Fiktio
virtuaalinen suomenhevostalli

UUSI OMISTAJA, UUDET SIVUT

Fiktion Sydänkäpy

img
rotu, sukupuolisuomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeusmustanvoikko, 148 cm
syntynyt10.06.2013, 89-vuotias (4v. 09.10.2013)
osaaminenko: Helppo B, re: 60 cm, Noviisi valjakkoajo
rekisterinumeroVH13-018-1139
kasvattajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
omistajaMilja, Fiktio (VRL-00692)
  
saavutuksetKTK-II, 93 sijoitusta

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!

Käpy, tuo itsepäinen ja etupainoinen muuli. Kun kysytään, kuka haluaa liikuttaa Kävyn tänään kaikki liukenevat paikalta kuin taikaiskusta. Hoitaessa tamma sen sijaan on monen suosikki ja siitä syntyy pientä suukopua, kuka milloinkin saa harjata kauniin mustanvoikon. Käpy on nimittäin kovin seurallinen ja rakastava hevonen, ja vaikka se työntää turpansa sumeilematta aivan naamaasi kiinni se ei ole siitä huolimatta koko aikaa tiellä. Niin kauan kun runkoa tai jalkoja harjailee on tamma paikoillaan vaikkapa heinää syömässä, kaulan tai pään lähelle jos erehtyy seisoskelemaan tulee Käpy välittömästi pitämään seuraa ja kerjäämään rapsutuksia. Taluttaessa tamma kävelee suunnilleen sitä tahtia kuin ihminenkin, sitä voi hieman joutua hoputtamaan, mutta se ei ole perässä vedettävää mallia – paitsi traileriin. Käpy juurtuu mallikkaasti lastaussillalle, mutta raipalla takamuksiin napauttamalla kulkeutuu kyllä perille asti ja matkustaa rauhassa.

Ratsuna Käpy on se etupainoinen ja itsepäinen muuli, jota kukaan ei halua liikuttaa. Tamma tuntuu onnellisen kuurolta kaikille avuille, se vain painaa kädelle ja kävelee avuista läpi oli se apu sitten pidäte tai sisäpohje, jonka pitäisi estää hevosen valuminen ympyrällä. Vaatii taistelua ja käsivoimia nostaa tamma polvistaan ja saada se tottelemaan, mutta jämäkkä ihminen joka jaksaa muistuttaa kerran toisensa jälkeen pohkeella ja ohjalla saa Kävyn kyllä avuille. Sitä pitää muistaa ratsastaa koko ajan, jottei se valuisi takaisin etupainoiseksi jyräksi, mutta Käpy osaa olla jopa mukava ratsu sen viisi minuuttia, jotka se toimii. Ajaessa tammalla on vähän samaa ongelmaa, se menee minne mielii ja painaa kädelle. Aloittelija ei saa Käpyä millään hanskaan, mutta kokenut ihminen, jolla ei mene kärryillä sormi suuhun saa periksiantamattomalla asenteella tamman kyllä toimimaan.

Kilpailupaikalla Käpy on ainakin rauhallinen, jos ei muuta. Sitä ei hätkäytä oikeastaan mikään, vieressä voi päästä vaikka hevonen irti ja tamma tuumii, missä päiväheinät viipyvät. Huolellinen verryttely on kaiken a ja o, Käpy pitää saada kuuntelemaan ja nostamaan päänsä ja etuosansa ennen suoritusta, sillä suorituksen aikana se ei ainakaan nouse. © SusirajaSukuselvitys

i. Fiktion Eelis   KTK-III
vkk, 149 cm
ii. Muistoraunion Uupos   KTK-III prt, 150 cm iii. FNS Eepos   KTK-I vkk, 146 cm
iie. Viljamäen Muskamaija rt, 150 cm
ie. Haavelaakson Milja   KTK-II prt, 149 cm iei. Nerian Eemil   KTK-I vkk, 147 cm
iee. Wadelman Kuvitelma   KTK-I prt, 150 cm
e. Rajattoman Sydänyö
klm, 158 cm
ei. Milkan Joviaali klm, 157 cm eii. Fiktion Joosu   KTK-III m, 154 cm
eie. Kastanjetin Viola rt, 164 cm
ee. Sarkasmin Routasydän rt, 159 cm eei. Hämypuron Pekko prn, 157 cm
eee. Sarkasmin Eloveena rn, 160 cm

Katso myös kattavampi sukutaulu!     isälinja - Harmaanaaman Kullervo     emälinja - Miljoonasade


Jälkeläiset

1 kpl: 1 ori, 0 tammaa

ori Fiktion Eenik s. 14.02.2015 KTK-kelpoinen isä Aavan Ernesti
Fiktio on virtuaalitalli. Kaikki materiaali © Fiktio, ellei toisin mainita.