Tallimme hevoset

Kilpahevoset   •   Siitostammat   •   Nuoret   •   Eläkeläiset   •   Shetlanninponit   •   Muut omistuksessamme olevat tai olleet hevoset

Kilpahevoset

Puoliveriset: 12 tammaa, 2 oria ja 2 ruunaa   •   Suomenhevoset: 2 oria, 2 tammaa   •   Muut: 1 welsh cob -tamma

ruotsalainen puoliveritamma

Algebra

Kerttu on Ruotsista meille muuttanut Pulkan täti. Se on melko tyypillinen tamma ja sillä on vahvoja mielipiteitä eri asioista. Kertun kanssa työskennellessä ei kannata turhia lepsuilla, sillä muuten olet auttamattomasti pulassa. Päättäväisyys on kaiken a ja o tamman kanssa toimiessa.

suomalainen puoliveritamma

Belfast D

suomalainen puoliveritamma

Carousel D

welsh cob -tamma

Criallt Dawns Ddiwethaf

Kati järjesti Miljalle melkoisen yllätyksen vuoden 2016 lopulla, kun yön aikana talliin ilmestyi ruunikko ponivarsa. Criallt Welsh Cobsin lopetusmyynnistä ostettu Wendi on kilteistä kiltein poni, joka haluaa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Oikeista naruista vetämällä siitä kuoriutuu ratsu lajiin kuin lajiin.

hollantilainen puoliveritamma

Esprit Fall

Hyväluonteinen nuori tamma Esprit tuo tulevaisuudessa erittäin mukavaa vaihtelua Mantsun vähälukuiseen hyppääjäporukkaan, sillä tällä hetkellä kilpailukäytössä olevista este- ja kenttätammoista löytyy vain joko hirviömäinen, arkajalkainen tai uppiniskainen vaihtoehto.

suomalainen puoliveritamma

Ethrica Sy

Karkki on todistanut sen, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Voisi kuvitella, että tämä kiltin näköinen kaunokainen olisi aina mitä ihanin ja helpoin otus maan päällä. Mutta tosiasiassa Karkki ehti jo lyhyen Mantsussa elon aikana aiheuttaa harmaita hiuksia ihan jokaiselle tamman kanssa työskennelleelle.

ruotsalainen puoliveritamma

Glocka
SAND

Olemme ostaneet Sandåker Gårdista jo kaksi huippua tammaa, joten teimme kaupat kimosta edes näkemättä koko hevosta etukäteen. Lotaksi ristimämme tamma on aloittanut kisauraansa jo Ruotsissa, mutta paljastui, että sillä huomattavasti enemmän potentiaalia kuin mitä se on tähän mennessä näyttänyt.

suomenhevostamma

Hirttivaaran Metka

suomenhevostamma

Kuurtolan Pistaasia

suomalainen
puoliveritamma

M.B. Acapella

Bellasta tuli heti synnyttyään meidän molempien silmäterä. Tämä pikkuneiti on ensimmäinen varsa, jonka molemmat vanhemmat ovat Mantsun kasvatteja. Luonteeltaan se on onneksi enemmän emänsä Netan kaltainen, kuin isänsä Pulkan, joka tunnetaan myös nimellä Mandelbacken hirviö.

suomalainen
puoliveriori

M.B. Acapulco III

Pulkka, tuo ei-aina-niin-rakas ensimmäinen kasvattimme. Kaikki kasvattajan unelmat eivät ehkä ole toteutuneet tämän kohdalla, mutta toivottavasti orista tulee edes vielä jonain päivänä menestyvä esteratsu. Yksikään päivä orin kanssa ei ole ollut samanlainen ja tuskin tulee koskaan olemaan.

suomalainen
puoliveriori

M.B. Chiro

Chiro on meidän toinen tuleva jalostusori, mutta koulupuolelle. Se rakastaa jo nyt olla huomion keskipisteenä ja esiintyä niin pienelle kuin suurellekin yleisölle, joten lupaavalta vaikuttaa. Yksi asia, joka meitä orissa kovasti ihmetyttää, on se, että Chiro on aina lähes virheettömän puhdas.

suomalainen puoliveritamma

M.B. Engina

Poikaporukassa kasvanut Enna ei ole mikään hienostelija. Tamma aiheuttaa meille aika ajoin huolia ja murheita, sillä se on mestari telomaan itsensä. Olisi kyllä mahtavaa päästä aikanaan näyttämään Ennan komeita liikkeitä kouluradoille, joten toivotaan, ettei tamman tarvitsisi ihan koko ajan olla saikulla.

suomenhevosori

M.B.
Hiiskatti

Hiisi on Kipan ja Pahuksen yhteinen lapsonen. Tämä musta herra on aina ensimmäisenä siellä missä on jotain uutta ja jännää. Saa nähdä millainen monitoimihevonen orista vielä kasvaa, sillä onhan se saanut hyviä estehevosen geenejä emältään, kun taas koulupuoli on isän vahvinta alaa.

suomenhevosori

M.B. Kummitus

On hauska sattuma, että myös ensimmäinen suomenhevoskasvattimme on kimo esteori. Kummitus on kekseliäs kaveri, joka osaa hypätä. Nuori ori on aloitellut kisauraansa ratsupuolella, mutta olemme treenanneet sen kanssa myös työhevosen hommia.

suomalainen puoliveritamma

M.B. Lemonetta

Netta on uskomattoman kiltti ja lempeä, siis aivan toista maata kuin emänsä. Mutta joskus itse kukin kaipaa omaa aikaa ja itse tehtyjä päätöksiä, sitä mieltä on myös Netta. Vaaraa aiheuttamatta kuitenkin. Olemme sataprosenttisen tyytyväisiä siitä, että päätimme pitää tämän tamman omassa tallissa.

suomalainen puoliveriruuna

M.B. Rush

Omaa ja Rushin elämää helpottaaksemme ruunautimme nuoren miehenalun yksivuotissyntymäpäivänään. Toivottavasti se edes jotenkin rauhoittaa hevosta, jossa virtaa 75 prosenttia täyttä verta. Mutta ihan kokonaan ei sopisi laiskimukseksi ryhtyä, sillä kenttäratsuna siinä saakin olla vähän virtaa.

suomalainen puoliveritamma

M.B. Vanilla

Vanillan kanssa tuli aloitettua asiat vähän väärästä päästä, nimittäin nimestä. Mutta oikeilla valinnoilla saatiin lopulta maailmaan mitä rakastettavin hevonen. On siis tainnut neidin emä jäädä sen suhteen jo kakkoseksi.

suomalainen
puoliveriruuna

M.B. Wilbur

Wilbur on niin energinen ja liikkuvainen kaveri, että sen perässä on vaikea pysyä. Ellei sitten ole tarjota jotain mitä ruuna rakastaa yli kaiken. Nimittäin rapsutuksia. Ruunikko osoittaa sinulle mielellään uuden paikan, josta voi rapsuttaa kun edellinen kohta on saanut tarpeeksi.

suomalainen puoliveritamma

Sjöholmas Mändy

Ei ollut helppoa saada Mändyä Mantsuun. Ei sillä, etteikö Sjöholman Disa olisi suostunut tekemään kauppoja kanssamme, vaan hevonen itse hankaloitti muuttoa. Elämä Mändyn kanssa ei ole sittemminkään ollut helppoa, mutta milloinkas se ylipäätään olisi.

hollantilainen puoliveritamma

Topaz v.d. Romilly

Fiksu ja filmaattinen Topaasi saapui meille reilun puolen vuoden iässä. Hienosti liikkuva varsa kiinnitti huomiomme, kun etsiskelimme sopivia oreja tallin tammoille. Mantsuun syntyikin sittemmin Ginalle Topazin pikkusisko, joka lähti kohtaamaan uusia haasteita muualle päin Suomea.

Siitostammat

7 puoliveristä, 1 suomenhevonen

trakehnertamma

Adelle van de Halor

Vaikka pohjimmiltaan Adelle onkin kiltti, on siinä myös mielensäpahoittajan vikaa. Tämä herkkä tamma kiihtyy helposti sekunnissa nollasta sataan. Uusien ihmisten kanssa se on vieraskorea ja kovasti mielin kielin. Kovasta koulusuvusta tuleva Adelle tuli meille aikoinaan hyvin valmisteltuna.

ruotsalainen puoliveritamma

Charmante
SAND

Suursyömäri Charmante osaa joskus olla todella arvaamaton. Sitä ei parane jättää lasten läheisyyteen ollenkaan, sillä suloinen ulkonäkö pettää pahemman kerran. Kouluratsastus on ehdottomasti Charmanten laji, estehyppelyt jätetään suosiolla muille. Tamma pitää myös kovasti maastoilusta.

suomenhevostamma

Gielas

Kipa oli tallin ensimmäinen hevonen ja vaikka se olikin Katin heräteostos, on tamma ajan myötä osoittautunut erinomaiseksi sijoitukseksi. Vaikka tamma onkin suht pieni, se hyppää jopa metriä ratana. Kipa on varsonut meille jo kaksi komeaa orivarsaa ja yhden pikkutamman.

holsteininhevostamma

Ira Wv

Ira on Mandelbacken oma pikkuhirviö. Ameriikoista meille tullut tamma on omalaatuinen persoona, joka on vain kokeneiden ratsastajien käytössä. Se hyppää esteen kuin esteen, vaikka ilman ratsastajaa. Nykyään Ira toimii siitostammana. Viimeksi se varsoi meille tammavarsan.

holsteininhevostamma

Ixtaro Wv

Ixy on utelias kuin mikä, minkä vuoksi sille on sattunut kaikenlaisia kommelluksia. Se on todella ihmisläheinen ja tykkää jutella ja paljon. Uusien asioiden opettelu on Ixyn kanssa yleensä helppo nakki. Nöyränä ja miellyttämisenhaluisena ratsuna tamma reagoi apuihin nopeasti ja herkästi.

westfalenin-
hevostamma

Rosé
Touch RS

Tallimme kahlekuningatar Rose saa meidät lähes raivon partaalle, sillä se pääsee vapauteen, vaikka sen eteen kuvittelee asettaneensa kuinka kovan haasteen. Ratsuna se on herkkä kuuumumaan, mutta oikeanlaisella ratsastamisella tammasta kuoriutuu todella näyttävä kouluratsu.

württembergin-
hevostamma

Sandra Wv

Sandra seurailee maailmaa mieluiten muiden takaa kuin jonon ensimmäisenä, etenkin jos on kyse uusista asioista. Me olisimme halunneet Sandrasta kenttäratsun, mutta kärsivällisistä yrityksistä huolimatta päädyimme tamman kannalta parhaimpaan ratkaisuun: keskitymme vain esteisiin.

ruotsalainen puoliveritamma

Zirilla
SAND

Meidän herkkusuu Zirilla on (tai oli) Mandelbacken rakastetuin hevonen. Vaikka tämäkin tamma osaa joskus olla tuhma, sitä ei voi kuin rakastaa. Ratsuna Zirilla on hitaasti syttyvää sorttia, mutta se on oikein mainio kouluratsu, vaikka työtä sen eteen saakin tehdä. Tamma osaa myös erilaisia temppuja.

Nuoret

1 puoliverinen, 2 suomenhevosta, 1 welsh cob

suomenhevostamma

Huvin Karneoli

welsh cob -ori

M.B. Brenin Ddiwethaf

suomalainen puoliveritamma

M.B. Vappu

suomenhevostamma

Runon Lemmenkuu

Eläkeläiset

suomenhevosori

Pahus

Tämän orin tapauksessa nimeä ei ole todellakaan annettu vain hämäyksen vuoksi. Pahus on toden totta nimensä veroinen. Tai nykyään se pätee ensimmäkseen uusille tuttavuuksille, sillä tuttujen naamojen kanssa se on oikea kullannuppu. Elementissään Pahus on koulussa, kun musiikki raikaa taustalla.

englantilainen täysiveritamma

Trish
Wish RS

Trishillä on aina joku jekku mielessään, eikä se epäröi toteuttaa sitä. Pohjimmiltaan tamma on kuitenkin suht kiltti, vaikka on silläkin omat huonot päivänsä. Kenttäratsuksi Trishistä löytyy sopivasti potkua ja se selkeästi nauttii työn tekemisestä. Se on varma ratsu johon voi luottaa.

Shetlanninponit

5 tammaa, 2 oria

shetlanninponitamma

Esmé v.d. Rooshoeve

shetlanninponitamma

M.B. Athena

shetlanninponitamma

M.B. Blackbird

shetlanninponiori

M.B. Jupiter II

shetlanninponiori

M.B. Rusty Sparrow

shetlanninponitamma

M.B. Maia

shetlanninponitamma

Scilla v.d. Rooshoeve