Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

8. kesäkuuta 2013 - MUISTOSIVUT

Fiktion Eelis

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeusvoikko, 149 cm
syntynyt19.09.2010, 122-vuotias (3v. 19.12.2010)
osaaminenko: Helppo A, re: 50 cm, Noviisi valjakkoajo
rekisterinumeroVH11-018-0221
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, YLA2, KRJ-I, SLA-II

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © J. Nousiainen

Toisessa polvessa kaksi huippuoria ja monia monia muita upeita sukulaisia. Tästä ei voi seurata kuin hyvää. Eeliksen on kertakaikkiaan upea ja ihmeellinen hevonen. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, kun on Eelis kyseessä, liittyihän oriin syntymäänkin aikamoisia yllätyksiä. Ensinnäkin Miljan oletettiin odottavan vain yhtä varsaa, mutta eräänä aamuna karsinassa olikin kolme hevosta, vaikka edellisiltana siellä oli ainoastaan yksi. Toinen, vielä suurempi hämmästyksen aihe, oli kaksospoikien väri. Vielä tänäkin päivänä on suuri mysteeri kuinka kahden punaraudikon hevosen, Miljan ja Uupoksen, jälkeläisistä tuli voikkoja. Ehkä voikoilla isoisillä on tässä kavionsa pelissä.

Huonoksi onneksemme Eelis ei ole yhtä helppo kuin vanhempanasa. Se ei paljon tekemisiään mieti, vaan tekee kaiken samantien kun mieleen pälkähtää. Ori on häsläämisen mestari ja varsin rauhaton. Hoitaessa kannattaa antaa sille jotain tekemistä tai pureskeltavaa, muuten se ei tule millään pysymään aloillaan. Kun annettu puuha ei enää kiinnosta, ori alkaa kuopia maata ja liikuskella levottomasti. Kavioita puhdistaessa Eeliksen häntä viuhuu oikein urakalla ja ori yrittää riuhtaista jalan irti otteesta. Kuitenkaan mitään pahaa ori ei tarkoita, vaikka vähän hankala onkin. Varsin kiltti otus se kuitenkin on, kun vain rauhoittuu höseltämästä.

Ratsastaessa oriin kanssa täytyy tehdä paljon töitä, jos haluaa saada herran liikkumaan ja menemään ratsastajan tahdon mukaan. Kokemattoman tai laiskan ratsastajan kanssa Eelis menee sieltä mistä aita on matalin, vaikka hyvän ratsastajan kanssa onkin reipas ja herkkä. Kyllä se helppotasoisen kouluratsastusohjelman menee, kunhan vain tarpeeksi jaksaa yrittää! Esteillä ori kuumuu herkästi ja peppukin on vähän kevyempi, kun se niin ahkerasti nousee. Maastossa sen sijaan toimii erinomaisesti, eikä säikykään mitään turhaa. Isomman porukan kanssa voi tulla vähän ongelmia laukatessa, mutta muutoin ori käyttäytyy yllättävänkin hyvin. Valjakkoajossa Eelis on tarkkaavainen ja se todellakin pitää lajista.

Eeliksen kilpailusuoritukset ovat aika vaihtelevia, sillä joskus se ei keskity lainkaan olennaiseen, vaan katselee silmät pyöreinä joka puolelle päästellen ihmeellisiä ääniä. Toisinaan taas ori tuskin huomaa ympärillä olevaa hälinää. Kuljetuksessa ei ole mitään ongelmaa, jos vain on tarpeeksi tekemistä ja syötävää matkalla. Eläinlääkärintarkastukset sujuvat leikiten, mutta kengittäjän kanssa herra ei oikein tule juttuun, kun kavioiden puhdistuskaan ei ole sen mielestä mukavaa. Muiden hevosten kanssa ori tulee toimeen niin ja näin, mutta ei se ainakaan riitaa haasta.Sukuselvitys

i. Muistoraunion Uupos   KTK-III
prt, 150 cm
ii. FNS Eepos   KTK-I vkk, 146 cm iii. Lähde-Leevi prt, 152 cm
iie. FNS Hemuli prn, 153 cm
ie. Viljamäen Muskamaija rt, 150 cm iei. LS Reima rn, 155 cm
iee. Viljamäen Muskotti rt
e. Haavelaakson Milja   KTK-II
prt, 149 cm
ei. Nerian Eemil   KTK-I vkk, 147 cm eii. Kapoeira   KTK-II tprt, 143 cm
eie. Syreenin Quuluisa trt, 147 cm
ee. Wadelman Kuvitelma   KTK-I prt, 150 cm eei. Nerian Komu rt, 147 cm
eee. EL Valottaren Ainoa rn, 157 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Harmaanaaman Kullervo     emälinja - Eerika


Jälkeläiset

5 kpl: 4 oria, 1 tamma
Jalostusinfo: Eelis ei ole enää jalostuskäytössä.

ori Lumon Tiikeri s. 18.05.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä LS Raita
tamma Steekin Ensitähti s. 12.09.2011 VIR MVA Ch, KTK-III, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Mörkövaaran Vilppa
ori Oonan Eekker s. 20.10.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Puutteettoman Holtiton
ori Mehtälän Elvis s. 21.12.2011 emä Aikahali HUI
ori Lamourin Sarjahurmaaja s. 10.02.2012 KTK-III, SV-I, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Viehättävän Remiina
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.