainoa pesukarsina. Karsinaan pystyy kiinnittämään hevosen joko seinää tai käytävää päin kahdella ketjulla. Tämä tekee hevosen pesemisen turvalliseksi vaikka olisit yksin. Pesukarsinaa vastapäätä on sisäänkäynti satulahuoneeseemme. Satulahuoneessa on jokaiselle hevoselle kolme satulatelinettä, useampi suitsiteline, loimitelineet kuiville loimille ja lukolliset kaapit henkilökohtaisille tavaroille. Satulahuoneesta pääsee myös kuivaushuoneeseen, jossa on helppo kuivata kastuneet suojat, pintelit, satulahuovat ja loimet. Kuivaushuoneesta löytyy myös kaksi pyykinpesukonetta sekä kuivausrumpua. Sisäänkäynnin oikealla puolella, karsinan 7 kyljessä ja satulahuoneen tuntumassa on tallin ilmoitustaulu, jota on aika ajoin hyvä käydä tarkistamassa.

Karsinoiden 3 ja 4 väliin voi ottaa hevosen hoidettavaksi. Hevosen voi kiinnittää kahdella ketjulla pää käytävälle päin hoitotoimenpiteiden ajaksi. Muunmuassa kengitykset ja eläinlääkärin toimenpiteet hoidetaan aina tällä paikalla. Silloin kun paikka on vapaana, saa siinä hoitaa ja satuloida hevosen. Karsinoiden 9 ja 10 välistä pääsee satulahuoneeseen, rehuhuoneeseen, toimistoon ja oleskelutilaan, josta löytyy mukavan sohvan, nojatuolin ja ruokailuryhmän lisäksi wc- ja suihkutilat. Oleskeluhuoneessa on myös ruoan säilytys- ja lämmitysmahdollisuudet jääkaapin ja mikron ansiosta. Rehuhuoneessa säilytetään heinäpaaleja, hevosten rehuja ja vitamiineja sekä porkkanoita. Porkkanoita voi ostaa säkeittäin kahden viikon välein. Hevosten omistajat huolehtivat hevosensa rehujen ja vitamiinien riittävyydestä ja pitävät huolen, että rehuhuoneen ilmoitustaululta löytyy tarkat ohjeet hevosensa ruokintaa varten.

Pihapiirissämme on viisi hiekkapohjaista tarhaa. Tarhojen pohjat on tehty huolellisesti ja pahimmillakaan syyssateilla tarhat eivät muistuta mutakylpylöitä. Hevoset tarhataan omistajan valinnan mukaisesti joko aamupäiväksi (8-14) tai iltapäiväksi (16-20). Kokopäivätarhaus on sovittavissa, jolloin klo 15 heinät tarjoillaan ulos.

Ratsastuskenttä on kooltaan 80 x 50 m. Kenttä voidaan jakaa kahteen osaan väliaidoilla esimerkiksi valmennuksien ja kilpailuiden ajaksi. Kenttä on hyvin valaistu ja pohja on samanlainen kuin tarhoissa. Märällä säällä kenttä ei ole velliä, eikä se muistuta pakkasilla luistinrataa.

Loppuvuodesta 2015 rakensimme pihaton tallia lähimpänä olevan tarhan viereen. Pihaton tarhan pohja on osittain niittyä ja osittain metsää ja itse pihattorakennus, jossa on tilaa seitsemälle hevoselle, sijaitsee metsän reunassa.

Kilpailijoille!

Hidastathan lähestyessäsi tallirakennusta ettei hevoset säiky! Hevosautot ja trailerit pysäköidään tallin takana olevalle parkkipaikalle.

Tallissa olevaa pesukarsinaa saa lainata jos hevosta tarvitsee pestä ennen tai jälkeen kilpailua. Karsinoiden 3 ja 4 väliin voi ottaa hevosen satuloitavaksi, tätä suositellaan käytettävän turvallisuussyistä varsinkin jos olet yksin liikkeellä!

Verryttely hoidetaan kentän taaimmaisessa ”nurkkauksessa”, olemme pystyttäneet väliaidat verryttelyalueen ja varsinaisen kilpa-alueen välille. Muistathan hyvät käytöstavat myös verryttelyssä, mikäli hyppäät esteitä niin ilmoita siitä aina kuuluvasti muille verryttelijöille.

Tallin oleskelutilassa on wc- ja suihkutilat, tallilla vierailevat kilpailijat saavat käyttää niitä. Oleskelutilassa voi myös lämmittää omia eväitään mikäli Pikkiksen myytävät eväät eivät kelpaa.

Kilpailuiden ja tapahtumien yhteydessä oleskelutilassa on aina pieni pöytä täynnä purtavaa, voit ostaa makean nälkään mokkapaloja tai pannukakkua, suolaisen nälkään lämpimiä voileipiä, kovaan nälkään maukasta kotiruokaa ja janoon meiltä löytyy tottakai pillimehuja, limuja, vettä, kahvia, kaakaota ja teetä. Jokainen huolehtii itse maksusta pöydällä olevaan lippaaseen.

Naapurusto

Pikkis sijaitsee neljän kilometrin päässä Mantelimäen kylästä. Kylästä löytää ruokakaupan, kiskan, postin ja muutaman pikkukaupan. Pikkiksen lähin naapuri on pienehkö maatila jonka yhteydessä toimii myös kotieläinpiha. Välillä meidän pihalta saattaakin löytää naapurista karanneita kukkoja, vuohen tai lampaita. Onpa meille kerran kirmannut nuori vasikkakin. Lainaamme heille välillä hevosta jos he tarvitsevat talutusratsastukseen ratsun, ja heiltä taas vastavuoroisesti tulee meille niin maitoa, kananmunia kuin lihaakin.

Karsinajärjestys

Karsina 1: Kassu Karsina 2: Sirpa
Karsina 3: Roina Karsina 4: Donna
Karsina 5: Chica Karsina 6: Kuisku
Karsina 7: Biisti Karsina 8: Mahti
Karsina 9: Enzo Karsina 10: Kiti
Karsina 11:

Tarhausjärjestys

Tarha 1 Tarha 2 Tarha 3 Tarha 4 Tarha 5
klo 8-18:
Donna
Kuisku
klo 8-18:
Enzo
klo 8-18:
Kiti
Chica
klo 8-18:
Kassu
Mahti
klo 8-18:
Biisti