Tervetuloa meille

Ahvenanmaalla sijaitsevan Mandelbacken omistajat puhuvat lähestulkoon sujuvasti yhteensä kolmea eri kieltä, mutta yksikään niistä ei ole kotikylämme enemmistökieli – ruotsi. Onneksi kylän asukkaat ovat suvaitsevaisia ja ymmärtäväisiä ja kaikki asiat saadaan hoidettua monen kielen sekoituksella. Talli rakennettiin meidän – Miljan ja Katin – toimestamme juuri sellaiseksi kuin sen halusimme. Kati jättäytyi taka-alalle vuoden 2019 aikana, mutta vaikka kaikki päätösvalta tallin ja sen hevosten suhteen on nykyään Miljalla, on osa hevosista edelleen virallisissa papereissa molempien nimissä.

Mandelbackessa perinteet ja vanhat tavat ovat sulassa sovussa vuonna 2015 rakennettujen tilusten kanssa, ja tässä miljöössä kasvatamme kahta tärkeää kotimaista hevosrotua – suomenhevosia ja suomalaisia puoliverisiä. Hevosemme viettävät paljon aikaa ulkona ja ne otetaankin sisään vain sään ollessa kurjista kurjin. Tallimme hevoset tuntuvat olevan tyytyväisiä elämäänsä ja suurin osa hevosistamme elää sulassa sovussa toistensa kanssa. Vain muutama kiukkupussi joudutaan pitämään erillään laitumella etteivät ne kiusaa muuta laumaa. Kilpahevosemme saavat ahkerasta valmentautumisesta ja maailman matkaamisesta huolimatta elää huoletonta hevosenelämää, nauttia mudassa piehtaroinnista ja laitumen päästä päähän laukkaamisesta. Loukkaantumisen riski on suuri, mutta tyytyväiset hevoset ovat paljon kivempia katseltavia kuin ne jotka joutuvat oleskelemaan pienissä tarhoissa tai karsinassa päivät pitkät.

Kuten edeltävästä tekstistä taisikin jo käydä selväksi, toimintaamme kuuluu valmentautuminen, kilpaileminen ja kilpahevosten kasvatus. Järjestämme toimintaa myös muille kuin oman tallimme väelle ja teemme paljon yhteistyötä mantereella sijaitsevien tallien kanssa – niin Suomessa, Ruotsissa kuin Saksassakin.

Toivottavasti viihdyt vierailullasi meillä ja tulet pian uudestaan!

Statistiikkaa

Kiitos vierailijoille

Meillä on vieraillut

web stats
kävijää 12.04.2016 alkaen.

Mainostaminen sallittu

Linkitä meidät?

Meidät voi linkittää myös käyttämällä logollista banneria. Banneri 1, banneri 2 tai banneri 3.

Yhteistyössä

Harmaatuulen oriasema

Teemme tiiviisti yhteistyötä paikallisen oriaseman kanssa.

Kuulumme liittoon

Virtuaalinen ratsastajainliitto

Mandelbacke on rekisteröity Virtuaaliseen ratsastajainliittoon.

Ota yhteyttä


Milja VRL-00692
virtuaali@lasileija.net
Keskustan chat

Tuoreimmat kuulumiset


13.03.2021 "Mitä? Joko se nyt syntyy?" huuhdahdin kun huomasin varsomiskamerasta tulleen kuvaviestin, jossa Athena oli asettumassa makuulleen karsinassaan. "Senhän piti syntyä vasta parin viikon päästä", tuumin mielessäni kun aloin pukea vaatetta päälle lähteäkseni talliin. Oli myös täysin sattumaa, että tamma oli juuri nyt ylipäätään edes sisällä, eikä laitumella, missä se on normaalisti lähes 24/7/365. [...] Lue lisää