Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Fiktion Herttuatar

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeuspunarautias, 155 cm
syntynyt09.11.2013, 84-vuotias (4v. 10.03.2014)
osaaminenko: Helppo A, re: 60 cm
rekisterinumeroVH13-018-1340
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, 46 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Fiktion Herttuatar eli tutummin Hertta on Fiktion oma ujopiimä. Tamma on varsasta asti ollut hieman ujo joka mielummin kirmasi äitinsä taakse piiloon kun tuli muiden varsojen seassa tutustumaan ihmisiin. Toisinaan tamman metsästäminen tarhasta on melkoisen saavutusten takana kun se piilottelee muiden takana minkä kerkeää. Hertta onkin enemmän yhden ihmisen hevonen ja olemmekin todenneet parhaaksi sen että Herttaa käsittelee niin sanotusti ne harvat ja valitut. Kengitykset, eläinlääkärinkäynnit yms. vastaavat sujuvat suhteellisen hyvin, jos joku näistä hänen omista ihmisitä on rapsuttelemassa ja juttelemassa neidolle kokoajan. Hertta on kuitenkin ujoudestaan ja arkuudestaan huolimatta hyvin kiltti. Se ei koskaan missään tilanteessa yritä potkia saati sitten purra, se yrittää lähteä karkuun jos sitä alkaa jännittämään.

Hertta on melko säikky ratsu, jonka kanssa väännetän päivästä toiseen koulua kentällä. Hertalla on tammaksi oikein kivat liikkeet kunhan sen saa rentoutumaan - jännittyneenä se on kireä kuin viulunkieli ja ei näytä mitenkäänpäin hyvältä. Hertta on nöyrä ja miellyttämisenhaluinen ratsu, joka ei valikoi ratsastajaansa luojan kiitos niin kuin hoitotoimissa. Se kulkee kenen kanssa tahansa ja aina samalla moraalilla. Tamman kanssa kuitenkin tehdään ihan jatkuvalla syötöllä töitä sen suhteen, että se ei pelkäisi sapelihammastiikereitä siellä sun täällä. Välillä joku onkin kysynyt yritetäänkö tammasta tehdä poliisihevosta kun kentällä heilutetaan pressuja ja heitellään palloja kun Hertta työskentelee. Maastossa Hertan kanssa ei pahemmin käydä juurikin sen säikyn luonteen takia. Tamman säikähtäessä kunnolla sen pakorefleksi on niin kova, että vaaratilanteita syntyy väistämättä. Onneksi lähipellolla Hertta on alkanut ajan kanssa tuntemaan olonsa sen verran varmaksi, ettei aina tarvitse kiertää sitä iän ikuista kenttää ympäri.

Hertan arkuudesta huolimatta se on todella hyvä lastata ja kuljettaa. Kenties auton moottorin hurina saa tamman uneliaaksi vai mistä kiikastaa, mutta Hertta mutustaa kuljetusautossa heinää kuin karsinassaan olisi. Sen sijaan kisapaikoille kannattaa varata mukavasti aikaa tamman totuttamiseen. Suoritukset ovat hyvin vaihtelevia, toisinaan Hertta ei pääse yli eikö ympäri kouluradan hirvityksistä ja toisinaan se ei ole moksiskaan tuulessa heiluvista kukkapuskista aitojen reunalla.Sukuselvitys

i. Moon Hurmuri   KTK-II
rt, 155 cm
ii. Humu-Hämmennys rt, 155 cm iii. Humu-Himmeli
iie. Sädehtijä
ie. Sanelma vrt, 150 cm iei. Anselmi rt, 153 cm
iee. Saara vrt, 156 cm
e. Fiktion Paronitar   KTK-III
prn, 155 cm
ei. Persian Prinssi   KTK-II m, 162 cm eii. Max P 165 cm
eie. Tositarina 157 cm
ee. Annikki vprt, 153 cm eei. Pikku-Petu vprt, 148 cm
eee. Haliisa prt, 156 cm

isälinja - Humu-Hämmennys     emälinja - Annikki


Jälkeläiset

2 kpl: 1 ori, 01 tamma

ori Fiktion Ukonilma s. 15.12.2014 isä Pikku-Ukkonen
tamma Fiktion Henrikka s. 27.07.2015 isä Moon Iikori
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.