Stall Katina
talli ruotsin sydämessä
img

Suprant La Alana nukkui pois

virtuaalihevonen

s. 03.06.2012 - k. 01.03.2015
Muistosivut

62-vuotias suomalainen puoliveritamma
Syntynyt Suomessa 3. kesäkuuta 2012
Voikko, säkäkorkeus 171 cm

Kasvattaja Suprant
Omistaja Stall Katina, VRL-00692

Kouluratsu, kilpailutulokset
Rekisterinumero VH12-031-0274

Alana on kahden voimakastahtoisen hevosen jälkeläinen, joten on kenties sanomattakin selvää, että tamma ei ole ihan kilteimmästä ja rauhallisimmasta päästä. Sydän sillä on kuitenkin yhtä kultainen, kuin karvapeitteen väri.

Ratsastajan on oltava sen kanssa pitkäpinnainen, mutta onneksi työn tulos kaiken sen arvoista.

Historiaa
Maaliskuussa 2014 havahduin siihen, että Katinan kaikki siitostammat alkoivat olla iäkkäitä ja kaikki nuoremmat tammat olivat vasta 4-6-vuotiaita kilparatsuja. Niinpä asialle oli tehtävä jotain, jotta kasvatustoiminta voisi jatkua sinäkin aikana, kun nuoret vielä kiertäisivät kilparatoja. Ja sen verran harvoin on muualta tullut ostettua hevosia, että oli jo aikakin saada taas uutta verta sukuihin.

Alana on syntynyt Suomessa Suprantissa, josta se myytiin Saksaan Eton Stud -nimiseen siittolaan. Etonin lopettaessa toimintansa ostin sen Katinaan. Meille tullessaan tamma oli jo kilpaillut kouluratsastuksen parissa, parhaimmillaan jopa GP-tasolla asti. Meillä sen on tarkoitus toimia ainoastaan siitostammana.

img img img img
img img img
© Goldhope Farm

Sukutaulu

i. Donatello von Waagendorf
SWB, vkk, 176 cm
ii. Legends in Gold xx iii. Glitter and Dust xx
iie. Honey Moon xx
ie. La Viva
TRA
iei. Sternenruf
iee. Estrella
e. La Puma
TRA, trn, 163 cm
ei. Roomba eii. Perfectionist xx
eie. Rochanne
ee. La Pura eei. Ahtahkakoop
eee. La Purie

Saksassa Gestüt Rheinaussa asuva Donatello von Waagendorf on tunnettu temperamenttisuudestaan ja askellajeistaan, jotka ovat täynnä energiaa. Ori on hyvä ratsastaa, mutta ratsastajalta vaaditaan erittäin pitkään pinnaa. Se on myös kova esiintymään. Donatello on kilpaillut kouluratsastuksessa vaativalla tasolla. Se aloitti kisauransa Ruotsissa ja on sittemmin kilpaillut nykyisessä kotimaassaan Saksassa. Ori on voittanut urallaan yhteensä lähes kaksituhatta euroa. Jälkeläisiä Donatellolla on Alanan lisäksi neljä, joista puolet on tammoja ja puolet oreja.

II-palkinnon kantakirjatamma La Puma teki hienon uran kilparadoilla, vaikka alunperin sen piti tulla vain siitostammaksi Suprantiin. Se kilpaili ensin koulu- ja esteratsastuksessa, mutta kun kenttäratsastus tuli mukaan kuvioihin, jätettiin pian pelkät rataestekisat kokonaan pois. Tamma palkittiin vielä ennen kuolemaansa kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa II-palkinnolla. La Puma menehtyi marraskuussa 2012. Se varsoi Suprantissa viisi varsaa, joista kolme rekisteröitiin trakehnereiksi ja kaksi suomalaisiksi puoliverisiksi.

Jälkeläiset

1. SWB-o. Katinas Theodor s. 30.05.2014 isä Katinas Thor
2. SWB-t. Katinas La Belle s. 15.07.2014 isä Barkesten MSC
3. SWB-o. Katinas Ruben s. 16.10.2014 isä Imaginär Rüdiger

Päiväkirja ja valmennukset

16.03.2014 - Muutto Ruotsiin
Eton Studin lopettaessa ostin kolme Suprantin kasvattia Katinaan siitoshevosiksi. Kolmikko matkasi tänään Saksasta tänne Ruotsiin. Ensimmäisenä hevosrekasta asteli ulos 13-vuotias voikko tamma Suprant La Alana. Tamma ei epäröinyt nähdessään oudon ympäristön, vaan se kajautti ilmoille hirnahduksen, jonka viestinä tuntui olevan "Täällä ollaan!". Tämän tamman kanssa tuskin sopeutumisen kanssa tulee olemaan ongelmaa. Tarkoitus olisi astuttaa Alana pian, kunhan sopiva ori vain löytyy.

Yhteydenotto
Inga Lillbacka / Milja / VRL-00692
virtuaali@poista.lasileija.net
Vieraskirja / Kerro mielipiteesi

Stall Katina suosittelee
Rosenhof
Oldfinion Dressage
Stall Liljedahl

Stall Katina on virtuaalitalli. (?)
Taustakuvat © The Inspiration Gallery. Otsikon kuvan ottaja ei halua nimeään mainittavan. Muu materiaali © Stall Katina, ellei toisin mainita.