Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

1. toukokuuta 2014 - MUISTOSIVUT

Fiktion Kuunari

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeusrautiaankimo, 147 cm
syntynyt31.01.2011, 123-vuotias (3v. 02.05.2011)
osaaminenko: Helppo B, re: 55 cm, Vaativa valjakkoajo
rekisterinumeroVH11-018-0731
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, Ch, VVJ-I, YLA2, SLA-II

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © KK

Fiktion Kuunari on kaikkien kaveri, joka tunnetaan tutumin vain Narrina. Se hörisee jokaiselle karsinan/tarhan vierestä kulkijalle ja aamutallin tekijöille hirnahdetaan aina iloisesti. Arvata siis voi, että ori on oikein kiltti. Edes varsana Narri ei napannut vahingossakaan kenestäkään kiinni, vaikka sen olisi hakenut sen sisään kesken orivarsojen painien. Kun ihminen tulee näköpiiriin, se rauhoittuu ja nollaa tilanteen niin, ettei se ole ihmisille laisinkaan hankala. Narri rakastaa herkkuja ja tekee niiden eteen ihan mitä vain. Sille ollaankin opetettu vaikka mitä temppuja, onnistuu kumartaminen, hanskan nostaminen, makuulle meno, pystyyn hyppääminen ja istumaankin ori jää pyynnöstä. Narri on todella monelle työntekijällemme sellainen hyvän tuulen ori, jonka kanssa lähdetään vain pelleilemään maneesiin.

Narri nauttii kovasti työnteosta, mutta ratsain se ei toimi juuri lainkaan. Narri keksii vaikka mitä ihmeen juttuja ratsain (mm. makuulle meno on ihan pop juttu), ettei onnistuneita ratsastustuokioita saada aikaan oikeastaan ikinä. Narri kuitenkin nauttii ilman satulaa maastokäppäilyistä, se ei säiky paljon mitään - ainoa mikä oria selkeästi pelottaa on rekat. Narri kunnostautuu kuitenkin valjakkoajossa! Se on erittäin herkkä ja kuuliainen hevonen, jonka kanssa on vain ja ainoastaan ilo työskennellä. Narri kuumuu maraton-osuuksilla kovasti, mutta on silti edelleen loistava ajettavuudeltaan. Narri on myös lähes lyömätön koulu- ja tarkkuuskoe tehtävissä, sen notkeutta saa suorastaan kadehtia, kärryistä huolimatta se tuntuu kääntyvän vaikka paikallaan ympäri.

Narri on parhaillaan kun sillä ajaa yksin, parivaljakossa ori lähtee helposti hieman ärsyttämään kaveria ja keskittyminen suoritukseen kärsii usein sitten molemmilla hevosilla. Etenkin kisatilanteissa tämä tulee vahvasti esii,n sillä jostain syystä ori haluaa pelleillä kovasti juuri kisoissa. Narri on kisoissa muutenkin hieman tavallista hankalampi, se haluaa esiintyä ihan selkeästi ja jokainen paikalla oleva kyllä kuulee orin olevan paikalla, sillä hirnuminen on sen verran aktiivista että usein se alkaa ärsyttämään. Narri on hieman haastava lastattava, se hyppii ikävästi pystyyn lastauksen aikana ja on muutaman kerran kaatunutkin, joten liinat orin takana on ihan hyvä olla. Niiden kanssa ori kävelee suoraan kuljetusautoon.Sukuselvitys

i. Pikku-Vinssi   KTK-II
km, 148 cm
ii. Prinssinakki rtkm, 150 cm iii. Erihyvä
iie. Popena
ie. Viirutar km, 165 cm iei. Veikon Vinssi
iee. Kamina
e. Maktaleena   KTK-II
vrt, 146 cm
ei. Eelias vprt, 148 cm eii. Vanhaherra rt, 153 cm
eie. Takatalvi prt, 143 cm
ee. Minta prt, 139 cm eei. Vihtori vrt, 147 cm
eee. Mistella rt, 140 cm

isälinja - Pikku-Vinssi     emälinja - Maktaleena

ii. Prinssinakkia ei ihan kaikki tunnekaan, vaikka onhan se II-palkinnolle kantakirjattu. Tämä Prinssiksi, tai toisinaan Nakiksi kutsuttu ori on tasan 150 cm korkea ja väriltään rautiaankimo. Kilpailu-urallaan se on menestynyt jopa vaikeissa, kansallisen tason luokissa valjakkoajossa. Sijoituksia on kertynyt kohtuu hyvä määrä. Myös ulkomaalaiset ovat olleet kiinnostuneita orista, mutta ei ole omistaja raaskinut myydä tätä lempeää ja komeaa oria. Jalostuksessa Prinssiä on käytetty säästeliäästi. Sillä on reilu 20 jälkeläistä.

ie. Kimo tamma Viirutar tunnetaan lyhyemmin Taruna. Se on 165 cm korkea. Tarun koti on valjakkopainotteinen ratsastuskoulu, jossa tamma on opetushevosena. Se on myös kilpaillut aluetasolla, menestys on ollut ihan kohtalaista. Ompa sillä muutama voittokin takana. Taru oli pitkään poissa kilpailuista ja opetushevosen hommista jalassa olleen hiusmurtuman vuoksi. Tällöin se toimi lähinnä siitoshevosena. Tarulla onkin tällä yhteensä viisi jälkeläistä, kolme oria ja kaksi tamma, joista neljälle sen on onnistunut periyttää kimo väritys.

ei. Eelias ei ole erinomaisella rakenteella pilattu. Lukuisien ruusukkeiden ja pokaalien lisäksi se on saanut 8-vuotiaana rakenteensa puolesta myös kunniamaininnan "Vuoden ori". Hankalan ja vaativan luonteensa vuoksi ori ei ole pienten lasten tai aloittelijoiden ratsu, mutta kokeneen ratsastajan alla se on pärjännyt hyvin esteratsastuksessa. Sen sijaan kouluratsastustuloksia tällä vauhdikkaalta orilta ei paljon ole, koska sen keskittymiskyky ei ole oikein riittävä koulukiemuroihin. Eeliaksella on viisi jälkeläistä, eli sitä ei kovin monen suomenhevosen suvusta tapaa.

ee. Lempeä ja herttainen Minta on vain 139 cm korkea, mutta sillä on sitäkin enemmän huikeita tuloksia valjakkoajokilpailuista. Tamman sydän on puhdasta kultaa ja se on periyttänyt kilttiä luonnettaan jälkikasvulleen. Mintalla on varsoja kolme kappaletta, tamma ja kaksi oria. Kaikki kolme varsaa ovat tehneet hienon uran emänsä tavoin valjakkohevosina.


Jälkeläiset

  7 kpl: 5 oria, 2 tammaa
  Jalostusinfo: Narri on tarjolla jalostukseen rajoitetun ajan! Ota yhteyttä sähköpostitse.
  Astunut tamman Kanootin Fubba

tamma T.R. Kumina s. 03.11.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä N.I.N. Lumiturpa
ori Hiprakan Lumitykki s. 15.11.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Lakean Kaunis Veera
ori Aavan Unkka s. 02.04.2012 KTK-III, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Uniseili
ori Fiktion Kippari s. 10.02.2012 Ch, sijoituksia valjakkoajokilpailuista emä Fiktion Sinella
tamma Fiktion Kunilla s. 08.12.2012 SV-II, sijoituksia valjakkoajokilpailuista emä Kimara
ori Muiston Myrskylintu s. 15.07.2013 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Perjantain Laululintu
ori Fiktion Kaarle s. 02.03.2014 emä Fiktion Mariini
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.