Muistoissamme
virtuaalinen suomenhevostalli

Fiktion Tessa

† 13. elokuuta 2015

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusrautias, 163 cm
syntynyt11.01.2013, 31-vuotias (4v. 12.05.2013)
osaaminenko: Vaativa B, re: 60 cm
rekisterinumeroVH13-018-0662
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, KRJ-I, YLA2

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © ei halua nimeään mainittavan

Tessa on sellainen Hessu Hopo vaikka tamma onkin. Tamma on hieman tyhmä, jopa yksinkertaisen oloinen ja sille tosissaan aina sattuu ja tapahtuu. Ehkä sen vuoksi Tessa onkin niin valloittava otus, toista sen kaltaista ei takuulla tule ikinä vastaan. Tessa pitää kaikista ja kaikesta, se haluaisi olla koirienkin ystävä ja ei ole lainkaan tavatonta nähdä lintujen istuvan sen pyllyn päällä nokkimassa karvanlähtöaikaan pesätarpeita. Kaikkien kaveri -piirre vain tuppaa joitan hevosia ärsyttämään ja Tessa saa kuulla kunniansa. Hienoisesta tyhmyydestä kertoo esimerkiksi juuri se, että se ei tajua lopettaa tai siirtyä vaikka saisi muilta kyytiä tai löisi päänsä toistamiseen vaikka rehukaukaloon. Tessan motto tuntuu olevan "ei haittaa". Tamma on hellyydenkipeä ja kiltti ja rakastaa rapsutuksia ja hoitohetkiä yli kaiken. Sen kanssa ei tule takuulla ongelmia edes pitkäksi venyneen kengityssession aikana, Tessalla kun on hieman ongelmakaviot ja vieläpä sen harrastus tuntuu olevan kenkien riisunta.

Tyhmä tamma kuitenkaan ei ole ratsuna. Se on herkkä, kuuliainen ja yhteistyönhaluinen. Vieläpä kun siitä löytyy oikein hyvä eteenpäinpyrkivyys, eli ei ollenkaan huonompi ratsu kyseessä. Tessa on hieman etupainoinen ja näin ollen kädelle raskas etenkin lisätyissä askelajeissa. Tammaa on tärkeää ratsastaa ajatuksella ylämäkeen, jottei vaikutelmasta tule raskas. Tessa kun ei muutenkaan ole ihan sitä silakkamaisinta sorttia vaikkei lihapulla olekkaan. Tessalla on voimakas laukka ja hyvä ravi, sen takajaloissa on erinomainen työntö ja se saakin aina kiitosta liikkeidensä laadusta. Tessa on myös maastoratsastuksessa maan mainioin peli. Varma kuin mikä, eikä se säiky, ei sitten mitään. Tessa nauttii maastolenkeistä täysin rinnoin ja kisakaudella jätämmekin usein kenttätyöskentelyt muille ja maastoilemme, jotta Tessa saa tehdä mielipuuhaansa.

Kiltti kotona, kiltti myös reissussa. Tessa on täysin oma itsensä myös kodin ulkopuolella, rauhallinen seurustelija siis toisin sanoen. Kuljettaminen sujuu ongelmitta vaikka se jäisi ilman matkaseuraa. Tessa tykkää olla esillä, muttei tee siitä numeroa.Sukuselvitys

i. Hongankolistaja
prt, 172 cm
ii. Petäjä prt, 169 cm iii. Hosko prt, 167 cm
iie. Virven Vadelma prt, 167 cm
ie. Vanajan Kiti rt, 157 cm iei. Elämän Valo vrt, 156 cm
iee. Ristalli prt, 156 cm
e. Tesma
rt, 161 cm
ei. Ahomaan Ilvari prt, 167 cm eii. Pennanen tprt, 167 cm
eie. Ahomaan Siiri rt, 158 cm
ee. Tyrmi rt, 159 cm eei. Veijari rt, 162 cm
eee. Suvensointi vprt, 151 cm

ii. Petäjä oli 169 cm korkea, punarautias suomenhevosori. Vaikka sen liikkeet eivät olleetkaan kovin kauniit, se kuitenkin sijoittui kouluradoilla helppo c-tasolla 31 kertaa, voittaen 2 kertaa. Tämä iso ja jykevä ori on saavuttanut kantakirjassa II-palkinnon ja saanut muutamia näyttelypalkintojakin. Jossain vaiheessa Petäjä oli kovin haluttua tavaraa jalostuspuolella ja se onkin jättänyt jälkeensä 28 varsaa, joista kaikista on isänsä tavoin kasvanut ellei jykeviä niin ainakin suuria. Petäjä oli kuollessaan 25-vuotias. Se kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan.

iii. Hosko oli punarautias, 167 cm korkea suomenhevosori. Ori on kantakirjattu III-palkinnolla, näyttelyissä se on menestynyt melko heikosti. Hosko kilpaili sekä kouluradoilla että valjakkoajossa, sijoittuen yhteensä 52 kertaa (30 sijoitusta kouluratsastuksesta ja 22 valjakkoajosta). Kisauransa jälkeen ori vietti eläkepäiviään kasvattajansa luona, astuen tammoja silloin tällöin. Hoskolla onkin yhteensä 13 jälkeläistä, joista kahdeksan kilpailee tavoitteellisesti sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa.

iie. Virven Vadelma oli joskus hyvin tunnettu nimi näyttelykehissä. Tamma on kiertänyt kaikki mahdolliset kissanristiäisetkin. Hyvän rakenteensa ansiosta tällä punarautiaalla, 167 cm korkealla tammalla onkin paljon palkintoja erilaisista näyttelyistä ja näytöksistä. Vadelma on myös kantakirjattu I-palkinnolle, sen vuoden parhain pistein. Kouluradoillakin tamma on pyörähtänyt joitain kertoja, mutta se ei oikein menestynyt, joten siitä tuli siitostamma. Vadelma onkin jättänyt jälkeensä yhdeksän varsaa, joista 6 on pärjännyt kouluradoilla ja muut toimivat lähinnä harrasteratsuina. Vadelma kuoli vaikeaan synnytykseen ollessan 18-vuotias.

ie. Vanajan Kiti oli kaunis rautias suomenhevostamma, jolta löytyi korkeutta 157 cm. Aktiivisesti Kiti kilpaili neljä kautta vaativa b-tasoisissa luokissa, sijoittuen 37 kertaa. Kilpauransa jälkeen tammaa käytettiin siitokseen ja sen varsat menivät kaupaksi joka kerta yhdessä hujauksessa. Tamma sai elämänsä aikana kahdeksan varsaa, jotka ovat kaikki jollain tapaa menestyneitä. Viimeiset vuotensa tamma vietti hevosten vanhainkodissa ja oli kuollessaan 26-vuotias. Kiti kuoli vanhuuden vaivoihin.

iei. Elämänvalo oli kouluradoilla vaativa b-tasoisissa luokissa hyvin pärjännyt suomenhevosori. Väritykseltään se oli vaaleanrautias ja säkää löytyi 156 cm. Elämänvalo oli erittäin hyväliikkeinen ja olisi varmasti pärjännyt vaativa a-tasoisissa luokissakin, mutta sen ratsastajalla eivät rahkeet riittäneet. Näyttelyissä oria ei koskaan ole käytetty eikä sitä ole yritetty kantakirjata. Jälkeläisiä orille on kertynyt 27 kappaletta, joista suurin osa on kilpaillut kouluradoilla melko menestyksekkäästi. Elämänvalo oli kuollessaan 24-vuotias.

iee. Ristalli oli melko tuntematon punarautias tamma. Säkää tammalla oli 156 cm ja se oli kyllä todella kaunis. Ristalli toimi ratsastuskouluratsuna koko elämänsä ajan, toki se piti taukoa aina ennen varsomista ja sen jälkeen varsan vieroittamiseen saakka. Muutamissa pikkukisoissakin tamma pääsi käymään ratsastuskoululaisten kanssa, mutta ei kuitenkaan menestynyt mitenkään merkittävästi. Jälkeläisiä tammalla on viisi, joista yksi on menestynyt estekentillä ja loput ovat joko harrasteratsuina tai ratsastuskouluissa tuntiratsuina. Ristallilla todettiin aivokasvain kun se oli 20-vuotias ja se päätettiin lopettaa heti.

ei. Ahomaan Ilvari on komea punarautias suomenhevosori. Säkäkorkeutta orilla on 167 cm. Ilvari on kilpaillut enimmäkseen helppo a-tasolla kouluradoilla ja kokeillut muutamaa noviisiluokkaa valjakkoajossa. Ori on menestynyt melko hyvin. Kilpauransa jälkeen ori on siirretty siitoskäyttöön ja se myöskin kantakirjattiin II-palkinnolla. Ilvarilla on nyt 26 jälkeläistä, mutta se astuu tammoja edelleen, joten jälkeläismäärä luultavasti kasvaa vielä vähän.

eii. Pennanen oli tummanpunarautias, 167 cm korkea suomenhevosori. Ori oli melko jykevä, mutta kuitenkin yllättävän hyvin menestynyt kouluradoilla helppo b-tasoisissa luokissa. Sijoituksia orilta löytyy 27 kappaletta, pari näistä on estekisoista, joita Pennasen ratsastaja haluksi huvin ja vaihtelun vuoksi koluta. Ori on kilpailu-uransa jälkeen ollut yhden suomenruotsalaisen perheen pojan ratsuna ja he kävivät vielä muutamissa kilpailuissakin, mutta eivät enää menestyneet. Pennasella on kymmenen jälkeläistä, joista osa on päässyt kilparadoillekin. Ori itse kuoli vanhuuden tuomiin tauteihin ollessaan 27-vuotias.

eie. Ahomaan Siiri oli rautias, 158 cm korkea suomenhevostamma. Se asui koko elämänsä Jyväskylän lähikunnissa. Siiri oli elämänsä alkutaipaleen aikana, ratsukoulutuksen jälkeen, vuosia vain oloneuvoksena ja oli vasta 9-vuotias päästessään ensikertaa kilparadoille. Siiri kisasi helppo b-tason luokissa, menestyenkin ihan kohtalaisesti. Juuri kun sen kanssa aiottiin kokeilla korkeampia luokkia, se loukkasi itsensä tarhassa riehuessaan eikä sen kisauraa enää voitu jatkaa. Tamma sai kuitenkin eläinlääkäriltä luvan tehdä vielä varsoja ja niitä sillä onkin sitten kolme kappaletta. Siiri kuoli ollessaan 26-vuotias.

ee. Tyrmi on hyvin koulu- sekä esteradoilla menestynyt rautias, 159 cm korkea suomenhevostamma. Esteradoilla tamma on sijoittunut 100 cm-luokissa 15 kertaa ja kouluradoilla helppo a-luokissa 30 kertaa. Tyrmi on myös kantakirjattu III-palkinnolla ja menestynyt näyttelyissäkin ihan mukavasti. Nyt tamma viettää päiviään oloneuvoksena ahvenanmaalaisella maatilalla, jossa sen kavereina pyörii koiria, kissoja sekä poneja. Tyrmi on jättänyt jälkeensä kuusi varsaa, jotka kaikki kilpailevat tai ovat kilpailleet kouluradoilla.

eei. Veijari toimi koko elämänsä siitosorin tehtävissä. Säkää orilla oli 162 cm ja väritykseltään se oli rautias. Ori oli todella taipuisa ja menikin vaativa b-tason kouluohjelmaa, mutta kukaan ei koskaan halunnut kisata sillä sen hermojen takia: kisapaikalla se jännittyi ja heitti ratsastajan selästään heti kun pääsi verkkaamaan. Veijari on kiertänyt näyttelyitä kyllä ja menestynytkin niissä ihan hyvin. Ori on myös kantakirjattu II-palkinnolla. Jälkeläisiä orille on ehtinyt kertyä 26 kappaletta, niistä puolet on menestynyt todella hyvin kouluradoilla ja onpa osa päässyt kokeilemaan valjakkoajoakin. Ori kuoli ähkyyn 25-vuotiaana.

eee. Suvensointi oli vaaleanpunarautias, 151 cm korkea suomenhevostamma. Tamma kisasi aikanaan 5 kautta vaativa b-luokissa kouluradoilla ja menestyikin oikein mukavasti. Kaikilta kausilta sijoituksia kertyi yhteensä 36, joista jopa 12 oli voittoja. Kisauransa jälkeen tamma kantakirjattiin III-palkinnolle ja myytiin siitostammaksi. Tammalla on yhteensä 8 jälkeläistä, joista yksi toimii menestyneenä kisaratsuna Tanskassa. Suvensointi kuoli sydänkohtaukseen ollessaan 30-vuotias. © Joe


Jälkeläiset

4 kpl: 2 oria, 2 tammaa

tamma Fiktion Tuutikki s. 10.12.2013 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Fiktion Ruutrik
ori Fiktion Jestas s. 17.05.2014 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Jeskamandeera
tamma Fiktion Tuulikello s. 18.06.2014 isä Fiktion Sulho
ori Fiktion Wiiksivallu s. 11.06.2015 isä Parodian Villiviikari

Kilpailutulokset

  40 KRJ-sijoitusta, 7 VSR-sijoitusta, 3 Cup-sijoitusta

31.05.2014 - KRJ-Cup - Pirunkorpi - Helppo B - 34/448 31.10.2013 - KRJ-Cup - Duren - Helppo C - 1/199 31.07.2013 - KRJ-Cup - Privas - Vaativa B - 16/326 29.07.2013 - KRJ - Kasu ponies - Vaativa B - 5/40 20.07.2013 - KRJ - Oldfinion Dressage - Vaativa B - 3/30 18.07.2013 - KRJ - Susiraja - Vaativa B - 2/30 16.07.2013 - KRJ - Mewian Welsh - Vaativa B - 5/40 16.07.2013 - KRJ - Oldfinion Dressage - Vaativa B - 5/30 13.07.2013 - KRJ - Takkuinen - Helppo A - 4/30 13.07.2013 - KRJ - Oldfinion Dressage - Vaativa B - 1/30 11.07.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 3/40 10.07.2013 - KRJ - Marike - Helppo B - 3/50 09.07.2013 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - Vaativa B - 4/30 08.07.2013 - KRJ - Takkuinen - Helppo A - 6/50 06.07.2013 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 3/70 05.07.2013 - KRJ - Dahlgård - Helppo A - 5/40 04.07.2013 - KRJ - Selle de Royal - Helppo A - 2/40 04.07.2013 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 1/70 03.07.2013 - KRJ - Konkkaronkka - Helppo A - 1/40 02.07.2013 - KRJ - Viehättävä - Helppo A - 4/70 01.07.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 4/40 29.06.2013 - KRJ - Dahlgård - Helppo A - 6/40 29.06.2013 - KRJ - Dahlgård - Helppo A - 6/40 28.06.2013 - KRJ - Bellgrove - Helppo A - 5/30 28.06.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo B - 2/40 28.06.2013 - KRJ - Zurück - Helppo B - 3/50 27.06.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 1/40 26.06.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo A - 4/40 24.06.2013 - KRJ - Oldfinion Dressage - Helppo B - 2/29 24.06.2013 - KRJ - Golden League Sporthorses - Helppo B - 4/30 22.06.2013 - KRJ - Taavilan Suomenhevoset - Helppo B - 2/50 21.06.2013 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - Helppo B - 3/40 21.06.2013 - KRJ - Konkkaronkka - Helppo B - 4/40 20.06.2013 - KRJ - Järviluoto - Helppo B - 7/60 17.06.2013 - KRJ - Konkkaronkka - Helppo B - 1/40 17.06.2013 - KRJ - Kadotetut Suomenhevoset - Helppo B - 4/30
16.06.2013 - KRJ - Kadotetut Suomenhevoset - Helppo B - 5/30 14.06.2013 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - Helppo B - 3/30 14.06.2013 - KRJ - Takkuinen - Helppo B - 1/30 10.06.2013 - KRJ - Moondance - Helppo C - 5/40 23.05.2013 - KRJ - Kärmeniemi - Helppo C - 4/16 21.05.2013 - KRJ - Juksula - Helppo C - 7/60 18.05.2013 - KRJ - Fiktio - Helppo C - 6/30 06.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 4/5 05.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 1/5 04.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 1/5 03.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 1/5 02.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 4/5 01.10.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 4/5 30.09.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 2/5 11.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 18/20 10.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 20/20 09.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 11/20 08.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 1/20 07.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 17/20 06.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 17/20 05.08.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Vaativa B - 15/20 28.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 10/12 27.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 7/12 26.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 4/12 25.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 8/12 24.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 11/12 14.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 5/11 13.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 2/11 12.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 2/11 11.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 10/11 10.06.2013 - VSR - Virtuaaliset Suomenratsut - Helppo A - 7/11 15.06.2013 - VSR - Ikäryhmäkilpailu, 5-vuotiaat Koulukoe 8/12, 63.051% - Estekoe 4/12 - Rakennearvostelu II-palk. Kokonaistulos 7/12 (3 p. + 7 p. + 8 p. = 18 p.)

Näyttelytulokset

VSN-pistetilanne: 5 p.
16.06.2013 Wild Horse Ranch, 2/16, RHC (4+4+4+3,5+3,5+3,5+3+3,5+3,5+4=36,5), tuom. Niina

15.09.2013 Virtuaaliset Suomenratsut, III-palk., tuom. Jessika
15.06.2013 Virtuaaliset Suomenratsut, II-palk., tuom. Peppi S.


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

09.04.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Riella

Fiktion Tessa ja Milja näytti todella upealta ja sopusuhtaiselta ratsukolta, kun seurasin heidän alkuverryttelyjä. Tutustuin ennen valmennuksen aloittamista sanallisesti ratsukkoon, ennenkuin suunnittelin valmennuksen rakennetta. Tamman poljenta on hyvä, sillä on todella näyttävät liikkeet. Ensimmäisenä tehtävänä oli saada kootut askellajit tarpeeksi temmokkaiksi, ennenkuin rupesimme tekemään varsinaista tehtävää. Tessa kulki todella reippaasti ja nöyrästi eteenpäin. Tämän jälkeen mukaan tuli siirtymiset lisättyihin askellajeihin ja niistä takaisin koottuihin. Ratsastaja kertoi Tessan painavan hieman kädelle lisätyissä askellajeissa, joten kiinnitimme niihin tänään erittäin paljon huomiota. Tärkeintä oli saada tamma kulkemaan niin, ettei sen tarvitse ottaa tukea kuolaimesta. Muistuttelu tehosi Tessaan selvästi, sillä meno alkoi näyttää "ylämäkeen" ratsastukselta ja lisätyt askellajit temmokkailta ja siltä, miltä niiden kuuluisi näyttää. Laukkatehtävään kuului tänään laukanvaihtoja kolmikaarisella kiemurauralla ja tarkoitus oli saada todella tarkat reitit aikaiseksi, sekä tarkat vaihdot. Tessa oli upeasti kuulolla, vaikka välillä täytyikin muistuttaa pohkeen ympärillä kulkemisesta. Joitakin kaaria tamma yritti selvästi hieman oikoa. Tessa oli valmennuksen ajan todella tarkkaavainen, vaikka se meinasikin ajoittain hieman lipsua otteissaan. Loppuun pyysin ratsukon tekevän takaosakäännöksiä molempiin suuntiin ja niin, että kootusta ravista pysähdyksen kautta takaosakäännös, jonka jälkeen nosto koottuun raviin. Teimme siis tehtävää puolella kentällä. Loppuverryttelyjen aikana Tessa alkoi todella vertyä ja askellajit näyttämään vieläkin upeammilta. Annoin ratsukolle vielä loppuun palautteen ja toivotin onnea tulevaisuuden kisakoitoksiin.

03.01.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana bertta

Tervehdin rautiaan suomenhevosrotuisen tamman, Tessan selässä istuvaa Miljaa iloisesti, kun saavuin ratsukon luokse maneesiin, jossa he jo minua odottelivatkin valmentamaan heitä kouluratsastuksen parissa. Siinä samalla Milja kertoikin jo minulle, että Tessa olisi melko etupainoinen etenkin sellaisia harjoituksia tehdessä, missä hevosen pitäisi pidentää ja lisätä askeltaan. Niin sanotusti lisätyissä askellajeissa siis Tessan pitäisi oppia kantamaan itseään paremmin ja olla paremmin tasapainossa.Tessa vaikutti jo heti valmennuksen alkuun melko innokkaalta, joten päätimme Miljan kanssa aloittaa lisätyn ravin ravaamisen oitis reippaaseen tahtiin mentävien alkukäyntien ja -ravien jälkeen. Ratsukko sai ennen pidennettyjen askellajien ratsastamista ravailla vähän kahdeksikollakin maneesin toisen päädyn puolella. Milja teki myös Tessan kanssa aina kahdeksikon suunnanvaihtamamiskohdassa joka toisella kerralla pysähdyksen ja joka toisella taas käyntisiirtymän. Kun tämän kaheksikkotyöskentelyn rytmi oli saatu hyvin pyörimään ja se sujui muutenkin moitteettomasti, Milja ja Tessa saivat alkaa tekemään valmennuksen ensimmäistä tehtävää, johon kuului siis esimerkiksi keskikäyntiä ja lisättyä ravia, jota ravattiin lävistäjällä hyvien teiden kera. Lyhyet sivut mentiin laukassa ja niiden keskikohdista lähdettiin kaartamaan melkoisen pienelle ympyrälle, jossa piti hidastaa laukkaa ainakin hetkeksi siinä ympyrän vähän jyrkemmässä kohdassa. Toinen pitkä sivu mentiin sitten käynnissä, tarkemmin sanottuna siinä mentiin keskikäyntiä. Sitten lyhyt sivu taas laukassa ympyräkin tehden. Toisen pitkän sivun alusta sitten otettiin raville ja mentiin lisättyä ravia lävistäjällä, jolloin samalla tietysti vaihtui suuntakin. Periaatteessa joka toinen kierros mentiin siis oikeaan suuntaan ja joka toinen vasempaan. Miljan piti kantaa käsiään hyvin, ettei Tessa "roikottaisi" päätään aivan maassa. Kunhan vain Milja muisti pitää tammansa pään ylhäällä, ratsukon yhteistyö oli oikein vaivattoman näköistä!

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.