Uusi omistaja, uudet sivut!

Champion

Fiktion Aprikoosi

KTK-kelpoinen

rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusvaaleanpunarautias, 153 cm
syntynyt23.11.2017, 36-vuotias
osaaminenko: , re:
rekisterinumeroVH17-018-2234
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)

Tämä on virtuaalihevonen. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Fiktio

img
10.03.2018Champion
KTK-kelpoinen

Sydämellisyyden perikuvana toimii Fiktion oma tyttö Aprikoosi. Hellä ja rakastettava tamma sulattaa kylmimmänkin sydämen ja pitää huolen omasta laumastaan viimeiseen asti. Kärpäset yhdessä muiden hyönteisten kanssa jäävät henkiin ja varovasti jouhilla huiskien tamma ilmoittaa vierailuajan päättyneen. Kavereiden keskuudessa rautias pitää sitä pikkuäidin roolia ja katsoo muiden perään. Tarhakavereiden erimielisyyksiä kauempaa katsova tamma pitää kuitenkin puolensa kiukuttelun ylettyessä pidemmälle muihin hevosiin. Myös nuorempien hevosten kanssa tamma usein innostuu peuhaamaan ja välillä se oma ikäkin unohtuu kun kaviot nousevat tavallista korkeammalle.

Karsinassa tamma ei yhtään ylimääräistä aikaa halua viettää. Ulkoilmaa ja muiden hevosten seuraa rakastava Aprikoosi yrittääkin välillä tunkea ihmisen ohi oven avautuessa laumakavereita kohti tarhaan. Hyvistä käytöstavoista huolimatta tamma kyllä kertoo jos jokin asia on sen mielestä vinossa. Ja usein se kavioiden nostelu saa tamman olemaan eri mieltä. Kyllä ne nousee kun tarpeeksi suostuttelee ja leipäpalat auttavat nopeuttamaan prosessia. Tamma odottelee varusteiden laiton aikana kärsivällisesti ja yleensä tutkaileekin, mitä muuta ympärillä tapahtuu. Suitsien pois ottamisen jälkeen saa hoitaja olla varuillaan, ettei tamma tuupi päällään toista kumoon. Vaikka turparemmi olisi kuinka sopiva ja tarpeeksi kireä olematta liian löysällä, rautias hieroo naamaansa joko hoitajan selkään tämän kääntyessä ympäri tai käsivarteen. Paremman puutteessa myös oma koipi kelpaa.

Kuten tarhassa myös kouluradoilla Aprikoosista löytyy paremmin se isompi ja vauhdikkaampi vaihde. Varsinkin kootuissa askellajeissa tamman vauhdikkuus meinaa päästä valloilleen. Päättäväinen ja tarkka ratsastaja saa tammasta esiin tasapainoisen ja hallitun ratsun. Helposti liikaa kuolaimeen nojaavan ratsun asento on helppo korjata, mutta liian kovakouraiset otteet saavat tamman vain hermostumaan. Parhaansa yrittävä rautias inhoaa tuottaa ihmiselle pettymystä ja lämpimät kiitokset kisojen ja treenien jälkeen ovat aina tervetulleita. © Jere


img img img img


Sukuselvitys

i. Ch Välähdyksen Ristinolla rt, 151 cm
KTK-II
ii. WNS Ristiaallokko rt, 150 cm iii. Dewdropin Männynneula kadonnut
iie. Helmi L kadonnut
ie. Taika-Kukka rt, 156 cm iei. Taika-Poika rt
iee. Taika-Tyttö rt
e. Fiktion Apila vprt, 154 cm
KTK-III, SV-I, KV-I
ei. Vaapukan Vilijo prt, 153 cm
KTK-II, KRJ-I, SV-II, KV Jälkeläisarvonimi A
eii. Pirunkorven Jamssi trt, 154 cm
KRJ-I, SLA-I, YLA1
eie. Haavelaakson Vintiö rt, 152 cm
ee. Fiktion Auni vprt, 155 cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, KV Jälkeläisarvonimi AB
eei. Kuuramaan Kultakavio rt, 160 cm
eee. Vaapukan Auri rt, 154 cm
KRJ-I, SV-I

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Arvon-Kohu     emälinja - Napernaatti


Näyttelytulokset

23.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, irtoSERT, päätuom. Sorel
31.01.2018 Susiraja, irtoSERT, päätuom. Sorel
13.01.2018 Syrjän Ratsutalli, irtoSERT, päätuom. Jannica