Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

Keijun Kuje

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeusrautias, 157 cm
syntynyt22.04.2010, 53-vuotias (3v. 22.07.2010)
osaaminenko: Vaativa B, re 80 cm
rekisterinumeroVH11-018-0213
kasvattajaKeijukartanon Ratsutalli
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692, FIKT1457)
  
saavutuksetKTK-I, VIR MVA Ch, KRL-I, KRJ-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © ei halua nimeään mainittavan

Kuje on kerrassaan upea hevonen; mahtava suku ja komea ulkonäkö, sekä lempeä, mutta vekkuli katse ja kaiken tämän kruunaa valloittava luonne. Hetkeen ei tällaista hevosta ole vastaan tullutkaan, eikä varmaan kovin pian tule uudestaan, mutta nyt minä saan olla sellaisen onnellinen omistaja.

Älykäs ja sosiaalinen Kuje tulee toimeen ihmisen kuin ihmisen kanssa, vaikka uusien tuttavuuksien kanssa vähän pelleileekin. Jotkut hevoset sen sijaan eivät vain kertakaikkiaan voi päästä herran kaveriksi, sillä oriilla on hyvin tarkka seula siitä keitä sietää ja keitä ei. Valikointia tapahtuu siis orien ja ruunien kohdalla, mutta kaikenlaiset tammat, niin pienet, suuret, rauhalliset, kuin äksytkin, saavat Kujeelta huomiota osakseen. Mikä nyt ei ole lainkaan yllättävää, kun kyseessä on toden totta ori.

Tarhakaverit on siis valittava sille tarkoin, jotta mahdollisimman vähillä tappeluilla selvittäisiin. Tietysti aina välillä rähinöidään, mutta yleensä tällöin on kyse kavereiden välisistä leikeistä. Kuje kiintyy melko vahvasti tarhakavereihinsa, joten jos joku lähtee, on se herralle aina kova paikka. Joka tapauksessa, Kujeen päivät tarhassa kuluvat telmien muiden kanssa ja syöden, mutta tietenkin myös rentoutuen. Se nauttii ulkoilusta ja toisinaan saakin ukkoa maanitella tovin, ennen kuin suostuu kiinniotettavaksi. Useimmiten auttaa, kun on luovuttavinaan ja muka lähdössä pois, sillä vaikka Kuje rakastaakin pientä jekkuilua, se ei voi olla vastuttamatta rapsutuksia ja muita huomionosoituksia.

Kilpailuissa, näyttelyissä tai missä tahansa uudessa paikassa Kuje seuraa tilanteita innostuneena, mutta hieman jännittyneenä. Pieni jännitys ei kuitenkaan vaikuta oriin suoritukseen, onhan sitä aina vähän ilmassa. Matkustajana se on helppo tapaus, sillä se astelee mallikkaasti traileriin ja on kyydissä kuin seisoisi maan kamaralla.

Ratsuna ori on mitä miellyttävin tapaus. Se tuntuu lukevan ratsastajansa ajatukset, joten suuria apuja ei juuri tarvita. Kuje on hyvin nöyrä ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa kaikin mahdollisin tavoin. Eteenpäinpyrkivyys on myös yksi oriin lukuisista hyvistä ominaisuuksista. Sillä on paljon ominaisuuksia, joita vaaditaan hyvältä kouluratsulta ja sitähän ori onkin. Kovin hyviä hyppääjän lahjoja Kujeelle ei ole kuitenkaan suotu, vaikka muuten melkolailla täydellisyyttä tavoittelevat ominaisuudet omaakin. Esteillä siitä tulee hieman hätiköivä ja hyppyyn ei aina lähdetä ihan parhaimmasta kohdasta. Ei se kuitenkaan estä oria suorittamasta puhtaita ratoja, ratsastajalta vain vaaditaan vähän enemmän. Kuje on rohkea ori, joten sitä ei juuri mikään voi hätkäyttää, ei kentällä, maneesissa tai maastossakaan.

Koska Kuje tulee hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, ei kengitys tai eläinlääkärintarkastukset yleensä tuota ongelmia. Tietenkin se on aina vähän ihmeissään, kun kengittäjä on taas tallilla, vaikka "ihan äskettäin" se sai uudet kengät, mutta antaa sen hoitaa rauhassa hommansa. Hoitotilanteet sen sijaan ovat aina Kujeen kannalta mukavia, sillä se nauttii saamastaan huomiosta kahden kesken hoitajansa kanssa. Se asettuu aloilleen ja nauttii, kunnes varusteet tuodaan ja ori innostuu huomatessaan pääsevänsä töihin. Jos joskus Kujeella sattuu olemaan useampi vapaapäivä, se on sen verran innoissaan, ettei satulaakaan meinaa saada selkään oriin tanssahdellessa innoissaan sivuttain edestakaisin.Sukuselvitys

i. Magnolian Kulta   KTK-I
rt, 157 cm
ii. Magnolian Karpaasi rt, 156 cm iii. Rimurin Lento   KTK-III vprt, 156 cm
iie. Kuuran Ruusa 157 cm
ie. Taikatuulen Aamunkoitto rt, 163 cm iei. Kasanova   KTK-III rt, 165 cm
iee. Tähti-Sumu prt, 161 cm
e. Magnolian Juku   KTK-III
rt, 157 cm
ei. Taikatuulen Kauhu rt, 158 cm eii. Aurinkorannan Aamurusko   KTK-II prt, 160 cm
eie. Pikku-Wiineri prt, 156 cm
ee. EL Hurrikaanin Tyttö   KTK-III rt, 161 cm eei. E.N. Tornado   KTK-II prn, 166 cm
eee. E.N. Katariina prt, 155 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Rimurin Lento     emälinja - E.N. Katariina


Jälkeläiset

6 kpl: 3 oria, 3 tammaa
Jalostusinfo: Kuje ei ole tällä hetkellä tarjolla ulkopuolisille tammoille!

tamma Haavelaakson Virkku s. 04.11.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Wadelman Virma
ori Keinumäen Pila s. 20.11.2010 KTK-II emä Keinumäen Kissu
ori Fiktion Hurrikaani s. 11.02.2011 VIR MVA Ch, KTK-II, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Koistilan Helmi
ori Fiktion Ketku s. 10.09.2011 VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I emä Haperon Satuprinsessa
tamma Fiktion Sointu s. 16.10.2012 KTK-III, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Koivukujan Sohvi
tamma Fiktion Kide s. 11.10.2013 KTK-III, SV-II, KRJ-I emä Fiktion Muru
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.