Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

20. lokakuuta 2013 - MUISTOSIVUT

Fiktion Tiuku

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusrautias, 150 cm
synytynyt23.01.2011, 123-vuotias (4v. 24.05.2011)
osaaminenko: Vaativa B, re: 65 cm
rekisterinumeroVH11-018-0491
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, YLA2, KRJ-I, SLA-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © KK

Tiuku on vähän outo tapaus, ainakin verrattuna siihen millainen sen emä on. Nimittäin kotioloissa pienen porukan kanssa se on todella ujo, eikä juurikaan välitä saamastaan huomiosta. Mutta kun tamma pääsee suuren yleisön eteen, oli tamma sitten kotona tai uppo-oudossa paikassa, se muuttuu aivan täysin. Se pursuaa intoa ja rohkeutta. Se paistattelisi huomion keskipisteenä vaikka koko päivän. Kisoissa se näyttää aina upeimmat koululiikkeensä ja näyttelyissä esittää rakenteensa nätisti ja ylväänä paikallaan seisten. Sekä tietysti näyttää upeimman käyntinsä ja ravinsa. Tammaa ei voisi mitenkään uskoa samaksi hevoseksi.

Kotimatkalla tamma muuttuu taas omaksi ujoksi itsekseen, mutta aina kisapaikalle mentäessä siitä tulee hetki hetkeltä innokkaampi. Kotona lastaus sujuu ongelmitta, mutta kisapaikalla siitä ei tahdo tulla mitään, kun tamma ei haluaisi sitten millään lähteä takaisin kotiin.

Tarhassa tamma viihtyy mieluiten yksin ja useimmiten ei edes päästä muita hevosia lähelleen. Ensimmäistä varsaakin se hyljeksi, joten se jouduttiin antamaan sijaistammalle, jolta oli varsa juuri kuollut. Mutta toisen varsan kanssa sen äidinvaistot tulivat esiin ja tamma olikin niin suojeleva sitä kohtaan, etten edes minä meinannut päästä lähelle.

Hoitaessa Tiuku pysyy nätisti aloillaan, vaikkei hoidettavana olemisesta juuri välitäkään, ellei olla lähdössä kisoihin tai näyttelyihin. Kaviot tamma antaa putsata, samoin harjaus sallitaan joka paikasta. Suojia tai pinteleitä laitettaessa steppailee, joten se vähän hankaloittaa niiden laittoa. Satulaa laitettaessa luimii, mutta ei tee sen kummempaa. Kuolaimet tamma ottaa kiltisti suuhunsa. Taluttaessa Tiuku kävelee nätisti vierellä, joskin aika reippaasti.

Ratsastaessa Tiu'un mieliala vaihtelee katsojamäärän mukaan, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin. Jos yleisöä ei ole, se ei viitsi juuri koskaan yrittää parastaan, mutta toisinaan kyllä. Jos yleisöä on, se yrittää tehdä kaiken niin hyvin kuin osaa, mutta joskus se keskittyy katsojiin niin paljon, ettei ehdi keskittyä omiin askeliinsa, jonka vuoksi se alkaa kompuroida. Oli yleisöä tai ei, esteillä se ei ole mikään lahjakkuus. Tammalta onnistuu vain pikkuiset esteet, sillä isommilla sen rohkeus ei riitä, eikä hyppytyylikään ole parasta laatua. Maastoilusta tamma sen sijaan pitää vain, jos saa olla yksin. Se rakastaa pitkiä laukkapätkiä, mutta myös rauhallisia maastolenkkejä syvässä hiljaisuudessa. Se ei juurikaan säiky, vaikka toisin voisi luulla.Sukuselvitys

i. Fiktion Helmeri rt, 146 cm ii. Symbioosin Varaslähtö rt, 158 cm iii. Kirveltäjän Loistokas rt, 147 cm
iie. Symbioosin Tiukkapipo prt, 154,6 cm
ie. Kullan Haiku tprt, 145 cm iei. RSA Maahismieli   KTK-III trt, 146 cm
iee. Kullan Ciku hprn, 144 cm
e. Fiktion Sinja rt, 153 cm ei. Siirin Polkaus rt, 155 cm eii. Taivaanrannan Sävellys prt, 155 cm
eie. Kuullon Polkka rt, 160 cm
ee. Fiktion Selja rt, 152 cm eei. VNA Julma   KTK-III vkk, 153 cm
eee. Fiktion Sirla   KTK-III prt, 152 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Orjantappura     emälinja - Lilla My


Jälkeläiset

3 kpl: 2 oria, 1 tamma

ori Fiktion Välkki s. 22.06.2011 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Västerbyn Vääpeli
tamma Fiktion Louna s. 07.01.2012 KTK-III, SV-II, KRJ-I isä Koistilan Kapina
ori Fiktion Tiikka s. 10.02.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista isä Heinämäen Vilunki
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.