Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Verdino

img
rotu, sukupuolitrakehner, ori
väri, säkäkorkeustummanruunikko, 167 cm
synytynyt03.05.2012, 67-vuotias (3v. 02.08.2012)
osaaminenko: Helppo A, re: 140 cm
rekisterinumeroVH13-021-0025
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-II, VIR MVA Ch, 94 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Gestüt Hämelschenburg


Sukuselvitys

i. Venerdi   KTK-II
trn, 164 cm
ii. Jack's Boy   KTK-III tprn, 162 cm iii. Jack m, 166 cm
iie. Diamondelle prn, 161 cm
ie. Wasservogel trn, 164 cm iei. Papierzeichen trn, 166 cm
iee. Babicca rn, 164 cm
e. Quidam Memory KIB   KTK-II
rt, 166 cm
ei. Noir Spikeld rn, 165 cm eii. Noir Quidam
eie. Esther
ee. Echos Carneval trn, 168 cm eei. Memory Treasure
eee. Aveiro's Echo

isälinja - Jack's Boy     emälinja - Echos Carneval

ii. Näyttelyissä menestynyt Jack's Boy on harvinaisuus trakehnerien suvuissa, sillä se on jättänyt maailmaan ainoastaan neljä varsaa. Näistä kaksi, Venerdi ja Vogue Spirit, ovat kasvattamiani oreja ja kumpasenkin emänä Wasservogel. Näyttävälle Jackiksi kutsutulle herralle myönnettiin Champion-arvonimi joulukuussa ja vain vajaan kaden viikon päästä, 6.1.2006, se muotovalioitui. Lumi Trakehnersin kasvattama ja Hoarfrostin omistama Jack on miellyttävä käsitellä ja etenkin esteillä se on elementissään. Sitkeys on yksi sen lukuisista hyvistä ominaisuuksista. Ratsastuskilpailuissa sitä ei ole juurikaan nähty, mutta yleislaatuarvostelussa Jack palkittiin kolmannella palkinnolla ja kantakirjaankin se pääsi III-palkinnolle.

ie. Yksi tärkeimmistä tammoistani oli aikanaan Wasservogel, kun perustin trakehnersiittolan Kickback Trakehnersin. Tallin taru ei kauaa kestänyt, mutta Assi oli ja pysyi. Kickbackin alla tamma varsoi kahdesti, oreja kumpanenkin, ja kilpaili jonkin verran. Sittemmin siitä tuli vielä kuuden varsan emä. Niinpä siitostamman uran tuleessa päätökseen Assilla oli viisi ori- ja kolme tammajälkeläistä. Niistä yksi tamma on aikanaan ollut pidemmänkin aikaa omistuksessani, mutta nykyään sen koti on Dark Side Trakehnersissa. Wasservogel on luonteeltaan kiltti ja erittäin utelias. Esteillä tamma on mitä mainioin, kunhan ratsastaja hallitsee ratsunsa. Näyttelyidenkin saralla menestyneelle Assille on myönnetty Champion-arvonimi. Laatuarvosteluista sillä on myös pari palkintoa: ERJ-III ja YLA3, sekä Barrier Showjumperin järjestämästä Showjump-presentationista SJP-I. Wasservogel menehtyi 31-vuotiaana tammikuussa 2009.

iei. Läsipäinen Papierzeichen menestyi elinaikanaan mainiosti rataesteratsastuksen saralla. Se valloitti aina niin kansalliset kuin kansainvälisetkin GP-radat. Näyttelyissä kiertäminen tuotti myös tuloksia, lopulta ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Jalostukseen sitä ei juurikaan käytetty; vain kymmenkunta jälkeläistä jatkavat sen kavionjälkiä esteratsastuksen saralla. Ori menehtyi 27 vuoden iässä.

ieii. Kansainvälisestikin menestynyt esteratsu Dérr Hahn oli kuuluisa 70-luvulla. Sen upea läsipää oli lähes jokaisessa lehdessä sen jälkeen, kun se voitti maailmanmestaruuden. Lehtiartikkeleiden ansiosta ori oli kuumaa kamaa kasvattajien ja muiden tammanomistajien keskuudessa ja astutuskyselyitä sateli päivittäin useita kymmeniä. Dérr Hahn:n omistaja kuitenkin päätti rajoittaa oriin jalostuskäyttöä, vaikka loppujen lopuksi varsoja syntyikin 70 kappaletta. Suurin osa jälkeläisistä oli oreja. Dérr Hahn lopetettiin jalkavaivojen vuoksi 22-vuotiaana.

iee. Kisauransa varhain lopettanut Babicca ei oikein ottanut enää menestyäkseen siirryttyään kansallisiin luokkiin. Aiemmin se oli sijoittunut lähes tuosta noin vain. Se ei enää näyttänyt nauttivan hyppäämisestä, joten omistaja päätti suosiolla siirtää Babiccan siitostammaksi. Toimi se erinomaisesti kuitenkin vielä harrastehevosena. Se sai viisi jälkeläistä, kolme tammaa ja kaksi oriita. Vihreämmille laitumille tamma kirmasi 23-vuotiaana.


Jälkeläiset

4 kpl: 3 oria, 1 tamma

ori Brandy Alezander s. 10.01.2014 kilpaillut porrastetuissa emä Bermuda Chase CTN
tamma Limone Ley s. 06.02.2014 emä Lemony Hexen
FWB-ori Ramant Verdon s. 27.12.2014 kilpaillut porrastetuissa emä Opaal F
ori Santos F s. 26.05.2015 emä Saffron F
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.