Tallimme hevoset

Kilpahevoset   •   Siitostammat   •   Nuoret   •   Eläkeläiset   •   Shetlanninponit   •   Muut omistuksessamme olevat tai olleet hevoset

Kilpahevoset

Puoliveriset: 10 tammaa, 3 oria ja 2 ruunaa   •   Suomenhevoset: 4 tammaa   •   Welsh cob: 1 tamma, 1 ori

ruotsalainen puoliveritamma

Algebra

Kerttu on Ruotsista meille muuttanut Pulkan täti. Se on melko tyypillinen tamma ja sillä on vahvoja mielipiteitä eri asioista. Kertun kanssa työskennellessä ei kannata turhia lepsuilla, sillä muuten olet auttamattomasti pulassa. Päättäväisyys on kaiken a ja o tamman kanssa toimiessa.

suomalainen puoliveritamma

Belfast D

suomalainen puoliveritamma

Carousel D

welsh cob -tamma

Criallt Dawns Ddiwethaf

Kati järjesti Miljalle melkoisen yllätyksen vuoden 2016 lopulla, kun yön aikana talliin ilmestyi ruunikko ponivarsa. Criallt Welsh Cobsin lopetusmyynnistä ostettu Wendi on kilteistä kiltein poni, joka haluaa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Oikeista naruista vetämällä siitä kuoriutuu ratsu lajiin kuin lajiin.

hollantilainen puoliveritamma

Esprit Fall

Hyväluonteinen nuori tamma Esprit tuo tulevaisuudessa erittäin mukavaa vaihtelua Mantsun vähälukuiseen hyppääjäporukkaan, sillä tällä hetkellä kilpailukäytössä olevista este- ja kenttätammoista löytyy vain joko hirviömäinen, arkajalkainen tai uppiniskainen vaihtoehto.

ruotsalainen puoliveritamma

Glocka
SAND

Olemme ostaneet Sandåker Gårdista jo kaksi huippua tammaa, joten teimme kaupat kimosta edes näkemättä koko hevosta etukäteen. Lotaksi ristimämme tamma on aloittanut kisauraansa jo Ruotsissa, mutta paljastui, että sillä huomattavasti enemmän potentiaalia kuin mitä se on tähän mennessä näyttänyt.

suomenhevostamma

Hirttivaaran Metka

suomenhevostamma

Huvin Karneoli

suomenhevostamma

Kuurtolan Pistaasia

suomalainen
puoliveritamma

M.B. Acapella

Bellasta tuli heti synnyttyään meidän molempien silmäterä. Tämä pikkuneiti on ensimmäinen varsa, jonka molemmat vanhemmat ovat Mantsun kasvatteja. Luonteeltaan se on onneksi enemmän emänsä Netan kaltainen, kuin isänsä Pulkan, joka tunnetaan myös nimellä Mandelbacken hirviö.

suomalainen
puoliveriori

M.B. Acapulco III

Pulkka, tuo ei-aina-niin-rakas ensimmäinen kasvattimme. Kaikki kasvattajan unelmat eivät ehkä ole toteutuneet tämän kohdalla, mutta toivottavasti orista tulee edes vielä jonain päivänä menestyvä esteratsu. Yksikään päivä orin kanssa ei ole ollut samanlainen ja tuskin tulee koskaan olemaan.

welsh cob -ori

M.B. Brenin Ddiwethaf

suomalainen
puoliveriori

M.B. Chiro

Chiro on meidän toinen tuleva jalostusori, mutta koulupuolelle. Se rakastaa jo nyt olla huomion keskipisteenä ja esiintyä niin pienelle kuin suurellekin yleisölle, joten lupaavalta vaikuttaa. Yksi asia, joka meitä orissa kovasti ihmetyttää, on se, että Chiro on aina lähes virheettömän puhdas.

suomalainen puoliveritamma

M.B. Engina

Poikaporukassa kasvanut Enna ei ole mikään hienostelija. Tamma aiheuttaa meille aika ajoin huolia ja murheita, sillä se on mestari telomaan itsensä. Olisi kyllä mahtavaa päästä aikanaan näyttämään Ennan komeita liikkeitä kouluradoille, joten toivotaan, ettei tamman tarvitsisi ihan koko ajan olla saikulla.

suomalainen puoliveriori

M.B. Foxx

suomalainen puoliveritamma

M.B. Lemonetta

Netta on uskomattoman kiltti ja lempeä, siis aivan toista maata kuin emänsä. Mutta joskus itse kukin kaipaa omaa aikaa ja itse tehtyjä päätöksiä, sitä mieltä on myös Netta. Vaaraa aiheuttamatta kuitenkin. Olemme sataprosenttisen tyytyväisiä siitä, että päätimme pitää tämän tamman omassa tallissa.

suomalainen puoliveriruuna

M.B. Rush

Omaa ja Rushin elämää helpottaaksemme ruunautimme nuoren miehenalun yksivuotissyntymäpäivänään. Toivottavasti se edes jotenkin rauhoittaa hevosta, jossa virtaa 75 prosenttia täyttä verta. Mutta ihan kokonaan ei sopisi laiskimukseksi ryhtyä, sillä kenttäratsuna siinä saakin olla vähän virtaa.

suomalainen puoliveritamma

M.B. Vappu

suomalainen
puoliveriruuna

M.B. Wilbur

Wilbur on niin energinen ja liikkuvainen kaveri, että sen perässä on vaikea pysyä. Ellei sitten ole tarjota jotain mitä ruuna rakastaa yli kaiken. Nimittäin rapsutuksia. Ruunikko osoittaa sinulle mielellään uuden paikan, josta voi rapsuttaa kun edellinen kohta on saanut tarpeeksi.

suomenhevostamma

Runon Lemmenkuu

suomalainen puoliveritamma

Sjöholmas Mändy

Ei ollut helppoa saada Mändyä Mantsuun. Ei sillä, etteikö Sjöholman Disa olisi suostunut tekemään kauppoja kanssamme, vaan hevonen itse hankaloitti muuttoa. Elämä Mändyn kanssa ei ole sittemminkään ollut helppoa, mutta milloinkas se ylipäätään olisi.

Siitostammat

3 puoliveristä

holsteininhevostamma

Ira Wv

Ira on Mandelbacken oma pikkuhirviö. Ameriikoista meille tullut tamma on omalaatuinen persoona, joka on vain kokeneiden ratsastajien käytössä. Se hyppää esteen kuin esteen, vaikka ilman ratsastajaa. Nykyään Ira toimii siitostammana. Viimeksi se varsoi meille tammavarsan.

holsteininhevostamma

Ixtaro Wv

Ixy on utelias kuin mikä, minkä vuoksi sille on sattunut kaikenlaisia kommelluksia. Se on todella ihmisläheinen ja tykkää jutella ja paljon. Uusien asioiden opettelu on Ixyn kanssa yleensä helppo nakki. Nöyränä ja miellyttämisenhaluisena ratsuna tamma reagoi apuihin nopeasti ja herkästi.

westfalenin-
hevostamma

Rosé
Touch RS

Tallimme kahlekuningatar Rose saa meidät lähes raivon partaalle, sillä se pääsee vapauteen, vaikka sen eteen kuvittelee asettaneensa kuinka kovan haasteen. Ratsuna se on herkkä kuuumumaan, mutta oikeanlaisella ratsastamisella tammasta kuoriutuu todella näyttävä kouluratsu.

Nuoret

1 puoliverinen

suomalainen puoliveriori

Kastanjan Gallant

Eläkeläiset

suomenhevosori

Pahus

Tämän orin tapauksessa nimeä ei ole todellakaan annettu vain hämäyksen vuoksi. Pahus on toden totta nimensä veroinen. Tai nykyään se pätee ensimmäkseen uusille tuttavuuksille, sillä tuttujen naamojen kanssa se on oikea kullannuppu. Elementissään Pahus on koulussa, kun musiikki raikaa taustalla.

englantilainen täysiveritamma

Trish
Wish RS

Trishillä on aina joku jekku mielessään, eikä se epäröi toteuttaa sitä. Pohjimmiltaan tamma on kuitenkin suht kiltti, vaikka on silläkin omat huonot päivänsä. Kenttäratsuksi Trishistä löytyy sopivasti potkua ja se selkeästi nauttii työn tekemisestä. Se on varma ratsu johon voi luottaa.

ruotsalainen puoliveritamma

Zirilla
SAND

Meidän herkkusuu Zirilla on (tai oli) Mandelbacken rakastetuin hevonen. Vaikka tämäkin tamma osaa joskus olla tuhma, sitä ei voi kuin rakastaa. Ratsuna Zirilla on hitaasti syttyvää sorttia, mutta se on oikein mainio kouluratsu, vaikka työtä sen eteen saakin tehdä. Tamma osaa myös erilaisia temppuja.

Shetlanninponit

2 tammaa, 2 oria

shetlanninponitamma

M.B. Athena

shetlanninponitamma

M.B. Blackbird

shetlanninponiori

M.B. Jupiter II

shetlanninponiori

M.B. Rusty Sparrow