Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

25. tammikuuta 2014 - MUISTOSIVUT

Fiktion Henrikki

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeuspunarautias, 156 cm
synytynyt05.01.2008, 119-vuotias (3v. 05.04.2008)
osaaminenko: Vaativa B, re: 70 cm
rekisterinumeroVH11-018-0220
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKRJ-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © ei halua nimeään mainittavan

Henrin kanssa täytyy hoitaa harjaus ja varusteiden laitto nopeasti, sillä sen hermot eivät kestä seistä pitkiä aikoja paikoillaan. Muutenkin sen ympärillä saisi olla aina mahdollisimman vähän ihmisiä hyörimässä, sillä se stressaantuu. Jos hommat toimii nopeasti ori on oikein kiltti, mutta jos sitä aletaan lääppiä liikaa ori tuohtuu ja saattaa napata kiinni käsittelijänsä hihan suusta. Tämän vuoksi orin karsinan ovessa on ihan varatoimena kyltti "hevonen puree". Jotain hyvää on orin "lääppimisinhosta", nimittäin jos tallille tulee joku hitaammanpuoleinen hoitaja, hän saa harjoitella tehokkuutta Henrin kanssa. Nopeasti ne oppii! Henri on helppo taluttaa, ori ei kummemmin kukkoile muille hevosille, vaan käyttäytyy tyynen rauhallisesti tilanteessa kuin tilanteessa.

Henri on yksi tallimme varmimmista ratsuista, se on nöyrä ja todella herkkä. Orilla on isot liikkeet ja niissä tosissaan saa istua oikein olan takaa. Toki, jos ratsastaja ei osaa pyytää Henriltä sitä parasta, sopisi se vaikka ratsastuskouluun vähän paremmaksi hevoseksi, niin hyvä sen ratsastettavuus on ja oikeastaan ikinä se ei pelleile omiaan. Henri ei kuitenkaan ole mikään automaatti, se suorittaa perusasiat (siirtymiset ja kääntymiset) kenen tahansa kanssa, mutta vaativimmissa jutuissa ja jo ihan kokoamisessa Henri tarvitsee paljon tukea ratsastajaltaan. Ori myöskin vaatii todella tasaisen käden, jottei suutahda ja nosta päätään peräänannosta pois. Henrin ihanimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti sen varmuus tilanteessa kuin tilanteessa, ori ei säiky juuri mitään ja vaikka säikähtäisikin se vain nostaa päätään ja hidastaa vauhtia.

Päästessään näyttämään taitonsa kilpakentillä Henri todella syttyy. Se viihtyy yleisön edessä paremmin kuin hyvin, joka on sikäli hieman hassua, kun normaalisti liian moni ihminen sen läheisyydessä saa orin stressaantumaan. Kisoissa Henri kuitenkin löytää menoonsa ainakin yhden vaihteen lisää, joskus tuntuu, että kaksikin, ja aniharvoin sen radat ovat vain "ihan ok". Henri kuitenkin jonkun verran stressaa kisahälinää, vaikkei sitä päällepäin näytäkkään. Sen massu menee nimittäin ikävällä tavalla hieman ruikulille aina kisoissa.Sukuselvitys

i. FNS Hellurihei prt, 154 cm ii. Ikiliikkuja rt, 155 cm iii. Kiivas-Liikkuja
iie. Tytön-Diiva
ie. Magnolian Milja rt, 149 cm iei. Keulakuva 146 cm
iee. Kuuran Ruusa rn, 157 cm
e. Koistilan Ikiuni sysirt, 156 cm ei. Vektori m, 161 cm eii. Vestori vprt, 166 cm
eie. Taikakoru rt, 159 cm
ee. Ellenin Hyasintti   KTK-II prn, 142 cm eei. Villikko   KTK-II rt, 140 cm
eee. Hempukka rt, 142 cm

isälinja - Ikiliikkuja     emälinja - Hempukka

e. Koistilan Ikiunen elämä päättyi ikävästi 13-vuotiaana vuonna 2008, kun se loukkasi jalkansa pahoin tarhassa, eikä sen parantumiselle ollut mitään takeita. Niinpä haikein mielin päätin lopettaa sen. Tätä ennen se ehti kuitenkin kilpailla kiitettävästi kouluratsastuksen saralla ja jättää viisi upeaa jälkeläistä. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin hyvin voinut pitää vaikka joka ikisen tamman varsoista.

ee. Ellenin Hyasintti on minulle vanha tuttavuus vuodelta 2007. Hyasintti on napannut näyttelyistä yhden irtoSERTin ja sijoittunut sekä koulu-, että estekilpailuissa. Montaa sijoitusta ei vielä kuitenkaan ole, olihan tamma välillä pitkään poissa kuvioista, kunnes elokuussa 2010 se varsoi Helmin ja jälleen vieroituksen ja kunnon treenien jälkeen pääsi palaamaan kilpakentille.

eei. Pienikokoinen Villikko oli taitava monessa lajissa. Ratsastaessa ori hipoi lähes täydellisyyttä, mutta muuten käsiteltäessä se oli erittäin hankala. Koulua, joka oli oriin painotuslaji, se meni helppoa ja vaativaa, lisäksi esteitä metrin ratoja ja lisäksi valjakkoajossa noviisiluokkia. Villikko kilpaili myös kenttäratsastuksessa. Se on aikanaan palkittu KRJ II- ja KERJ II-laatuarvostelupalkinnoilla, sekä yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Kantakirjaankin ori on päässyt II-palkinnolla. Villikko jätti jälkeensä kuusi hienoa suomenhevosta, joista kaksi olivat oreja ja neljä tammoja.

eee. Erittäin mukavan luonteen omaava Hempukka oli rehti ja rehellinen piensuomenhevonen. Tamma kilpaili niin koulu-, este-, kuin kenttäratsastuksessakin ja tämän lisäksi vielä muutamaan otteeseen valjakkoajossa. Koulua se meni helpoissa luokissa, esteitä ratana 90 cm ja valjakkoajossa noviisien luokissa. Hempukka palkittiin yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Tamma kuoli kesäkuussa 2006, mutta jätti sukua jatkamaan neljä tammavarsaa ja yhden oriin.


Jälkeläiset

5 kpl: 2 oria, 3 tamma
Astunut tamman Heinämäen Beeda

tamma Henrietta SOI s. 20.03.2011 irtoSERT emä Pilvi-Vaino
tamma Koivukujan Margaret s. 24.01.2012 emä Metsäkartanon Ruusa
tamma Fiktion Tähtitomu s. 10.03.2012 KTK-III, sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Heinämäen Tähtililja
ori Haltiasalon Tammikilpi s. 05.01.2014 emä Fiktion Tuomi
ori Seljasaaren Lomu s. 02.02.2014 emä Seljasaaren Lumo
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.