Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

1. marraskuuta 2014 - MUISTOSIVUT

Fiktion Joohani

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeusvaaleanruunikko, 156 cm
syntynyt01.02.2012, 21-vuotias (3v. 02.05.2012)
osaaminenko: Helppo A, re: 75 cm
rekisterinumeroVH12-018-0131
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-III, KRJ-I, SLA-I

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvat © Vibaja

Komea suomenhevosorimme Joohani on kultainen ilmestys, aina korvat hörössä ja positiivisellä elämänasenteella touhuava hessuhopo. Mistä sana hessuhopo? Siitä, että Joohanilla on rentoutuessaan alahuuli niin löysä, että siihen muodostuu rako. Sinne voisi ihan hyvin kesäisin orin torkkuessa laitumella mennä pesimään vaikka kärpäset. Ori myös on sopivan positiivisella tyylillä hieman hölmö, se saattaa kopauttaa päänsä johonkin ja viiden minuutin päästä kopauttaa samaan kohtaan uudelleen. Pieni pään ravistus ja elämä jatkuu, "ei haittaa" on Joohanin motto. Ori on myös hirmuisen sosiaalinen ja leikkisä, se jaksaisi peuhata vaikka koko päivän ja se rakastaa kavereiden loimissa/riimuissa roikkumista ja siitähän omistajan lompakko tykkää hyvää. Joohani on kovin kiltti hoidettaessa, se antaa tehdä ihan mitä tahansa itselleen ja sen puolesta sopisi hyvin vaikka johonkin opetushevoseksi. Toki orielkeitäkin löytyy, taluttaessa Joohani pörhistelee jonkin verran, mutta on ihan käsissä pideltävissä.

Joohani on myös ratsain erittäinkin miellyttävä, mutta se valuu todella helposti etupainoiseksi ja jos tähän ei puutu ajoissa, Joohani on todella vaikea saada takaisin ryhdikkääksi. Joohani on myös toisinaan hieman hidas avuille, mutta kunhan sitä herkistää avuille heti alussa siirtymisin ja temponvaihteluin, herkistyy ori todella nopeasti ja on loppuratsastuksen hyvinkin herkkä. Joohani kuitenkin selkeästi haluaa olla ratsastajalleen mieliksi ja kun vain tehtävät pysyvät orin osaamisen sisäpuolella, on ori oikein positiivinen ja omalla moottorillaan toimiva ratsu. Joohani vaatii myös paljon vapaapäiviä, se tarvitsee miettimistaukoja, niin kuin nuoret varsat. Jos se ei saa huilihetkiään, se alkaa keksimään kaikkea kivaa ratsastajansa pään menoksi, muun muassa normaalisti mitään pelkäämätön ori säikkyy mukamas kaikkea! Joohanin kanssa on turvallista maastoilla niin yksin kuin porukassa. Se ei säiky tosissaan mitään ja sen kanssa voi lähteä vaikka niin, että se on narun päässä toisen hevosen rinnalla.

Joohani on kisapaikoilla aika vilkas ainakin alkuun. Kun sen kanssa jaksaa kierrellä ja kaarrella talutellen, se kuitenkin rauhoittuu ja on hyvin käsiteltävissä, mikä on etenkin näyttelyissä oikeinkin mukavaa. Kisatilanteissa Joohani on hieman jännittyneempi kuin kotona, se saattaa säpsyä olemattomia asioita, kuten yleisön aplodeja ja toisinaan tuomarinkoppeja pitäisi päästä mahdollisimman pian karkuun! Eli sen kanssa pitää olla kotioloja huomattavan paljon enemmän hereillä, jottei pääse tapahtumaan ikäviä ylläreitä. Joohanille kannattaa laittaa kuljetuksen ajaksi pumpulit korviin, ettei se stressaa turhia, muuten se matkustaa todella hyvin.Sukuselvitys

i. Milkan Joviaali klm, 157 cm ii. Fiktion Joosu   KTK-III m, 154 cm iii. Nokikylän Joonatan   KTK-II m, 146 cm
iie. Sannin Lotta prt, 153 cm
ie. Kastanjetin Viola rt, 164 cm iei. SS Kelmi rt, 154 cm
iee. NS Odessa Theodora rt, 158 cm
e. Koivukujan Sohvi vprt, 149 cm ei. Virnan Vekseli trt, 149 cm eii. Bellin Halti rt, 155 cm
eie. Lasitaivas AK   KTK-III rt, 145 cm
ee. Koon Neitoperho rt, 150 cm eei. Pieni Leijonamieli m, 147 cm
eee. Ruuhkatukka KIR vprt

Katso myös kattavampi sukutaulu hevosten saavutuksineen!     isälinja - Pieni Leijonamieli     emälinja - Karkelo

ii. Fiktion Joosu menehtyi 20-vuotiaana toukokuussa 2012, mutta teki hienon uran kouluratsuna nuorena poikana. Musta III-palkinnolle kantakirjattu ori oli oikea vipeltäjä, mutta siitä huolimatta menestyi kilparadoilla, vaikka kovan työn takanahan se oli. Maaliskuussa 2012 Joosu palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla ja vielä hieman ennen kuolemaansa huhtikuussa Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Varsana Joosu osallistui suomenhevosten varsa-arviointiin, jossa se sai ensimmäisen palkinnon. Joosu jätti jälkeensä kuusi hienoa varsaa, joista yhtä lukuunottamatta kaikki perivät mustan värityksen. Ne ovat myös näyttäneet kykynsä kilparadoilla.

iii. Pienhevosen mitoissa olevaa Nokikylän Joonatania ei pieni koko haitannut. Se menestyi hienosti kouluratsuna ja näyttelytuloksetkaan eivät olleet hullumpia. Olihan se II-palkinnolle kantakirjattu ja VIR MVA Ch-arvonimensäkin ansainnut. Lisäksi ori kävi nappaamassa kolmospalkinnot Yleislaatuarvostelusta ja Suomenhevosten laatuarvostelusta. Kouluratsun uran päätteeksi Joonatan palkittiin KRJ:n laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Luonteeltaan se oli suomenhevonen isolla s:llä, eli rehti ja reilu kaveri. Joonatan menehtyi maaliskuussa 2012, mutta sen muistoa jäivät kunnioittamaan seitsemän hienoa jälkeläistä.

iie. Sannin Lotta on yksi lukuisista suosikkitammoistani. Rakkaan, jo lopettaneen yhteistyötallimme Cecilié Studin kasvatti on rautias 153 cm korkea intoa ja energiaa uhkuva tamma. Lotta on jo iäkäs ja sillä on monta menestyksekästä vuotta takanaan. Kouluratsastuksessa tamma kilpaili helpoissa luokissa ja palkittiin marraskuussa 2011 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla! Lotta on varsonut kuudesti, kaksi oria ja neljä tammaa. Lilliä lukuunottamatta kaikki ovat jo hienosti näyttäneet kykynsä kilparadoilla.

ie. Myös Kastanjetin Viola on kasvattani, hieman vanhempi Joosuun verrattuna tosin. Alun alkaen Viola myytiin Monitoimitalli Pähkinäpensaaseen, mutta myöhemmin se muutti Niinalle Malsamoon. Syntymäpäivänäni syntyneestä Violasta on tullut minulle ajan myötä tärkeä hevonen, vaikka itse sen kanssa harvemmin olenkin tekemisissä ollut. Joka tapauksessa päätin ottaa Niinaan yhteyttä, sillä haaveilin Violan jälkeläisestä. Pian yhteydenoton jälkeen Allu sai alkunsa.

Luonteeltaan Viola on rauhallinen ja luotettava. Ratsuna se on aina ollut hieman hidas syttymään, etenkin sileällä, mutta esteillä se kyllä innostuu. Tamma onkin kilpaillut hyvällä menestyksellä esteratsastuksessa, mutta myös koulussa. Tamma onkin palkittu KRJ:n laatuarvoselussa ensimmäisellä palkinnolla ja Yleislaatuarvostelussa toisella. Viola on ollut erinomainen emä kaikille tähän mennessä syntyneille viidelle varsalle.

iei. SS Kelmi on yksi Fiktion vanhoja oreja. Lokakuussa 2007 menehtynyt ori kilpaili kouluratsastuksessa saavuttaen 28 sijoitusta. Tämä Stable of Sunsetin kasvatti toimi isänä seitsemälle varsalle, joista noin puolet sittemmin on nähty kilparadoilla. Menestyneimmät jälkeläiset ovat Kastanjetin Viola ja II-palkinnolle kantakirjattu Kulon Kelmi. SS Kelmi palkittiin hieman ennen kuolemaansa KRJ-IV- ja YLA3-palkinnoin.

iee. Ikävä kyllä NS Odessa Theodora jouduttiin lopettamaan 17-vuotiaana lokakuussa 2006. Tamma loukkasi jalkansa tarhassa toisen hevosen potkaistessa sitä. Dora ei ehtinyt asumaan Kastanjetissa (nyk. Fiktio) kuin muutaman kuukauden, joka oli hyvin harmillista. Hieman ennen kuolemaansa Dora sai ihanan tammavarsan, Kastanjetin Violan, ja ennestään sillä oli orijälkeläinen Kastanjetin Kaistapää. Kilparadoilla Doraa ei juuri tavattu, mutta yhdet sijoitukset se nappasi este- ja kenttäratsastuskilpailuista.


Jälkeläiset

3 kpl: 1 ori, 2 tammaa
Jalostusinfo: Joohani on tarjolla jalostukseen rajoitetun ajan! Ota yhteyttä sähköpostitse.

tamma Wilja TK s. 22.09.2012 SLA-I, KRJ-II emä Milkan Wieno
tamma Fiktion Unikko s. 07.10.2012 sijoituksia ratsastuskilpailuista emä Suvannon Ulpu
ori Fiktion Jolius s. 01.10.2014 emä Haperon Alfiina
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.