Joulu 2015: Kür koulukilpailut

28.11.2015 | Kommentit pois päältä artikkelissa Joulu 2015: Kür koulukilpailut

Tervetuloa mukaan Pikkiksen Kür koulukilpailuihin! Kilpailut ratsastetaan ulkona meidän ratsastuskentällämme! Auraamme kentältä lumen pois. Päivä on pilvinen, lämpötila on -2 astetta ja tunnelma kisapaikalla tottakai jouluinen ja musiikki raikaa!

Kilpailupäivä: 18.12.2015
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 17.12.2015
Järjestyspaikka: Pikkulinnun talli (PIKK6753)
Vastuuhenkilö: Kati (VRL-00102)
Arvontatapa: tulokset ratkaistaan laittamalla tekstit paremmuusjärjestykseen

Luokat ja osallistumisrajoitukset

1. Helppo B, tuom. Milja
2. Vaativa B, tuom. Milja
3. Grand Prix, tuom. Milja

Valitse suoritukseenne kappale ja liitä linkki youtubesta osallistumiseen. Kilpasuorituksessanne epäonnistui yksi tai useampi asia, mikä se oli ja missä kohtaa kappaletta se tapahtui? Kirjoita tarina aiheesta. Tekstin pituus 100-300 sanaa.

Kilpailut ovat avoinna kaikille!
Luokkiin mahtuu kolmekymmentä (30) osallistujaa
Ratsastaja saa tuoda viisi (5) hevosta yhteen luokkaan
Hevonen saa osallistua kahteen (2) eri luokkaan
Hevonen saa osallistua kerran yhteen luokkaan

Osallistuminen

Osallistuminen sähköpostiin virtkati@gmail.com otsikolla Kür:
Luokka nro
Ratsastaja ‐ Ratsu
Linkki kappaleeseen
Tarina tai runo

Tulokset

Kiitos kaikille kilpailijoille! Toivottavasti tapaamme teitä vielä jatkossakin Pikkiksen kilpailuissa! Voittajille jaettiin sinivalkoiset ruusukkeet ja kaikille muille jaettiin tsempparipalkintona pinkit ruusukkeet.


Kiitos ruusukkeista MWS Boutique!

Ruusukkeet saa ottaa mukaan hevosensa sivuille kunhan muistatte lukea täältä käyttöehdot.

1. Helppo B
1. Nicky (VRL-14087) – Berryhill Lemon Soldier VH15-035-0164
PSY – DADDY(feat. CL of 2NE1) (Kohta 3:22)
Olin jopa yllättynyt, kuinka hyvin kouluratsastusrata oli sujunut meiltä. Lucas ei ollut lainkaan kenkkuillut ja oli koko ajan hereillä. Annoin Lucakselle pohkeita ja se nosti ravin. Ohjasin sen voltille ja siitä uraa pitkin kentän toiselle puolelle ja suunnanvaihtaminen onnistui rata leikkaalla. Lucas päätti jossain välissä, että nyt ei enää kiinnosta ja tiputti raville keskellä kenttää. Se heitti kokonaan jarrut pohjaan. Siinä kohtaa minua ei mitään muuta kuin ketuttanut kamalasti, sillä rata oli melkein lopussa. Kaikkien ihmisten tuijottaessa yritin antaa ponilleni naama punaisena pohkeita. Biisi jatkui ja oli melkein lopussa, kun Lucas päätti jatkaa matkaa. Kuulin pientä tirskuntaa yleisöstä ja yritin ohjata oria parhaani mukaan loppuun saakka. Minun kumarrettuani tuomarille yritin saada Lucasta liikkeelle, mutta ori oli päättänyt jäädä siihen kohtaan kenttää. Minun ei auttanut kuin laskeutua orin selästä ja raahata se taluttaen pois kentältä.

2. Nicky (VRL-14087) – Barbelerque VH15-115-0004
twenty one pilots – Stressed Out (Kohta 3:10)
Jo istuessani tamman selkään olin varma, että sillä eivät olleet kaikki kohdillaan. Tamma oli normaalia jännittyneempi. Uskoin sen johtuvan lumesta. Eihän australialainen tamma tällaiseen keliin ollut tottunut. Ohjasin tamman uralle ja annoin sille pohkeita. Tamma nosti hyvin ravin, mutta sen askeleet olivat jäykät, mikä tuskin näytti hyvältä tuomarin silmissä. Kouluratsastuksen piti olla sulavannäköistä. Jostain kuuluu korkea kiljaisu, eikä Blairin hermot enää kestänyt, vaan tamma pillastui ja lähti pukkilaukkaamaan ympäri kenttää. Yritin rauhoitella turhaan tammaa. Ohjasin sen voltille ja Blair vaihtoi laukkaa. Siinä vaiheessa keksin idean ja muutin rataa kokonaan. Ohjasin Blairia kahdeksikolla vaihdellen laukkaa. Sain sen rauhoittumaan ja rata saatiinkin loppuun ihan onnistuneesti. Blair oli yhä jännittynyt, mutta olin iloinen äskeisestä suorituksesta.

3. misery. – Lamourin Pihla
P!nk – Try
Pihla on yleensä reipas ratsastaa ja siksi valitsin kappaleeksi nopeatempoisen biisin ohjelman taustalle. Ohjelmakin oli painottunut lisäyksiin ja muihin reippaisiin kohtiin. Vaan mitä tekee Pihla – on elämänsä toista kertaa patalaiska ratsastaa. Putosimme heti alussa tahdista ja jouduin koko ajan keksimään uutta ohjelmaa päässäni. Ei muuten ole helppoa muistella musiikkia, vaadittavia tehtäviä ja ratsastaa vielä patalaiskaa hevosta reippaan biisin tahdissa! Minulle taisi tulla enemmän hiki kuin hevoselle, joka vain hölkkäsi ohjelman läpi normaalin kipittämisen sijaan.
Tekstin pituus alle 100 sanaa.

2. Vaativa B
1. misery. – Moon Hurmuri
Cheek – JippiKayJei
Musiikkivalinta oli täydellinen Ruudille, sillä se on itserakas voittajatyyppi ja pystyin kuvittelemaan sen laulamassa tätä laulua radan aikana… Valitettavasti suorituksessa tuli muutama muuttuja matkalle. Hevonen teki kaiken loistavasti, mutta ratsastajalla oli pitelemistä pokassa musiikin ja sen mielikuvan vuoksi, että Ruuti laulaa kappaletta samalla kun porskuttaa menemään. Ratakin unohtui ensimmäisen kertosäkeen aikana. Kürissa on se hyvä puoli, ettei kukaan huomaa asiaa – voit vain jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan pienen soveltamisen jälkeen. Eikä kouluradalla onneksi haittaa sekään, että ratsastaja hymyilee kuin hangon keksi ja tirskuu välillä puseroonsa. Tuomarilla olikin kommenteissa, että ”esitys oli oikein hyväntuulinen ja sekä ratsastaja, että hevonen nauttivat tänään menosta”.

2. Nicky (VRL-14087) – Halcyon de Vallée VH14-121-0030
Empire Cast – You’re So Beautiful ft. Jussie Smollett, Yazz (Kohta 2:30)
Radalle kiitää ratsukko ruskeavivahteinen,
tammakin on niin sulavaliikkeinen.
Laukassa ympäri kentän ja laukanvaihtoja tehden,
ratsastaja puoliverisensä voltille ohjaten.
Tamman jalat rummuttavat maata musiikin tahtiin.

Ratsastaja pidättää hevostaan laukasta raviin.
Jokin ongelma kuitenkin ratsukolla on,
ratsastajan heittely selässä on sen verran mahdoton.
Pian kuuluukin: ”Kops”,
ratsastaja maaten maassa, hops.

Ratsu vetää kentällä omaa show’taan
ja innostuu vaihtamaan ravin laukkaan.
Satula roikkuu tamman mahan alla
haitaten tamman menoa aika lailla.
Ruskea tamma vain heiluttelee korviaan
ja nauttii vapaudestaan.

Ratsastaja nousee ylös valkoisesta maasta,
ja yrittää saada tukea aidasta.
Show’nsa vedettyään tamma palaa luokse omistajansa
ja antaa hänen nostaa satulansa.
Surkeana radan kohtalosta ja biisin loputtua taluttaa nainen tammansa pois,
vaikka parempaa show’ta hakea sais.

3. Grand Prix
1. Otterley – Chocolate Chip
Macklemore & Ryan Lewis – Downtown
Kun kuulin kappaleen talliradiosta, alkoi päässäni välittömästi raksuttaa hieman erilainen kür ohjelma, johon ratsuksi ei olisi voinut kuvitellakaan ketään muuta kuin luottoshowmieheni Chipin. Niinpä aloinkin hiomaan ohjelmaa jo kisaradoilta eläköityneen orini kanssa aluksi ihan vain omaksi iloksi ja mielenvirkistykseksi. Oikeaksi kilpailuohjelmaksi suunnitelmani muovautui kuitenkin pian, kun meille tarjoutui tilaisuus esittää ohjelma ensimmäistä kertaa Pikkulinnun tallin jouluisissa kür koulukilpailuissa. Vaikka aikaa treenaamiselle ei oikeiden töiden lomasta tuntunutkaan löytyvän aivan tarpeeksi paljoa, lähdin esittämään ohjelmaamme Chipin kanssa varsin luottavaisin mielin.

Tiesin jo ennalta, että ohjelma ei todellakaan ollut mikään helppo nakki, vaan rytmin kanssa sai olla koko ajan kieli keskellä suuta. Harmikseni pitkin rataa sattuikin pieniä tahtirikkoja, kun oma rytmitajuni ei oikein suostunut seuraamaan haastavan kappaleen rytmikulkua. Niinpä ajoitusten kanssa olikin hieman ongelmia erityisesti kappaleen lauluosuuksiin siirryttäessä, eivätkä biisin rauhallisimmat kohdat toteutuneetkaan aivan yhtä leppoisasti ja rennosti kuin olin suunnitellut. Onneksi ratsunani oli kaikista vaihtoehdoista juuri karismaattinen Chip, jolta löytyi pilkettä silmäkulmasta ja kunnon räppijäbän asennetta, joten saimme biisin haltuun pienestä haparoinnista huolimatta.

Kirjoittanut: Pikkulinnun talli Aihe(et): Joulu 2015, Kilpailut