Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

17. tammikuuta 2015 - MUISTOSIVUT

Haperon Alfiina

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 157 cm
syntynyt10.09.2011, 28-vuotias (4v. 09.01.2012)
osaaminenko: Helppo A, re: 55 cm
rekisterinumeroVH11-018-1378
kasvattajashonna
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, KRJ-II, SLA-II

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © JL & lupa on!

Meidän tallin neiti näpsä on Haperon kasvatti Alfiina. Totaalisen utelias ja positiivinen neiti, joka työntää turpansa joka paikkaan. Ei ole päivääkään, jolloin Alfiina ei saisi tarhassa vähintään muutamaa sähköiskua aidasta. Ja yhtä tuohtuneena se on jokaikinen kerta, mutta ei silti opi, ettei päätä kannata työntää kiinni aitaan. Alfiinaa on ehkä vaikea joidenkin tuumata kiltiksi, mutta pohjimmiltaan se sitä kuitenkin on. Tammasta saa hieman epämielyttävän kuvan juurikin sen uteliaisuuden vuoksi, tamma tulee röyhkeästi tutkimaan ihmisen taskuja ja käsiä ja on saanut muutamaan kerran vahingossa puraistua innostuttuaan tutkimaan liikaa, joten pientä varovaisuutta pitää olla. Taluttaessa Alfiina myöskään ei aina muista varoa taaluttajaansa ja jos näkee jossain jotain mielenkiintoista, vetää se ihmistä sen luokse kuin märkää rättiä. Alfiinan loputtomasta uteliaisuudesta johtuen tamma ei pelkää mitää, kaikki hoitotoimet sujuvat uskomattoman sujuvasti, eläinlääkäri ja kengittäjä kuuluvat tamman parhaimpiin ihmiskavereihin, koska heillä on vaikka ja mitä uutta ja jännää aina mukana! Oikeastaan Alfiina on kaikkein helpoin hoitaa jos on käytävällä molemmin puolin kiinni.

Jos Alfiina olisi ihminen, se viheltelisi aina kulkiessaan. Huoleton luonne, ihan sama meininki ja elämä on nastaa fiilis huokuu siitä pitkälle! Hiphoppariksi pukeutuva vanhemmilleen urputtava ikiteini? Ehkä se olisi eniten Alfiinan ratsastettavuutta kuvaava. Alfiinasta olisi mukavampi vain hupsutella menemään ja sitä tosissaan joutuu maanittelemaan peräänantoon, käskemisellä ei tältä tammalta saa mitään irti, mutta eipä saa tietääkseni kovin monelta kapinalliselta nuorelta muutenkaan. Kokonaisuudessaan Alfiinalla ratsastus on aikamoista maanittelua = "voisitko, ai et, no entäs nyt". Harvoin siis on kertoja, jolloin kaikki menisi täydellisesti putkeen ja tamma tuntuisi aivan älyttömän hyvältä! Alfiina on siitä kuitenkin kiva, ettei se säiky oikeasti ja yhtään mitään, uusia asioita pitää päästä katsomaan, mutta paniikkia se ei saa ikinä. Ja vaikka tamma kuinka suuttuisi, se ei ikinä hypi pystyyn ja aniharvoin se myöskään pukittaa. Totta jos puhutaan, tamman pukit ovat lähinnä pieniä loikkia eteenpäin ja niille vain nauraa. Alfiina on siis sataprosenttisen maastovarma ja sen kanssa on hyvä lähteä näyttämään kokemattomille maastoja.

Alfiina omaa todella mukavan ongelman, nimittäin lastausongelman! Tamman koppiin saamiseksi tarvitaan jippo jos toinenkin ja siltikin maahan liimatut kaviot eivät läheskään aina mene alta puolessa tunnissa traileriin. Alfiina myös on aika äänekäs kuljetettava, se potkii ja mekkaloi joten kaupunkien läpi, jos joutuu matkan aikana menemään suorastaan saa hävetä, kun ei tosiaan ole epäselvää onko kopissa matkalainen vai ei. Alfiina on kisapaikoilla oma tunkeileva itsensä, ainoa hyvä puoli on, että siinä ihmisvilinässä Alfiina ei tiedä kenen taskuja hyökkäisi tutkimaan. Alfiinan kisasuorituksesta ei koskaan voi tietää millainen päivä on kyseessä, joskus menee hyvin, joskus aivan törkyhuonosti. Sellaista täydellistä suoritusta ei olla vielä saatu, jolla korjaisi kovatasoisissa luokissa potin kotiin, mutta ehkä vielä jonain päivänä ikiteini senkin väläyttää!Sukuselvitys

i. Metsätähden Kaikaus
trt, 158 cm
ii. Aurinkorannan Aamurusko   KTK-III prt, 160 cm iii. Muiston Julmuri
iie. Kesähelle
ie. Viihteen Sireeni prt, 159 cm iei.
iee.
e. ERK Armoton Lumotar
rt, 155 cm
ei. ERK Lumouksen Viimeinen   KTK-II rt, 158 cm eii. Toivon Toveri
eie. Taikatuulen Lumous   KTK-III rt, 145 cm
ee. ATR Aniliini   KTK-II trt, 142 cm eei. Valhalla tprt, 152 cm
eee. Purppuran Anis

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Aurinkorannan Aamurusko     emälinja - Annina

i. Metsätähden Kaikaus on isä Alfiinan lisäksi ainakin kuudelle varsalle. Eniten oria näkee suomenhevosten suvuissa orijälkeläisensä Laakson Karhun kautta. Kaikaus on kilpaillut hieman ainakin koulu- ja esteradoilla, kovin paljoa ei tämän vanhan oriin kilpailu-urasta enää löydy tietoja. Tämä Metsätähden kasvatti on ollut Koululaakson omistuksessa ja nykyisin sen omistaa Shonna.

e. Erokedon kasvattama ERK Armoton Lumotar on ystävällinen tamma, joka on innokas hyppääjä. Sillä on nätit ja tasaiset liikkeet. Lumotar on kilpaillut hieman koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa ja sillä on ainakin kaksi jälkeläista Alfiina mukaan lukien. Myös toinen varsa on tamma.


Jälkeläiset

3 kpl: 1 ori, 2 tammaa

tamma Fiktion Akviliina s. 20.06.2012 VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Heinämäen Jasper
tamma Fiktion Rufiida s. 14.10.2013 isä Metsäkartanon Rubrik
ori Fiktion Jolius s. 01.10.2014 SV-I, sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Fiktion Joohani
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.