narrowbanner

Näyttelyiden Kermaa – Suomenhevoset

Pikalinkit: Arvonimet ja vaatimukset - Anominen

Näyttelyiden Kermaa – Suomenhevoset on Näyttelyjaoksen (NJ) alainen sivusto, joka myöntää jaoksen arvonimiä suomenhevosille. Näyttelyiden Kermaa on alunperin ollut yksi iso kokonaisuus, joka jaettiin keväällä 2007 kuuteen eri alasivustoon: kylmäveriset, lämminveriset, ponit, puoliveriset, suomenhevoset ja täysiveriset. Sivuistoilla on listattuna virtuaalisia muotovalioita ja championeja, sekä ohjeet arvonimien anomiseen.

Suomenhevososiosta on vastannut kautta aikain rodun parissa pitkään toimineet henkilöt. Ylläpidossa toimivat ensin yhdessä Crystal ja Kya, mutta lokakuun 2007 lopulla Kya jättäytyi tehtävästä. Kesällä 2009 homman otti Crystalin venyneen tauon vuoksi haltuun väliaikaisesti Ram., joka sai sivuston kuitenkin pian kokonaan hoidettavakseen. Syksyllä 2011 Jessika liittyi Ram.:n kaveriksi ja heinäkuussa 2012 jaos siirtyi kokonaan Jessikan ylläpidettäväksi. Tammikuussa 2015 "Sh NK" siirrettiin päivityksen helpottamiseksi saman osoitteen alle Virtuaaliset Suomenratsut -yhdistyksen kanssa ja tällä hetkellä sivustosta vastaavat yhdessä Milja ja Lissu T.

Arvonimet ja vaatimukset

Näyttelyjaos jakaa viittä erilaista arvonimeä, joita varten hevosen on ansaittava tietty määrä virallisia sertejä tai mainintoja NJ:n näyttelyistä. Virallisia ne ovat vasta, kun ne löytyvät BIS-listalta (tai vanhalta listalta). BIS-listan hakutoiminto toimii parhaiten laittamalla * nimen alkuun ja loppuun. Huom! Arvonimeen vaadittavien sertien/mainintojen tulee olla vähintään kahdelta (2) eri päätuomarilta!

 • VIR MVA Ch - Virtuaalinen muotovalio
  1. 2x irtoSERT ja 2x MVA-SERT
  2. 3x MVA-SERT
 • Ch - Champion
  1. 3x irtoSERT
  2. 2x irtoSERT ja 1x MVA-SERT
  3. 1x irtoSERT ja 2x MVA-SERT
 • Ch-R - Champion-ruuna
  1. 2x näyttelyiden paras ruuna
 • Ch-M - Champion-maitovarsa
  1. 2x näyttelyiden paras maitovarsa
 • Ch-NV - Champion-nuori varsa
  1. 2x näyttelyiden paras nuori varsa

Muutos 1.10.2020 alkaen: Hevosen ei tarvitse olla elossa arvonimeä anottaessa, eikä sillä tarvitse olla kuvaa. Hevosella pitää kuitenkin olla toimiva sivu, josta löytyy sen virallinen nimi, linkitetty VH-numero, rotu ja sukupuoli.


Anominen

Anomukset lähetetään osoitteeseen vsr.kisat@gmail.com otsikolla Arvonimihakemus

Anottava arvonimi
skp. <a href="http://osoite">Hevosen virallinen nimi</a> VH00-000-0000

Jos hevonen on saanut jonkin arvonimeen oikeuttavista serteistä ennen vuotta 2008, ilmoita ne seuraavasti:
00.00.0000 paikan nimi tai vastuuhenkilö, SERTi/maininta, päätuomarin nimi

Muutos 1.10.2020 alkaen: VH-numero on pakollinen ja sen pitää olla linkitetty hevosen sivulla VRL-profiiliin NJ:n vaatimalla tavalla.

Ota yhteyttä

Erilaiset kysymykset, kehitysehdotukset, ideat, risut, ruusut, aivan kaiken,
voi lähettää joko sähköpostitse tai yhdistyksen Keskusta-profiilin chattiin.

vsr.kisat@gmail.com Chat