Stall Katina
talli ruotsin sydämessä
img

Dacian du Roim nukkui pois

virtuaalihevonen

s. 24.07.2011 - k. 02.08.2014
Muistosivut

59-vuotias suomalainen puoliveritamma
Syntynyt Suomessa 24. heinäkuuta 2011
Rautias, säkäkorkeus 165 cm

Kasvattaja BR Team
Omistaja Stall Katina, VRL-00692

Kouluratsu, kilpailutulokset
Rekisterinumero VH11-031-0471

Dacian ei ole ulkoisesti kovin kaunis tamma, mutta se on sitäkin lempeämpi ja hyvin äitimäinen hevonen.

Sukutaulu

i. Special Dolce
FWB, rn, 170 cm
ii. Palcetto
FWB, rn, 165 cm
iii. Lapasco
iie. Piguinet
ie. Dua Rock's Ana
FWB, trn, 163 cm
iei. Anton II
iee. Mirice du Halla
e. Can Soroya
FWB, rt, 160 cm
ei. Sorodolle
FWB, rt, 168 cm
eii. Pesgharos
eie. Sirvellia Pesco
ee. Pergomlette
FWB, rt, 167 cm
eei. Pergom Quatral
eee. Limcvelle

Dacin vanhemmat ovat kumpanenkin hyvännäköisiä GP-tasolla menestyneitä kouluratsuja. Emä on menestynyt näyttelyiden saralla ollen tällä hetkellä kelvollinen Championiksi. Tamma on kantakirjattu toukokuussa 2011 64 pisteellä III-palkinnolle.

Jälkeläiset

1. SWB-o. Katinas Niall s. 12.03.2013 isä Katinas Noak
2. FWB-o. Game Over s. 01.07.2013 isä Gambler
3. SWB-o. Katinas Ludvig s. 04.09.2013 isä Louart de Poemé
4. SWB-t. Katinas Dacina s. 05.03.2014 isä Scaon Color Me Red
5. SWB-t. Katinas Delilah s. 21.04.2014 isä Katinas Thor

img

Päiväkirja ja valmennukset

10.07.2013 - Kotona taas

Dacian lähti 2. kesäkuuta leasingiin Suomeen yhden varsan ajaksi ja siellä se siemennettiin Nokan ruunalla Gamblerilla. Tänään tamma palasi kotiin ja Nokan mukaan kaikki meni oikein hyvin:

"Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna tuli seurattua kouluratsastuskilpailuja Hummingbirdissä. Ihan huvikseen en kilpailuissa ollut, vaan sivusilmällä tuli seurattua suomalaista puoliveritamma Dacian du Roimia, jonka omistajaan Ruotsissa olin ollut yhteydessä liisausasioissa. Tamman vaihtaminen sujuikin sujuvasti, kun se saapui Suomeen viikonlopuksi kilpailuihin ja sunnuntaina nappasin Dacianin kyytiin kilpailuluokan ja palkintojen jaon jälkeen.

Dacian pääsi viettämään mammalomaansa pienempään yksityistalliin Itä-Suomeen. Tallin omistajalla, Karoliina Korhosella, oli jo pitkän linjan kokemus tammojen varsottamisesta, joten hyvillä mielin jätin ruotsalaisvieraan Karoliinan hoiviin. Seuraavana aamuna tamma jo siemennettiin ja seuraavassa ultrassa tamma todettiinkin tiineeksi, jes! Mammalomansa Dacian vietti kolmen muun kantavana olevan puoliverisen kanssa ja vaikka tamma lauman pohjimmainen olikin, tuli se kavereiden kanssa silti hyvin toimeen.

Dacian oli tammanelikosta viimeinen, joka varsoi ja hyvissä ajoin alettiin sitä ottamaan öiksi sisälle. Itse en alkuun öitä tallilla viettänyt, mutta paria päivää ennen laskettua aikaa majoituin tallin yhteydessä olevaan saunakammariin, josta oli helppo kipaista muutaman tunnin välein tarkistamassa tilanne. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä, aamuyön pikkutunteina, tarkalleen ottaen klo 02.36 sitten tärppäsi ja maailmaan tupsahti tumma pikku nyytti. Emällä ja orivarsalla oli kaikki hyvin ja tämän vahvisti myös aamulla tallilla pyörähtänyt eläinlääkäri. Hienosti Dacian varsoi ilman ylimääräisiä apukäsiä ja oli heti varsaa hoitamassa, niin kuin huolehtivaisen äidin kuuluukin.

Ensimmäisen viikon Dacian sai varsoineen viettää ihan kahden keskistä aikaa ja lämpimien säiden ansiosta kaksikko sai viettää pitkän päivän ulkona tammamammojen viereisellä laidunlohkolla ja yöt sisällä. Kahdeksan päivän ikäisenä orivarsa oli jo sen verran kova menemään, että päätettiin se äiteineen laskea muiden kanssa samaan aitaan ja alun pienen kissa ja hiiri -leikin jälkeen kaksikko istui laumaan hyvin. Mikäs sen parempi varsalle, kuin muutama riehakas leikkikaveri ja emäkin sai välillä rauhan, kun kakara ei ollut koko ajan vaatimassa leikkimään."

Yhteydenotto
Inga Lillbacka / Milja / VRL-00692
virtuaali@poista.lasileija.net
Vieraskirja / Kerro mielipiteesi

Stall Katina suosittelee
Rosenhof
Oldfinion Dressage
Stall Liljedahl

Stall Katina on virtuaalitalli. (?)
Taustakuvat © The Inspiration Gallery. Otsikon kuvan ottaja ei halua nimeään mainittavan. Muu materiaali © Stall Katina, ellei toisin mainita.