Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA

Fiktion Mimosa

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeustummanrautias, 155 cm
syntynyt15.01.2013, 94-vuotias (4v. 16.05.2013)
osaaminenko: Helppo A, re: 60 cm
rekisterinumeroVH13-018-0321
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, SV-I, 49 sijotusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Mimosa on hyvin mitäänsanomaton tamma ulkopuolisin silmin. Se ei tee koskaan mitään radikaalia ja tuntuu vain tulevan sinne mihin käsketään rauhallisen lepsusti. Tottahan se on, ettei meidän Mimosa ole mikään show eläjä, se on äärimmäisen kiltti ja rauhallinen tapaus, joka toimii kuin ajatus. Sen vuoksi se onkin kultaakin kalliimpi, sillä tämän kokoisessa tallissa kuin Fiktio on ehdottomasti enemmän niitä heikompiluontoisia kuin loistavaluonteisia - Mimosa kuuluu kiistatta näihin loistavalla lonteella varustettuihiin harvoihin yksilöihin. Tamman kanssa olostaan nauttii, se ei koskaan kysy onko pakko, vaan tekee niin kuin pyydetään. Satulavyön kiristyksestä kavioiden puhdistukseen ja kengityksestä raspaukseen kaikki sujuu Mimosan kanssa kuin vettä vain. Mimosa on taluttaessa hieman hidas, mutta tulee kyllä perässä sinne minne pyydetään.

Mimosa on hieman kohlo tapaus, se mennä pörskuttaa juuri niin kuin ratsastaja pyytää, mutta kompuroi melkoisen usein. Onneksi tamma ei pienistä välitä, haavoja siltä löytyy useammin kuin kerta viikkoon, mutta yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat kun tamma on ontunut koko elämänsä aikana. Mimosa on rauhallinen, jopa laiskaan kääntyvä ratsu, joka kuitenkin on äärimmäisen yhteistyönhaluinen ja se ei takuuvarmasti keksi kepposia ratsastajansa pään menoksi, vaikka lentokone laskeutuisi kentän viereen. Tamma vaatii osakseen pitkän verryttelyn vertyäkseen hyvin, ilman perusteellista alkujumppaa tamma on koko ratsastuksen ajan yhtä jäykkä kuin vanha mummu sängystä noustessaan. Kuten olettaa saattaa Mimosa on maastossa lauhkea kuin lammas, se menee läpi vaikka harmaan kiven jos ratsastaja pyytää, ja jos erikoisemmille maastoreiteille halajaa, on Mimosa kompurointiaan lukuunottamatta oiva peli tälläisille reissuille. Esteet olemme jättäneet suosiolla muiden huoleksi, tamma hyppää rauhallisesti ja ei ryntäile tai muuta, mutta koska se ei jalkojaan osaa asetella oikein, on kaatumisen riski liian suuri.

Mimosa on yllätys yllätys helppo lastata ja kuljettaa. Se on tyyni kuin mikä, ei ole moksiskaan vaikka reissuun lähtisi koko talli tai vain se. Uudet paikat saavat tamman ryhdin korkeintaan nousemaan puoli senttiä, mutta eipä meidän itse tyyneys jaksa uusista maisemista olla sen suuremmin moksiskaan. Verryttelyn tärkeys on täysin sama kisoissa kuin kotona ja pahitteeksi ei ole yhtään jos tamma on ratsastettu jo kotona suht vetreäksi, etenkin jos matka kisoihin on lyhyt. Suorittajana Mimosa on erittäin tasainen, sen prosenttierot on tuomareista riippuen hyvin pieniä.Sukuselvitys

i. Västerbyn Sakarias
tprt, 157 cm
ii. Hovi-Ponteva prt, 158 cm iii. Unohtumaton Toivo DS rt
iie. Hystereesi rt, 146 cm
ie. Kimovaaran Särmä prt, 151 cm iei. Waltteri VOE rt, 145 cm
iee. Valveron Marina rt, 150 cm
e. Aavan Milana   KTK-III
prt, 154 cm
ei. Keinumäen Oiku   KTK-I prt, 153 cm eii. Keinumäen Vänni   KTK-II rt, 153 cm
eie. Aprikoosin Paaperoinen   KTK-II rt, 147 cm
ee. Aavan Miina   KTK-II vrt, 156 cm eei. Vaapukan Miko   KTK-II prt, 155 cm
eee. Västerbyn Akviliina   KTK-III rn, 157 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Harmaanaaman Kullervo     emälinja - Neponen


Jälkeläiset

2 kpl: 1 ori, 1 tamma

ori Fiktion Wirtuoosi s. 29.01.2014 isä Fiktion Wekkuli
tamma Fiktion Miriami s. 25.04.2014 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Fiktion Hilpuri
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.