M.B. Maia

Siirtyi Huovilan Ratsutilan omistukseen 21. helmikuuta 2019. Uudet sivut

10-vuotias shetlanninponitamma,
syntynyt 29.04.2018.
Musta (Ee/aa), ei merkkejä.
Aikuisena arviolta 101 cm korkea.
Tällä hetkellä opettelee ponin elämää.
Kilpailee tulevaisuudessa valjakkoajossa.
Rekisterinumero VH18-017-0281.
Kasvattanut ja omistaa Mandelbacke
(VRL-00102 & VRL-00692).

i. Campcroft Mercury
rtpäis, 95 cm
ii. Holcombe Maximus
trt, 105 cm
ie. Birchlea Emelie
vrtpäis, 100 cm
e. Gabriëlle v.d. Rooshoeve
m, 104 cm
ei. Willem v.d. Rooshoeve
m, 105 cm
ee. Zoë v. Grijshoeve
m, 99 cm

Saavutukset

06.09.2018 2 Star Prospect (947 p.)

06.12.2018 Champion-arvonimi

20.02.2019 Kantakirjaus
17 p. + 18 p. + 18 p. + 18 p.
Yhteensä: 71 p. KTK-II

Maia 2-vuotiaana

Jälkeläisinfo

Maia ei ole vielä jalostuskäytössä

  • 00.00.0000 skp. Varsa (i. Nimi)
  • 00.00.0000 skp. Varsa (i. Nimi)

Kilpailuhistoria

1 startti, joista 0 sijoituksia.

  • 14.02.2019 VVJ Hunajakumpu Noviisi koulukoe yksiköille - 20/19

Näyttelytulokset

1 MVA-SERT, 2 irtoSERT, 0 RCH

  • 23.09.2018 NJ Maybeck Stud (Catia) - irtoSERT
  • 04.09.2018 NJ Maybeck Stud (Catia) - BIS4, MVA-SERT
  • 31.08.2018 NJ Maybeck Stud (Miia Maria) - irtoSERT

Kertomuksia vuosien varrelta

Viikko 29 » Karkulaiset

Ponit aiheuttivat meille tänään pieniä sydämentykytyksiä. Olin juuri tekemässä tarkastuskierrosta laitumilla ja jo kaukaa katselin, ettei ponien laitumella näkynyt ketään. Kun lopulta pääsin aidan viereen, ammotti aitaus aivan tyhjyyttään. Kaivoin puhelimen taskusta ja soitin Katille, joka oli tekemässä omia hommiaan tallissa. "Ei poneja sattuis näkymään sielläpäin?" "Eeei, kai", kuului vastaus. "No, jossain niiden täytyy nyt olla, koska täällä laitumella ei ole yhden yhtä ponia."

Koska karkulaisia ei näkynyt laidunten läheisyydessä, lähdin kävelemään takaisin tallille päin Katin jo aloittaessa etsinnät siellä. Jo noin kymmenen minuutin kuluttua aloin vaipua epätoivoon, mutta sitten tajusin kurkata maneesin takana olevaan metsään. Puiden takaa pilkotti ensimmäisenä Athenan pää. Sen vieressä seisoskeli takapuoli minuun päin Maia. Hieman kauaempana kaksikosta häntiään huiskivat Esmé, Gabriëlle ja Scilla varsoineen. "Huh, täällä ne on kaikki, maneesin takana", huusin Katille, joka riensi oitis paikalle. "Mutta miks ihmeessä ne on tänne tulleet, kun niillä on laitumellakin oma metsä", Kati ihmetteli. Sanoin miettineeni samaa ja kipaisin hakemaan tallista riimunnaruja. Palattuani ehdotin: "Jos sä otat ton kolmikon, niin mä tuun näiden kahden kanssa perässä. Pikkuvarsat varmaan seuraa ihan hyvin emiään, mutta varmistetaan näin, että kaikki pysyy varmasti matkassa."

Kävellessämme takaisin laitumien luo, aloimme pohdiskella uusille varsoille nimiä. "Mitäs jos tällä kertaa nimettäisiin ne lintujen mukaan nyt kun kahden isällä on lintuaiheinen nimi", ehdotin hetken pohdiskelun jälkeen. Katin mielestä idea oli hyvä, joten saatuamme ponit aitojen sisään suuntasimme talliin tietokoneelle selailemaan erilaisia listoja linnuista. Loppujen lopuksi kaikille löytyi nimet laululintujen kategoriasta. Esmen ja Gabriëllen pojista tuli M.B. Rusty Sparrow ja M.B. Desert Finch, sekä Scillan tammavarsasta M.B. Blackbird. Kun nimet oli kirjoitettu muistiin, lähdimme vielä yhdessä tarkistamaan, että ponit olivat varmasti pysyneet aidoissa. Ja niin pienet kiltit ponit saivat osakseen runsaasti rapsutuksia.

Viikko 18 » Pienen pieniä varsoja

Mantsun ensimmäiset shettisvarsat ovat nyt noin viikon ikäisiä ja en vain voi lakata ihastelemasta niitä. Suloiset Maia, Athena ja Jupiter ovat tarjonneet myös monta riemastuttavaa hetkeä koikkelehtiessaan laitumella. Tietenkin siten, että tarpeen vaatiessa on voinut juosta turvaan äidin luokse. Gabriëlle, Esmé ja Scilla ovat ottaneet uuden tehtävänsä haltuun erinomaisesti, joskin Esmé oli alkuun vähän turhankin suojelevainen poikaansa Jupiteria kohtaan. Viime päivinä se on jo onneksi antanut muidenkin lähestyä pienokaistaan.

Kaikki kolme varsaa nimettiin vähän vahingossa kreikkalaisen ja roomalaisen mytologian mukaan. Mutta koska kaikki varsat nimetään meillä tavalla tai toisella isän mukaan, tulivat ne periaatteessa myös sitä kautta. Maian isä on Mercury ja Jupiter sai suoraan isänsä nimen. Athenan isä tosin on nimetty Englannin kuninkaan Athelstanin mukaan, mutta mikä olisikaan ollut parempi nimivaihtoehto sen tammavarsalle kuin Athena.