Stall Katina
talli ruotsin sydämessä
img

Gaia Win nukkui pois

virtuaalihevonen

s. 12.03.2006 - k. 31.01.2015
Muistosivut

25-vuotias olgenburginhevostamma
Syntynyt Suomessa 12. maaliskuuta 2006
Punaruunikko, säkäkorkeus 168 cm

Kasvattaja Emilia J., Gestüt Winzig
Maahantuoja *lumienkuli*
Omistaja Stall Katina, VRL-00692

Esteratsu, kilpailutulokset
Rekisterinumero VH03-013-0532

Gaia on vaihtanut omistajaa pariinkin otteeseen, mutta meillä Katinassa se saa viettää loppuelämänsä, joka toivottavasti kestää vielä monen monta vuotta.

Kunhan Gaialle näyttää heti ensikohtaamisesta lähtien kuka on pomo, se on mitä ihanin tamma. Se on kuitenkin vaativa ratsastaa, etenkin esteillä. Mutta koska tamma rakastaa hyppäämistä, se hyppää vaikka paikaltaan.

Historiaa
Ensimmäistä kertaa päätin tutkia hevosten maahantuonnissa kunnostautuneen Alegren tarjontaa, sillä jo jonkin aikaa olimme etsineet Katinaan uutta siitostammaa, eikä mistään tuntunut löytyvän sopivaa. Tarkoitus oli kyllä ostaa koulusukuinen tamma, mutta kesäkuussa talliin astelikin pääasiassa esteratsuna kunnostautunut punaruunikko olgenburginhevostamma.

Gaian historia on siinä mielessä mielenkiintoinen, että jossakin vaiheessa se on ilmoitettu jopa rekisterissä kuolleeksi, mutta myöhemmin se on ilmestynyt rekisteriin uudella numerolla. Tutkiessani tarkemmin tamman historiaa, selvisi, että sillä on ollut ainakin neljä omistajaa ennen Katinaan muuttoa. Alegressa se on ilmeisesti ollut kahdesti.

Katinaan tullessaan tammalla oli jo hieno kisaura takanaan: useita sijoituksia esteratsastuksesta ja muutama myös koulu- ja kenttäratsastuksesta. Meillä sen on tarkoitus toimia pääasiassa siitostammana. Kokemusta Gaialla emänä olemisesta onkin jo jonkun verran, sillä tammalla on yksi 2008 syntynyt orijälkeläinen. Varsan isä on komea Boowevil GRA, joka on menestynyt upeasti urallaan, sillä orilla on peräti neljästä eri laatuarvostelusta I-palkinto.

img img img
Kuvissa Gaia varsansa Gretan kanssa.   |   © Gestüt Hämelschenburg

Sukutaulu

i. Gigolour
OLD, rn, 168 cm
ii. Hund Boy
OLD
iii. Helho Sery
iie. Stey Up
ie. Gimberly
OLD
iei. Romeo
iee. Gimble
e. Agosto's Diosa
OLD, rn, 169 cm
ei. Romodour
OLD, rt, 171 cm
eii. Donauwind
eie. Rolande
ee. Keine Ahnung
OLD, rn, 166 cm
eei. Verwundert
eee. Angenehm

Ainakin vanhasukuisten oldenburginhevosten suvuissa näkyvä Gigolour oli varmasti upea ori. Itse en oldenburgeista tietämättömänä ole oriin tai edes sen nimeen törmännyt aiemmin, mutta tämä 69 pisteellä III-palkinnolle kantakirjattu Muotovalio Champion on ainakin 27 varsan isä. Tätä Kimiksi kutsuttua herraa on luonnehdittu hyväkäytöksiseksi oriksi, joka rakastaa esteitä. Se onkin kilpaillut esteillä ihan hyvällä menestyksellä.

Agosto's Diosan, eli "Disan" on kerrottu olevan hevonen, joka antaa kaikkensa. Tammalla onkin takanaan huikea kilpa-ura niin koulu-, kuin esteratsastuksessa. Se palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toukokuussa 2007 II-palkinnolla, mutta myöhemmin samana vuonna palkinto putosi uusinnassa III-palkintoon. Disa oli hyvin kaunis tamma ja sillä oli "lempeä, mutta eloisa ja valpas katse", kuten Avalon Training Center:n arvostelussa sanottiin kun tamma palkittiin ATC-II-palkinnolla. Disa on myös kantakirjattu III-palkinnolle.

Jälkeläiset

1. OLD-o. Benjamin of Lacato s. 17.03.2008 isä Boowevil GRA
2. SWB-t. Katinas Greta s. 31.08.2013 isä Ballerstern PK
3. SWB-t. Katinas Gala s. 04.03.2014 isä Katinas Thor
4. SWB-o. Katinas Viktor s. 31.05.2014 isä Katinas Vidar
5. OLD-t. Gizette s. 10.10.2014 isä Gerrodian

Päiväkirja ja valmennukset

11.01.2014 - Varsasuunnitelmia
Suunnitelmissa on, että Gaia astutettaisiin seuraavan kerran tässä tammi-helmikuun aikana. Edellinen varsa Greta täyttää jo pian kolme vuotta, joten kyllä tässä Gaialle jo varsaa kaivattaisiinkin. Vielä on kuitenkin hakusessa se, että millaisella orilla tamma tällä kertaa astutettaisiin. Varsasta olisi mahdollista saada hyvinkin monipuolinen ratsu, sillä Gaia itsekin on aikoinaan kilpaillut koulua, esteitä ja kenttää. Edellisellä kerralla päädyimme kouluoriin ja tähän asti tämä päätös on vaikuttanut oikein hyvältä.

30.11.2013 - Käppäilyä metsässä
Lähdimme Kristianin kanssa aamutuimaan rennolle kävelyretkelle maastoon. Minä lähdin Gaialla ja Kristian nappasi ratsukseen Lovisan. Pakkasta oli kuusi astetta ja hevoset olivat – Lovisakin korkeasta iästään huolimatta – erittäin vireitä. Emme oikeastaan puhuneet matkan aikana juuri mitään, vaan taivalsimme eteenpäin maisemista ja hiljaisuudesta nauttien. Oikein rentouttava kokemus niin ihmisille, kuin hevosillekin.

15.06.2013 - Repaleisia ja hapertuneita sivuja
Löysin Gaian entisen omistajan, järjestyksessään toisen, vanhasta päiväkirjasta merkinnän, jonka mukaan tamma on käynyt estevalmennuksessa 19. toukokuuta 2007. Valmennuksen aiheena olivat sarjaesteet ja esteiden korkeus vähintään 60 cm. Omistajan mukaan muuten oli mennyt ihan hyvin, mutta Gaia oli ollut kuuma ja valmennuksen alhainen taso oli ärsyttänyt sitä. Valmentajana toiminut Sonja kommentoi Gaian suoritusta seuraavasti:

"Gaialla oli tänään vauhti päällä koko valmennuksen ajan. Alkuverryttelyssä esteitä rakennellessa tammalla oli kova hinku päästä hyppäämään ja verryttelyesteillä jouduttiin volttaamaan vauhdin takia. Tamma hyppäsi kuitenkin hyvin, monilla sarjoilla vauhtia oli kuitenkin aivan liikaa ja tamma teki mutkikkaita teitä, että sai hypyt onnistumaan. Jumppasarjalla tamman hypyt olivat suuria, melko reippaat pidätteet ennen estettä ja esteiden ympärillä työskentely saa varmasti tamman rauhoittumaan, joten suosittelen harjoittelemaan kouluakin kentällä jossa on esteitä. Itse hypyt tammalta kuitenkin onnistuivat, vauhdin hallinnan harjoittelua vielä kotona, niin uskalletaan nostaa esteitäkin tamman oikealle tasolle."

Yhteydenotto
Inga Lillbacka / Milja / VRL-00692
virtuaali@poista.lasileija.net
Vieraskirja / Kerro mielipiteesi

Stall Katina suosittelee
Rosenhof
Oldfinion Dressage
Stall Liljedahl

Stall Katina on virtuaalitalli. (?)
Taustakuvat © The Inspiration Gallery. Otsikon kuvan ottaja ei halua nimeään mainittavan. Muu materiaali © Stall Katina, ellei toisin mainita.