Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Fiktion Helinä

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 142 cm
syntynyt16.07.2013, 88-vuotias (4v. 14.11.2013)
osaaminenko: Helppo B, re: 60 cm
rekisterinumeroVH13-018-0895
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-II, SV-I, 49 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Helinä on kaikkia ja kaikkea rakastava tamma, se on erittäin äidillinen. On sanomattakin selvää, että tamma on myös varsoilleen mitä loistavin emä, jopa hieman liian suojeleva. Helinä on kiltti tamma noin muuten, rakastaa huomiota ja porkkanoita. Herkkupersous näkyy myös hitusen tamman käsiteltävyydessä ja toki myös vatsanympäryksessä. Helinä nimittäin ei luovuta ennen kuin saa taskut tyhjennettyä jos herkut haistaa. Olemmekin vitsailleet, että tamman karsinan oveen voisi ripustaa kyltin "tyhjennä taskusi ennen kuin menet tamman luokse". Ei ole meinaan niin kovin mukavaa yrittää epätoivoisesti harjata neitiä, joka tekee kaikkensa saadakseen herkkuja. Taluttaessa tamma käyttäytyy hyvin, joskin on melko reipas.

Helinä on tyyni ja rento ratsu. Se on sen verran tyyni, että vaatii ratsastajaltaan hyvinkin rautaisia pohkeita jotta liikkuu hyvin eteenpäin eikä näytä etanalta märällä sementillä. Tammalla on erinomainen ja laadukas laukka, ravi on hieman ponimaisen sipsuttavaa ja käynti hieman laahaavaa, jos tammaa ei ratsasta kunnolla eteen. Laiskuudestaan huolimatta Helinä on hyvin yhteistyönhaluinen ja mutkaton, se kyllä tekee tehtävät mitä siltä pyydetään kunhan ne pysyvät niin sanotusti tamman osaamisalueen sisällä. Ja vaihtelu virkistää Helinänkin kohdalla, pienet esteet (isommat alkavat hirvittämään) ja rennot maastolenkit antavat kummasti puhtia puuduttavaan kouluratsastustreeniin.

Helinää hieman jännittää lastaussilta ja sen mielestä onkin aina parempi laskea kolmeen, tai jopa kolmeenkymmeneen ennenkuin pienet kauniit kaviot uskaltaa lastaussillan syötäväksi laittaa. Ongelma on juuri se ensimmäinen askel, kun siltaan on saatu hipaisu kävelee Helinä koppiin kuin ongelmaa ei olisi ollutkaan. Tuntematon on hevosten aivotukset, mutta nyt mennään näillä ja muuksi ei ainakaan Helinän kanssa tilanne ole muuttunut vaikka hommaa ollaan treenattu... Ja paljon!!! Helinä on kisapaikoilla ihanan rento ja tyyni, se ei järjestä mitään showta itsestään. Varsan kanssa jos ollaan liikenteessä voi Helinä olla hieman hermostuneempi, mutta ei missään nimessä hankala.Sukuselvitys

i. UK Kahlekuningas   KTK-II
prn, 155 cm
ii. Purppuran Kuuveli tprn, 156 cm iii. Taikatuulen Ajate kadonnut
iie. Aurinko rn
ie. R.I. Kaunoinen Kukkanen   KTK-II 146 cm iei. Haltian Uniikki   KTK-II kadonnut
iee. Virvatulen Pieni Prinsessa rt, 147 cm
e. Fiktion Heliina   KTK-III
prt, 143 cm
ei. Anffin Thor m, 162 cm eii. Sandin Taikaviitta rt, 160 cm
eie. Sinihämärän Solina vrt, 156 cm
ee. Koistilan Helmi   KTK-II prt, 143 cm eei. Kauhukakara   KTK-II rt, 142 cm
eee. Ellenin Hyasintti   KTK-II prn, 142 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Aurinkorannan Aamurusko     emälinja - Hempukka

Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.