Stall Katina
talli ruotsin sydämessä
img

Talli Ruotsin sydämessä

Parempaa paikkaa olisi Inga tuskin osannut tallilleen toivoa. Parin vuoden etsinnän jälkeen viimein keväällä 2008 löytyi ihastuttava vanha tila. Alkuperäinen tallirakennus oli valmistunut keväällä 1947, mutta sen jäädessä 70-luvulla kokonaan käyttämättömäksi oli kunnostus todellakin tarpeen Ingan tarttuessa puikkoihin.

Joulukuussa 2008, jolloin Katina katsotaan virallisesti perustetuksi, muuttivat ensimmäiset hevoset seitsenkarsinaiseen talliin. Sittemmin rakennus on laajentunut neljällä karsinalla ja vielä myöhemmin huhtikuussa 2011 viereen pystytettiin kuuden karsinan pikkutalli.

Katina sijaitsee Keski-Ruotsissa pienessä kylässä, mutta sitä vastoin tilukset ovat valtavat ja maisematkin mitä huikeimmat. Hevosilla on runsaasti tilaa laiduntaa ja erilaisia maastoreittejäkin voisi sanoa olevan loputtomiin. Tilan hehtaarit riittävät myös lukuisiin viljapeltoihin, joissa viljellyt tuotteet käytetään osittain itse ja osa myydään. Lisäksi kasvatetaan vihanneksia ja hedelmiä, kuten porkkanoita, nauriita ja omenia.

Tallilla on suuri hiekkapohjainen valaistu kenttä, jota ympäröi harjoitusrata, hiekkapohjainen sekin. Kentän ohessa oleva katettu katsomo on lähes yhtä leveä kuin pitkä sivu. Kesällä 2008 rakennettu tuomarintorni sijoitettiin kentän toiseen päätyyn ja samassa yhteydessä on varasto, josta on löydettävissä mm. kouluaidat ja estekalusto.

Noin puolen kilometrin päässä tallirakennuksesta on tilan mailla piskuinen lampi, jonka rannalla punainen mökki. Siellä tallityöntekijät tarvittaessa yöpyvät, mutta Inga majoittaa heidät mielellään myös omaan taloonsa, joka sekin on tyyliltään lähellä mummonmökkiä.

Tallirakennukset

Molemmat tallit on puisia rakennuksia ja punaiseksi maalattuja. Marraskuussa 2012 tallijärjestelyt selkeytettiin, jolloin päätallista tuli tammatalli ja pikkutallista oritalli. Sisäänkäytejä on tammatallissa kaksi ja oritallissa yksi. Toimisto on heti oikealla mentäessä sisään tammatallin pääovista ja vasemmalla ajasta ikuisuuteen siirtyneille hevosille omistettu seinä.

img

img

Tammatallissa varustehuone toimii myös oleskelutilana, joten yhdestä nurkasta löytyy sohva ja pieni pöytä tuoleineen, sekä mikro ja jääkaappi. Siellä on lisäksi erillinen pieni kuivaushuone, jossa on myös pesukone. Oritallin varustehuoneessa ei ole erillistä kuivaustilaa. Kummassakin tallissa on omat rehuvarastonsa, jotka toimivat myös siivousvälineiden säilytyspaikkana.

Karsinat ovat tilavia ja hevosille turvallisia. Tammatallissa on yksi muita tilavampi karsina, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on varsomiskarsinana. Kuivikkeena käytetään purua, varsomiskarsinassa olkea.

Karsinajärjestykset
Päätalli Pikkutalli
1. Rosenhof Lydia 6. Oldfinion Amalie 1. tyhjillään
2. Katinas Lesli 7. Katinas Smulan 2. Rosenhof Elrik
3. Katinas Theda 8. Katinas La Belle 3. tyhjillään
4. Katinas Greta 9. Rosenhof Anna 4. Rhof Sunset Coconut
5. Rosenhof Kora 10. Katinas Thilde 5. tyhjillään
Varsomiskarsina tyhjillään 6. tyhjillään

Tallin arki

Ketkä vastaavat hevosten
hyvinvoinnista ja tallin siisteydestä?
Kuka auttaa, kun Inga tarvitsee apua hevosten koulutuksessa?
Mikä on Ingan miehen rooli?

Arkisto

Arkisto sisältää vanhoja tarinoita tallin elämästä, Katinassa järjestettyjen kilpailujen kutsut ja tulokset, sekä
kaikkea, mitä tulevaisuutta ajatellen
on hyvä laittaa talteen.

Muistoissamme

Hevoset ovat meille tärkeitä vielä elämänlangan päätyttyä, siksi jokaisesta edesmenneestä hevosestamme kiinnitetään taulu tälle erityiselle seinälle, jotta ne olisivat aina lähellämme.

Yhteydenotto
Inga Lillbacka / Milja / VRL-00692
virtuaali@poista.lasileija.net
Vieraskirja / Kerro mielipiteesi

Stall Katina suosittelee
Rosenhof
Oldfinion Dressage
Stall Liljedahl

Stall Katina on virtuaalitalli. (?)
Taustakuvat © The Inspiration Gallery. Otsikon kuvan ottaja ei halua nimeään mainittavan. Muu materiaali © Stall Katina, ellei toisin mainita.