I-palkinnon kantakirjaori

Rosenhof Elrik

rautias 169 cm korkea trakehnerori
syntynyt Saksassa 20.10.2014 (14-vuotias)

koulutustaso Grand Prix
rekisterinumero VH14-021-0564

kasvattanut Rosenhof
omistaa Milja VRL-00692

Rosenhofin kolmikko oli aivan erityinen projekti lopettaneella ruotsalaistallillani. Niiden tulevaisuuden suunnitelmia pohdittiin pitkään jo kauan ennen varsojen syntymää yhdessä kasvattajan, hyvän ystäväni Katin kanssa. Elrik on porukan keskimmäinen, mutta sen kanssa ehdin saavuttaa eniten ja siitä tuli minulle ajan myötä varsinainen silmäterä. Sitä se on edelleenkin ja siksi se jäi omistukseeni tallin lopetettua, aivan kuten myöhemmin minulle tullut neljäs rosenhofilainen Lydia.

Olkookin Elrik kasvanut ensimmäiset elinkuukautensa "punaisen paholaisen" kanssa, on se tullut luonteeltaan huomattavasti enemmän isäänsä. Siinä missä emä on ollut epäluotettava, on Elrik vakaa kuin kallio. Maitovarsa-aikaan olikin hauska seurata tätä parivaljakkoa, kun emä saattoi yhtäkkiä loikata ties minne, mutta pikkuori se joko seisoi niillä sijoillaan kuin oli ollut tai jatkoi matkaansa normaalisti eteenpäin siihen suuntaan mihin oli menossa. Aivan alussa minulla oli pieni pelko siitä, että millainen arkajalka varsasta tulisi, kun emä ei juuri päästänyt oikein ketään itsensä tai varsan lähelle, mutta onneksi se pelko on osoittautunut turhaksi.

Jo pienestä pitäen Elrik on totutettu matkusteluun, sillä pitihän komeaa oria päästä näyttämään maailmalle. Alkuun näyttelyissä ja sittemmin ratsastuskilpailuissa. Ensimmäiset kerrat sujuivat kuin vettä vaan, mutta sitten kerran sattui pieni onnettomuus, joka aiheutti orille pientä jännittyneisyyttä. Se on kuitenkin jo historiaa ja nykyään Elrik on kyydissä kuin kotonaan. Orin tavaramerkiksi on muodostunut töräyttää ilmoille aina melkoinen hirnahdus, kun se on päässyt taas turvallisesti maan kamaralle.

Työn parissa Elrik on elementissään, oltiin sitten treenaamassa kotikentällä tai tositoimissa kilpailemassa. Se pitää haasteista ja nauttii monipuolisista tehtävistä. Elrik on ehkä kaikkien aikojen paras hevonen, jonka selässä olen ollut, niin mukava se on ratsastaa, eikä askellajeissakaan ole valittamista. Olen kuitenkin huomannut orin olevan valikoiva ratsastajien suhteen. On nimittäin olemassa muutamia henkilöitä, joiden kanssa se on ollut jotenkin vaisu ja tahmea. Harvemmin sillä tosin ratsastaa muut kuin minä, mutta kun ratsukon kemiat pelaavat yksiin, sen huomaa kyllä.

Yksi miinus muuten niin täydellisessä orissa on. Sen karsina on kamalimmasta päästä siivota, sillä ori levittää kaiken kauniisti sekaisin ja tästä syystä kukaan ei oikein haluaisi sitä hommaa kontolleen, koska se vie aikaa ja paljon. Eikä Elrik muutenkaan ole siisteimmästä päästä. Yleensä se on tallin likaisin ja kuraisin hevonen, vaikka se olisi juuri puunattu ja harjattu. Jos sen kanssa täytyy lähteä jonnekin ihmisten ilmoille, on sille laitettava vähintäänkin loimi suojaksi, ettei työ menisi ihan kokonaan hukkaan. Onneksi ori kuitenkin nauttii harjaamisesta ja ylipäätään huomiosta. Kukapa tietää, jos Elrik tekeekin sen kaiken tahallaan vain saadakseen hellyyttä ja huomiota?

kuva kuva
kuva kuva kuva

Saavutukset

Kantakirjaus 15.12.2014
KTK-I · 22 p. + 20 p. + 19 p. + 22 p. = 83 p. · Hevoskantakirja

VSN World Champion -arvonimi 04.09.2015
VIR MVA Ch -arvonimi 14.01.2016

Stallion Inspection 08.07.2015
Preferent · Character: 3 %, Temperment: 5 %, Ability to Work: 3 %, Willingness to Work: 3 %, General Specialty Aptitude: 12 %, Basic Gaits: 14 %, Rideability: 12 %, Conformation: 5 % = 57 % · All Sim Evaluation Station

KV Jälkeläisarvonimi AB 29.09.2016
IV nuorten kouluhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.04.2015
KV-II · Rakenne 11 p., Käynti 3 p., Ravi 3 p., Laukka 4 p., Lisäpisteet 2 p., Suku 3 p., = 26 p. · Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu

Joulukuun laatuarvostelutilaisuus 20.12.2015
KRJ-I · Rakenne 9,5 p., Kilpailumenestys 40 p., Vanhempien kilpailumenestys 25 p., Jälkeläisten kilpailumenestys 18 p., Lisäpisteet 15 p., = 107,5 p. · Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu

Helmikuun laatuarvostelutilaisuus 28.02.2017
YLA1 · Tekstipisteet 28 p. (18+10), Jalostuspisteet 31 p. (21+10), Kilpailupisteet 17 p., Rakennepisteet 20 p., Lisäpisteet 4 p. = 100 p. · Yleislaatuarvostelu

Sukututkimus

i. Tarostar

trak, rt, 166 cm

KRJ-I
ii. Nightstrike

trak, prn, 171 cm

iii. Freawine

trak, prn, 174 cm

iie. Nightpeace

trak, prt, 168 cm

ie. Tarostina

trak, m, 168 cm

iei. HML Salamander

xx, trn, 168 cm

iee. Tartarot

trak, m, 167 cm

e. Elke

trak, rt, 170 cm

VSN Champion, KTK-II, KRJ-I, AB
ei. Ingo

trak, m, 175 cm

eii. Pankraz

trak, m, 172 cm

eie. Irmentrud xx

xx, rt, 168 cm

ee. Erna

trak, prt, 170 cm

eei. Urban

trak, prt, 172 cm

eee. Elma

trak, rt, 172 cm

ii. Nightstrike tunnetaan Saksassa vaativien luokkien koulukonkarina, jonka menestys kouluradoilla on ollut kiitettävää. Orista ei kuitenkaan ole kehittynyt kansainvälisen tason kisatykkiä, sillä Striken kapasiteetti ei aivan riitä Grand Prix tasolle, ainakaan siinä määrin, että ori pystyisi kamppailemaan kärkisijoituksista. Strikella on kuitenkin kauniit ja harmoniset liikkeet ja oria on kehuttu nopeaksi oppimaan ja erittäin yhteistyöhaluiseksi ratsuksi. Rakenteellisesti sopuisa ori on ollut melko ahkerassa jalostuskäytössä etenkin viimeisimpinä vuosina, vaikkakaan sen kilpailumenestys ei ole ollut huippuluokkaa. Striken periyttäjän kyvyistä ei olla vielä varmoja, sillä orin jälkikasvu on vielä sen verran nuorta.

iii. Freawine on kansainvälisesti tunnettu jalostusori, jonka jälkikasvua tavataan runsaslukuisena kotimaan Saksan lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa. "Fry" on kantakirjattu II palkinnolle, mutta orin jalostusoikeus on pian loppumassa, eivätkä orin omistajat ole olleet aikeissa uusia lupaa. Jälkeläisiä Frylla on jo kuitenkin ihailtava määrä ja useat näistä ovat perineet isänsä hyvän rakenteen. Vaikka Freawinella onkin mukiinmenevät liikkeet, ei orista ole ollut kilpakenttiä valloittamaan. Toisaalta esteenä on ollut myös hevosen kiivaanpuoleinen luonne, sillä ori tulee erittäin huonosti juttuun muiden nelijalkaisten kanssa.

iie. Nightpeace myytiin yksivuotiaiden huutokaupassa synnyinmaastaan Ranskasta Saksaan Samuel Gottfried nimiselle hevosvälittäjälle. Tamma ei kuitenkaan päätynyt enää kiertoon, sillä Samuel ihastui kimoon siinä määrin, että päätti jättää tämän omistukseensa. Ratkaisu oli sinänsä odottamaton, sillä Nightpeacella ei ole juurikaan jalostuksellista arvoa, eikä tamma ole menestynyt kilpa-areenoilla. Toisaalta Nightpeacea on kuvailtu erittäin sosiaaliseksi ja jopa läheisriippuvaiseksi, joten nämä saattavat olla syitä Samuelin päätökselle pitää tamma omanaan. Mies on kuitenkin pitänyt huolen siitä, että astuttaessaan nimikkotammaansa se on saanut Saksan orikaartin valioyksilöt varsojensa isiksi.

ie. Tarostina majailee parhaillaan Riverdale Farmin tiloissa. Tamma ostettiin siittolaan jo ennen kuin se ratsukoulutus oli päässyt alkuun ja Tarostinasta oli tarkoitus tulla Grand Prix tason koulutaituri. Tamma ennätti kilpailla erinomaisella menestysellä vaativissa koululuokissa kuusivuotiaaksi saakka, kunnes valitettava tapaturma pilasi sen kilpauran. Tamma lenkuttaa tapauksen jäljiltä yhä, eikä loukkaantunut jalka kestä ratsastuksen tuomaa rasitusta. Tarostina on kuitenkin saanut jäädä Riverdaleen siitostammaksi, sillä tamma on säyseä ja tulee hyvin toimeen muiden tammojen kanssa. Tarostina on myös siittolan omistajan Miken suosikki, mikä näkyy tamman hyvin hoidetussa ulkomuodossa.

iei. HML Salamander on valjakkoon painottunut ruunikko jättiläinen, joka on rakenteeltaan trakehneriksi poikkeuksellisen raskasluustoinen. Salamanderin nimi tulee useimmiten vastaan ranskalaisilla valjakkohevosilla, joten Tarostarin kaltaisilla saksalaissyntyisillä kouluratsuilla nimi on todellinen harvinaisuus sukutaulussa. Tällä hetkellä Ranskassa vaikuttava Salamander on menestynyt valjakkohevonen, mutta oriin poikkeuksellisen puhtaat ja irtonaiset liikkeet ovat viime vuosina herättäneet kiinnostusta myös kouluratsastuspiireissä ja näin ollen Salamander on saamassa jalansijaa tällä osa-alueella jalostuspuolella.

iee. Tartarot, tai tutummin Taro, ostettiin Farraganin siittolaan tamman ollessa kahdeksanvuotias. Punarautias Taro on kilpaillut harvakseltaan vain helpoissa koululuokissa ja viime vuosina tamman kanssa ollaan keskitytty ainoastaan siitospuoleen. Tartarotin lähisuku on täynnä vahvaa ja menestyksekästä koulusuorittajaa, joten senkin vuoksi Taron suhteen ollaan keskitytty jalostuspuoleen. Tällä hetkellä Tarolla on kuusi jälkeläistä, joista kaksi vanhinta kisaa kotimaassaan Saksassa kansallisella tasolla. Tartarot oli yksi ensimmäisiä saksalaistammoja, joka astutettiin valjakko-ori Salamanderilla ja juuri kyseisestä yhdistelmästä syntynyt Tarostina oli erittäin lupaava kouluratsu, ennen vakavaa onnettomuutta.

ei. Ingo on komea musta 175cm korkea trakehnerori joka on menestynyt paremmin kuin hyvin kansainvälisillä näyttelykentillä. Atleettisen rakenteen takaa sen täysiveri- että trakenher verenperimä, ja kotimaassaan se on kantakirjattu ansiokkaasti ensimmäiselle palkinnolle isänsä tavoin. Ori on menestynyt myös kouluratsastuskentillä Intermediaire-luokissa, vaikkakin pääpaino on enemmän näyttelyissä. Loistavan rakenteensa ansiosta Ingo on suosittu jalostusori kotimaassaan Saksassa ja se on astunut niin oman rotunsa kuin muidenkin puoliverirotujen tammoja sekä ratsuponitammoja. Luonteeltaan ori on vilkas ja innokas, mikä on tehnyt orista hankalan maasta käsiteltävän, mutta ratsastaessa se on oikein tasainen ja miellyttämishaluinen.

eii. Pankraz oli yönmusta 172cm korkea trakehnerori, joka on vaikuttanut suuresti eurooppalaisiin puoliverirotuihin lähes jumalaisen rakenteensa ansiosta. Se on pitkän jalostuksen aikaansaannos, suvusta löytyykin vain kantakirjattuja yksilöitä parhaimmilla rakenteilla. Pankrazin kohdalla sanonta "moni kakku päältä kaunis, mutta sisältä mätä" sopii valitettavasti kuin nyrkki silmään. Sen jumalaista rakennetta kompensoi sen lähes paholaismainen luonne. Käsiteltäessä ori oli todella hankala, mikä verotti monet hevosenhoitajat kiertämään sen kaukaa. Ratsastaessa pysyi kontrollissa, mutta miellyttämisenhalua ei juuri ollut, eikä oria sen takia kisakentille vietykään. Luonteesta huolimatta Pankraz oli menestyksekäs jalostusori omana aikanaan.

eie. Irmentrud oli rautias 168cm korkea englantilainen täysiveritamma, joka menestyi aikanaan hyvin pitkän matkan laukkaratsuna amerikassa. Tamma kisasi G2 tasolle saakka ja siirtyi kuusivuotiaana ratsukoulutukseen. Koulutuksen jälkeen se myytiin saksaan kenttäratsuksi paikalliselle junnutähdelle. Ratsukko menestyi hyvin ja saavuttivatkin muutaman meriitin kansainvälisessä kisassa. Tamma kierrätettiin myös muutamissa näyttelyissä hyvällä menestyksellä, mutta tamman herkän ja kuuman luonteen takia näyttelyt olivat yhtä stressiä. Menohaluisuutensa ansiosta tammalla kisattiin vielä pitkään kenttäratsastusta, mutta jalkavamman takia se jouduttiin lopettamaan kolmannen varsonnan jälkeen. Kolmelle jälkeläiselleen sen periytti loistavaa kestävyyttä, atleettisuutta ja täysiverimäistä luonnetta.

ee. Erna on 170cm korkea punarautias trakehnertamma, joka kisasi kouluratsastusta GP-tasolla kansainvälisesti lyhyen hetken, ennen kuin se siirtyi jalostustamman hommiin kotimaassaan. Tamma varsoi kahdekan kaunista trakehnervarsaa, joista jokainen on tavalla tai toisella kisannut kouluratsastuksessa. Ernalla oli hyvä sijoitusprosentti, vaikkei se voittanut ainuttakaan kilpailuaan. Luonteeltaan tamma oli erittäin tammamainen, mutta hyvinä hetkinä oikein tasainen ja miellyttämishaluinen luottoratsastajalleen. Jälkeläisilleen se on periyttänyt kouluratsastuslahjojen ohella haastavaa mutta yhteistyökykyistä luonnetta.

eei. Urban oli 172cm korkea punarautias trakehnerori, joka menehtyi pian siitosuransa aloitettua. Ori oli nuoruusvuosinaan kisannut esteratsastusta kansainvälisellä 150cm tasolla ja loukannut takajalkansa. Vamma kuitenkin parani, mutta alkoi näyttää oireita uudestaan ensimmäisen siitoskauden jälkeen. Esteratsastus oli rasittanut myös muiden jalkojen niveliä ja Urban pääsi vihreämmille niityille jo harmittavan 12-vuoden iässä. Luonteeltaan se oli mitä parhain: älykäs ja innokas, miellyttämishaluinen sekä eteenpäinpyrkivä. Noin kolmellekymmenelle jälkeläiselleen se periytti loistavaa luonnetta sekä potentiaalia esteratsastukseen.

eee. Elma oli rautias 172cm korkea trakehnertamma. Se oli kotimaansa eliittitammoja kouluratsastuksessa, voittoprosentti oli huimat 91 prosenttia ja sijoitusprosentti melkein sata. Tamma edusti kotimaataan Ranskaa useissa kilpailuissa kansainvälisissä kilpailuissa ja kilpauransa jälkeen myytiin isolla tukulla rahaa Saksaan siitostammaksi. Saksalaisen rotujen ohella se on vaikuttanut suuresti ranskalaisten urheiluhevosten perimään. Elma esikantakirjattiin Ranskassa ja Saksassa se kantakirjattiin toiselle palkinnolle, mikä nostatti tamman suosiota entisestään. Luonteeltaan tamma oli herkkä ja älykäs sekä erittäin miellyttämishaluinen. Jälkeläisilleen se periytti kouluratsastuspotentiaalia, hyvää rakennetta ja luonnetta.

Jalostusinfo ja jälkeläiset

Elrik tulee jalostuskäyttöön seuraavan kerran kun on saavuttanut GP-tason. Se astuu puoli- ja täysiveritammoja, sekä ratsuponijalostukseen hyväksyttyjä ponitammoja. Lisätietoja tulossa aikanaan.

trak-t. Rosenhof Ava, KTK-III, KRJ-I, KV-II (s. 14.03.2015) emä Rosenhof Adele
trak-t. Rosenhof Leona (s. 27.04.2015) emä Rosenhof Lili
trak-t. VIR MVA Ch Lyric, KTK-II, KV-I, Preferent (s. 21.06.2015) emä Rosenhof Lydia
trak-o. Oldfinion Alrik, KTK-I, KV-II (s. 30.11.2016) emä Athena D. HRW

Kilpailu- ja näyttelytulokset

Ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä: hevonen on tasolla

Kilpailutulokset

100 starttia, joista 30 sijoituksia

kilpailupäivä laji järjestäjä luokka tulos
02.07.2017 KRJ-kouluratsastus Kisakeskus Bailador Grand Prix (kansallinen taso) 8/11
28.06.2017 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Grand Prix (kansallinen taso) 14/18
15.05.2017 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Grand Prix (kansallinen taso) 13/18
11.05.2017 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Grand Prix (kansallinen taso) 7/9
07.05.2017 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate II (kansallinen taso) 1/16
05.05.2017 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate II (kansallinen taso) 3/17
01.02.2017 KRJ-kouluratsastus Hukkapuro Intermediate II (kansallinen taso) 3/31
21.01.2017 KRJ-kouluratsastus Starberry Intermediate II (kansallinen taso) 2/13
03.01.2017 KRJ-kouluratsastus Sinclair Intermediate II (kansallinen taso) 9/35
29.11.2016 KRJ-kouluratsastus Hukkapruo Intermediate II (kansallinen taso) 10/35
24.11.2016 KRJ-kouluratsastus Starberry Intermediate II (kansallinen taso) 3/8
06.11.2016 KRJ-kouluratsastus Brigadier Stud Intermediate II (kansallinen taso) 8/25
31.10.2016 KRJ-kouluratsastus Brigadier Stud Intermediate II (kansallinen taso) 12/29
19.10.2016 KRJ-kouluratsastus Hukkapuro Intermediate II (kansallinen taso) 5/6
17.10.2016 KRJ-kouluratsastus Hukkapuro Intermediate II (kansallinen taso) 13/21
08.10.2016 KRJ-kouluratsastus Whitehall Intermediate II (kansallinen taso) 11/20
04.10.2016 KRJ-kouluratsastus Whitehall Intermediate II (kansallinen taso) 8/13
23.09.2015 KRJ-kouluratsastus KRJ Champions / Fiktio Helppo A:4 2009 (KRJ Champion) 70/74, 51.108%
22.09.2015 KRJ-kouluratsastus KRJ Champions / Fiktio Helppo B:3 2009 (KRJ Champion) 59/87, 53.28%
22.09.2016 KRJ-kouluratsastus Kisakeskus Bailador Intermediate II (kansallinen taso) 27/40
21.09.2016 KRJ-kouluratsastus Karmsunda Intermediate II (kansallinen taso) 20/30
16.09.2016 KRJ-kouluratsastus Trostlos Holsteiners Intermediate II (kansallinen taso) 31/57
14.09.2016 KRJ-kouluratsastus Trostlos Holsteiners Intermediate II (kansallinen taso) 31/48
11.09.2016 KRJ-kouluratsastus Mulberry Ponies Intermediate II (kansallinen taso) 27/37
02.09.2016 KRJ-kouluratsastus Abgelegenheit Intermediate II (kansallinen taso) 8/14
01.09.2016 KRJ-kouluratsastus Melange Intermediate II (kansallinen taso) 36/42
31.08.2016 KRJ-kouluratsastus Kuiskeen Suomenratsut Intermediate II (kansallinen taso) 15/19
23.08.2016 KRJ-kouluratsastus Trostlos Holsteiners Intermediate II (kansallinen taso) 16/16
04.08.2016 KRJ-kouluratsastus Allu Express Intermediate I (kansallinen taso) 2/27
02.08.2016 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate I (kansallinen taso) 5/46
30.07.2016 KRJ-kouluratsastus Starberry Intermediate I (kansallinen taso) 3/17
29.07.2016 KRJ-kouluratsastus Starberry Intermediate I (kansallinen taso) 3/9
11.07.2016 KRJ-kouluratsastus Hex Sporthorses Intermediate I (kansallinen taso) 10/23
30.06.2016 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate I (kansallinen taso) 21/81
22.06.2016 KRJ-kouluratsastus Whitehall Intermediate I (kansallinen taso) 7/13
18.06.2016 KRJ-kouluratsastus Whitehall Intermediate I (kansallinen taso) 18/34
05.06.2016 KRJ-kouluratsastus Aittohaara Intermediate I (kansallinen taso) 10/18
14.05.2016 KRJ-kouluratsastus Trostlos Holsteiners Intermediate I (kansallinen taso) 8/14
15.04.2016 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate I (kansallinen taso) 16/30
13.04.2016 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Intermediate I (kansallinen taso) 20/35
05.04.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Intermediate I (kansallinen taso) 8/11
02.04.2016 KRJ-kouluratsastus Zelos Intermediate I (kansallinen taso) 13/16
19.03.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Intermediate I (kansallinen taso) 8/10
18.03.2016 KRJ-kouluratsastus Jadessa Warmbloods Intermediate I (kansallinen taso) 44/67
07.03.2016 KRJ-kouluratsastus Trostlos Holsteiners Prix St. Georges (kansallinen taso) 1/15
02.03.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 2/10
23.02.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 4/19
20.02.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 4/17
14.02.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 7/15
04.02.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 10/27
02.02.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 5/11
19.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 8/12
17.01.2016 KRJ-kouluratsastus KK Force Prix St. Georges (kansallinen taso) 22/51
16.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 12/16
13.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 13/17
11.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 5/7
09.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 9/13
02.01.2016 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 7/7
21.12.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Prix St. Georges (kansallinen taso) 12/12
12.11.2015 KRJ-kouluratsastus Oldfinion Dressage Vaativa A (kansallinen taso) 1/51
11.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 3/14
09.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 2/5
07.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 3/10
05.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 3/8
03.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 5/15
01.11.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 4/15
29.10.2015 KRJ-kouluratsastus Wolf Sporthorses Vaativa A (kansallinen taso) 15/20
22.10.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 7/10
05.10.2015 KRJ-kouluratsastus Le Château de Raconteur Vaativa A (kansallinen taso) 13/15
03.10.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 4/5
27.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 5/5
25.09.2015 KRJ-kouluratsastus KRJ Champions / Fiktio Helppo B:2 2009 (KRJ Young Champion) 54/75, 54.607%
24.09.2015 KRJ-kouluratsastus KRJ Champions / Fiktio KN Special 2009 (KRJ Young Champion) 20/113, 64.494%
24.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (kansallinen taso) 1/10
22.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (kansallinen taso) 1/6
21.09.2015 KRJ-kouluratsastus Seljasaaren Kartano Vaativa B (kansallinen taso) 6/25
17.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (kansallinen taso) 6/15
16.09.2015 KRJ-kouluratsastus Kisakeskus Lapland Vaativa B (kansallinen taso) 8/19
16.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (kansallinen taso) 6/10
12.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (kansallinen taso) 6/13
08.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa A (kansallinen taso) 4/5
04.09.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo A (kansallinen taso) 1/10
31.08.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo A (kansallinen taso) 3/20
17.08.2015 KRJ-kouluratsastus Honey Hill Farm Helppo A (kansallinen taso) 5/15
16.08.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo A (kansallinen taso) 5/16
11.08.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo A (kansallinen taso) 9/15
07.08.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo A (kansallinen taso) 6/10
01.08.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 1/12
28.07.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 1/3
25.07.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 1/5
20.07.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 6/7
16.07.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 11/16
13.07.2015 KRJ-kouluratsastus Rosenhof Vaativa B (aluetaso) 14/17
10.07.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Vaativa B (aluetaso) 12/17
30.05.2015 KRJ-kouluratsastus Pikkulinnun talli Helppo A (aluetaso) 3/10
30.05.2015 KRJ-kouluratsastus Pikkulinnun talli Helppo B (aluetaso) 2/18
16.05.2015 KRJ-kouluratsastus Pikkulinnun talli Helppo B (aluetaso) 2/17
16.05.2015 KRJ-kouluratsastus Pikkulinnun talli Helppo B (aluetaso) 2/7
15.05.2015 KRJ-kouluratsastus Stall Katina Helppo B (aluetaso) 1/4
10.05.2015 KRJ-kouluratsastus Millan Kilpatalli Helppo C (seurataso) 1/7
09.05.2015 KRJ-kouluratsastus Pikkulinnun talli Helppo D (seurataso) 2/8

Näyttelytulokset

näyttelypäivä laji järjestäjä luokka tulos
29.06.2015 VSN-näyttelyt Le Château de Raconteur Trakehnerit RCH (4+4+4+3½+4+4+4+4+4½+5 = 41)
05.04.2015 VSN-näyttelyt Barricade Warmbloods Trakehnerorit RCH (4+4+4+4+5+4,5+3+4+3+4,5 = 40)
11.01.2015 VSN-näyttelyt Rosenhof Trakehnerorit SW1 (5+5+5+4+4,5+4,5+4+4+4+3 = 43)
21.01.2015 NJ-näyttelyt Einfall Trakehnerit BIS2, MVA-SERT (Welby)
26.12.2014 VSN-näyttelyt Rosenhof Trakehnerorit RCH (4½-4-4½-3½-4½-4½-4½-3½-3-3½ = 40)
25.12.2014 VSN-näyttelyt Rosenhof Trakehnerorit SW1 (5+5+5+4½+3½+4+4+3½+4+4 = 42,5)
24.12.2014 VSN-näyttelyt Rosenhof Trakehnerorit RCH (5-5-5-4-3½-4-4-4-3-3 = 40,5)
21.12.2014 NJ-näyttelyt Danve Puoliveriorit BIS1, MVA-SERT (Kerppa)
10.12.2014 NJ-näyttelyt Stableyard Puoliveriset, oriit BIS2, MVA-SERT (Welby)
19.11.2014 VSN-näyttelyt Suprant Trakehnerorit SW1 (5+5+5+4+4,5+4,5+4+4+4+3 = 43)
18.11.2014 VSN-näyttelyt Suprant Trakehnerorit SW3 (4½-5-5-5-4-4-3½-4-2½-3½ = 41)

Kuulumisia ja valmennuksia

12.11.2015 · Nyt se on varmaa. Elrik on kuin onkin ilmoitettu laatuarvosteluun. Kisatauolle se jäi tänään hienosti sininen ruusuke suitsissaan, kun käväisimme pitkästä aikaa Suomessa Oldfinion Dressagen kilpailuissa. Tai itseasiassa kun tarkemmin muistelin, kerta olikin orille ensimmäinen. Otin tällä kertaa mukaan vain Elrikin, jotta saisin keskittyä täysillä yhteen suoritukseen. Ja tuloksesta päätellen se kannatti. Vilinää kisoissa riitti, olihan ilmoittautuneita kaikenkaikkiaan lähemmäs seitsemänsataa, mutta Elrik ei siitä välittänyt. Meidän luokkaan oli ilmoittautunut kuusikymmentä ratsukkoa meidän lisäksemme, mutta kymmenen niistä hylättiin heti alkuunsa. Sijoittuneiden seitsikossa trakehnerit olivat hyvin edustettuina. Elrikin lisäksi kolmas, neljäs ja seitsemäs ratsukko oli trakehnereja. Loput sijoittuneet olivat joko holsteininhevosia tai suomalaisia puoliverisiä. Vaikka luokka oli osallistujiltaan muuten hyvin puoliverivoittoinen, nähtiin siellä ainakin yhden suomenhevosen suoritus. Päivä sujui oikein mukavasti, erityiskiitos siitä kilpailun järjestäjälle.

04.11.2015 · En meinaa pysyä enää housuissani, sillä tajusin, että joulukuussa olisi erittäin hyvä mahdollisuus ilmoittaa Elrik ensimmäisenä Katinan omistamana hevosena Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Myös Kati oli asiasta mielissään, kun laitoin hänellekin asiasta samantien viestiä. Ori täyttää siis muutaman päivän päästä kahdeksan vuotta, joka on laatuarvostelun vähimmäisikä. Ennen joulukuuta on tavoitteena kilpailla vielä (toivottavasti) menestyksekkäästi Vaativa A -radoilla, jonka jälkeen Elrik jää kisatauolle valmistautumaan laatuarvosteluun. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, viimeistään ensi vuonna lähdemme starttaamaan PSG-luokissa KRJ-palkitun orin kanssa.

Ensi vuoden tavoitteenamme on saavuttaa GP-taso ja sen jälkeen Elrik tulee tarjolle jalostukseen. Meillä on jo kasvamassa orista täydellinen trakehnertammavarsa, mutta haaveenani on saada vielä sitäkin täydellisempi orivarsa, joka ei kuitenkaan olisi trakehner, vaan mieluiten esim. ruotsalainen puoliverinen. Mielessäni on jo selkeä kuva miltä varsa tulisi näyttämään, mutta mistä löytää sopiva emätamma? Onneksi varsan saamisella ei ole vielä kiire, kun tallissa muutenkin tekee tiukkaa. Pakasteitakin on kaiken varalta otettu talteen, jotta tulevaisuus on turvattu, vaikka orille tapahtuisikin jotain. Mutta ei kannata ajatella pahinta, vaan toivon, että saamme nauttia Elrikin seurasta vielä silloinkin kun se on vanha pappa.

08.09.2015 · Mikähän ajatuskatkos minulle oli sattunut, kun olin Katinan kilpailuissa ilmoittanut peräti viisi hevosta vaativampiin luokkiin kuin oli tarkoitus. Jostain syystä tajusin asian vasta kun oli ensimmäisen väärään luokkaan ilmoitetun lähtövuoro. En kuitenkaan enää alkanut säätämään luokkien kanssa, vaan päätin kokeilla onnea. Olihan epähuomiossa Vaativaan B:hen ilmoittamani hevoset kilpailleet kyseistä luokkaa jo aluetasolla. Sen sijaan Elrikin kanssa oli tarkoitus mennä ensimmäinen kansallisen tason Vaativa B, mutta nyt olikin edessä Vaativa A. Onneksi sitäkin rataa on tullut treenattua, myös Elrikin kanssa, joten uskalsin lähteä yrittämään. No, eihän se hyvin mennyt, mutta ainakaan ei oltu viimeisiä! Onpahan sitten ainakin harjoiteltu ihan kisoissa asti. Ensi kerralla täytyy muistaa osallistua oikeaan luokkaan.

30.05.2015 · Minulla on kyllä nyt käsissäni yksi huikeimmista oreista, joita olen koskaan omistanut. Elrikin menestyksekäs kulku alkoi kantakirjauksesta, kun se palkittiin 83 pisteellä I-palkinnolla. Sen jälkeen sille on myönnetty VSN-näyttelyissä menestymisestä VSN National Champion ja NJ:n puolelta VIR MVA Ch -arvonimet. VSN-näyttelyistä sillä on tällä hetkellä neljä SW-sijaa ja NJ-näyttelyistä kolme BIS-sijaa. Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa sai kolmivuotiaana II-palkinnon.

Mitä Elrikin kisauraan tulee, en ole ikinä ratsastanut hevosella, joka olisi tällä tavalla napannut sijoituksia toisensa jälkeen. Starttasimme seuratasolla vain kaksi kertaa, sillä toinen ja ensimmäinen sija kahdesta ensimmäisestä kilpailusta oli merkki siitä, että kyllä herra nämä hommat osaa. Sen jälkeen sijoituksia kertyi vielä neljä aluetason Helposta B:stä ja viimeisimpänä starttasimme Helpossa A:ssa, niin ikään sijoittuen. Nyt orin kanssa pidetään pieni kisatauko, jonka aikana se tulee kääntymään viisivuotiaaksi. Vaativa B -luokkiin ei nimittäin ole asiaa ennen sitä.

Orin menestymistä ovat edesauttaneet myös upeat vanhemmat, KRJ-I-palkittu Tarostar ja VSN Champion-, KTK-II- ja KRJ-I-palkinnoin palkittu Elke, sekä muut hienot sukulaiset. Kiitos kuuluu myös Elrikin kasvattajalle Katille, joka on suonut minulle tämän huippuorin. Hän on itse käyttänyt oria jo kahdelle tammalleen, jotka kumpikin varsoivat ihastuttavat tammavarsat. Jään mielenkiinnolla seuraamaan näiden menestymistä. Vanhempi on jo kantakirjattu III-palkinnolla ja palkittu kouluvarsojen laatuarvostelussa II-palkinnolla.

Aika näyttää mitä Elrikistä ja sen varsoista vielä tulee, onhan kaikki vielä nuoria. Elrikin tulevaisuuden tavoitteena on saada ensimmäinen palkinto ainakin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta.