Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

2. elokuuta 2014 - MUISTOSIVUT

Sabiana SWA

img
rotu, sukupuolitrakehner, tamma
väri, säkäkorkeusruunikko, 162 cm
syntynyt20.09.2007, 122-vuotias (4v. 20.10.2007)
osaaminenko: Helppo A, re: 150 cm
rekisterinumeroVH03-021-2559
kasvattajaKingsvalley
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-II, VIR MVA Ch, ERJ-II, YLA2

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Yleisesti Ana on hyväkäytöksinen ja suurisydäminen tamma, joka ei tahdo tahallaan olla piikkinä lihassa - se on maasta käsiteltynä rauhallinen ja tyyni, joka uteliaana, mutta silti varsin viisaana otuksena tutkii ja miettii kahteen kertaan ennen reagoimista. Esimerkiksi taluttaessa tamma seuraa kiltisti käsittelijäänsä, mutta jotain odottamatonta kohdatessaan se mieluummin pysähtyy taluttajansa selän taakse piiloon tarkkailemaan tilannetta, kuin ryntää suin päin karkuun.

Tallissa Anan miellyttävä linja jatkuu ja sitä on mukava käsitellä esimerkiksi karsinassa. Harjaus sujuu helposti sitomatta tammaa sen seistessä kiltisti aloillaan ja seuraten valppaasti hoitajansa tekemisiä. Tammaa on käsitelty pienestä pitäen paljon, joten se on tottunut kaikenlaiseen - Anan kanssa ei ilmene neitimäistä diivailua esimerkiksi kainaloiden harjaamisen suhteen! Se nostaa kaviot varsin kiltisti pyynnöstä, eikä loimen laittaminen siinä missä satuloiminenkaan tuota ongelmia - sen verran otus pitää kuitenkin arvoistaan kiinni, ettei se avaa suutaan kuolaimia kovasti sen hampaita vasten kolhivalle hoitajalle.

Ana tulee myös helposti toimeen tutun kotieläinlääkärin ja kengittäjän kanssa, joskin silloin tällöin mokoma voi heittäytyä vähän liiankin uteliaaksi käsittelijöiden ammattilaisvälineitä kohtaan, eikä malttaisi varsinkaan kengittäessä pysyä koko ajan paikoillaan. Sama tapa otuksella on pesuboksissa - vettä on niin kiva läikytellä ja letkua koettaa napata suuhun, että välillä Ana unohtaa herrasmiesnaisen etikettinsä.

Ratsastaessa Ana on jokseenkin toisenlainen, hyvin herkkä ja nopeasti reagoiva tapaus - sekä epäluuloinen tuntemattomia ratsastajia kohtaan. Esimerkiksi erilainen painoavun käyttö ja tyyli ratsastaa saavat tamman jännittymään ja varpailleen, jolloin se ei todellakaan kykene alkuun yhteistyöhön, vaan venkoilee neuroottisesti ja asettaa kuskinsa tulikokeeseen pienten apujen käytön ja hevosen huolellisen lämmittelyn suhteen, jotta sopiva aaltopituus löytyisi. Tuttu ratsastaja taas voi vain kavuta Anan selkään ja yhteinen moodi muodostuu alkukäyntien aikana - lojaali tamma työskentelee mieluusti täydellä työmoraalillaan alusta loppuun mainioita liikkeitään, rytmitajuaan ja notkeuttaan esitellen.

Rento Ana on mitä mukavin kouluratsu nöyryydessään, mutta sen todelliset lahjat pääsevät oikeuksiinsa vasta esteillä - tamma on aikamoinen hyppääjä, hyvin rohkea, varovainen ja terävästi ponnistava raketti, jolle jokainen kolaus puomiin on kolaus sen itsetunnolle. Otus liikkuu vaivatta ja erityisen kevyesti esteeltä esteelle vauhtia sekä halukkuutta puhkuen ja kuski saakin pitää erityisen hyvää huolta jarrusta - Ana ei tahallaan lähde kaahaamaan, eikä sitä herkkänä voi repiä ohjista suoraan taaksepäin, mutta nopeat toistot puolipidätteillä saavat sen useimmiten takaisin parempaan ruotuun.

Kilpailuissa Anan käytös ei poikkea rahtuakaan sen normaalista tavoista kotimaneesissa - tamma on hyvin keskittynyt suoritukseensa ja hyppäämiseen, eikä meteoriittikaan saisi sitä herpaantumaan esteradalla. Kilpailupäivänä aikaa ja vaivaa vievin osuus on ehdottomasti tamman saaminen ulos trailerista - sisään se vielä seuraa hoitajaansa kiltisti pussi päässä, mutta ulos peruuttaminen on aina yhtä vaikeaa! © daniSukuselvitys

i. Millennium Star T   KTK-II
prn, 166 cm
ii. Alté mkm, 169 cm iii. Allergo
iie. Carmila
ie. Crazy Drachen km, 160 cm iei. Felix Fever
iee. Invincible
e. Rubiana SWA
rt, 159 cm
ei. Sensation trn, 171 cm eii. Secretter
eie. Thailandis
ee. Rhada rn, 158 cm eei. San Cristobal rn, 166 cm
eee. Tazzi rt, 153 cm

isälinja - Alté     emälinja - Rhada

i. Upea startallilainen Millennium Star T on erinomainen esteratsu, mutta on pärjännyt myös kouluratsastuksessa. Ori omaa myös korrektin rakenteen, joten turhaan se ei ole muotovalio champion ja KTK II-palkittu. Se on jättänyt jälkeensä 17 upeaa puoliverivarsaa, joista monet ovat menestyneet isänsä tavoin esteillä.


Jälkeläiset

6 kpl: 2 oria, 4 tammaa

trak-ori Scipion Fawk s. 14.10.2009 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä B&W Scarface
trak-tamma Sabrielle Fawk s. 14.11.2009 isä Golden Toucan
trak-ori Golden Sayres s. 08.04.2010 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Golden Toucan
trak-tamma Supreme s. 07.03.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Waterfall's Grapevine
trak-tamma Anastacie Fawk s. 17.12.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Ghostdice Steeds
fwb-tamma Saturday Shamrock s. 13.01.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Alcohol Solo
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.